Schengen, de la lume adunate. Cum vede cetateanul din Germania problema intrarii in spatiul Schengen a Romaniei si Bulgariei

de Dani Rockhoff     HotNews.ro
Luni, 27 decembrie 2010, 12:26 Actualitate | Esenţial


Monumentul Acordului de la Schengen
Foto: Hotnews
Conducerea de stat romaneasca s-a revoltat la auzul vestii ca ministrii de interne ai Germaniei si Frantei considera intrarea Romaniei si Bulgariei in spatiul Schengen, in mai 2011, ca "pripita". Presedintele Basescu a vorbit chiar de "discriminare". In politica si in presa romana s-au cautat si aparent s-au gasit si motive economice, de asa-zisa frustrare franco-germana, in urma unor contracte ratate. Ar fi mult prea simplu, sa fie doar asa. In Germania dezbaterea a atins cercuri mult mai largi. In Internet, cineva spune: "Aceasta pozitie franco-germana mi se pare mai mult ruseasca, decat europeana. Nedreapta si capricioasa. O adevarata rusine! Personal, sunt profund dezamagit de Germania". Alti comentatori spun altfel.

"Ha ha, cel putin asta a fost o reactie corecta a UE. Daca reusesc cele doua tari, atunci chiar ca putem sa deschidem granitele si pentru Namibia", zice cineva in subsolul articolului de fond referitor la intrarea in spatiul Schengen a Romaniei si Bulgariei, publicat de Zeit.de.


"E ridicol sa compari Namibia, cu Bulgaria si Romania. Ar trebui renuntat la astfel de formulari", ii replica altul.

Al treilea insa, il aproba pe primul, extinzandu-i chiar judecata "de valoare". "Asa vad si eu lucrurile, caci ar fi o jignire pentru Namibia", zice acesta.


In continuare, disputa, dar si analiza, se adancesc.

"Domnule Presedinte al Romaniei, aici in UE nu permitem criminalitatea organizata. Asa ca, intai dati un exemplu si apoi spuneti vorbele cele mari. Dupa toata tevatura din Franta, de anul asta, cu imigrantii din Romania, nimeni nu poate astepta cu adevarat ca granitele sa fie complet deschise Romaniei. E deja destul de rau aici, pe strazi. Stau intr-o metropola din nordul Germaniei si aici e plin de cersetori, hoti de buzunare si asa-zisi muzicanti de strada, in special roma. Cui ii trebuie asta, va rog? Eu nu stiu pe nimeni!"

"Mai intai n-au stiut cum sa ia in UE, cat se poate de repede si absolut pripit, toate statele din Europa de Est si acum vor sa traga linia de demarcatie. De fapt, linia asta trebuiau s-o traga inca de acum cativa ani, caci bande criminale de romani avem demult, in tara. Sau incep sa observe, incet, unii politicieni vestici, ce ne-au facut noua, cetatenilor, cu aceasta UE extinsa peste masura? Pacea si prietenia le poti avea cu vecinii si fara UE si granite complet deschise.

Trebuie sa ne intoarcem inapoi la fosta EWG (n.r. comunitate economica europeana), spre binele si linistea tuturor. Migratia popoarelor instalata de Schroder prin legea aplicata muncitorilor straini cu contract trebuie in sfarsit sa inceteze, caci numai atunci e garantata pacea in Europa. Caci daca se continua ca pana acum, cu muncitorii ieftini din Europa de Est, atunci avem razboi civil. Avem si asa destule probleme cu falsa imigratie".


"Legile ca reguli de joc ale convietuirii, chiar si intre cetateni ai diferitelor state, nu sunt ca o strada cu sens unic, in care unii trebuie sa respecte sensul, iar altii pot sa-l ignore. Sar in ochi nenumaratii cersetori, de exemplu ¬copiii vanzatori de trandafiri¬. Daca se deschid granitele, numarul acestora se va multiplica foarte rapid. Cine, ca sef de stat, doreste o permisiune pentru tara sa, trebuie sa vegheze ca oamenii sai in strainatate sa respecte regulile valabile acolo. In caz contrar, permisiunea va fi refuzata, caci e vorba de acelasi drept, pentru toti. Cetatenii Germaniei au si ei drepturi".


"A spune, acum, ca Romania si Bulgaria sa nu intre in Schengen, e o nebunie. De ce a permis Comisia UE intrarea in Schengen a Poloniei si Slovaciei? Acolo nu existau coruptie si violenta? Si-au facut ele toate reformele din justitie si au luptat eficient impotriva criminalitatii organizate?"


"Acum, comisia UE vrea un tap ispasitor, sub forma celor doua tari. Chestia asta cu Romania si Bulgaria e doar o parada, un joc, ca sa arate ca la ea (n.r. Comisie) e puterea si controlul. Insa ce s-a intamplat, de fapt? Cele doua tari trebuie sa plateasca pentru greselile facute la aderarea celorlalte tari est-europene".

"Dusmania fata de straini in comentariilor anterioare o vad doar ca semn (periculos, insa nu neobisnuit) al unei prostii aproape constante, care caracterizeaza orice popor".


"Cel mai important lucru din toata povestea asta e ca UE nu va mai fi niciodata o adevarata democratie. Cand cel mai tare schimba legea intentionat, sau dupa bunul lui plac, pentru ca sa-i defavorizeze pe cei mai slabi, atunci democratia e tare departe! Nu va bucurati! Aceasta luare de pozitie controversata e rea si periculoasa pentru toata UE, cel putin din punct de vedere formal".

"Doua popoare sunt pedepsite colectiv pentru: 1.aceasta populatie nomada de roma (care n-are practic NIMIC de-a face cu Romania, ca si cum Germania ar fi pedepsita pentru ca, statistic, ar avea prea multi turci delincventi). 2. "coruptie" (care in Grecia sau in Italia e chiar mai mare) 3. teama de imigratie (fara a se avea in vedere ca sute de mii de africani primesc anual cetatenia franceza si nimeni nu se supara). Acum putem spune, cu certitudine, ca fondul comun de valori europene se dovedeste a fi pura ipocrizie".

"Anii grasi au trecut, e acesta inceputul sfarsitului UE? Sa speram ca nu" zice un comentator, punctand laconic si elementul crizei economice care a scuturat Uniunea Europeana, incepand cu 2008 si cu reinnoita forta in 2010.

"Statele suverane iau decizii dupa cum considera de cuviinta. State ca Germania si Franta nu pot sa se sacrifice doar pentru ca vecinii europeni mai indepartati o reclama, nervos. Deoarece situatia din Germania o stiu mai bine germanii, de ce si-ar da acestia acordul sa primeasca insutit migranti care nu respecta nici o regula, rugaminte sau lege? Nu e vorba de o confruntare, ci de cum se rezolva o anumita problema, spre satisfactia tuturor. Iar cand e vorba sa se faca o intelegere, atunci e necesar un accept reciproc. In spatiul public de aici nu prea sar in ochi fapte legate de polonezi, rusi sau africani. In schimb, imaginea imigrantilor din statele est-europene numite, care vor deschiderea granitelor, apare, la modul subiectiv, catastrofala".

