Fortele de ordine au incercat marti, mai bine de 14 ore, sa-l evacueze pe liderul PRM, Corneliu Vadim Tudor, din sediul de pe strada Emile Zola nr. 2, incercare soldata cu jigniri la adresa executorului judecatoresc si a politistilor.

Vadim, smulgindu-i sapca unui politistFoto: Mediafax

UPDATE 22.45Corneliu Vadim Tudor a plecat de bunavoie din sediul partidului. "Am decis sa plec fara violenta, deoarece politistii au inceput sa bruscheze femeile aflate in sediu. M-am gandit ca cel mai destept cedeaza, si asa e cel mai bine ca sa evitam violenta. Dar vom continua lupta in instanta. Inca nu mi-am gasit un nou sediu, dar, la nevoie, imi pun o masuta in Cismigiu si o sa fac audienta cu mii de oameni acolo. Prima mea grija acum este sa rezolv problema cateilor din sediu, pentru ca ei sunt bolnavi si neajutorati", a declarat Vadim, care la plecare a luat cu el unul dintre cateii aflati in sediu.

A iesit din sediul PRM si avocatul Marin Petre, care ii reprezinta pe revendicatori, el declarand ca inventarierea bunurilor va fi reluata maine. Acesta a mai spus ca Vadim Tudor a acumulat o serie de datorii la utilitati, de exemplu 150 de milioane de lei vechi la curentul electric. Avocatul a mai mentionat ca toate bunurile partidului vor fi duse si depozitate intr-un depozit inchiriat de catre noul proprietar al cladirii, care va plati, pentru o perioada, chiria pentru acesta.

UPDATE 22.25 In sediul PRM a intrat un grup de 15-20 de politisti. De la balcon, Vadim a urlat catre acestia: "Pe Vadim nu-l evacuati voi, bai militienilor! Eu nu plec de aici nici mort!"

UPDATE 21.53 Executorul judecatoresc Paula Daniela Somaldoc a declarat pentru HotNews.ro ca a reusit sa inventarieze, dupa 12 ore, bunurile aflate la subsolul si parterul imobilului. "Suntem inca in procedura de inventariere. Am reusit sa terminam camerele de la parter, subsol si o camera de la etaj. Nu pot sa estimez cat va dura", a declarat Paula Somaldoc.Executorul judecatoresc a declarat in cursul zilei pentru ziarul Gandul ca va depune o plangere penala pe numele lui Vadim Tudor pentru injuriile acestuia.

Avocatul familiei Caranfil, Marin Petre, a infirmat, pentru HotNews.ro, informatia vehiculata de Corneliu Vadim Tudor, potrivit careia persoana care revendica imobilul din Emile Zola nr.2 ar fi decedat. El a precizat ca Andrew Caranfil, cel care a revendicat cladirea si a castigat in instanta procesul, traieste si ca toate actiunile in justitie au fost facute in numele sau.

Andrew Caranfil urmasul unui fost mare inginer roman, Nicolae Caranfil, cel care a organizat reteaua moderna de electricitate si gaze si a salbei de lacuri din Bucuresti.

Pe de alta parte, Corneliu Vadim Tudor, a declarat, la Realitatea TV, ca nu pleaca "nici mort" din sediu.

"Regret ca i-am dat cu paharul de apa in fata (executorului judecatoresc, n.r.), trebuia sa-i dau cu vitriol. Asa trebuie procedat cu hotii", a comentat el incidentul din cursul diminetii.

"Adica ce, ma aresteaza pe mine, si voi va bucurati la Realitatea ca scapa Vintu? Asa sta treaba", a comentat Vadim, intrebat ce va face in situatia in care se va ajunge la o actiune in forta a autoritatilor statului.

"Eu nu-mi pierd onoarea pentru ca sa fiu simpatic unora sau altora. Eu nu plec, domnule, mor aici. Invatati-va cu ideea ca sunt si oameni cu caracter, patrioti adevarati", a adaugat el.

Vadim Tudor cere televiziunilor de stiri sa transmita in direct afirmatiile sale

Liderul PRM a iesit din nou la balcon, in jurul orei 16.00, si le-a spus ziaristilor ca va face declaratii doar daca televiziunile de stiri ii vor transmite in direct discursul.

