Senatorii si deputatii din comisiile de buget-finante au adoptat, sambata, bugetele defalcate ale majoritatii ministerelor, urmand ca duminica sa mai discute bugetele a trei ministere si proiectul legii bugetului asigurarilor sociale de stat pe anul 2011, transmite Mediafax.

Membrii comisiilor au adoptat, sambata, bugetele Ministerului Sanatatii, Ministerului Administratiei si Internelor, Ministerului Apararii Nationale, Ministerului Transporturilor si Infrastructurii, Ministerului Comunicatiilor, Ministerului Economiei si Comertului, Ministerului Afacerilor Externe, Ministerului Justitiei, Ministerului Dezvoltarii Regionale si Turismului.

Pentru duminica, membrii celor doua comisii au programate dezbateri asupra bugetelor Secretariatului General al Guvernului, Ministerului Finantelor, Ministerului Muncii, Ministerului Culturii, precum si al ORNISS. De asemenea, urmeaza sa fie luat in discutie proiectul legii bugetului asigurarilor sociale de stat pe anul 2011.

Bugetele propuse de Executiv pentru ministere au fost pastrate de comisiile de buget-finante, singurele concesii acceptate de titularii ministerelor si de Ministerul Finantelor fiind realocari intre diverse capitole de cheltuieli, in interiorul sumei alocate initial. Acesta a fost cazul bugetelor Ministerului Agriculturii si Ministerului Sanatatii.

Dupa suspendarea sedintei comisiilor, la orele pranzului, deputatii si senatorii opozitiei au revenit la lucrari, dupa ce au primit acordul reprezentantilor puterii pentru cateva amendamente cu privire la criteriile de alocare a sumelor pentru autoritatile locale si posibilitatea ca microintreprinderile sa opteze pentru un impozit de 3% din cifra de afaceri.

Dupa intelegerea dintre putere si opozitie, reprezentantii PSD si PNL au renuntat sa isi mai sustina amendamentele, cu exceptii singulare, astfel ca cele peste cateva mii de amendamente au fost trecute pe anexa cu amendamente respinse.

Sedinta comisiilor se reia duminica la ora 9.00.