"Nu inteleg enervarea. Prin intrarea celor doua noi state in UE (care a avut mai mult de-a face cu o subventie de incredere, decat cu adevaratele calitati de aderare) acestea au fost supuse, prin contract, sa-si corecteze deficientele din sistemul de justitie si interne si sa lupte impotriva coruptiei si criminalitatii. Din 2007, au fost publicate semestrial progresele in domeniile amintite: The reports on progress in Bulgaria and Romania.

In aceste rapoarte se poate vedea, ca e vorba doar de ameliorari minimale. In raportul actual e in continuare vorba doar de reforme lente. Asa incat, in ciuda intrarii in UE si, intre timp, a unui control si a unei cooperari de trei ani cu Comisia Europeana, nu s-a ajuns la o imbunatatire substantiala a domeniilor deficitare din cele doua tari".

"Ce are inca UE in mana, ca sa le tina (n.r. pe cele doua tari) in continuare pe calea reformelor? E vorba, la urma urmei, de Schengen si de Euro. Iar pentru ca Euro e inca departe, Schengen e momentan singurul mijloc de presiune. Cine se ocupa in mod curent cu tematica, va vedea ca Bulgaria are o problema cu asa numita coruptie la nivel inalt, High Level Corruption, care cuprinde importanti factori de veto in implementarea reformelor. Daca fortam printr-o greseala repetata (greseala nr. 1 a fost intrarea precipitata in UE), in final pierd cu totii".

"Eu sunt de principiu impotriva Tratatului de la Schengen", scrie un eurosceptic. El adauga:

"Fiecare tara a UE trebuie sa aiba dreptul de a decide pe cine sa lase inauntru si pe cine nu. Cand acest drept a fost "vandut" de asa-numitii politicieni ai nostri din Comisia UE, acesti domni si doamne trebuie sa raspunda in fata justitiei germane. Pentru mine exista granite ale liberei circulatii si anume acolo, unde delincventii pot calatori liber in orice tara a UE, unde forta de munca ieftina poate fi folosita in asa-numitele tari bogate, lunad locuri de munca autohtonilor. Asa incat, exista destule motive de a medita asupra libertatii de miscare in UE".

Un alt comentator ia si Grecia la control, atingand o varianta vehiculata in Germania, anume aceea a celor doua Europe, si a celor doua variante de Euro. Euro-Nord si Euro-Sud, respectiv Europa de Nord si cea de Sud ar fi pentru unii solutia in dezbaterile pe tema salvarii monedei europene. "Relativizarea culturala si liberalismul se sparg ca si propriile lor baloane verbale. Deja de asta primavara vorbeam de "bizantinism", relativ la Grecia. Grecii, dupa cum s-a dovedit, nu se potrivesc in "miezul Europei", iar Bulgaria si Romania n-ar fi trebuit niciodata sa fie preluate in UE" considera comentatorul cu pricina.

Un altul ii tine isonul: "Ne-am grabit cu preluarea acestor doua tari in UE, trebuia controlat mai intai daca tarile indeplineau conditiile de aderare, printre care respectarea drepturilor omului, un stat cat de cat functional si o justitie independenta. Daca UE ar avea o Constitutie ca la carte, aceste conditii ar trebui respecatate de solicitanti. Romania nu le indeplineste, asa ca eu consider amendamentele Frantei si Germaniei drept corecte".

Al treilea se teme de efectele libertatii de miscare sporite asupra pietei muncii din Europa.

"De platit, platesc angajatii, caci piata muncii va fi si mai tensionata", considera el.

In fine, un comentator crede ca vina e sus, la politicieni si societatea civila din cele doua tari ar fi mult prea pasiva la abuzurile acestora, aruncand pisica moarta in ograda vecinului, respectiv Uniunea Europeana:

"Nomenclatura Bulgariei si Romaniei isi abuzeaza populatia, se imbogateste prin subventiile UE, destabilizeaza statul prin coruptie si economie de cumetrie. Insistentele acestei nomenclaturi, de aderare completa a tarilor lor la Uniunea Europeana, servesc doar plasarii problemei pe care insisi au creat-o, prin distrugerea societatii. Cade in sarcina celor doua popoare sa se opuna sistemeleor corupte si nu sa se aleaga drumul "micii rezistente", prin folosirea abuziva a UE in acest scop. Asa, populatiile celor doua tari nu fac decat sa sustina din nou nomenclatura, care isi pastreaza privilegiile stiute. Prin urmare, problema nu e una franceza sau germana, ci o problema de politica interna, a popoarelor celor doua tari. Trebuie sa fii pregatit sa faci ceva si pentru propria tara, inainte de a delega altora problemele, spre rezolvare. Si popoarele Germaniei si Frantei au dreptul la pacea lor sociala".Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.

11477 vizualizari

 • -7 (23 voturi)    
  am fost respinsi de catre europeni? (Luni, 27 decembrie 2010, 12:54)

  ci ciong [anonim]

  am fost respinsi pentru ca guvernul nostru nu vrea ca poporul lui sa plece nestingherit prin europa... ca poate gasesc treaba mai buna pe acolo si nu se mai intorc acasa sa "slujeasca" tara ca sa le faca lor bani sa isi plateasca datoriile si salariile exagerate, licitatii fraudate, proiecte care costa de 3 ori mai mult ca in oricare tara, care sunt ca pamantul peste cosgiug... la fel si cu vizele in SUA, in 3 luni ar fi plecat 2 milioane de romani... si guvernul ramanea cu saracii, bolnavii, batranii si spagari-mafioti-politicieni... asa ca au dat-o la intors ca nu ne vor americanii...
  • +7 (17 voturi)    
   stingherule (Luni, 27 decembrie 2010, 13:30)

   pehash [utilizator] i-a raspuns lui ci ciong

   ia-ti buletinul si du-te pana la granita. vezi daca nu te lasa cineva sa pleci. 'treaba mai buna' nu stiu daca gasesti, ce gasesti sigur este mai multa munca si bani pe masura a ceea ce faci.
   in rest.. incearca sa gandesti macar cu 1% din creier. daca pleaca 2 milioane de romani, restul sunt toti "saracii, bolnavii, batranii si spagari-mafioti-politicieni"? poate saraci cu duhul..
   schengen = UE are incredere in romania sa-i pazeasca granitele.
   • +3 (7 voturi)    
    Adevarul doare, deci iei minusuri de la frustrati (Luni, 27 decembrie 2010, 16:10)

    Ritzi Pitzi [anonim] i-a raspuns lui pehash

    Cu toate ca ai dreptate 100%, "multi vede, putini cunoaste" cu ce se mananca Schengenu' asta, asa ca iei minusuri la greu...
    Or fi de la aia care nu si-au platit amenzile de circulatie prin Ungaria sau Austria si acum le e cam frica sa arate un act de identitate la frontiera...
    • 0 (4 voturi)    
     faceti ce trebuie facut (Marţi, 28 decembrie 2010, 0:41)

     tepes [utilizator] i-a raspuns lui Ritzi Pitzi

     Mie personal nu-mi convine sa fiu injosit de acesti galbejiti occidentali din cauza tiganilor inchipuitiva daca acesti tigani nu ar fi avut drept de a trece frontiera cum ar fi fost priviti romanii astazi?Dar daca tot ne-au primit in UE,sa foloseasca ei nemti solutia finala ca doar au experienta
     • +2 (6 voturi)    
      Problema nu sunt doar tiganii (Marţi, 28 decembrie 2010, 10:50)

      aaa [anonim] i-a raspuns lui tepes

      Problema nu sunt doar tiganii.

