Membru roman al grupului de activisti Anonymous: ​"In Romania exista posibilitatea organizarii unor actiuni de tip WikiLeaks"

de Redactia     HotNews.ro
Vineri, 17 decembrie 2010, 0:09 Actualitate | Esenţial


Sigla miscarii Anonymous
Foto: Hotnews
Gruparea Anonymous este cea care a doborat site-urile Visa si MasterCard pe 8 decembrie 2010, intr-o actiune-replica la arestarea lui Julian Assange, fondatorul WikiLeaks. Media ii descrie ca fiind un grup de hackeri,
documente
dar ei se​ autodefinesc ca "un grup de cetateni obisnuiti ai lumii digitale, preocupati de a ne proteja drepturile si libertatile fundamentale". Partenerul nostru de dialog sustine ca nu este singurul roman implicat in miscarea Anonymous, dar este primul care accepta sa raspunda public unor intrebari. Conversatia este consistenta si developeaza gandirea unei intregi miscari, dospite in subteranele Internetului. Forta lor a fost dovedita, coerenta ramane sa fie demonstrata. Precizam ca HotNews.ro a demarat o serie de verificari privind implicarea interlocutorului in miscarea Anonymous, informatiile obtinute demonstrand ca o astfel de implicare este foarte probabila.

Cine sunteti?


Anon.: Anonymous este o miscare de activism pentru libertate. Pentru libertatea de expresie, libertatea de informare si libertatea noastra individuala de cetateni. Suntem un grup international de activisti format din comunitatea internetului, care militeaza impotriva abuzurilor si atacurilor asupra libertatii de expresie ale
 
Romanii sunt bine reprezentati in miscare.
 
 
Anonymous
guvernelor si corporatiilor. Nu suntem "hackeri". Actiunile noastre nu se reduc la "ocuparea" siturilor tintite prin atacurile de tip DDoS. Actionam prin orice mijloace, online si offline, printr-o serie de operatiuni independente, pentru apararea libertatilor civile si denuntarea abuzurilor comise asupra lor. Nu suntem niste criminali sau niste vandali. Suntem oameni obisnuiti, care provin din toate continentele, uniti doar prin intermediul internetului si al camaraderiei unei lupte de rezistenta comune.

De ce preferati sa actionati sub umbrela anonimatului?

Anon.: Anonymous reprezinta in primul rind o idee, mai degraba decat un grup, o constiinta de responsabilitate civica si in asta consta forta noastra principala. Suntem anonimi nu pentru ca ne temem de atacurile asupra noastra ca indivizi, ci pentru ca ideile si motivatia noastra transcend oamenii care o incarneaza. Anonimitatea ne ofera o forta de concentrare a actiunii pe care nu am avea-o altfel. Nu vom fi niciodata redusi
 
Suntem constienti de gravitatea actiunilor noastre conduse prin operatiunea Payback, dar suntem convinsi ca ele sunt conduse in sprijinul unei cauze a binelui.
 
 
Anonymous
la tacere atata timp cat ideea de libertate exista. Daca crezi in libertate si esti dispus sa lupti impotriva cenzurarii ei, atunci si tu poti fi Anonim. Anonymous fructifica libertatea adusa in comunicarea inter umana de catre evolutia internetului. Atunci cand esti anonim, retinerile sau orgoliile individuale dispar, si asta ne ajuta ca grup. Nu avem un lider sau un consiliu, nu numim membri. Tot ce conteaza este cauza si actiunile pe care le conduci, ca anonim.

In ce consta implicarea personala in Anonymous? Ai participat la actiunea Payback?


Anon.: Nu-ti pot confirma sau infirma daca eu personal am luat parte la operatiunea Payback, din considerente legale, pentru ca am ales sa actionez aici, public, ca Anonymous. Tot ce pot spune e ca cei mai multi dintre Anonimi au participat sau participa la Payback. Este principala noastra actiune in momentul de fata. Din ratiuni pe care nu le inteleg, atacurile de tip DDoS sunt pedepsite prin lege, in Statele Unite de pilda, mai grav decat omorul din culpa. Unii dintre noi au fost arestati in Europa pentru asta. Suntem constienti de gravitatea actiunilor noastre conduse prin operatiunea Payback, dar suntem convinsi ca ele sunt conduse in sprijinul unei cauze a binelui. Anonymous nu se reduce la operatiunea Payback. Atacurile din Payback au unicul scop de a atrage atentia asupra noastra si asupra abuzurilor facute de catre tintele alese. Credem ca am reusit asta in ultimele saptamani, iar acum ne centram asupra altor operatiuni. Operatiunea Leakspin inregistreaza succese in expunerea documentelor WikiLeaks neacoperite indeajuns de presa.  Eu unul mi-am concentrat eforturile in operatiunea “Truth is Revolutionary”(TIR), care incearca sa articuleze teoretic motivatia si actiunile miscarii. E un efort de organizare, de stabilire a identitatii noastre. TIR incearca sa lege operatiunile disparate ale Anonymous ca un "hub", astfel incat efortul nostru sa fie unul concertat si eficace. Asta inseamna comunicarea activa cu celelalte operatiuni si oferirea de suport teoretic si de organizare. Efortul de comunicare cu media face parte din aceasta operatiune.

Esti singurul roman care se implica in actiunile Anonymous? Poti estima cati romani actioneaza in acest moment pentru aceasta cauza?

Anon.: E greu de estimat. Randurile noastre sunt formate din cateva mii de anonimi si nu obisnuim sa ne declinam provenienta. Pur si simplu nu ne intereseaza de unde venim. Suntem cetateni anonimi ai internetului. Din experienta proprie, pot spune ca romanii sunt bine reprezentati in miscare prin actiunea efectiva a catorva, mai degraba decat prin numar. Intr-un viitor apropiat, vom incerca sa unim gruparile locale pentru a impulsiona activismul pe plan local.

Sustineti ca nu ati produs nici un prejudiciu fizic si nici nu ati perturbat serviciile de tranzactionare ale Visa, Mastercard sau PayPal. Cu toate acestea, mai multi furnizori de servicii de plati cu cardul au reclamat probleme in cazul cardurilor Visa. Daca exista, intr-adevar, pagube materiale, nu intra aceasta in dezacord cu filozofia Anonymous?

Anon.: Nu am adus niciun prejudiciu tranzactiilor de plati pur si simplu pentru ca nu le-am atacat. Daca am fi vrut sa atacam serverele de tranzactionare, am fi facut-o. Am atacat doar siturile de prezentare ale companiilor
 
Nu putem fi opriti.
 
 
Anonymous
alese, pentru a le face greu de accesat prin trimiterea prea multor cereri de listare. Interferarea cu tranzactiile este tehnic imposibila prin tipurile de atac pe care le-am condus. Protestele noastre sunt analoge celor de tip “sit-in”, atunci cand protestatarii ocupa in masa, pasnic, un spatiu pentru a atrage atentia. Specificitatea atacurilor DDoS (Distributed Denial of Service) conduse de noi e aceea ca fiecare anonim a actionat constient din propriul computer, spre deosebire de atacurile DDoS de tip hacking unde, de regula, atacatorii isi supun resursele propriului computer unor operatori externi, cedand, constient sau infectati de un virus, controlul asupra atacului. Actiunea constienta a fiecaruia reflecta actiunea unei constiinte colective si nu a unui grup inchis de atacatori.

Un studiu al Universitatii din Twente arata ca utilizatorii programului LOIC pot fi depistati de autoritati. Va asumati eventualele procese deschise impotriva unor useri care, la indemnul Anonymous, au utilizat LOIC pentru atacarea site-urilor Visa, Mastercard, etc.?

Anon.: Anonymous avertizeaza utilizatorii noi ai programului LOIC de riscurile legale pe care le implica. Utilizatorii LOIC pot fi foarte usor identificati. Unii dintre noi folosesc metode pentru a ramane nedepistati, dar marea majoritate trimit cereri „deschise”, care contin datele de provenienta. Suntem constienti de riscuri, ni le asumam si facem tot posibilul ca toti utilizatorii noi ai programului LOIC pe care l-am pus la dispozitie sa fie la fel de constienti. Si totusi, majoritatea coplesitoare a lor aleg sa ni se alature. Nu putem fi opriti. Cu greu imi pot imagina cum o miscare de protest de asemenea amploare, actionand sub o diversitate de legislatii, poate fi reprimata complet pe cai legale.

Intentionati sa actionati si in Romania? Cum?

Anon.: Vom actiona oriunde vom inregistra abuzuri ale guvernelor si corporatiilor asupra libertatilor cetatenesti. Pe masura ce randurile noastre sporesc, capacitatea de a atinge mai multe tinte, si nu doar cele mai importante, creste. Pot spune ca exista un lobby in interiorul miscarii pentru organizarea de activism Anonymous pe plan local, inclusiv in Romania. Ramane de vazut in ce masura vom reusi sa le organizam.

Romania nu este o tara care sa duca lipsa de abuzuri ale statului si corporatiilor. Exista posibilitatea organizarii unei actiuni de tip WikiLeaks cu specific local pentru Romania?