"Am lucruri importante sa va spun, de exemplu stiu ce i-a spus Traian Basescu lui Adriean Videanu astazi dimineata la 9,45, dar nu va spun decat daca transmiteti in direct. Astept sa cereti permisiunea sefilor vostri", a afirmat el.

Vezi aici sentinta instantei:

Sentinta cazul Vadim

Ora 14.15 Marin Petre, avocatul care ii reprezinta pe revendicatori, a explicat ca in acest moment executorul face un inventar al bunurilor aflate in sediu si a mai declarat ca detine toate actele care atesta ca executarea se face in mod legal si in baza unei hotarari judecatoresti legale.

Ora 14.00 Corneliu Vadim Tudor a mai tinut un discurs de la balcon, in care a sustinut ca e sechestrat in sediu si a mentionat ca politia a schimbat incuietorile de la usile sediului.

Dupa apelul lui Marinescu, in fata sediului din Emile Zola s-au adunat aproximativ 15 sustinatori ai PRM.

In jurul orei 12.30, la sediul PRM a aparut si controversatul om de afaceri Nicolae Serbu, membru al partidului condus de Vadim Tudor care s-a remarcat si prin cateva prezente vulcanice la OTV.

El sustine ca detine, din 2001, un ante-contract de inchiriere a sediului pana in 2015, pe care l-a incheiat cu persoana care a revendicat cladirea, si spune ca a venit in Emile Zola nr. 2 pentru a "clarifica situatia" si a cere executorului judecatoresc sa nu aplice decizia de evacuare si sa lase sa continue procesele din instanta.

ORA 11.30 Actuala guvernare a adus PRM la 38% "si cu ce se intampla azi voi depasi 40%", a spus Corneliu Vadim Tudor, la Antena 3, dupa care a adaugat ca Partidul Romania Mare "face singura opozitie adevarata, numai noi ne luptam cu mafia reala".

El a adaugat ca a discutat cu ministrul de Interne si cu cel al Justitiei, dar si cu presedintele Senatului, Mircea Geoana, caruia i-a spus: "Mirecea, esti al doilea om in stat, vorbeste cu Emil Boc, nu poate tolera un abuz atat de grav!".

Romania este condusa de un om cu grave probleme de sanatate, Traian Basescu, care "a dat este o stanca de om ca Vadim Tudor si eu nu ma dau la o parte din calea lui", a spus liderul PRM.

Ora 11.15C.V. Tudor, de la balcon: Basescule, mi-ai bagat fratele in spital, dar zilele tale sunt numarate

Dupa ce Marcu Tudor a fost transportat la spital cu ambulanta, Corneliu Vadim a iesit pe balconul cladirii si a declarat presei ca fratele sau a fost bagat in spital de Traian Basescu, nu inainte de a atentiona Antena 3 sa nu mai dea minciuni pe post, potrivit carora ar fi jignit executorul judecatoresc, care are un "nume de animal de camp".

  • "Voi, cei de la Antena 3, nu mai dati minciuni pe post. Nu i-am vorbit urat executoarei Ciomoiog (Paula Daniela Somaldoc, n.r.), ce nume de animal de camp are si asta!. Cum era sa- vorbesc unui om care mi-a bagat fratele in spital? Ea este trimisa de Basescu. Basescule, mi-ai bagat fratele in spital, el o sa iasa de acolo pe picioarele lui, dar zilele tale sunt numarate.
  • Eu nu plec de aici, o sa dorm aici, chiar luni de zile, daca e nevoie.

Ora 10.50 Fratele europarlamentarului PRM, Marcu Tudor, a fost transportat cu salvarea la spital, dupa ce a acuzat probleme cardiace. Reprezentantii PRM spun ca fostului general i s-a facut rau pentru ca a fost bruscat de fortele de ordine.

  • Marius Marinescu: Fratele presedintelui Vadim a fost bruscat de fortele de ordine si din cauza asta i s-a facut rau. Noi vom depune plangeri penale impotriva politiei.
  • Codrin Stefanescu: Si Vadim Tudor a primit ingrijiri medicale. I s-a luat tensiunea si a primit calmante.

Marius Marinescu a adaugat ca a dat ordin ca tot partidul sa se mobilizeze si sa vina la sediul din strada Emile Zola.

