Consilierii generali au interzis vineri functionarea magazinelor care comercializeaza substante halucinogene, etnobotanice si asimilate acestora pe o raza de 1.500 m in jurul unitatilor de invatamant bucurestene, dar si in apropierea spitalelor, garilor si bisericilor, relateaza Agerpres.

Hotararea Consiliului General al Municipiului Bucuresti (CGMB) vizeaza toate spatiile destinate procesului de invatamant, cercetarii, cazarii elevilor si studentilor sau cantinelor, precum si cele in care au loc activitati cultural-sportive de pe raza Capitalei.

Hotararea a fost adoptata in sedinta de consilierii generali cu mai multe amendamente. Unul dintre acestea a fost formulat de catre consilierul general PNG-CD Ioan Gaf-Deac si vizeaza interdictia de amplasare si functionare a punctelor de comercializare, depozitare si distributie a substantelor halucinogene la o distanta mai mica de 1.500 de metri de unitatile de invatamant, dar si de biserici, parcuri, spitale, locurile de joaca pentru copii, gari, autogari.

De asemenea, se va interzice infiintarea acestor magazine la parterul blocurilor si birourilor.

Tot in sedinta CGMB s-a luat decizia montarii unor sisteme de supraveghere video in magazinele de comercializare a acestor substante, urmand ca inregistrarile sa fie puse la dispozitia autoritatilor locale.

Consilierii au mai hotarat sa nu mai fie prelungite autorizatiile de functionare a acestor magazine de catre autoritatile competente.

Hotararea intra in vigoare in 30 de zile de la data aprobarii ei.