Anon.: Aceasta posibilitate exista.

Aveti acces la continutul celor 251.287 de telegrame obtinute de Wikileaks? Daca da, exista documente care sa ofere informatii relevante despre Romania?

Anon.: Miscarea noastra nu este conectata cu WikiLeaks, desi unii dintre noi comunicam cu ei. Operatia Leakspin are acces doar la ceea ce WikiLeaks publica. Interesul general al Anonymous, spre deosebire de interesul particular al Operatiei Leakspin, este apararea libertatii de expresie, a presei si a "avertizatorilor de integritate" (whistleblowers) digitali. Interesul pentru documentele WikiLeaks e subordonat cauzei generale. Operatia Leakspin si efortul de mirroring a WikiLeaks reprezinta o reactie la atacurile asupra acestei organizatii din partea unor guverne; ne opunem reducerii WikiLeaks la tacere prin difuzarea documentelor produse de ei. Pe scurt, noi ne concentram asupra apararii existentei WikiLeaks, OpenLeaks si a celorlalte situri de presa pentru whistleblowers, mai degraba decat asupra revelatiilor efective pe care ei le produc.  Atunci cand guvernul Statelor Unite a inceput sa faca presiuni asupra unor companii si asupra altor guverne pentru a reduce la tacere WikiLeaks, s-a produs revelatia cea mai importanta pe care tot acest scandal a dat-o pana acum: guvernul SUA a iesit in fata pentru a ataca in mod autoritar si deschis un instrument de presa si a demonstrat cata influenta efectiva are asupra unor corporatii multinationale si asupra unor guverne europene. Spre denuntarea acestui lucru ne indreptam eforturile. Trebuie sa ne asiguram ca oamenii isi dau seama de gravitatea acestei actiuni.

Pe unul dintre site-urile Anonymous putem citi ca “prin noile tehnologii si legislatii, guvernele ne-au invadat intimitatea si ne-au restrictionat dreptul la libera exprimare in moduri care ar fi fost considerate anormale doar cu cateva decenii in urma.” Cat de valabila este aceasta propozitie pentru Romania lui 2010?

Anon.: Romania are o istorie lunga si dureroasa a suprimarii dreptului la libera exprimare. Am parcurs un drum lung si greu pentru care ma simt recunoscator, dar inca suportam rezultatul a 50 de ani de tacere fortata. De pilda, ne lipseste o cultura a protestului. Sunt totusi optimist ca exista o cultura a libertatii de expresie in Romania. Avem ONG-uri si avem voci in societatea civila si in presa care indraznesc sa se opuna deciziilor
 
Fondul CNSAS scanat, facut public pe internet si scrutat de mii de ochi.

 
 
Anonymous
guvernamentale atunci cand sunt percepute abuzuri. Asta nu inseamna ca incalcari ale libertatilor cetatenesti din partea institutiilor guvernamentale, politice si comerciale nu se inregistreaza. Ca jurnalist, stii mai bine ca mine in ce masura presa este supusa intereselor unor grupuri politice. Abuzul cel mai grav asupra libertatii noastre de informare din ultimul timp s-a inregistrat in timpul alegerilor prezidentiale din decembrie trecut. Sunt multe lucruri de facut in Romania pentru a atinge o transparenta guvernamentala de care avem nevoie pentru sustinerea societatii democratice pe care o construim de 20 de ani. Nu avem o transparenta suficienta a deciziilor CNSAS. Nu avem o desecretizare completa a arhivelor fostei Securitati. Nu ai o viziune a fondului CNSAS scanat, facut public pe internet si scrutat de mii de ochi?

Ar fi excelent, dar intrebarea este cat de fezabila este o astfel de actiune fara suportul logistic al statului? Si in plus, cum ar putea o organizatie precum Anonymous sa provoace/declanseze o astfel de transparentizare?

Anon.: Iti intorc intrebarea: cat de fezabila a fost publicarea miilor de documente WikiLeaks fara suportul logistic al statului? Pentru asta exista whistleblower-ii si pentru asta le aparam existenta. Whistleblower-ii adevarati actioneaza in spiritul apararii integritatii unei organizatii sau institutii, nu impotriva ei. Sunt protejati de lege, inclusiv de legea romaneasca, si pe drept. Aparandu-i, nu facem decat sa aparam legea. Anonymous poate incuraja si sustine prin orice mijloace, inclusiv logistice, o activitate de whistleblow, daca va considera ca ea e legitima.

Nu aveti lideri, nu aveti consiliu, practic nu aveti o structura organizationala clasica. Atunci cum reusiti sa va coordonati actiunile? Cum luati decizii? Cum va protejati de intrusi, de “tradatori” ai cauzei camuflati in suporteri?

Anon.: Forta noastra sta tocmai in faptul ca refuzam o structura organizationala clasica. Deciziile se iau prin vot deschis, iar actiunile sunt coordonate intr-o serie de „operatii”, existand un nucleu de actiune a celor mai activi sau dedicati in acel moment. Evolutia operatiilor este fluida, depinzand de masura in care actiunea se materializeaza si se coordoneaza „de la sine”. Nu este un model organizational perfect si nu este lipsit de riscuri. Dar este unul esential diferit de o structura piramidala si care se dovedeste eficace, mai puternic decat l-am fi avut cu o asemenea structura clasica. El este durabil prin definitie.

De ce Anonymous nu ataca companii si guverne din tari in care libertatea de exprimare sufera puternic (ma gandesc la China)? Vazute din spatele operatiunii Payback exista vreo diferenta intre Statele Unite si China? Care?

Anon.: Anonymous s-a nascut ca o miscare de aparare a legii instituite, cu incredere in puterea legii de a reflecta drepturile cetatenesti, nu ca o miscare revolutionara. Diferenta dintre Statele Unite si China este aceea ca Statele Unite isi incalca flagrant propria lege, in timp ce China si-a impus reprimarea libertatii de expresie in legea propriului stat. Nu avem, pana acum, mijloacele, motivatia sau prea-plinul de incredere in
 
Statele Unite isi incalca flagrant propria lege, in timp ce China si-a impus reprimarea libertatii de expresie in legea propriului stat.
 
 
Anonymous
puterea noastra de judecata pentru a ataca legea, acolo unde vedem ca ea incalca ceea ce cultura vestica numeste drepturile umane fundamentale. Asta nu inseamna ca nu am putea evolua in acest sens.
Dupa 9/11 masurile de securitate pe aeroporturi si in spatii publice s-au inasprit drastic. Ce garantie puteti furniza ca nu se va intampla la fel in spatiul digital?  Sub pretextul apararii de atacuri precum cele desfasurate de Anonymous, libertatile de pe internet ar putea fi limitate.Noi nu suntem niste teroristi care ameninta securitatea spatiului digital. Suntem doar niste protestatari pasnici. Non-violenta asupra spatiului digital face parte din cultura de baza a Anonymous, asa cum face parte si reprimarea violentarii lui. Nu oferim un motiv si nici macar un pretext pentru inasprirea securitatii spatiului digital. Nu putem renunta la protestul nostru de teama unei represiuni asupra internetului, care ar fi de altfel imposibila. Un protestatar nu poate renunta sa iasa in strada de teama ca autoritatile vor interzice iesirea in strada pentru toti.

Cum comentati articolele din media care asociaza frecvent Wikileaks cu CIA?

Anon.: Nu este o chestiune pe care am putea-o comenta, pentru ca nu priveste motivatia noastra. Noi actionam in apararea libertatii si existentei unui mijloc de sustinere si difuzare a whistleblow-erilor, oricare ar fi acesta, nu in apararea unei organizatii anume. Nu avem mijloacele pentru a garanta credibilitatea niciunei organizatii. Credibilitatea WikiLeaks poate reiesi doar din faptele pe care le produce. 

Sunteti de acord cu afirmatia “oamenii potriviti trebuie sa aiba acces potrivit la informatiile potrivite”? Considerati ca notiunea de “secret de stat” este generatoare de abuzuri, contrara unei societati democratice si deci maligna?

Anon.: Anonymous militeaza pentru transparenta si, ca miscare colectiva, are incredere in puterea de
 
Nu militam impotriva notiunii de „secret de stat”. Refuzam doar abuzul de aceasta notiune.
 
 
Anonymous
discernamant a publicului. Dar asta nu inseamna ca militam impotriva notiunii de „secret de stat”. Suntem constienti de nevoia guvernelor de a avea secrete: refuzam doar abuzul de aceasta notiune. Atunci cand guvernul Statelor Unite pune sub secret de stat faptul ca armata sa a ucis acei reporteri ai Reuters in Irak, nu raporteaza mii de morti ai civililor din Irak, inchide ochiul la tortura, atunci se produc grave abuzuri ale notiunii de secret de stat.

Afirmati intr-o scrisoare deschisa ca “randurile noastre sunt formate din oameni de toate natiunile si rasele, uniti de camaraderia digitala si de constiinta ca luptam pentru binele celor multi si nu pentru lacomia celor putini”. E o propozitie care pare desprinsa din retorica comunismului internationalist. In conditiile in care speranta de viata este, in Europa si continentul nord-american, mai crescuta ca oricand in istorie, cum definiti “binele celor multi”?

