Ministrul Dezvoltarii Regionale si Turismului, Elena Udrea, a inaugurat sambata complexul balnear si baile traditionale de la Hatuica si noua partie de schi de la Sugas Bai, realizate cu sprijinul financiar al ministerului, relateaza Agerpres.

Cu prilejul vizitei in judetul Covasna, Elena Udrea a semnat, alaturi de reprezentantii Agentiei de Dezvoltare Regionala VII Centru si Primaria Sfantu Gheorghe, contractele de finantare pentru mai multe proiecte de dezvoltare a infrastructurii municipiului Sfantu Gheorghe, in valoare totala de circa 10 milioane de euro.

Elena Udrea a promis ca va aloca, saptamana viitoare, din bugetul ministerului, suma de 600.000 de lei pentru reabilitarea Pietei Mihai Viteazul din municipiul Sfantu Gheorghe, iar anul viitor va finanta lucrarile de acoperire a patinoarului din municipiul Targu Secuiesc.

De asemenea, se vor aloca fonduri pentru continuarea lucrarilor de reabilitare a bailor traditionale din judetele Covasna si Harghita, care pun in valoare apele minerale, termale si mofetele, precum si pentru infiintarea unui centru wellness in statiunea Covasna.

Ministrul Dezvoltarii si Turismului a afirmat ca anul viitor vor fi luate masuri drastice impotriva firmelor care nu au introdus in circuitul turistic bazele turistice si de tratament pe care le-au preluat in urma privatizarii, printre aceste masuri numarandu-se majorarea impozitelor pe cladiri si chiar exproprierea.

Elena Udrea a mai declarat ca, pentru a facilita implementarea proiectelor contractate, anul viitor va introduce un caiet de sarcini tip, cu prevederi unice, pentru licitatiile care se vor derula pe proiectele finantate de Ministerul Dezvoltarii.

In acest fel, vor fi mai putine contestatii si mai multa incredere in corectitudinea procedurilor de achizitii publice, a declarat Elena Udrea.