      Am fost buni cand le-am dat petrom-ul pe tava, cand ne-am taiat padurile si am trimis trenuri intregi de cherestea, cand am dezmembrat toate fabricile lasate mostenire de raposatul si lea-m trimis vagoane intregi de fier vechi.

      Am fost buni cand am muncit pe bani putini, atat la ei in agricultura sau curatenie, cat si aici in multinationalele care au venit sa preia ce mai ramasese din fabricile alea bune, rele sau cum erau pe care le mai aveam.

      Am fost buni cand ne-am facut praf agricultura si am fost o piata de consum, cand ne-am imprumutat de la bancile lor ca sa cumparam pe jde'mii de euro aceleasi apartamente pe care parintii nostri s-au chinuit sa le construiasca.

      Acum au inceput sa le miroasa tiganii si sa le cam dispara avantul economic.. acum nu mai suntem buni...
      • +1 (3 voturi)    
       ai dreptate aaa (Marţi, 28 decembrie 2010, 12:46)

       tepes [utilizator] i-a raspuns lui aaa

       Domnule nu trebuie sa te revolti,ai dreptate am fost prosti dar asta nu se vede,insa cersetoria, crima organizata,prostitutia se vad asta-i etalonul dupa care sintem judecati
    • +1 (1 vot)    
     Amenzile (Marţi, 28 decembrie 2010, 17:19)

     Mihai [anonim] i-a raspuns lui Ritzi Pitzi

     In Franta/Olanda se trimit amenzile si la cei din tarile vecine...dar mai sunt ceva probleme:
     1) Problema tehnica pe care o au este sa recunoasca diversele formate de numere folosite in celelalte state. Ca daca te opreste politia si constata ca mai ai ceva la activ trebuie s-o platesti pe loc sau ramai fara masina. Sau oricum ti-a notat numarul si asta e :).
     2) Odata stiut numarul si din ce tara e, mai au nevoie de conectare la sistemul informatic al tarii respective, sa afle cine e proprietarul.
     3) Ce parghii ai ca sa-l faci sa plateasca? Din nou conteaza cooperarea cu vecinii. Aici chiar nu stiu detalii.

     Exemple concrete:
     - cei cu nr de Luxembourg primesc amenzi acasa (pt depasit viteza pe autostrada in Franta, camera automata)
     - cei cu nr de Belgia primesc amenzile acasa (pt parcare "nepotrivita" in Olanda).
   • +3 (3 voturi)    
    ignoranta crasa (Marţi, 28 decembrie 2010, 10:03)

    minos [utilizator] i-a raspuns lui pehash

    Ai dreptate, marea majoritate a comentariilor si de la ei, si de la noi, habar nu au cu ce sa mananca Schengen-ul asta. Pentru cetatenii romani nu are nici o importanta daca suntem sau nu in spatiul Schengen. Toata chestia e ca trebuie sa opresti 30 secunde sa-ti vada un politist de frontiera buletinul. Daca nu esti dat in urmarire generala, treci fara sa te intrebe nimeni nimic. Este vorba doar de o responsabilitatea in plus pentru Romania, deci o chestie de incredere pe care actualul guvern nu a primit-o. Apartenenta de spatiul Schengen, inseamna ca noi trebuie sa pazim granitele cu Serbia, Ucraina si Moldova mai aprig de cat pana acum. Pe noi romanii, nu ne influenteaza cu nimic, noi putem calatori liber din 1 ianuarie 2007, cand am intrat in UE, ba chiar mai de mult, ca parca nu mai aveam nevoie de vize dinainte.
    • +2 (2 voturi)    
     Mai mult de 30 secunde (Marţi, 28 decembrie 2010, 17:25)

     Mihai [anonim] i-a raspuns lui minos

     De fiecare data cand merg din Ro intr-o tara din Schengen (sau invers) cu avionul, si am escala, trebuie sa trec printr-un nou filtru de securitate + control pasaport.
     Acum ca e iarna si cam toti poarta bocanci/cizme te pun sa te si descalti :(.
     Sa vezi ce placut e cand ai mai putind de o ora escala si ai in fata ditamai coada la control. Te apuca emotiile...
   • +1 (1 vot)    
    foloseste TU 1% (Miercuri, 29 decembrie 2010, 9:53)

    marius [anonim] i-a raspuns lui pehash

    ca din 20 si ceva de milioane doar 5 sunt populatie activa. pleaca 2 raman 3. si da, sunt bolnavi daca sunt dispusi sa munceasca pentru toti "spagari-mafioti-politicieni" care, in an de criza, le-au dovedit cat de mult ii doare fix in c..r de soarta lor. ca asa e la noi, angajatu` e asteptat sa dea 200% si sa primeasca 50% (i se ia 24% TVA, 16% impozit pe venit, iar restu de 10% se umple cu tot felul de contributii, parca era un proiect cu 1% pentru religie, sa se roage sa nu ramana someri sau cum??)
  • +7 (11 voturi)    
   dom'le ciu ciung del neurone (Luni, 27 decembrie 2010, 14:04)

   jack the ripper [anonim] i-a raspuns lui ci ciong

   dupa plusurile primite, la aberatiile scornicite, nu ma mir ca strainii gandesc asa cum gandesc despre noi....
   noi suntem, pentru ioropa, cea ce sunt caraibienii, adica portoricanii si haitienii pentru america....
   undeva se zice, in articol, ca jignim namibia, sau cam asa ceva, prin comparatie. pentru nemti, asa e. nu ca am fi mai rai ca namibienii, care nu's mai multi de un milion...si traiesc in desertul plin de diamante...
   macar calca pe diamante...
   comparatia se refera la ce se asteptau nemtii dela noi cand ne'au primit alaturi de ei, in comunitatea europeana.
   dezamagirea este mare. dela nimibienii stiau la ce sa se astepte, n'ar fi fost dezamagiti...
   nu mai dati totul, toata vina, pe guvern. dati pe voi toti, care, ajunsi in cccident va purtati ca miticii din bucale.
   stati la rand la autobuz, nu strigati pe strada, nu cersiti, nu furati, nu aruncati hartii si gunaoie in strada, si a voastra fi-va imparatia...ioropii !
   la multi ani, mai draga compatrihotilor !
   • +12 (12 voturi)    
    Ai partial dreptate (Luni, 27 decembrie 2010, 15:32)

    io [anonim] i-a raspuns lui jack the ripper

    Noi avem doua probleme:
    -una de imagine, cauzata de concetatenii nostri care trec granita si se comporta "ca romanii"
    -una ce priveste conditiile de adereare la care am ramas restanti, reforma in justitie si lupta impotriva coruptiei

