Mostenitorii cantaretei Mariei Tanase au obtinut in instanta despagubiri de aproximativ 67 de milioane de lei pentru un teren in suprafata de 3,5 hectare din Parcul Tineretului. Decizia instantei este definitiva si irevocabila.

Terenul fusese o donatie primita de la sotul ei in anul 1933 si a fost nationalizat de comunisti.

Mostenitorii Mariei Tanase, opt la numar, s-au impartit in doua tabere de cate patru persoane fiecare, primul grup executand deja suma de 38 de milioane de lei din conturile municipalitatii.

Banii inca nu au ajuns la ei, ramanand in contul executorului judecatoresc, deoarece Primaria a facut contestatie la actiunea de executare.

Initial, cei patru au incercat sa puna poprire si pe actiunile a doua dintre companiile detinute de municipalitate, REBU si Ciclop.

Cel de-al doilea grup de mostenitori nu a reusit sa retraga suma din conturile municipalitatii, dar au blocat acesti bani in cont.

Si aici Primaria a facut contestatie la blocarea conturilor, deoarece acesti bani blocati erau deja alocati pentru lucrarile la stadionul Lia Manoliu.

UPDATE La putin timp dupa acest anunt, primarul Sorin Oprescu a declarat ca cele doua conturi au fost deblocate la interventia Ministerului de Finante.