Anon.: Recunosc pericolul acestei fraze si ea a generat o dezbatere aprinsa intre autorii documentului. Anonymous este o miscare colectiva, nu una care sustine ideologia comunista. Exista o puternica opozitie in randurile noastre pentru a evita pericolele unei astfel de ideologii. Anonymous nu reprezinta niste revolutionari care merg impotriva ordinii stabilite, spre deosebire de comunismul internationalist. Suntem niste aparatori ai integritatii acestei ordini. Asta include apararea „binelui celor multi” instituit prin lege si denuntarea abuzurilor celor care, in mod secret si fraudulos, abuzeaza de lege. Asupra modului in care lumea vestica si-a dobindit prosperitatea nu putem comenta, tocmai pentru ca nu avem o ideologie comunista. Suntem doar niste aparatori ai legii si ai libertatilor instituite astazi.

Anon.: [IMPORTANT!]
Subsemnatul anonim nu exprima decat opiniile sale, ca Anonim, si ale nimanui altcuiva. Subsemnatul renunta in mod irevocabil la drepturile pe care le are asupra expresiei acestor opinii si incurajeaza pe oricine sa le difuzeze sau sa le foloseasca cum crede de cuviinta.
Un Anonim.


Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.

15643 vizualizari

 • +2 (4 voturi)    
  are (Vineri, 17 decembrie 2010, 0:24)

  WE [anonim]

  anonymous.
  • +1 (3 voturi)    
   Fail (Vineri, 17 decembrie 2010, 11:36)

   Name [anonim] i-a raspuns lui WE

   !
 • +1 (9 voturi)    
  Fals (Vineri, 17 decembrie 2010, 0:32)

  Anonymus [anonim]

  Anon nu are scopuri. Nu e o organizatie care face rau sau care face bine. Anon o face pentru lulz (ca sa ma exprim in termeni actuali). NIMENI NU VORBESTE IN NUMELE ANON!

  Ignorati tot ce am spus pana acum. Anonymus nu exista.
  • +3 (5 voturi)    
   Fals esti tu (Vineri, 17 decembrie 2010, 15:23)

   donjoe [utilizator] i-a raspuns lui Anonymus

   Anonymous isi poate defini o identitate si isi poate impune sa faca bine si sa se ocupe mai mult de alte chestii decat de lulz, la fel de bine cum poate sa n-o faca si sa ramana doar o gloata trista de pustani care stau pe /b/.

   Ce nu pricepi tu e ca Anon are libertatea sa se autodefineasca la fel de bine cum o are pe aceea de a ramane nedefinita, tot Anon ramane in ambele cazuri. Singura diferenta, aparent, e ca in al doilea caz tie ar inceta sa-ti placa. Ghinion. :)
   • 0 (2 voturi)    
    Ha ha ha! (Vineri, 17 decembrie 2010, 15:50)

    Anonymus [anonim] i-a raspuns lui donjoe

    Esti amuzant! Imi place de tine!
 • +7 (7 voturi)    
  felicitari (Vineri, 17 decembrie 2010, 0:52)

  Dan [anonim]

  Ma bucur ca mai exista oameni cu astfel de convingeri.
  Calea aleasa de actiune insa e destul de vulnerabila, ca sa nu mai vorbesc de mirarea omului ca atacurile de tip DdOS sint pedepsite prin lege ....nu sint hackeri, dar practica DdOS-ul... c'mon :)))
  Daca intr-adevar ai participat la actiunile respective, poti fi convins ca ai fost logat, si asta va avea repercusiuni.
  • -5 (9 voturi)    
   felicitari pentru cine? (Vineri, 17 decembrie 2010, 9:37)

   mslliviu [anonim] i-a raspuns lui Dan

   Pentru cei cativa baieti destepti cu ceva talent de leader, care fac o gramada de bani de la diverse companii (cum este si wikileaks)? Sau pentru miile de oi care fac ce li se spune fara sa aiba habar de ce?
   Baiatul care a dat interviu e clar ca are cate ceva in cap, dar marea majoritatea celor care contriubuie la astfel de atacuri sunt pustani care nu au citit in viata lor unul din articolele wikileaks si care doar vor sa se laude, si in acelasi simt nevoia, sa apartina unui grup (deh te simti singur noaptea in fata calc).
   El zice ca se ocupa si de actiuni off-line, sunt curios cum? Ma indoiesc ca s-a dus sa il sprijine pe Badea (cu protestu impotriva cna), ma indoiesc ca a iesit in strada la protestele bugetarilor/pensionarilor/mamelor (daca vorbim de abuzuri)
   Tot respectul meu pentru studentii din Anglia care au iesit in strada pentru marirea taxelor de scolarizare,insa cu gruparile on-line eu zic ca e o mare tzeapa...
  • -1 (1 vot)    
   este suspect de 'intamplator'...... (Duminică, 19 decembrie 2010, 10:39)

   uite ce cred eu .... [anonim] i-a raspuns lui Dan

   ca cei care i-au luat gatu' lui nea ceasca sa fie aceiasi care-i vor gitu' lui TB; coincidenta sau destin romanesc?
 • +10 (12 voturi)    
  Se va deschide un nou front (Vineri, 17 decembrie 2010, 0:53)

  Tron [anonim]

  Este clar ca dupa actiunea Payback multi din cei aflati la"butoane" au inteles adevarata putere a internetului, mult mai mare decit a mass media. Si au inteles ca in acest spatiu virtual exista o armata foarte mare de oameni care nu sunt dispusi sa stea drepti cind se da comanda.....
  Sunt convins ca va incepe un razboi intens pentru preluarea controlului internetului de catre "cei de la butoanele lumii". Mai rau este ca probabil si multi oameni rau intentionati (ca sa nu zicem teroristi pentru ca termenul e greu de definit) au inteles ca pe aceasta cale se poate face mult mai mult rau decit cu niste avioane care darima niste cladiri. Sunt tare curios cum va evolua noul front ....
  • +1 (9 voturi)    
   doar nu mancam internet??!! (Vineri, 17 decembrie 2010, 11:01)

   aa [anonim] i-a raspuns lui Tron

   Sapa, coasa merge si fara internet. Legumele si fructele cresc in buna voie fara internet!
   Puterea banului si lumea virtuala va ia mintile dragilor!
   Oare ce ii mai important in viata unui om sa mance o bucata de paine sau sa browseze o pagina web?!
   • +5 (7 voturi)    
    vorbesti precum unul care... (Vineri, 17 decembrie 2010, 16:28)

    Vendeta [anonim] i-a raspuns lui aa

    se gandeste doar la burta... Omul cu ochelari de cal, care nu vede, nu aude, nu-l intereseaza nimic din jurul lui... omul care crede ce ii se spune pt ca nu are timp sa isi formeze o parere proprie.... Sper sa ma insel...
 • +9 (13 voturi)    
  interesant (Vineri, 17 decembrie 2010, 1:11)

  x-ulescu [anonim]

  Interesant articol. Cred ca au dreptate. Se abuzeaza destul de des de putere.
  Uneori in fata e vopsit gardul - scrie DEMOCRATIE, LIBERTATE de informare, drepturile omului etc. si in spate ... leopardul. A folosi puterea pentru a acoperi aceste mizerii prin intimidari, violente etc. in numele "legii", CU SPRIJINUL prin interpretarea TENDENTIOASA a LEGII e grav, foarte grav si trebuie luata atitudine. As zice ca impiedicarea unor astfel de abuzuri scuza mijloacele.
  • +2 (6 voturi)    
   :D (Vineri, 17 decembrie 2010, 9:52)

   ampersand [anonim] i-a raspuns lui x-ulescu

   "As zice ca impiedicarea unor astfel de abuzuri scuza mijloacele." Bun venit în clubul select al celor vizaţi de anonimi, club select care are exact acelaşi motto :D Se confirmă, o dată-n plus, adevărul din maxima aia care spune că extremele se-ating.
 • +3 (7 voturi)    
  respect (Vineri, 17 decembrie 2010, 1:22)

  diktatoru' [anonim]

  tot respectul pentru actiunile voastre. Sunt client visa si mastercard si paypal si amazon si atata timp cat platile nu sunt afectate aveti suportul meu moral pentru ce ati facut si veti mai face.
 • -5 (17 voturi)    
  gica anonimu' (Vineri, 17 decembrie 2010, 1:24)

  kelu [anonim]

  Deci, io sunt, deci hakeru' anonim din miscarea anonima care lucreaza anonim. Ce facem noi e anonim si secret si nu zicem la nimenea! Vrem doar un pic de publicitate ca sa vada lumea ce baieti destepti suntem noi! Subsemnatu anonim declar pe propria raspindere (anonima la randul ei ca):
  - am acasa un MP3 plaier la care ascult muzica neheckuita (o cumpar de la niste bulgari din piatza)
  - posed un bordel de 3 tera de fetitze cu care am relatii in baie, de obicei, cand nu sunt ai mei acasa.


