Mii de turisti au urcat in ultimele trei zile spre statiunile montane de pe Valea Prahovei, pentru a petrece aici noaptea dintre ani. Conditiile de schi oferite de partiile Valea Dorului, Valea Soarelui, Kalinderu si Sorica sunt excelente, iar gradul de ocupare a locurilor de cazare este de aproximativ 80%, relateaza Agerpres.

Imagine din BusteniFoto: Agerpres

La Sinaia, gradul de ocupare a locurilor de cazare din vilele si pensiunile mici este de aproape 100%, in timp ce la hoteluri inca se mai gasesc locuri libere.

Potrivit purtatorului de cuvant al Primariei Sinaia, Madalina Rosu, in aceasta statiune se schiaza in conditii bune pe partiile Valea Dorului si Valea Soarelui, unde stratul de zapada masoara 30 de centimetri.

Reprezentantul Centrului de Informare Turistica Busteni, Cristian Achim, a declarat ca gradul de acoperire a locurilor de cazare este de 80%, in aceasta statiune fiind asteptati sa soseasca vineri, in ultima zi din an, aproximativ 3.000 de turisti.

Daca in unitatile de cazare clasate cu trei stele nu se mai gasesc locuri libere, cele de una, doua si patru stele inca mai asteapta turistii.

La Busteni se schiaza in conditii foarte bune pe partia Kalinderu, telescaunul fiind, de asemenea, functional.

Potrivit administratorului partiei, Ion Vasilescu, stratul de zapada masoara 30-35 de centimetri, cele 11 tunuri de zapada functionand constant pentru mentinerea acestuia.

In ceea ce priveste preturile pentru urcarea pe partie, adultii platesc pentru o urcare 15 lei. In schimb, copiii si pensionarii beneficiaza de reduceri.

In luna ianuarie va fi inaugurat si Fun Parkul de la Busteni, in care vor functiona cinci instalatii: sanie-tobogan, banda cu tubing, baby lift, carusel si perete artificial de escalada.

Potrivit sefului formatiei Salvamont Azuga, Alexandru Bartoiu, in aceasta statiune se schiaza pe partia Sorica, unde functioneaza si telegondola, in timp ce pe partia Cazacu functioneaza teleschiul si instalatia de tubing. Stratul de zapada masora 20 de centimetri.

Purtatorul de cuvant al Inspectoratului Judetean de Politie Prahova, Dan Radu, a declarat ca in ultimele trei zile peste 30.000 de autovehicule au urcat spre statiunile montane de pe Valea Prahovei.

Circulatia rutiera pe DN 1 se desfasura vineri dupa-amiaza fara probleme majore, Dispeceratul de Monitorizare a Traficului Sinaia informand ca intre orele 6.00 si 11.00 DN 1 a fost tranzitat de peste 1.300 de masini.