Ora 10.15, la sediul din Emile Zola a venit o ambulanta de la SMURD iar trei medici au intrat in cladire.

In jurul orei 10.00, la sediul PRM a venit si fratele lui Vadim, Marcu Tudor, fost general de armata, dar politia nu i-a dat voie sa intre. Pentru cateva minute, acesta s-a impins cu politistii masati in fata sediului, pana in momentul in care Vadim Tudor a iesit din sediu si l-a tras inauntru.

Vadim i-a amenintat pe politisti: "Vin eu la putere si va bag pe toti in puscarie". Marcu Tudor le-a spus politistilor: "V-am dat salarii si pensii mai mari decat Basescu si acum ma brutalizati. Ar trebui sa mergeti sa-i strigati lui Basescu 'Iesi afara, javra ordinara'".

La ora 08.15, pe strazile laterale erau parcate mai multe masini de politie, iar pe Bulevardul Kiseleff se afla un autobuz in care erau circa 50 de jandarmi.

La scurt timp, Corneliu Vadim Tudor a intrat in sediu, nu inainte de a declara ca nu va pleca de aici "nici mort": "Eu nu am nevoie de sediul asta, pot sa-mi pun o masuta in Cismigiu si ajut mii de oameni de acolo". Acum vedeti mafia PDL-ista condusa de Traian Basescu. Basescu vrea sa ma evacueze ca sa faca loc pentru partidele lui Oprea si Dan Diaconescu".

In zece minute, la sediul partidului s-a prezentat executorul judecatoresc, o femeie, Paula Daniela Somaldoc, insotita de mai multi politisti.

In timp ce Vadim discuta cu aceasta in contradictoriu, numind-o "vita incaltata", "pitica dracului" si "escroaca", enervat, seful PRM i-a aruncat executorului judecatoresc un pahar cu apa in fata: "Iesi afar, c...o, din sediul meu!".

"Cine esti tu? Ministrul Justitiei? Eu am facut legi in tara asta. Nu dai tu afara presa. Iesi tu afara!", a strigat Vadim Tudor.

Cand a fost rugat sa paraseasca sediul a rabufnit: "Taci dracu` din gura, catea turbata!"

La actiunea de evacuare participa si politisti care incearca sa-i scoata din cladire pe membrii partidului.

Dupa acest moment, executorul judecatoresc a revenit cu circa zece politisti si a rugat presa sa paraseasca sediul. Politistii au atentionat presa ca trebuie sa se legitimeze, dupa care Vadim Tudor a iesit in fata sediului, urmat de ziaristi.

Intre timp, politistii au facut un cordon in interiorul sediului si au blocat accesul presei.

Corneliu Vadim si Marius Marinescu au incercat sa traga cativa jurnalisti in cladire, iar europarlamentarul PRM s-a bruscat cateva momente cu unul dintre politistii din cordon.

Executorul judecatoresc a declarat ca are o sentinta a unei instante, datata 24 decembrie, care certifica faptul ca PRM trebuie sa evacueze sediul.

PRM s-a mai confruntat cu o situatie asemanatoare la finele lunii noiembrie, insa executorul judecatoresc Lucian Ezer, care s-a prezentat la sediul PRM pentru a pune in practica decizia Judecatoriei Sector 1 din Capitala de evacuare silita a PRM din sediul din strada Emile Zola nr. 2, a putut atunci doar sa constate ca evacuarea este imposibila.

"Nu are nici un fel de titlu executorul pentru aceste entitati. Sa astepte sa se judece procesul pentru ca avem un proces pe fond. (...) Am inteles ca au chemat si politia, au chemat si ecarisajul. Vor sa intre in forta. Ei vor, in mod abuziv, sa intre in sediu. Este un abuz si o incalcare a legislatiei in vigoare. Mai sunt inca doua entitati in acel sediu si nu exista nici o sentinta de eliberare fiindca folosirea aceluiasi spatiu este comuna cu celelalte entitati ale PRM", a declarat luni, Marius Marinescu, purtatorul de cuvant al formatiunii.

El a adaugat ca, vizavi de aceasta somatie, PRM a solicitat Primariei Municipiului Bucuresti suspendarea executarii, in mod provizoriu, pana la judecarea procesului pe fond.