  Acuma serios: lasati-o balta si puneti mana pe treaba (you know, get a job). Ce tre sa intelegeti este ca toata povestea asta cu wikileaks nu este decat o noua dovada a faptului ca se stie cine sunt papusarii si, desi se stie, nimanui nu ii mai pasa. Au aparut o gramada de filme (gen Zeitgeist) pe teme conspiratiniste: impactul lor este doar informativ.

  Nu va mai astepati la revolutii de oricare natura ar fi ele. Regulile jocului sunt deja clare: obey the system and you will be pleasantly enslaved!

  Si inca un lucru: opinie publica nu mai exista. A murit. Locul ei a fost luat de mase manipulate de ce aud in stanga si in dreapta, in special la TV.
  • +6 (10 voturi)    
   serios? (Vineri, 17 decembrie 2010, 2:38)

   coate goale [anonim] i-a raspuns lui kelu

   Adica nu va mai exista niciodata vreo revolutie?
   Sa tacem linistiti ca n-avem ce face? Sa intram in randul lumii ca asa trebuie? E deranj mare ?Hmmm...
   • 0 (0 voturi)    
    iegzact nene (Duminică, 19 decembrie 2010, 1:33)

    kelu [anonim] i-a raspuns lui coate goale

    Nu o sa mai fie nicio revolutie. Bagati-va mintile in cap.
    De fapt revolutii nu au mai fost de pe la 1900 (pardon, noi am avut rascoala de la 1907).
    Ca sa intelegi si tu: acum totu e sub control taicule (mai rau ca pe vremea lui secu')!
  • +6 (6 voturi)    
   ... (Vineri, 17 decembrie 2010, 8:41)

   Opposite [anonim] i-a raspuns lui kelu

   Prima jumatate a mesajului tau era ok si asa ar fi trebui sa arate articolul pana cand ai inceput sa "vorbesti serios". Esti degeaba.
  • +4 (4 voturi)    
   S-ar parea ca acesti Anonimi (Vineri, 17 decembrie 2010, 11:17)

   enter [utilizator] i-a raspuns lui kelu

   lupta de fapt impotriva IPOCRIZIEI, oriunde s-ar manifesta, atat timp cat influenteaza majoritatea.
 • +3 (5 voturi)    
  anon (Vineri, 17 decembrie 2010, 2:06)

  anon [anonim]

  @hotnews

  Recomandam jurnalistilor romani documentarul semnat John Pilger "The War You Don't See".

  "We journalists... have to be brave enough to defy those who seek our collusion in selling their latest bloody adventure in someone else's country... That means always challenging the official story, however patriotic that story may appear, however seductive and insidious it is. For propaganda relies on us in the media to aim its deceptions not at a far away country but at you at home... In this age of endless imperial war, the lives of countless men, women and children depend on the truth or their blood is on us... Those whose job it is to keep the record straight ought to be the voice of people, not power."

  sursa: http://www.johnpilger.com/articles/new-pilger-film-the-war-you-don-t-see-currently-showing-in-uk-cinemas

  @anon
  Am sa las asta aici:
  http://www.youtube.com/watch?v=KJ4HSwb59IA

  @toti
  http://www.youtube.com/watch?v=zzpaed1mvJw

  Pentru ca noi suntem voi.
  Pentru ca noi suntem internetul.
  • -6 (10 voturi)    
   da da (Vineri, 17 decembrie 2010, 3:39)

   ampersand [anonim] i-a raspuns lui anon

   Ai uitat să menţionezi că John Pilger a fost premiat în SUA - asta relativ la libertatea presei americane.

   P.S "Pentru ca noi suntem voi. Pentru ca noi suntem internetul." Fii amabil şi scuteşte-mă pe viitor de sloganuri d-astea de doi lei vechi.
  • +4 (6 voturi)    
   John Pilger (Vineri, 17 decembrie 2010, 3:59)

   ampersand [anonim] i-a raspuns lui anon

   Şi, ca o adăugare la ce-am scris anterior, un citat (de pe americana Wikipedia) din discursul ţinut de John Pilger în 2006 studenţilor de la americana universitate Columbia, citeşte-l cu atenţie:

   During the Cold War, a group of Russian journalists toured the United States. On the final day of their visit, they were asked by their hosts for their impressions. "I have to tell you" said their spokesman, "that we were astonished to find after reading all the newspapers and watching TV, that all the opinions on all the vital issues were by and large, the same. To get that result in our country, we imprison people, we tear out their fingernails. Here, you don't have that. What's the secret? How do you do it?"
   • +6 (6 voturi)    
    stii care e problema (Vineri, 17 decembrie 2010, 11:31)

    mda [anonim] i-a raspuns lui ampersand

    La rusi trebuie sa le scoata unghiile ca sa ii faca sa fie de aceeasi parere cu guvernul pentru ca unii rusi inca mai vad ca nu e bine ce se intampla. Asta chiar dupa ce 20 de milioane care de asemenea vedeau ca nu e bine au fost omorati de Stalin.

    In State s-a procedat mult mai inteligent. In State se porneste de jos, se face lobby, se cumpara tot ce insemna presa si TV si se "educa" masele prin TV si presa. Daca de mic ti se spune ca e cool sa tragi cu pusca dupa altii (vezi Rambo si restul de 90% din filmele americane in care coneva trebuie sa traga cu pusca dupa altcineva) in desene animate in care eroii americani se lupta cu raul si inving si toata lumea e fericita atunci gloata asta stie ca e bine. Nu trebuie sa le mai smulgi unghiile ca sunt oricum dresati si fac ce le spui la TV.

    Daca combini toata treaba asta cu niste burgeri si niste Cola accesibile la tot ciumpalacul, i-ai rezolvat. Daca cineva chiar crede ca in State se va chimba ceva odata ce ajung democratii sau republicanii la putere, se inseala. Nu exista alternativa, sunt unii si aceiasi in ambele tabere si oricare ajunge la putere se intampla acelasi lucru.

    In State au inlocuit partidul unic cu 2 partide care sunt de fapt acelasi. Si oamenii au iluzia ca au din ce alege.

    Inspre asta se tinde si la noi. PSD, PNL, PDL. Sa fim seriosi. Pe sticla se scuipa intre ei si in culise isi fac treburile si se inteleg de minune. Omul de rand are impresia ca daca il voteaza pe ala in loc de alalalt o sa ii mearga mai bine. Si uite asa avem si noi 20 de ani de cand avem "democratie". Fostul PCR dinainte de '89 impartit in 2-3 partide care se alterneaza la putere.

    Cine are impresia ca intr-adevar este alternativa e orb.
    • +8 (8 voturi)    
     ceva haios (Vineri, 17 decembrie 2010, 12:53)

     ampersand [anonim] i-a raspuns lui mda

     oarecum "off-topic", dar legat de ce-ai scris tu:

     sunt căpşunar IT. În urmă cu doi ani, am cunoscut un american din Sacramento. Tipul, tot inginer în IT, era client de-al nostru şi colaboram şi, hai să zicem, am ajuns în relaţii foarte bune. Vara asta tipul a venit la un training şi, pe parcursul zilelor cât a stat aici, am ajuns să discutăm şi despre ţările noastre.

     Eram primul român cu care lua contact, mi-a spus că tot ce ştie despre România e capitala, Nadia Comăneci şi că-i o ţară fostă comunistă în NATO. Cum nici eu nu ştiu foarte multe despre Bangladesh, care-i de vreo 8 ori mai mare ca România ca populaţie, m-am amuzat şi l-am pus la zi :)

     Acum am făcut un test - nu e original, ideea nu-mi aparţine: spunându-i eu despre clădiri, i-am spus foarte serios că blocurile nu au lifturi. Tipul a făcut nişte ochi mari "Cum nu au lifturi? Şi urcaţi pe scări?" Eu, la fel "Eeh, nu. Lumea urcă pe frânghie, în mâini, se caţără aşa până la etaj" Ăsta, mască "Bine, dar bătrânii, copiii?" Eu: "Copii şi bătrânii sunt puşi în coşuri şi traşi sus sau coborâţi".

     Probabil că te-aştepţi ca americanul, în pură tradiţie românească, să râdă şi să zică "băăă, înapoiaţilor".