    Opiniile defavorabile aderarii la spatiul Schengen sunt, cu unele exceptii, indreptatite. Daca noi am fi acceptati acum, ce ne-ar mai motiva sa ne rezolvam problemele pentru care suntem aratati cu degetul?
    • +3 (3 voturi)    
     poti spune asta (Luni, 27 decembrie 2010, 21:51)

     jack [anonim] i-a raspuns lui io

     de mai multe ori.
     sa se-auda ...
 • +2 (6 voturi)    
  Anglia si Irlanda nu au aderat la spatiul Schengen (Luni, 27 decembrie 2010, 13:01)

  Eneas [anonim]

  sunt tari cu capul pe umeri ,nu sub axile ,si vor sa controleze cine le trece granita ,fie el german sau francez!
  articolul are o serie de asertiuni care reflecta ura unora impotriva altora !
  ce ar fi sa dam afara hoardele de arabi ,israelieni ,iranieni,greci si turci care ne-au invadat tara pe motiv ca ne fura joburile sau ca isi sustin clasa politica ,distrugandu-si respectivele societati ?
  • +3 (7 voturi)    
   ha ha ha (Luni, 27 decembrie 2010, 13:28)

   Ed___ [utilizator] i-a raspuns lui Eneas

   UK si Irlanda nu importa arabi, iranieni (israelienii si grecii nu au nevoie sa emigreze), turci dar primesc cu bratele deschise pakistanezi, indieni si chinezi SI POLONEZI care sunt muuuuuuuuuulti, mult mai multi decat romani.
   • +3 (3 voturi)    
    intrun alt context ,cu aranjamentele din (Luni, 27 decembrie 2010, 13:35)

    Eneas [anonim] i-a raspuns lui Ed___

    Commonwealth of Nations ! -pakistanezii si indienii ,chinezii din Hong Kong -despre polonezi ,oricum au stat si stau mai bine ca noi la toate capitolele...
   • -2 (2 voturi)    
    Ed,revin circula acum pe Discovery sau Zone (Luni, 27 decembrie 2010, 13:45)

    Eneas [anonim] i-a raspuns lui Ed___

    Reality un film in care arata cat se straduie englezii sa retrimita acasa imigrantii ilegali !companiile de transport aerian platesc o amenda de 2000 lire per capita de imigrant ilegal sosit cu avionul in UK!au oameni pe aeroportul din Lagos -de ex-care verifica fiecare pasaport la imbarcarea pentru UK! e clar ca sunt sufocati ,dar a fost imperiu colonial si trebuie sa suporte ...
    • +3 (3 voturi)    
     pentru Eneas (Luni, 27 decembrie 2010, 18:45)

     adrian88000 [utilizator] i-a raspuns lui Eneas

     In general , ai comentat coret. Nu mi-a placut finalul.....".dar a fost imperiu colonial si trebuie sa suporte ... ". Cand fostele colonii au devenit independente , s-a tras o linie si sa- scris ZERO. Nici metropola nu isi ia inapoi soselele pe care le-a construit, nici scolile, nici spitalele , nici centralele elkectrice nici fosta colonie nu mai cere anumite drepturi suplimentare pentruca ... a fost colonie , exploatata .
     Apropo de acest lucru , un fapt real. La scurt timp dupa ce Angola a devenit independenta si portughezii au parasit-o, marinarii romani ce se plimbau prin Luanda se mirau ca iluminatul public functiona non stop. si ziua si noaptea. S-au interesat si au aflat cauza. Inca nu gasisera angolezii specialistul care sa stie sa aprinda si sa stinga iluminatul public!
     Deci vezi tu, colonialismul acesta a insemnat si altceva in afara de exploatare. A adus si ceva civilizatie, nu?
 • +11 (11 voturi)    
  Toata lumea are dreptate, si noi, si ei. (Luni, 27 decembrie 2010, 13:12)

  Ritzi Pitzi [anonim]

  Reiau un comentariu de sptamana trecuta:

  Pentru romanul de rand a fi sau a nu fi in spatiul Schengen reprezinta a arata sa nu un document de identitate la intrarea in Ungaria sau Bulgaria, deci neimportant...

  Pentru Romania insa, aderarea la acest tratat inseamna responsabilitati in plus, pentru ca politistul si vamesul roman vor face ultimul control inainte a da cale libera oricui intra in UE. Acum mai exista un control la granita cu Ungaria, deci romanii controleaza in primul rand pentru Romania, pentru UE raspunderea e la unguri. Se pare ca nu am reusit sa convingem celelalte tari membre ca putem si noi sa facem controlul "nemteste", chiar daca am indeplinit cerintele tehnice...

  Iar pe langa asta, date fiind legaturile stranse intre autoritati si clanurile mafiote (oare cati politisti or fi fost arestati/destituiti anul asta pentru coruptie ?), cred ca UE nu prea si-ar da bazele de date asa usor pe mainile noastre...

  Asa ca Guvernul, prin ministrii sai, trebuie sa curete institutiile de corupti, iar cand traficantii de droguri, tigari si carne vie vor ocoli Romania de frica autoritatilor si a pedepselor ce-i asteapta daca sunt prinsi, atunci cu siguranta Franta si Germania NE VOR INVITA sa aderam la tratatul Schengen, convinse ca suntem paznici buni... Pana atunci, mai avem de lucru.
  • +1 (1 vot)    
   ... (Luni, 27 decembrie 2010, 16:04)

   d [anonim] i-a raspuns lui Ritzi Pitzi

   Daca n-u incredere atunci sa trimita nemtzi la noi sa faca controalele.
  • 0 (0 voturi)    
   toata lumea are dreptate dar de unde incepem? (Luni, 3 octombrie 2011, 13:19)

   sylver3060 [anonim] i-a raspuns lui Ritzi Pitzi

   Intrarea Romaniei si Bulgariei in UE nu a fost o favoare acordata acestor tari . Planul unor puteri economice europene de a profita de decalajul mare al costului fortei de munca, a fost tentatia care i-a facut sa acorde aderarea acestor tari. Surpriza lor neplacuta, a fost aceea ca libera circulatie a fortei de munca ieftina , le-a dus cu ea si neajunsurile cu care se confrunta azi. Dar , "graul cu impuritati si cu neghina " este mai ieftin decat graul selectionat. Daca in UE ar merge doar muncitori bine calificati, cinstiti ,harnici si daca e posibil si cunoscatori de doua ,trei limbi straine, pe care sa-i plateasca cu mai putin de jumatate din salarul autocton, ar fi ideal pentru domnii din UE. Pe de alta parte , romanii ,care sufera de o boala cronica ; saracia , sant dispusi sa faca compromisuri unilitoare ,in multe situatii. iar coruptia ,daca o analizam bine , vedem ca aceasta e practicata acolo unde sant create premise. La nivel inalt. (vezi ministri, demnitari , directori etc ) Daca romanii sa-r propune un program de eradicare a saraciei si de educatie cetateneasca eficace,cu masuri severe de aplicare a legislatiei, altfel ar fi privita Romania in Europa. Pana atunci e bine si asa!!
 • -2 (8 voturi)    
  memorie scurta (Luni, 27 decembrie 2010, 13:23)

