Primarul general al Capitalei, Sorin Oprescu, a declarat sambata, intr-o conferinta de presa, ca este nemultumit de faptul ca proiectul privind depunerea candidaturii municipiului Bucuresti pentru gazduirea Jocurilor Olimpice de vara pentru 2020 a fost respins de consilierii generali.

"Este un proiect rational, avand perspectiva de a transforma orasul intr-unul competitiv. Am in continuare increderea ca acest proiect va fi unul de relansare economica, ar crea locuri de munca, ar atrage investitii in infrastructura (...) N-am sa renunt la idee si voi face demersurile necesare in continuare", a spus Oprescu.

"O parte din personajele politice ne refuza noua sansa de a evolua si de a ne dezvolta (...) eu, personal, nu imi permit sa las orasul in mizerie pana cand se urneste Guvernul", a mai spus Oprescu.

Consilierii generali au respins, vineri, proiectul privind depunerea candidaturii municipiului Bucuresti pentru gazduirea Jocurilor Olimpice de vara pentru 2020. Dupa aproximativ o jumatate de ora de dezbateri, in care consilierii au catalogat acest proiect ca fiind "futurist", "similar proiectului privind autostrada suspendata", "de nerealizat", a fost supus votului, obtinand doar 22 de voturi "pentru". Opt consilieri au votat "impotriva proiectului" si alti 20 s-au abtinut.

Pentru a fi adoptat, proiectul avea nevoie de voturile a 28 de consilieri.

Potrivit proiectului de hotarare, organizarea Jocurilor Olimpice din 2020 in Bucuresti ar fi reprezentat un eveniment care ar fi generat "un impuls major pentru economia Romaniei, o dezvolare a turismului si a infrastructurii, dar si crearea unor noi locuri de munca".

"Infrastructura va fi realizata astfel incat sa poata fi utilizata si dupa terminarea jocurilor olimpice, lasand ca rezultat stadioane olimpice, retea moderna de transport public de suprafata", se arata in raportul de specialitate al proiectului de hotarare.

Sorin Oprescu a lansat, in luna august, ideea organizarii Olimpiadei la Bucuresti, in 2020, edilul reluand, luni, aceasta tema in timpul vizitei de pe santierul stadionului National Arena, fostul stadion national "Lia Manoliu".