     Ei bine, nu. Tipul a stat vreo zece secunde pe gânduri, se vedea că mintea-i lucrează, apoi a izbucnit revoltat: "Păi nu se poate aşa ceva! Şi cum, guvernul nostru nu v-a ajutat? Bastards! Aruncă cu banii pe o mulţime de lucruri inutile şi nu pot să v-ajute cu nişte f*cking lifturi? Asta trebuie rezolvată cumva!"
 • +6 (12 voturi)    
  Comentariu sters de utilizator (Vineri, 17 decembrie 2010, 2:19)

  [anonim]

  • +3 (3 voturi)    
   Intrebare (Vineri, 17 decembrie 2010, 11:39)

   Ardelean [utilizator] i-a raspuns lui

   Cu tot respectul domn' profesor nu pot sa fiu de acord cu dumneavoastra. Si sa va spun de ce.
   De-a lungul istoriei omenirea a avut parte de nenumarate lupte de guerrilla si metode de pustiire in calea inamicilor, cartile de istorie pomenesc de otravirea fantanilor si omorarea animalelor, arderea holdelor...etc. Credeti ca atunci nu au existat victime colaterale, nevinovate, care au murit datorita acestor metode??? In acest context este ok? Este in regula? Pana la urma chestia asta e destul de relativa. Folosim grade diferite de masurare si comparatie in fuctie de cum ne convine noua.
   Dar in esenta vreau sa spun altceva. Omul prin natura lui este conflictual. Cu cat i se interzice cu atat isi doreste acel lucru mai mult.
   Istoria de multe ori a fost nedreapta cu foarte multi "anonimi", dar in multe cazuri acei "anonimi" au schimbat cursul istoriei, in majoritatea cazurilor in bine.

   Libertatea de exprimare trebuie sa existe. Faptul ca americanii si-au arogat dreptul de a fi politistul lumii e treaba lor... dar pana la ograda mea... iar ograda mea este si internetul. Apropo... nu am vazut ca guvernul american sa ia atitudine in cazul google.cn (china)... sa impuna niste restrictii chinei deoarece comunistii filtrau cautarile utilizatorilor. Dar, asa cum am spus, totul este relativ si mai ales pt. americani...
   • 0 (0 voturi)    
    Comentariu sters de utilizator (Vineri, 17 decembrie 2010, 12:21)

    [anonim] i-a raspuns lui Ardelean

 • +7 (13 voturi)    
  Comentariu sters de utilizator (Vineri, 17 decembrie 2010, 2:30)

  [anonim]

  • +7 (9 voturi)    
   intr-adevar (Vineri, 17 decembrie 2010, 3:27)

   Bobo1 [utilizator] i-a raspuns lui

   vorbesti foarte explicit si convingator, insa realitatea e alta. Exemplele tale sunt filozofice si nu foarte exacte. Libertatea comparata cu apa nu e foarte potrivita. Mai corespunzator ar fi daca ai fi comparat-o cu apa din ocean. Insa daca ciborgii deghizati sparg tevile, s-ar putea ca lumea sa se innece sau sa se innunde in atata libertate, insa eu imi asum si riscul de a fi innundat in favoarea adevarului.
   wow Innecat in adevar si libertate. Minunat!
   • +5 (9 voturi)    
    esenţa e alta (Vineri, 17 decembrie 2010, 5:39)

    ampersand [anonim] i-a raspuns lui Bobo1

    Bobo, nu-i chiar aşa. În mesajele lor, anonimii menţionează internetul ca pe un "bun al întregului popor", ca să folosesc o veche sintagmă. Ca şi concept, e adevărat, dar ca implementare - absolut deloc.

    Infrastructura, software-ul, întreţinerea, în cvasitotalitate sunt private şi, cvasitotalitatea cvasitotalităţii - americane.

    Guvernele, instituţiile oricărui stat, plătesc bani la fel ca oricare cetăţean, companiilor de internet pentru serviciile pe care acestea le oferă. Aceste companii au contracte cu penalităţi. Iar cele mai importante, vitale, servere de internet sunt ale unor companii private americane.

    Relativ la software, Youtube, Google, Twitter, Facebook, Amazon, ca să le enumăr doar pe cele mai reprezentative, sunt companii private americane. Nu e Facebook.gov, sau Google.mil

    Toate acestea ascund în spate mii şi mii de ore de muncă, mii de oameni implicaţi. A veni şi-a spune "internetul e-al tuturor" denotă un tupeu şi-o nesimţire maxime - evident, dacă excludem ignoranţa crasă - un fel de "hai să naţionalizăm internetul".

    Adaugă la asta ignorarea faptului că astfel de atacuri duc, inevitabil, la sporirea măsurilor de securitate şi a cheltuielilor aferente ce duc, în final, la creşterea tarifelor plătite de noi toţi.

    Nu în ultimul rând, companii private-private, dar sunt sub controlul legilor statului respectiv. Dacă tu, în România, te uiţi la emisiunile unui post TV privat din altă ţară şi-acolo se decretează stare de urgenţă care implică interzicerea emisiunilor tuturor posturilor private naţionale, tu, în Ro, te-ai lins pe bot, vorba aia, nu poţi ţipa "dar noi ce mai vedem?"
    • +2 (6 voturi)    
     Internetul e al tuturor (Vineri, 17 decembrie 2010, 9:54)

     Pariganti [utilizator] i-a raspuns lui ampersand

     Cred ca ai inteles un pic gresit cum sta treaba cu internetul si..., ma rog, confunzi un pic internetul cu un mediu de stocare, un hdd al unui server, internetul e o retea mentinuta de utilizatori sai care interactioneaza de pe doua pozitii ca in orice activitate normala. Daca acei "tuturor" dispar ceilalti nu-si mai au rostul. Problema e simpla; trebuie sa existe libertatea internetului, desigur aceasta va fi reglementata legal, a doua problema e cat de "legal" si de unde incepe abuzul si in ce moment se ajunge ca internetul ca si retea mondiala sa fie dirijat de un grup. Nu cumva acele corporatii care "saracele" tin in spate toate serverele pe banii lor obtin PROFIT; Google, Facebook, etc. >>continuare...
     • +4 (6 voturi)    
      hai (Vineri, 17 decembrie 2010, 10:13)

      ampersand [anonim] i-a raspuns lui Pariganti

      "Nu cumva acele corporatii care "saracele" tin in spate toate serverele pe banii lor obtin PROFIT; Google, Facebook, etc."

      Mă-ndoiesc că tu lucrezi, sau îţi doreşti să lucrezi, într-o companie care NU are profit. Eu lucrez într-o companie care are profit şi care vrea unul mai mare. Eu, ca angajat, vreau ca ea, compania, să aibă un profit mai mare deoarece, astfel, am un salariu mai mare.

      Ceea ce spui tu aduce aduce a "visul de aur al omenirii - fiecăruia după nevoi", mentalitate de, scuză-mă, bugetar sau asistat social, când nu te-ntere' productivitatea şi profitul, ci doar un salariu stabil.
      • +4 (4 voturi)    
       Sunt de acord.... (Vineri, 17 decembrie 2010, 10:45)

       Pariganti [utilizator] i-a raspuns lui ampersand

       Dar ce are profitul cu libertatea internetului, ..... aaa se poate ca si compania din dorinta(actionari o cer, desigur) de tot mai mult profit sa treaca bariera. Acum desigur bariera e greu de stabilit unde e pusa, insa eu personal as dori sa fie cat mai departe de mine ca si utilizator de internet si sa nu fiu sufocat de reclame ce se deschid haotic in pagina web, de pop-up porno hentai in paginile web pentru copii, asta in cel mai bun caz, asta pentru ca daca vreau sa lucrez intro companie pe profit si sa iau salariu mare, trebuie sa inchid ochii??????!!!!!!! si sa accept sa fiu controlat pentru ca trebuie, nu-i asa sa castig tot mai mult????!!!! GRESIT!

       "Visul de aur al omeniri..... fiecaruia dupa nevoi" nu inseamna sa fii asistat sau bugetar, inseamna sa nu intri in vartejul societati de consum si sa fii MANIPULAT sa comanzi online, orice si oricum, sa dai fuga la hyper sa incarci doua carute si sa le bagi in potbagajul masini obtinute din salariul mare de la compania pe profit :)) produse care sigur nu iti sunt in totalitate necesare in acel moment dar,....esti MANIPULAT saaa.... faci profit pentru hyper :)).

       Vezi ca productivitatea si profitul nu prea au loc in aceiasi fraza. Poti obtine profit dintr-un tun la bursa, ceea ce nu inseamna ca esti productiv si exemple sunt destule!! Tocmai dorinta mare de profit cu orice pret a trecut productivitatea adevarata intrun plan secund...
       • +1 (5 voturi)    
        ... (Vineri, 17 decembrie 2010, 11:46)

        x [anonim] i-a raspuns lui Pariganti

        1. e o diferenta intre a fi MANIPULAT, lucru care-l poti evita cunoscand metodele si stiind ca esti, si a fi obligat sa faci anumite chestii, in numele unui ideal care nu tine seama de imperfectiunile si relativitatea tuturor valorilor si opiniilor oamenilor. de-aia trebe sa invatati istoria comunismului.

        2. nu va dati seama ca tocmai datorita sistemului pe care-l criticati sunteti in stare sa va exprimati opiniile, sa publicati wikileaks, sa atacati visa etc. promovati fara sa va dati seama anarhismul de stanga, si nici nu stiti ce-nseamna si unde duce. anonimului care a dat interviul ii recomand ca in loc sa debiteze judecati de valoare si sa pozeze in salvatorul omenirii sa-si rezolve contradictiile din discurs si sa lase tastele pentru o carte-doua. fie si anarhisti de-ai lui, un bakunin, porudhon, guerin..
       • 0 (2 voturi)    
        şi eu sunt de acord :D (Vineri, 17 decembrie 2010, 11:46)

        ampersand [anonim] i-a raspuns lui Pariganti

        Sunt de acord cu "as dori ca utilizator de internet si sa nu fiu sufocat de reclame ce se deschid haotic in pagina web, de pop-up porno hentai in paginile web pentru copii".