  Alina [anonim]

  Au cam uitat aceste 2 tari ca si ele au fost scoase ,neconditionat, din r.a.h.at, dupa razboi de catre altii. Actuala impartire a Europei cu toate consecintele care au fost timp de 45 de ani , o datoram celui de-al 2 lea RM declansat de cine ,oare??!!
 • +12 (12 voturi)    
  Cersetorii, "muzicantii" si copii-vanzatori (Luni, 27 decembrie 2010, 13:23)

  Ed___ [utilizator]

  cersetorii, "muzicantii" si copii-vanzatori traiesc in germania doar din cauza germanilor !!!

  daca germanii nu ar mai da nici macar un cent cersetorilor, daca nu ar da nici macar un cent muzicantilor, si daca nu ar cumpara nici-un trandafir, nici-un spin de la copii vanzatori de flori atunci
  toti acestia ar dispare din germania.

  cat timp dai bani unui cersetor intr-o zi intr-un loc atunci acesta o sa fie sigur si a doua zi, in acelasi loc ca sa primeasca aceiasi bani.

  cersetoria ca si prostitutia nu este atat de vinovat cine o face cat cine o intretine.
  • -3 (3 voturi)    
   mai sunt si alte natii pe-acolo (Luni, 27 decembrie 2010, 13:51)

   geo [anonim] i-a raspuns lui Ed___

   Ce are ---- cu prefectura ?! Cersetori ,prostituate sunt in aceste tari de cand lumea. Nu i-am inventat noi. Uita-te si la noi in metrou ,prin gari. Sunt acolo de cand ma stiu si nu le vine nimeni de hac.
  • +3 (3 voturi)    
   pentru Ed (Luni, 27 decembrie 2010, 18:51)

   adrian88000 [utilizator] i-a raspuns lui Ed___

   Ai dreptate. Si mai mult! Cine ii impiedica pe nemti sa dea legi dure impotriva cersitului? Si sa-l starpeasca astfel? Din cate stiu , au o astfel de lege. Ce se intampla? Nu functioneaza? Nu o aplica politistul neamt? Care e deficienta? Chiar sunt curios? Oare si in Germania sunt legi care nu se pot aplica??
  • +1 (1 vot)    
   cu alte cuvinte (Luni, 27 decembrie 2010, 21:57)

   jack the ripper [anonim] i-a raspuns lui Ed___

   le ceri nemtilor sa devina romani...
   de omenie, compasiune, mila, ai auzit ?
 • -1 (11 voturi)    
  Vreau in Rusia (Luni, 27 decembrie 2010, 13:28)

  Trojan.H [utilizator]

  M-am razgindit, as vrea ca Romania si Bulgaria sa iasa din UE. In acest fel, o parte din problemele sociale si economice ale Frantei si Germaniei se vor rezolva. In mod normal ar mai trebui aruncate afara din UE inca citeva tari mai nou intrate si mai putin simpatice, astfel incit "europenii" vor ramine doar cu cetatenii africani, asiatici, arabi, turci si rusi. Daca bietii franco-germani, au impresia ca bunastarea din deceniile trecute se va reintoarce, pot sa le spun ca ce-a fost verde s-a ofilit.
  De maine ma apuc de invatat ruseste.
  • +1 (5 voturi)    
   nu chiar in Rusia (Luni, 27 decembrie 2010, 13:50)

   bigone [anonim] i-a raspuns lui Trojan.H

   Romania si-a distrus o parte din industrie si agricultura astfel incit sa devenim piata lor de desfacere.Faptul ca au rezultat multi someri si persoane care nu au ce minca si care apoi s-au transformat in emigranti este si vina Frantei si Germaniei. Eu propun sa iesim din UE si sa ne aliem cu China cu care sa incheiem un acord de liber schimb etc. Oricum nu vom mai avea stapini doua tari care cred ca pot imparti Europa ca in sec.XIX. Cit despre coruptie cel putin ca valoare in euro /cap de locuitor ne bat ambele tari v.scandalul Siemens, Jacques Chirac. Dar cu asemenea conducatori slabi ( nu conteaza culoarea politica) in fata Occidentului nu vom face nimic. Vad ca nu avem nici un as in mineca sa-i amenintam, ar trebui totusi sa replicam si nu cu vorbe ci cu fapte.
   • +2 (4 voturi)    
    completare (Luni, 27 decembrie 2010, 15:13)

    gabriel [anonim] i-a raspuns lui bigone

    Despre coruptia de la noi, putem importa si modelul chinez de lupta anticoruptie ! Stim bine cum se pedepseste coruptia acolo: cu glontul ! Cu consilieri chinezi in politie s-ar putea sa avem o sansa !
   • +2 (4 voturi)    
    Pe lista (Luni, 27 decembrie 2010, 15:26)

    Remus [anonim] i-a raspuns lui bigone

    Parca pe lista cu candidatii la coruptie acum cativa ani era trecut si Helmut Kohl, fostul cancelar german din anii '80-'90, sau nu imi amintesc eu bine?!? Sau 2 milioane de marci vest germane spaga pro traficanti arme(pardon "lobby") nu se pun?!? A fost vina nemtilor in '40 caci nu noi am inceput WWII si nu noi am trasat linia in Berlin, tot a lor a fost vina(externa) in '89 caci orice am spune, nu ne-au lasat in pace asa in mediocritatea noastra, si nu noi am pornit "perestroika" si demolarea capitalului productiv comunist. Auzeam ca erau rulmentii prosti...asa o fi fost.E mai bun acum ca trebuie sa reconstruim si fabrica si sa reproiectam si rulmentul?!? Si acum ce mari pretentii au?!? Noi romanii facem si noi ce putem, si nu e vina noastra ca am fost obligati de KGB sa avem tot comunisti la putere dupa '89. Am cerut economie de piata si capitalism si ne-au dat mineri, am vrut alegeri democratice si ne-au dat sa alegem din 2 oameni de ai lor, am vrut UE si ei ne-au transformat in piata de desfacere UE, vrem Schengen si ei ne numesc tigani. Da' cat p...a mea sa mai suportam oameni buni?!? Cat o sa mai fim sclavii lor?! Chiar nu suntem capabili sa ne ridicam la un nivel decent prin propriile noastre forte?!? Daca toti nordicii aia sunt mereu acolo sus in toate top-urile binestarii, noi nu am fi capabili sa ajungem macar la jumatate ca ei? Treziti-va oameni buni !!!! Acum cat avem "NUMAI" 50 miliarde euro datorie externa de returnat...
    • 0 (0 voturi)    
     numai 5o mld (Joi, 30 decembrie 2010, 2:12)

