Barbatul care s-a aruncat joi de la balconul Parlamentului, strigand, in timpul unui discurs al premierului Boc, "Ne-ati ucis viitorul", lucra la televiziunea nationala ca tehnician. Salariul brut al lui Adrian Sobaru este de 2.500 lei, potrivit informatiilor obtinute de HotNews.ro. La acest salariu se adauga 25% vechime, plus ore de noapte si zilele lucrate sambata sau duminica. In acest fel, venitul sau net ar fi putut ajunge la peste 2.000 lei, doar daca ar fi lucrat foarte multe ore de noapte. El primea din partea institutiei bonuri de masa in valoare de 170 lei, prima de concediu 85% din salariu si mai primeste anual echivalentul a trei salarii brute lunare din partea institutiei, ca sprijin pentru problemele copilului sau.

Colegii sai spun ca unul dintre copiii sai are probleme grave de sanatate, sotia sa era casnica iar majoritatea salariului era cheltuit pentru tratamentul si psihologul copilului.

Potrivit declaratiilor colegilor sai, se pare ca unul dintre copii este autist. Copilul are 13 ani si familia sa a incercat sa-l transfere la o scoala normala, dar nu a fost acceptat.

Copilul facea patru sedinte de terapie pe saptamana, iar o sedinta costa 2,5 milioane de lei.

Sotia sa primea o indemnizatie de insotitor de 550 de lei, care a fost redusa cu 25% in urma masurilor de austeritate luate de guvern.

Surse citate de Mediafax au afirmat ca Adrian Sobaru ar fi premeditat incidentul, pentru ca el nu era programat la filmarea de joi din Parlament, dar a cerut sa mearga in locul altui coleg.

Potrivit unor surse HotNews.ro, Adrian Sobaru ar fi gasit miercuri o bila portocalie cu numarul 13 si, intr-o discutie avuta in aceeasi zi cu un coleg, i-ar fi spus acestuia ca bila reprezinta un semn care arata asocierea dintre PDL si cifra 13, care poarta ghinion. Atunci cand s-a aruncat de la balcon, el avea in mana bila portocalie cu cifra 13.

Adrian Sobaru le-a spus in repetate randuri colegilor sai ca trece printr-o depresie generata de situatia materiala in care se afla familia sa.

De asemenea, colegii spun ca familia avea rate la banca, in urma unui credit de nevoi personale.

Colegii de la TVR il descriu ca fiind un om cu un comportament normal, jovial, foarte respectuos si non-conflictual.

Barbatul se numeste Adrian Sobaru, este electrician la TVR, are 43 de ani si este tatal a doi copii.

In momentul in care echipele de interventie l-au scos din sala, barbatul a strigat "Libertate".