        Dar - evident că-i "dar-ul" de divergenţă :D - astfel ajungi la controlul internetului, al conţinutului acestuia, şi astfel intri în coliziune cu anonimii.

        Acum, iar suntem de acord, unde-i graniţa fină ce delimitează ce trebuie cenzurat de ce nu? Recunosc, eu sunt adeptul legislaţiei - şi-aici eu intru-n coliziune cu anonimii - pentru că legislaţia o văd cea democratică. Anonimii o văd ca abuz al statului şi mă văd pe mine ca pe un spălat pe creier. Eu, pe de altă parte, prefer un control legislativ unui control anarhic.

        în final, ce fac ei prin bombardarea unor servere e tot un arbitru, tot o cenzură - doar că sunt cenzura şi arbitrul lor, deci bune, nu cele ale companiilor/statelor, deci rele :D
        • +1 (1 vot)    
         Polemica... si manipulare (Vineri, 17 decembrie 2010, 12:24)

         Pariganti [utilizator] i-a raspuns lui ampersand

         Ce sa mai vorbim, toti au dreptate, DREPTATEA mea e mai buna, oare?!?!? Da hai ca facem prea mult trafic la hotnews si incep sa cred ca si ei ma MANIPULEAZA, asa ca ma duc sa imi iau o plasm, poate un comp ca tot e acum sarbatorile si am primit ceva tichete cadou. Succes si atentie la MANIPULARE, macar sa stiti cand!!!
     • +2 (2 voturi)    
      wrong (Vineri, 17 decembrie 2010, 15:17)

      kllaus [anonim] i-a raspuns lui Pariganti

      internetul este o notiune mult mai complexa decat ceea ce percep 99% din utilizatorii sai. Este de fapt o infrastructura uriasa, la care contribuie in primul rand guvernele si companii private deopotriva. Ei sunt cei care investesc si au nevoie de internet, iar structura poate ramane puternica si necesara si fara utilizatori ca mine sau ca tine. Cei care mentin in viata si sustin dezvoltarea infrastructurii sunt institutii , si nu utilizatori privati, care percep internetul doar ca pe un mediu propice de descarcat legal sau ilegal muzica si filme.Cu timpul internetul s-ar fi dezvoltat si doar din nevoile institutionale ale statelor, cu sau fara utilizatori privati. Nu trebuiesc confundate facilitatile Google sau Facebook, si alte companii private, cu infrastructura internetului, care la baza ei este detinuta si reglementata tot de catre guverne, cel american in primul rand. Internetul nu este nici pe departe doar WWW, adica ceea ce percepem noi ca utilizatori privati, chiar daca aceasta este partea care s-a dezvoltat cel mai mult in ultimii ani, si ofera cea mai mare cantitate de informatie.
    • +4 (6 voturi)    
     ...mai departe (Vineri, 17 decembrie 2010, 9:54)

     Pariganti [utilizator] i-a raspuns lui ampersand

     Deci "saracele" corporatii cu oamenii cu mii de ore de munca fac BANI. A treia problema este ca in goana dupa profit "saracele" nu le mai ajunge cat iese si vor "saracele" sa obtina un tot mai mare control asupra internetului ca si retea, vor sa poata controla tot mai mult actiunile utilizatorilor si astfel apare necesitatea unor astfel de grupuri ce actioneaza cum pot. Fara ei echilibrul dispare in defavoarea TA ca utilizator de internet, devii un MANIPULAT, folositor doar cand dai clik pe reclama AdWord, dar nu si atunci cand ai dreptul sa stii!!
    • +1 (1 vot)    
     internet? (Vineri, 17 decembrie 2010, 11:35)

     andrei [anonim] i-a raspuns lui ampersand

     internetul se reduce la youtube, google si facebook?

     intrebam si eu....
     • +1 (1 vot)    
      nu se reduce... (Vineri, 17 decembrie 2010, 12:28)

      Pariganti [utilizator] i-a raspuns lui andrei

      iti raspund eu, da ei fac jocurile ;) deci e tot aia. Barem daca nu esti pe Google ... nu existi, exagerez, existi da mai putin. Ai putea sa spui ca nu se reduce la Google, da esti redus de Google!! :))
   • +4 (8 voturi)    
    Comentariu sters de utilizator (Vineri, 17 decembrie 2010, 8:13)

    [anonim] i-a raspuns lui Bobo1

    • 0 (2 voturi)    
     hmm (Vineri, 17 decembrie 2010, 15:14)

     Adrian [anonim] i-a raspuns lui

     cred ca elementele cheie ale infrastructurii sus mentionate sunt guvernamentale. Guvernamentale ar trebui sa insemne printr-o definitie simplicata "in slujba cetateanului", iar acesta definitie nu prea este compatibila termenul de "abuz". Cei care ies in strada sa protesteze fac abuz de infrastructura acelei tari?

     Parerea mea este pe aceste teme suntem toti subiectivi. Nu putem fi toti de acord cu o cauza, nu putem fi toti de acord cu o metoda de protest, nu putem fi de acord toti cu o definitie default pt "good / evil".

     Simplificand si izoland la maxim "disputa" mai adaug doua lucruri:

     - in cazul in care decid sa protestez impotriva magazinelor Vodafone pentru ca i-au suspendat SIMCARD-ul lui Assange si organizez un grup de persoane care sa intre cu masina personala in vetrina celui mai apropiat magazin Vodafone, este hilar a trage concluzia ca libertatea de a merge cu masina pe strada va fi ingradita.

     - gasesc hilar faptul ca foarte multi isi motiveaza suportul sau dezacordul pe baza unor informatii care nu au legatura cu evenimentul. Daca in loc de anon ar fi fost "crescatorii de vaci cu 2 cozi", in loc sa se dezbata motivatia, legalitatea, efectele pozitive / negative ale protestului, s-ar dezbate daca e mai bine cu o coada sau cu doua.

     Se judeca persoana pt a condamna fapta, in loc sa se judece fapta pt a condamna persoana.
  • +3 (7 voturi)    
   Libertatea si democratia (Vineri, 17 decembrie 2010, 5:12)

   DanS [anonim] i-a raspuns lui

   Stimabile Moucha,

   Dupa parerea mea esti in eroare cu rationamentul pe care il faci. Sa iti explic de ce.

   Cand spui "Dura lex, sed lex" pleci de la o premisa care in lumea reala se dovedeste a fi falsa. Anume ca legile sant bune si in folosul cetateanului, iar politicienii, in calitate de reprezentanti alesi ai poporului, lucreaza in interesul si pentru binele celor care i-au ales.

   Fiind roman, avand o istorie personala in Romania si mai ales fiind plecat din tara, cred ca intelegi unde bat cu explicatia de mai sus.

   Dura lex, sed lex este un pincipiu general pozitiv in acele societati aproape utopice (pentru marea majoritate a membrilor civilizatiei moderne) unde individul lucreaza mai inai pentru comunitate si apoi pentru sine, si unde binele comunitatii este echivalent cu binele personal. Vezi tarile scandinave pentru un exemplu de asemenea societati aproape utopice pentru restul lumii.

   In afara acestor societati utopice este bine sa faci cum zice americanul: "take it with a grain of salt", adica sa nu accepti chiar tot ce ti se baga pe gat, ca vrei sau nu.

   Am auzit un jurnalist american cu oarece greutate la el acasa spunand ca esenta democratiei sta in doua principii:

   1. Libertatea de exprimare

   2. Datoria de a ocoli legea in mod deliberat atunci cand legea este nedreapta sau expirata ca aplicabilitate, cu scopul de a trimite legiuitorului semnalul ca este cazul sa reevalueze respectivul act normativ si sa aduca modificarile necesare pentru a indrepata un neajuns creat.

   Paralela cu sursa de apa este fortata deoarece mediul virtual nu este echivalent cu mediul real de desfasurare a activitatilor economice. Este doar o fateta a circuitului economic global, desi "the powers that be" doresc sa lase o cu totul alta impresie. Si exista alternative!
   • 0 (4 voturi)    
    Comentariu sters de utilizator (Vineri, 17 decembrie 2010, 8:25)

    [anonim] i-a raspuns lui DanS

    • +2 (2 voturi)    
     Asta se cheama 'efect colateral' (Vineri, 17 decembrie 2010, 11:28)

     enter [utilizator] i-a raspuns lui

     Si cand iei un antibiotic provoci efecte colaterale. Ar trebui sa renuntam la ele? Poate ca da... La toate medicamentele ? cine stie...
    • +1 (3 voturi)    
     Efecte colaterale (Vineri, 17 decembrie 2010, 11:50)

     DanS [anonim] i-a raspuns lui

     Daca studiezi istoria civilizaiei umane vei constata ca toate miscarile, actiunile care au avut ca rezultat progres umanitatii s-au realizat si cu efecte colaterale.