     șud [anonim] i-a raspuns lui Remus

     alt duș rece necesar !
   • +2 (2 voturi)    
    Tipic romanesc (Luni, 27 decembrie 2010, 15:36)

    io [anonim] i-a raspuns lui bigone

    Cautam intotdeaua vinovatii in alta parte. Cu parere de rau iti spun, Europa are dreptate. N-ar trebui sa ne intereseze problemele lor pentru ca nu ei aplica pentru liber acces pe teritoriul nostru ci noi aplicam pentru teritoriul lor.
    Ni s-au pus niste conditii pe care nu le-am respectat, e normal sa ne refuze
    Iar cu industria si agricultura...le-am inchis pentru ca nu erau performante. Vezi gaura pe care vechiul Sidex o producea anual bugetului.
 • +4 (4 voturi)    
  ultimul paragraf (Luni, 27 decembrie 2010, 13:46)

  cxgcd [anonim]

  "Nomenclatura Bulgariei si Romaniei isi abuzeaza populatia, se imbogateste prin subventiile UE, destabilizeaza statul prin coruptie si economie de cumetrie. Insistentele acestei nomenclaturi, de aderare completa a tarilor lor la Uniunea Europeana, servesc doar plasarii problemei pe care insisi au creat-o, prin distrugerea societatii. Cade in sarcina celor doua popoare sa se opuna sistemeleor corupte si nu sa se aleaga drumul "micii rezistente", prin folosirea abuziva a UE in acest scop. Asa, populatiile celor doua tari nu fac decat sa sustina din nou nomenclatura, care isi pastreaza privilegiile stiute. Prin urmare, problema nu e una franceza sau germana, ci o problema de politica interna, a popoarelor celor doua tari. Trebuie sa fii pregatit sa faci ceva si pentru propria tara, inainte de a delega altora problemele, spre rezolvare. Si popoarele Germaniei si Frantei au dreptul la pacea lor sociala".
 • +1 (3 voturi)    
  Ultimul comentariu cu Nomenclatura (Luni, 27 decembrie 2010, 13:48)

  valisa [utilizator]

  Este bine gandit si scris dar insuficient.

  Draga UE, lasa-ne in pace!

  Te rog frumos sa nu mai imi dai bani si sa nu ma primesti in aceasta comunitate. Ca simplu cetatean, eu nu beneficiez de acesti bani. Acestia merg direct in buzunarele mafiotilor din Romania. Inca de la prima transa nu ai facut altceva decat sa alimentezi mafia din Romania.
  Consider ca suntem capabili sa ne gospodarim si fara ajutorul vostru. Chiar te rog, tine-ti banii virtuali in bancile tale. Lasa-ne in pace, cu Dumnezeii nostri.
 • +5 (7 voturi)    
  Hmmm (Luni, 27 decembrie 2010, 13:50)

  MRSmrs [utilizator]

  1).Ce relevanta au niste spicuiri din comentariile facute de germani/francezi de pe forumurile lor de discutii?Acolo se pot gasi opinii de la pozitiv la negativ,important este doar ce vreti voi sa copiati si sa promovati.Asa se face manipularea cea mai banala...
  2).Daca suntem cinstiti in fata noastra,noi nici nu merita sa intram in Schengen.
  3)."Noi"(ca stat) am incercat "sa-i facem" pe occidentali din hartii(nu si din fapte)si sa ne bucuram ca le-am mai tras o tzeapa...in "buna traditie" romaneasca din ultimii ani.
  4).Acum "ne" simtim 'discriminati' ca s-au prins si nu ne-a reusit tzeapa....
 • 0 (4 voturi)    
  ... (Luni, 27 decembrie 2010, 14:06)

  alex [anonim]

  daca nu eram tara corupta nu se mai umplea bucurestiul de autobuze mercedes...
  sa ne mai lase nemtii ca nu toti au avut norocul lor de emigranti prosti si ieftini ca sa reconstruiasca o tara de la a la z si de bani garla bagati in tara
 • -1 (3 voturi)    
  Extindere (Luni, 27 decembrie 2010, 14:07)

  G [anonim]

  Marea problema a vesticilor se pare ca sunt cersetorii din Romania,Bulgaria,Albania si altele.Nu sunt asa de mult deranjati de actele de terorism care nu sunt puse la cale de romani(vezi bombele de la Roma).Oare de ce romanii stau ca un ghimpe in ochiul UE?Pentru ca ne-am lasat calcati in picioare de oricine dupa 2007 cand am intrat in UE si oamenii politici care ne reprezinta nu ma fac nimic pentru tara!?
 • +1 (3 voturi)    
  Ue Stengen-ul (Luni, 27 decembrie 2010, 15:02)

  Ros de Licheni [anonim]

  Cand a fost creata UE au fost luati in considerare toti acesti factori referitori la diferentele dintre state si toti s-au gandit ca lucrurile vor fi reglementate din mers.Ceea ce se si intampla.
 • +1 (5 voturi)    
  urgenta (Luni, 27 decembrie 2010, 15:09)

  gabriel [anonim]

  Derbedeii europeni , dupa ce ne-au distrus economia, ne-au furat resursele si ne-au transformat in piata lor de desfacere, dupa ce ne pun bete in libera circulatie a oamenilor desi cea a marfurilor ne-a ruinat tara, dupa ce intind mana scarbavnica spre dusmanul nostru natural, rusia, ne dau lectii de suveranitate si patriotism local ! Trebuie sa iesim urgent din ue, sa trecem la nationalizare si reconstructia tarii ! Trebuie inarmata armata !
  • 0 (2 voturi)    
   Bine Gabriel! Subscriu (Luni, 27 decembrie 2010, 17:02)

   valisa [utilizator] i-a raspuns lui gabriel

   Din pacate, romanul se trezeste mai greu la realitate.
  • 0 (0 voturi)    
   Sa ma anuntati si pe mine (Marţi, 28 decembrie 2010, 3:11)

   muciflenduri [anonim] i-a raspuns lui gabriel

   Daca ajungeti la putere, sa imi ziceti, ca sa pot emigra din timp. Nationalizarea sa o pastrati pentru voi, brigadierii.
 • +2 (4 voturi)    
  pana la urma tot de tigani e vorba... (Luni, 27 decembrie 2010, 15:11)

  mike [anonim]

  Germania, problema se reduce pana la urma la prezenta tiganilor pe strazile lor....

  Uitati-va la comentariile alora... cati se plang de cersetori,muzicieni...tigani...???

  Vreti aderare la Schengen???

  Rezolvati problema tiganilor si apoi va vor primi cu bratele deschise...

