Plenul Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) l-a ales vineri cu 15 voturi pentru si trei voturi impotriva pe judecatorul Horatiu Dumbrava in functia de presedinte al Consiliului pentru o perioada de un an, relateaza Agerpres.

Horatius DumbravaFoto: alegericsm.ro

Procurorul George Balan, de la Parchetul de pe langa Curtea de Apel Bucuresti, a fost ales, vineri, cu 18 voturi ''pentru'' si unul nul, vicepresedinte al Consiliului Superior al Magistraturii (CSM).

Presedintele Curtii de Apel Targu Mures, Horatiu Dumbrava, a anuntat vineri ca-si depune candidatura pentru functia de presedinte al CSM, aceasta fiind de altfel singura pentru aceasta calitate.

Horatiu Dumbrava s-a nascut in 1971 si este licentiat in filosofie, 1995, si drept, 1996, la Universitatea Babes-Bolyai din Cluj, fiind specializat pe infractiuni de coruptie, dar si pe cauze de contencios administrativ si fiscal.

Noul presedinte al Consiliului Superior al Magistraturii (CSM), Horatiu Dumbrava, a propus, vineri, un proiect de management, care cuprinde si o declaratie de integritate.

Aceasta declaratie de integritate, care va fi discutata in plenul CSM, propune, printre altele, ca membrii CSM sa nu poata promova in functii de conducere la instante si parchete in timpul mandatului, sa nu candideze pentru numirea ca judecator la Inalta Curte de Casatie si Justitie si sa demisioneze din functiile de conducere pe care le detin la instante si parchete.

La sedinta de constituire a noului CSM au fost prezenti toti cei 19 membri ai Consiliului, respectiv 14 membri alesi in adunarile generale ale magistratilor - 9 judecatori si 5 procurori, trei membri de drept, respectiv ministrul Justitiei, Catalin Predoiu, procurorul general al Romaniei si presedintele Inaltei Curti de Casatie si Justitie (ICCJ), si doi reprezentanti ai societatii civile.