Un barbat cunoscut ca facand parte din lumea interlopa din Constanta a ajuns in stare grava la Spitalul Judetean Constanta dupa ce a fost impuscat in timp ce se afla in autoturismul sau, persoane ramase neidentificate tragand doua focuri de arma prin geamul masinii, relateaza Mediafax.

Potrivit reprezentantilor Politiei Constanta, Giolacai Arden, in varsta de 31 de ani, care face parte din grupararea Pitbull, s-a urcat dupa miezul noptii in autoturismul sau aflat in zona Trocadero din Constanta, unde persoane ramase neidentificate au tras asupra lui prin geamul masinii doua focuri de arma.

Purtatorul de cuvant al Spitalului Judetean Constanta, Florian Stoian, a afirmat ca medicii au gasit in corpul victimei doua gloante de calibru diferit, unul dintre acestea intrand intre trahee si esofag, iar celalalt in artera subclavie stanga.

Stoian a aprecizat ca ranitul este constient, starea sa este echilibrata, fiind internat in sectia de terapie intensiva.

Barbatul a fost transferat, duminica la pranz, cu un elicopter SMURD, la Spitalul de Urgenta Floreasca din Capitala, la cererea familiei.

Politistii si procurorii constanteni au deschis o ancheta pentru a stabili imprejurarile in care a avut loc incidentul si pentru identificarea celor care l-au impuscat pe Giolacai Arden.

Ultimul incident de acest fel in urma caruia a fost ucis un membru al lumii interlope a avut loc marti seara, la Galati, unde un barbat a fost atacat intr-un restaurant din centrul orasului.

Victima, Maricel Nicolau, zis Chiaburu, a fos lovit cu un scaun in cap, dar si cu un cutit, de catre doi tineri care s-ar fi razbunat pentru un conflict mai vechi.

Incidentul a avut loc loc la o luna de la asasinatul petrecut intr-o cafenea din Piatra Neamt, unde Gheorghita Mararu (32 ani), cunoscut membru al lumii interlope locale, a fost impuscat de un barbat.

Ulterior, presa locala a relatat ca seful Politiei Neamt Aurelian Soric ar avea legaturi cu gruparea Mararu si ar pactiza cu lumea interlopa, iar Corpul de control al MAI a declansat verificari la Inspectoratul de Politie al Judetului Neamt.

Comisarul Aurelian Soric este judecat de Consiliul Superior de Disciplina, la solicitarea ministrului Internelor, pentru afirmatiile si comportamentul avute in urma asasinatului din 14 noiembrie si pentru modul in care a condus IPJ Neamt.