  Se poate incepe simplu... numiti tiganii - tigani!
  • +1 (1 vot)    
   pana la urma tot de tigani e vorba... (Luni, 27 decembrie 2010, 17:44)

   kiki (anonim [anonim] i-a raspuns lui mike

   cu ceva timp in urma ne spuneau cum sa ii facem pe tigani sa nu mai fure...
   acum nici ei nu au reusit sa ii faca sa nu mai fure...ha ha ha! si hai inapoi cu ei de unde vin...
   Nu cumva tiganii erau o natie europeana?
 • 0 (2 voturi)    
  daca ei asa zic......noi asa trebuie sa facem. (Luni, 27 decembrie 2010, 15:25)

  calin [anonim]

  Este clar ca nu suntem pe placul celor doua state,ceva nu le convine despre noi fapt pt. care pe cei de la putere ar trebui sa ii puna pe ganduri si sa rezolve nemultumirile aduse la adresa noastra in caz contrar cineva trebuie sa-si asume problema daca chiar avem nevoie de aceasta aderare la spatiul Schengen.Iar daca nu au incredere in noi ca nu putem apara granita uniunii sa-i angajeze pe altii in care se incred ex unguri, nemti, francezi, polonezi etc. pt a face acest lucru.
 • 0 (2 voturi)    
  Ce gandeste cetateanul este neimportant. (Luni, 27 decembrie 2010, 15:25)

  AlinNeculai [utilizator]

  Un rol principal in respingerea Romaniei il are politica externa romana. Politica externa romaneasca se caracterizeaza prin anacronism. Pozitia filoamericana "pana la moarte, impreuna" ar fi fost benefica in perioada 1950-1990. Schimbari importante s-au petrecut pe planeta de atunci si pana acum insa. Lumea se cam imparte in SUA UE Rusia si China si data fiind aceasta impartire noi ar trebui sa optam pentru UE. Pentru a avea succes ar trebui sa fim "elevi cu nota buna" in UE si nu fata de SUA. In curand SUA nu va mai avea aceeasi influenta in zona noastra. Si atunci s-ar putea sa platim tributul filoamericanismului inversunat.
  • +5 (5 voturi)    
   ... (Luni, 27 decembrie 2010, 15:46)

   dragos234 [utilizator] i-a raspuns lui AlinNeculai

   Noi nu suntem filoamericani de forma ci ca sa ne ajute in Basarabia contra Rusiei. Cine e puterea cea mai antirusa din lume? SUA si UK. Restul puterilor cocheteaza cu Rusia. De aici si alegerea noastra. Nu pt ca ne-am uitat la filme americane si mancam hamburgeri am avut politica proamericana ci din INTERES.
   • -1 (1 vot)    
    Scuze ... (Luni, 27 decembrie 2010, 21:02)

    AlinNeculai [utilizator] i-a raspuns lui dragos234

    Nu prea ma uit la stiri si am ratat cand s-a alipit Basarabia la noi. Acum, ca mi-ai adus aminte acest aspect, vad clar avantajele politicii noastre. Adica am riscat 10 ani, dar am castigat.
 • +5 (7 voturi)    
  istorie (Luni, 27 decembrie 2010, 15:38)

  gabriel [anonim]

  Terminati cu "marele prieten franta" ! Mai cititi istorie, ce spunea napoleon sau berthelot despre noi ! Si mai expresiv a fost Bismark : noua nu ne trebuie cai ferate si drumuri ci un bici, si ca il intereseaza soarta romanilor mai putin decat halba lui de bere goala !
 • +1 (1 vot)    
  situatia e deja transata (Luni, 27 decembrie 2010, 18:18)

  ploiesteanu [anonim]

  Romania a patruns in spatiul UE, Europa e infectata. Resident evil s-a produs. Tiganii fara acte trec granita in ultimul nivel al autocarelor supraetajate. 50 de euro si nu se uita nimeni, dar astia 50 de euro aduc castiguri de sute de ori mai mari. Mai era o speranta atunci cand Ungaria nu facea parte din spatiu si se mai facea un control la vama austriaca cu verificarea resurselor materiale (cei 500 de euro obligatorii) atunci tiganii erau intorsi si cu banii luati. Multi vamesi si politisti de vama prinsi si dati afara si-au facut firme de transport si s-au ocupat (si se mai ocupa inca) de asa ceva. Pentru ei neprimirea in spatiu e o mare bucurie. Pentru noi inca un bobarnac. De ce nemtii si francezii nu-si fac firme de proiectare in Nanibia ci in Romania? De ce nu cumpara institute de proiectare din Nanibia, de ce nu-si fac lucrari in Germania cu proiecte facute de nanibieni ci cu proiecte facute de romani?
 • +3 (3 voturi)    
  discutiile de pe forumul "Die Zeit" (Luni, 27 decembrie 2010, 18:41)

  un trecator [anonim]

  Trebuie usor explicate. Ar fi trebuit adaugat ca se vedeau de la o posta comentariile unor "romani" sau "bulgari" ("Margarita Petkova" de pilda) si a nemtilor.

  Reactia majoritara de pe forum a fost, trebuie spus, pronuntat xenofoba, pornind de la ideea ca romanii si bulgarii sunt mai rai, mai prost imbracati si au o "prezenta in spatiul public" dezastruoasa.

  Nimic extraordinar, si noi avem aceeasi reactie urata fata de tigani.

  Ce e trist, este ca au fost foarte putine comentarii care luau o pozitie din perspectiva unui "cetatean european". Din pacate asa ceva inca nu a prins cheag in mentalul colectiv german, nici macar in randul nemtilor care citesc "die Zeit".
 • +1 (3 voturi)    
  Ce este U.E? (Luni, 27 decembrie 2010, 19:06)

  adrian88000 [utilizator]

  Este o creatie pornita din orgoliul unor politicieni europeni.Au zis ;
  -" De ce sa fie mare si tare U. S? Hai sa facerm si noi ceva asemanator, care sa fie mare si tare.".
  Deosebirea fundametala intre U.E. si U.S. nu este ecomomica , nici financiara ( Euro-dolar), nici politica.
  Deosebirea fundamentala este baza de constructie.
  U.S. a inceput pe fundament crestin fiind creatia " parintilor pelegrini'.
  U.E. este fundamentata pe principii atee. Cand a a fost vorba sa se introduca in Constitutia U.E. o fraza ce vorbea despre crestinism , au sarit in sus 3 metrii. Si acest fundament pagan isi va arata roadele...
 • +1 (1 vot)    
  deoarece am trezit reactii (Luni, 27 decembrie 2010, 20:33)

  bigone [anonim]

  Coruptia din romania e jucarie fata de Grecia, Italia , Spania si comparabila cu cea din Germania. Acolo insa coruptia apartine unor elite, nu exista termenul de mica coruptie ( gen bacssiuri la doctori, asistente, etc).
  Romanul nu este corupt ( fiindca nu exista natii corupte genetic) ci organizarea statului roman este gresita si neexperimentata. Am fost impiedicati de mari puteri gen Turcia, Rusia, Franta, Germania sa ne organizam ca stat acum suntem vinovati. Nu ati observat cu totii ca statele cu probleme in aceasta criza sunt cele care nu au vechime -sunt formate relativ de curind.Ca sa faci fata unei crize de genul acesta statul trebuie sa fie bine si de demult organizat. Observ ca pe site-urile lor noi suntem vinovati ca suntem romani/bulgari.As intreba ce ar face francezii/germanii aflati in situatia noastra ca stat .Va dau eu un raspuns : uitati-va la aeroporturile lor in momentul acesta si uitati-va la ale noastre, uitati-va la soselele lor si uitati-va la ale noastre.
  • 0 (0 voturi)    
   Comparatie intre imperiul roman si UE (Sâmbătă, 1 ianuarie 2011, 23:45)

   T+C [anonim] i-a raspuns lui bigone

   Aseman UE de azi cu imperiul roman de acum 1900 de ani si a carui ultima cucerire militara a fost, ghici, Dacia.