     Asta pentru ca cei care vor status quo ca sa isi pastreze puterea, influenta si avantajele se impotrivesc cu toate mijloacele pe care le au la dispozitie.

     Cred ca cel mai bun exemplu de eveniment de acest fel este revolutia franceza. Si acolo au fost victime colaterale in sensul real al sintagmei.
   • 0 (2 voturi)    
    ma tem... (Vineri, 17 decembrie 2010, 10:42)

    brod [anonim] i-a raspuns lui DanS

    ... ca lucrurile au luat-o, deja, cam razna. numai dumnezeu stie daca exista vreo legatura intre arestarea lui assange, la "cererea" suediei, atentatul improvizat de la stockholm si eliberarea lui rapida, de catre un alt tribunal. ce-i drept, omul a apucat sa stea doua zile la izolare perfecta - ceea ce, cateodata, nu prieste sanatatii. on verra qui vivra..
   • +2 (2 voturi)    
    Ce vorbesti tovarase? (Vineri, 17 decembrie 2010, 11:27)

    Nistertoller [utilizator] i-a raspuns lui DanS

    "2. Datoria de a ocoli legea in mod deliberat atunci cand legea este nedreapta sau expirata ca aplicabilitate, cu scopul de a trimite legiuitorului semnalul ca este cazul sa reevalueze respectivul act normativ si sa aduca modificarile necesare pentru a indrepata un neajuns creat."

    Pe bune? Ai dreptul sa votezi cu oricine sustine ca va schimba legea respectiva daca e gresita sau expirata, dar pana se schimba legea o respecti.

    Trimiti semnale prin metoda ta doar prin Coreea de nord sau Iran sau in Romania inainte de '89 ca nu erau alte metode de trimis semnale, dar nu acum.
    • -2 (2 voturi)    
     respectarea legii ... (Vineri, 17 decembrie 2010, 11:45)

     DanS [anonim] i-a raspuns lui Nistertoller

     Principial nu ai dreptate. Faptic nici atat.

     Legea nu este imuabila. Este facuta de oameni pentru oameni. Numai ca cei care fac legea, deobicei o fac pentru ca reprezinta anunmite interese. Interese care pot fi ale colectivitatii, ale unui grup de influenta sau individuale.

     Daca legea este facuta pentru a servi interesele colectivitatii, atunci este o lege buna, dar doar pana cand se schimba circumstantele si colectivitatea, prin anumiti activisti (nu teroristi) cere schimbarea.

     Daca este facuta pentru a servi interese individuale sau de grup, atunci, deseori, nu este o lege buna pentru colectivitate si trebuie schimbata.

     Cum faci sa schimbi legea cand legiuitorul nu vrea sa o schimbe? Votezi si tot votezi pana ti se acreste sau iei atitudine?

     Progresul a fost realizat intotdeauna de persoane care s-au plasat inafara sistemului, i-au vazut slabiciunile si au actionat. Cei care vor si pastreaza status quo nu pot sa realizeze progresul. Social, stiintific, juridic, etc.

     Democratia nu inseamna sa ma supun neconditionat ci sa pun in discutie ce nu imi convine, sau ce nu ma avantajeaza si sa provoc schimbarea prin atitudine.
     • 0 (0 voturi)    
      Ai dreptate. Intr-un fel... (Vineri, 17 decembrie 2010, 13:16)

      Nistertoller [utilizator] i-a raspuns lui DanS

      "Democratia nu inseamna sa ma supun neconditionat ci sa pun in discutie ce nu imi convine, sau ce nu ma avantajeaza si sa provoc schimbarea prin atitudine."

      Singura societate in care toate legile "convin" tuturor si se supun "benevol" a fost comunismul. Democratia nu inseamna asa ceva. Si mai ai dreptate intr-un alt punct de vedere: Lenin s-a plasat in afara sistemului, i-a vazut slabiciunile si a actionat. (Dar n-a fost progres.)
      • 0 (2 voturi)    
       comunism vs democratie (Vineri, 17 decembrie 2010, 17:20)

       DanS [anonim] i-a raspuns lui Nistertoller

       dar despre democratia aflata in tarile scandinave ce ai de comentat? Eu am petrecut ceva timp in Finlanda si iti pot spune ca acolo politicienii au grija colectivitatii pe care o reprezinta. Si comunitatile sant armonioase si echilibrate. Evident ca exista si exceptii ...

       Sa inteleg ca acolo este comunism?
       • 0 (0 voturi)    
        Ce are cu prefectura? (Sâmbătă, 18 decembrie 2010, 14:27)

        Nistertoller [utilizator] i-a raspuns lui DanS

        Lasa-ma sa repet: Nu exista, nu a existat si nici nu va exista vreodata nici un fel de colectivitate in care toate legile sa convina tuturor in proportie de 100%. Nici macar in Finlanda. Ceea ce visezi tu se cheama "propasirea spre viitorul luminos al omenirii, comunismul".

        Exista in schimb ceea ce se cheama majoritate. Asta se cheama democratie. In democratie ai posibilitatea sa schimbi o lege care nu e buna (nu tu decizi cand o lege nu e buna, apropos) dar pana cand legea e schimbata o respecti sau faci puscarie daca te prine politia. E mai clar acum?
   • 0 (0 voturi)    
    ma mir (Duminică, 19 decembrie 2010, 22:44)

    mariuca [anonim] i-a raspuns lui DanS

    citind postarile de pana acum ma crucesc: cum dracu ne-am pricopsit cu prostanacul, micul titu si restul ciumpalacilor cand suntem educati, destepti mai ales inteligenti
    Nu exista nicio iesire sa scapam de trogloditi?
    nu se poate ca in tara sa nu fie barbati si femei care sa nu renunte la caldutul job si sa iasa la lupta
    sa ii alungam pe ipochimeni si daca Anon este de al nostru: LA LUPTA ACUM S-AU NICIODATA
    sa auzim de bine ca de rau ne-am saturat
 • +1 (11 voturi)    
  da şi nu (Vineri, 17 decembrie 2010, 3:24)

  ampersand [anonim]

  Înainte de wikileaks - reporterul hotnews a uitat să-l întrebe pe Anonim despre justificarea atacurilor grupului împotriva RIAA, o mişcare, de facto, pro-piratare.

  Acum, Anonim uită să menţioneze că, atacând, la fel ca şi în cazul RIAA, atac în urma căruia pierd, de fapt, artiştii, companii precum PayPal, Visa, MasterCard, Amazon, pierd nu atât companiile, cât oamenii obişnuiţi.

  Anonim nu vede că, cu aceste atacuri, face "victime colaterale" cu mai multă nonşalanţă şi cinism decât îşi permit, în atacurile lor, americanii incriminaţi de el. Anonim nu observă că, atacând un site britanic, nu se deosebeşte cu nimic de fundamentaliştii musulmani care atacă "interesele americane în lume".

  Anonim-ul român e indignat că
  - în SUA, atacurile de tip DDoS sunt pedepsite prin lege mai grav decat omorul din culpa
  - guvernul Statelor Unite a inceput sa faca presiuni asupra unor companii [americane, nota mea]
  - guvernul SUA a iesit in fata pentru a ataca in mod autoritar si deschis un instrument de presa
  - [noi] am atacat doar siturile de prezentare ale companiilor [americane, nota mea]
  - Statele Unite isi incalca flagrant propria lege
  - guvernul Statelor Unite pune sub secret de stat
  - Dupa 9/11 masurile de securitate pe aeroporturi si in spatii publice s-au inasprit drastic

  El e foarte preocupat de legile americane, de guvernul american, de companiile americane, de moralitatea americanilor, de libertatea presei americane, de secretele americanilor, de victimele făcute de armata americană, dar nu suflă un cuvinţel despre jurnaliştii ruşi kilăriţi; despre dizidentul chinez ţinut în arest; despre tratamentul la care a fost supusă echipa de fotbal nord-coreeană la întoarcerea în ţară; despre zecile de civili omorâţi săptâmânal în atacurile sinucigaşe ala fanaticilor musulmani.

  N-am decât dispreţ pentru astfel de anonimi.
  • +3 (5 voturi)    
   Comentariu sters de utilizator (Vineri, 17 decembrie 2010, 8:19)

   [anonim] i-a raspuns lui ampersand

  • +2 (2 voturi)    
   Prioritati (Vineri, 17 decembrie 2010, 10:35)

   M.aura [utilizator] i-a raspuns lui ampersand

   Informatiile despre abuzurile din zona comunista le-ati obtinut usor, nu ati avut nevoie de vreun wikileaks pentru asta.
   Nu cumva e mai important sa aparam/conservam nivelul de democratie din occident decit sa aflam lucruri deja stiute despre Rusia, China etc ?
   Nu puteti nega ca in ultimii ani gradul de transparenta si buna guvernare au scazut dramatic in vechile democratii. Daca abandonam principiile democratice pe care s-a cladit societatea occidentala, cum vom mai lupta cu partea tiranica a lumii?

