Procurorul general al Romaniei, Laura Codruta Kovesi, a anuntat miercuri ca Parchetul General a deschis un dosar penal in cazul scandalului provocat de europarlamentarul Corneliu Vadim Tudor la evacuarea sediului PRM, potrivit Agerpres. Codruta Kovesi spune ca dosarul a fost inregistrat la Sectia de Urmarire Penala si Criminalistica din Parchetul General, pentru savarsirea infractiunilor de ultraj si nerespectarea unei hotarari judecatoresti.Potrivit procurorului general al Romaniei, Parchetul s-a sesizat din oficiu in acest caz, anunta Mediafax.

Vadim Tudor, evacuatFoto: AGERPRES

Executorul judecatoresc Paula Daniela Somaldoc a sosit, marti dimineata, la sediul Partidului Romania Mare din strada Emile Zola din Capitala, insotit de politisti, pentru a evacua sediul PRM, in urma unei noi somatii emise pe baza unei hotarari a Judecatoriei sectorului 1.

Vadim Tudor a fost evacuat insa din sediul PRM abia dupa 15 ore de circ. El si-a inceput "reprezentatia" de marti inca de dimineata, injurand executorul judecatoresc si aruncandu-i in fata un pahar cu apa. Pe parcursul zilei, s-a imbrancit in mai multe randuri cu politistii, a urcat balcon si l-a injurat pe presedintele Traian Basescu, urland ca nu va parasi sediul PRM "nici mort". La final, dupa 15 ore de scandal, el a plecat acasa impreuna cu Rostogol, un maidez negru.

"A avut loc o evacuare in forta, cu peste 60 de politisti si reprezentanti ai trupelor. Pentru ca existau si femei, presedintele PRM, Corneliu Vadim Tudor, a decis sa parasim sediul partidului in mod pasnic", a declarat vicepresedintele PRM Codrin Stefanescu.