   Fara nici o ezitare, Dacia a fost prima provincie romana de care imperiull roman s-a debarasat, pentru ca (virgula) costurile fiind cu mult mai mari decit avantajele.

   Compar aici 2 cuceriri facute de imperiul roman: una a fost cucerirea Greciei (antice) de la care romanii au avut numai de cistigat (arte, rafinament, filozofie, matematica, politica, etc) si alta sa ocupi o tara in care trebuiai sa pompezi educatie, cultura, administratie civila, drumuri.

   Fac un salt in timp de 1900 de ani.
   UE, Cc si imperiul roman, s-a umflat ca broasca din fabula din Lafontaine si a "inghitit" state care nu au aproape nimic de a face cu Europa.

   In aceasta ideea, tarile balcanice ar fi primele care imi vin in minte (Bulgaria, Grecia moderna, Romania) care nu au decit putin de a face cu Europa actuala.

   Nu trebuie uitat care au fost radacinile UE: Piata Comuna
   O idee foarte buna, Piata Comuna care a mers extraordinar pentru cela 6 state fondatoare, a devenit un "imperiu" cu picioarele de lut care a asimilat de a valma si bune si rele.
 • +1 (1 vot)    
  Nu zic... (Marţi, 28 decembrie 2010, 0:45)

  moi [anonim]

  ... sunt de vina si politicieii nostri, care ne fac de ras prin prostie si hotie, suntem vinovati si noi, prin lipsa de educatie civica si comportament necivilizat. Dar oare chiar n-a citit nimeni comentariul neamtului (cinstit) care spunea clar ca marea lor grija e PIERDEREA LOCURILOR DE MUNCA IN FAVOAREA MUNCITORILOR IEFTINI DIN EST?
 • 0 (0 voturi)    
  schengen pentru voi (Marţi, 28 decembrie 2010, 12:12)

  giorgio rumeno [anonim]

  va fi cand veti invata geografia si istoria europei.
  cand veti sti ca ibiza este ibiza, spaniola, nu ibitza.
  ar trebui sa datzi examen de ioropeni. :-)

  invatati engleza ascultand la euronws si cnn, nu la irealitatea, antene, prima sau pro tv.

  sayonara si happy new year !
 • +2 (2 voturi)    
  Mai terminati cu prostiile... (Marţi, 28 decembrie 2010, 12:46)

  Costica [anonim]

  1 din 7 "nemti e turc ! Asa de turc ca peste tot se vede ! Vorbeste NUMAI turca pe strada si unde se duce, numai cand vorbeste cu un neamt o face in germana. E pina Germania de negri , asiatici si musulmani. Romanii sunt ca crestinii: asa de obisnuiti sa o ia in gusa ca acum toti trogloditii isi pot bate joc fara frica de IIsus si religia crestina, au ajuns homosexualii sa se "casatoreasca" in biserica...Europa e pe duca , noi doar le servim de tinta. nu din cauza noastra sau a tiganilor. Care din voi vor apuca , imi vor dda dreptate peste 50 de ani.
  NU UITATI:
  Nu suntem urmasii lui Traian si Decebal , ci ai parintilor nostri, si nici pe ei nu-i ascultam...Asa ca de fapt nu prea stim multe...si repetam greselile trecutului!
 • -1 (1 vot)    
  Parti bune si parti rele (Marţi, 28 decembrie 2010, 13:06)

  Nicolae [anonim]

  Adrearea la UE are multe parti bune de care noi nu profitam (statul nostru) pentru ca guvernul nu poate fura banii europeni asa usor cum se fura banii publici. Udrea/Ritzipitzi/Berceanu/Videanu/Boc nu ar fi facut averile incomensurabile din salariile lor de 1000 euro/luna la stat. Nici stiva de bani pe care sta neamul lui Basescu nu ar fi fost facut daca nu se furau banii publici cu mare tupeu. La transporturi stau nefolositi vreo 5 miliarde de euro pentru ca nu se pot ciordi de acesti tupeisti, dar cele 15 miliarde de euro cheltuite de berceanu/basescu/boc la transporturi se vad prin 40 km de autostrada in 6 ani, restul de autostrada fiind in buzunarele acestor tilhari. Noi nu am accesat mai nimic din fondurile europene din cauza coruptiei generalizate si a lipsei de actiune pentru interesul national.Din 2007 toti babuinii se ocupa cum sa ia contracte grase pe bani publici iar pentru proiectele cu fonduri europene nu merita oboseala intrucat mama europa mai verifica ce face piticul porno si mai are prostul obicei sa ceara inapoi banii daca vede ciordeala noastra. In shimb partea nasoala este ca europa are nevoie de un consumator ale produselor sale agricole, industriale, etc... asa ca ne-am trezit ca tot comertul este acaparat de straini - nemtii mai ales (Metro, Rewe, Lidl/Plus) - iar noi trebuie sa le cumparam lor produsele care ni le vand la preturi mult prea mari si de calitate proasta. Si bancile au fost luate tot de ei iar resursele petroliere, industria si constructiile le controleaza tot ei - in afara regilor asfaltului tinuti sub aripa de basescu pentru prieteniile de spaga. In trecut noi faceam altora autostrazi iar acum nu putem face nimic fara sa le dam lor controlul total. Inainte eram sclavii rusilor care ne-au infometat zeci de ani ca sa traiasca ei bine iar acum pupam papucul nemtilor ca ne vand mizeriile lor.Europenii vor numai doctorii si informaticienii din Romania dar trebuie sa ia la pachet si tiganii nomazi.Nu poti lua numai frisca de pe tort.
 • +1 (1 vot)    
  DECUPLATI BULGARIA ! (Marţi, 28 decembrie 2010, 13:39)

  dum_dum [anonim]

  de ce este pusa romania cu bulgaria in aceeasi oala ? a fost un cretin pana si cel care a propus acest tandem pentru integrare (nastase) romania nu se poate compara cu bulgaria ! avem coruptie mare, mici mafiii si grupuri economice destabilizatoare dar fata de bulgari suntem mult mai bine . bulgaria este efectiv o tara condusa de mafia de sorginte kgb fsb ... cate asasinate armate in plina strada au fost in bulgaria in ultimii ani ? cel putin 30... o mare parte au vizat persoane ce se opuneau mafiilor, procurori , sefi de politie etc. mafia romana este mai soft , nu se poate compara .... trebuie sa aderam la spatiul comunitar separat ....(editat de HotNews.ro)
 • +2 (2 voturi)    
  a-propos de Franta (Miercuri, 29 decembrie 2010, 14:55)

  Nicolae [anonim]

  Franta era garantul pentru returnarea tezaurului Romaniei de la rusi. Rusii ne-au luat cele 80 tone de aur si ne-au dat o excursie in Siberia iar "fratele nostru francez" ne-a dat TEAPA!
 • 0 (0 voturi)    
  Monumentul Acordului de la Schengen (Duminică, 23 ianuarie 2011, 14:21)

  valisa [utilizator]

  reprezinta legalizarea Contractului de vanzare-cumparare a Romaniei.


Abonare la comentarii cu RSS
Întâlniri on-line | #deladistanță

Top 10 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.powered by
developed by