Singura biserica de gheata din Romania, aflata la o altitudine de 2.034 de metri in Masivul Fagaras (judetul Sibiu), la Balea Lac, va fi gata pana sambata, au anuntat constructorii, intr-un comunicat citat de Agerpres. Lucrarile au inceput de marti si vor continua pana dupa Boboteaza pentru ca biserica inedita sa fie gata. Inspirata dupa o biserica veche din satul sibian Malancrav, unde are o resedinta si Printul Charles al Marii Britanii, biserica de gheata de la Balea Lac este cladita din bucati mari de gheata, taiate cu drujba din Lacul Balea. Suprafata ocupata de acest inedit lacas de cult va fi de aproximativ 100 de metri patrati, iar in interior vor putea intra 40-50 de persoane.

La fel ca in anii trecuti, se va amenaja un altar din gheata in aer liber, la care un sobor de preoti din diferite culte religioase vor oficia o slujba speciala de Boboteaza prin care vor fi sfintite atat 'materialele de constructie' folosite la ridicarea bisericii, cat si Hotelul de Gheata si Cabana Balea Lac.

Daca nu vor interveni probleme deosebite, cea mai mare parte a lucrarilor va fi finalizata pana la finele acestei saptamani, astfel ca obiectivul va putea fi vizitat. Sfintirea Bisericii de Gheata va fi oficiata, probabil, in cursul saptamanii viitoare. Aceasta este cea de-a cincea biserica de gheata ce se construieste la Balea Lac, primul obiectiv de acest fel fiind ridicat in sezonul 2006-2007.

Si in acest an biserica va fi deschisa spre vizitare, oricarui turist, indiferent de orientare religioasa. Dupa ce va fi binecuvantata, biserica va gazdui diverse slujbe religioase, dar si nunta unor cetateni englezi, programata in martie.

Accesul la Hotelul de Gheata si la biserica de gheata se face cu autoturismul pana la Balea Cascada. De acolo pana la Balea Lac se poate urca doar cu telecabina.