   Dvs abordati wikileaks numai prin paradigma SUA vs comunisti, dar deloc stat vs cetatean.
   • +3 (3 voturi)    
    hmmm (Vineri, 17 decembrie 2010, 11:06)

    ampersand [anonim] i-a raspuns lui M.aura

    Aura, dacă analizezi un pic mai atent, vei observa ceva interesant:

    şi Michael Moore şi CNN sunt americani; şi Quentin Tarantino şi Pentagonul sunt americani; şi Oliver Stone, şi CIA-ul sunt americani; şi războiul din Vietnam şi Universitatea Kent în 72 sunt americane. SUA este o ţară a contrariilor foarte puternice dar care stau în balanţă.

    Când Stone, al cărui fan sunt, a scos pe piaţă JFK, în 91, emoţia provocată în SUA a fost atât de mare, încăt lumea făcut presiuni asupra Congresului şi-acesta a declasificat documente din ancheta Warren.

    Balanţa nu poate fi în echilibru, oscilează. Watergate-ul, scandalul Levinski, Kent în 72, toate sunt reacţii ale SUA, ale propriilor cetăţeni contra propriilor conducători. SUA ştie să-şi găsească antidotul.

    "Marile" filme, analize, documentare realizate de non-americani despre SUA au la bază documente, documentare, filme produse de americanii înşişi, graţie balanţei, transparenţei de care SUA, ca naţiune, dă dovadă.

    Câte filme gen Michael Moore sau Stone ai văzut tu făcute de ruşi despre ruşi, de români despre români, nemţi despre nemţi, iranieni despre iranieni, şamd? Nici unul!
    • +3 (3 voturi)    
     De acord (Vineri, 17 decembrie 2010, 13:10)

     M.aura [anonim] i-a raspuns lui ampersand

     Societatea americana si-a dezvoltat anticorpi care pot lupta cu abuzul guvernamental. SUA a fost mereu o sursa de democratie pentru alte state, chiar daca ptr asta a recurs la forta.
     De aceea e atit de important ca influenta internationala a SUA sa nu fie slabita(deja s-a intimplat), ca actiunile sale sa fie credibile in ochii cetatenilor din tari cu pseudo-democratie, asa cum e si Romania. Democratia trebuie aparata in fiecare zi, fie ca de SUA sau de o alta tara. Americanii sint de admirat ptr ca sint natiunea cea mai activa din acest punct de vedere.

     Nu doresc sa cad intr-o filosofeala de 2 bani, dar istoria universala a dovedit ca balanta puterii se echilibreaza mai devreme sau mai tirziu. Daca a aparut o reactie de tipul wikileaks, inseamna ca era timpul sa apara.

     Filme? Filmele( fie ele si documentare)sint mai mult sau mai putin obiective, pe cind wikileaks ne prezinta documente pe care nici un guvern al lumii nu le-a negat pina acum.

     Nu stiu exact ce il mina in lupta pe Assange, dar cred actiuni tip wikileaks transfera o parte din puterea oculta a guvernatilor spre cetateni. Avind informatii, acestia pot exercita presiuni asupra decidentilor, presiuni care sa aiba si rezultate pozitive.
     Anticomunismul nu trb sa ne faca mai putini atenti la actul de guvernare din tarile democratice.
 • +1 (5 voturi)    
  Ochii albastri (Vineri, 17 decembrie 2010, 3:41)

  Marius [anonim]

  Pai daca aia cu ochii albastri nu-si fac datoria fata de tara, macar o organizatie de genul asta sa o faca.

  Avem parte de prea mult circ si informatie alterata...
 • -6 (12 voturi)    
  Deci s-o luam metodic (Vineri, 17 decembrie 2010, 3:59)

  Adevaratul Anon [anonim]

  Mai baieti mai,
  De ce nu va vedeti voi de pishing-ul si de spam-ul vostru de zi cu zi ?
  Pe bune acum, nu va mai jucati de-a haiducii, ca nu are nici un rost. Stiu ca in fiecare dintre voi zace un Pintea Viteazu' si un Toma Alimos, da' acu e seara si oamenii seriosi, adica aia seriosi , nu fraierii care pun botu' la ideologia voastra de 2 lei ( Robin Hood, ceva ?), poate ca au treaba si voi ii retineti .
  • +4 (6 voturi)    
   haha (Vineri, 17 decembrie 2010, 8:55)

   MirceaA [utilizator] i-a raspuns lui Adevaratul Anon

   cat de mult seamana ce spui tu cu ceea ce spunea nea nicu de la balcon. "Stati cuminti la locurili voastre!"
  • +2 (2 voturi)    
   ... (Vineri, 17 decembrie 2010, 11:53)

   Opposite [anonim] i-a raspuns lui Adevaratul Anon

   Haha cum n-ai tu nici o treaba.
 • +1 (1 vot)    
  Cine se teme? (Vineri, 17 decembrie 2010, 8:12)

  Andrei [anonim]

  Atata vreme cat prin Constitutie am dreptul la opinie nu cred ca trebuie sa ma ascund.
  Delictul de opinie in Romania nu exista.

  Din pacate politicienii sunt atat de iresponsabili-unii- incat creaza mari suferinte poporului. Au fost 21 ani lasati in voia lor. Rezultatul? Salarii si pensii de batjocura.
  Sunt deacord cu precizarea"

  "Anonymous militeaza pentru transparenta si, ca miscare colectiva, are incredere in puterea de discernamant a publicului".
 • -2 (2 voturi)    
  haker... (Vineri, 17 decembrie 2010, 8:23)

  anonim [anonim]

  Dupa doua click-uri date pe net deja ai trimis o gramada de informatii despre calc-ul de unde navighezi.
  Chestia asta cu atacurile nu merge ca si in filme.
  • +1 (1 vot)    
   None (Vineri, 17 decembrie 2010, 10:06)

   cip. [anonim] i-a raspuns lui anonim

   si care este problema ?
 • -1 (7 voturi)    
  Anonymus (Vineri, 17 decembrie 2010, 8:33)

  Hell [utilizator]

  Ce nu inteleg eu este de ce acesti anonimi actineaza in numele nostru al tututror!!!! De ce nu sunt capabili sa recunoasca ca ei actioneaza in numele unui violator si in spiritul intereselor lui! Nu se gandesc in anonimatul lor ca momentul in care eu, muritorul de rand, am fost afectat de nefunctionarea cardului am fost profund dezgustat de violator si de intreaga haita de derbedei care il inconjoara? Anonimilor, daca vreti sa aparati drepturile si libertatile aparatile pe ale voastre si nu ma afectati pe mine pentru ca eu daca vreau sa mi le apar mi le apar singur sau ader la o organizatie serioasa care poate sa o faca!!! In momentul de fata eu consider ca toti acesti anonimi ar trebui castrati sa nu se mai inmulteasca prostii!!! Ce a facut retardatul asta violator este menit sa tensioneze relatiile dintre state, se poate ajunge pana la declansarea unor razboaie din cauza lui iar razboiul nu inseamna drepturi si libertati!!!! Nu sunt pro american, nu dau doi bani pe ei, imi doresc sa emigrez dar parca as prefera Somalia in locul americii dar cum imi poate demonstra acest derbedeu anonim si violator ca ce a publicat el este PURUL ADEVAR?????? Un om care constrange o femeie sa se culce cu el nu are calitatea morala sa se creada justitiarul pamantului!!!! Asa ca La dracu cu anonimii, la dracu cu derbedeul violator si santajist la dracu cu toti susstinatorii lor!!!
 • +2 (6 voturi)    
  sunt multe abuzuri pe lumea asta (Vineri, 17 decembrie 2010, 9:03)

  ploiesteanu [utilizator]

  uitati-va la parlamentarii nostri , uitati-va la marile companii, la grupul bancilor care a declansat criza, iar acum se reunesc si incearca prin orice mijloace (legale sau nelegale), sa isi mentina suprematia (se intalnesc saptamanal departe de ochii presei), uitati-va la corupta triada: politie - politicieni - justitie. Uitati-va la coruptia din UE si din SUA. Generalizata! De ce nu militati voi moralistilor si propaduitorilor de liniste, si de bine la interzicerea organizatiei criminale C I A ? Cum putem lupta? Avem mijloace? Presa, internetul, si asa zisa opinie publica de care nimeni din cei de la conducere nu ia seama decat in masura acumularii de capital electoral. Ce interes material au acesti oameni ? Nici unul. Dati-i inainte baieti, iar daca va vor prinde sunteti niste martiri care au vrut insanatosirea societatii, nu raul ei. Iar daca toti adeptii dreptatii si echitatii sociale ii considerati comunisti, aceasta e o greseala fundamentala, care inalta preceptele morale ale comunismului (de fapt o oranduire josnica si cinica) si-l aseaza in fruntea marilor ideologii. Declarand acest lucru voi intariti pozitia comunismului si va transformati in bolsevici mascati.
 • +9 (9 voturi)    
  De şase ani urlu... (Vineri, 17 decembrie 2010, 9:10)

  Marius Delaepicentru [anonim]

  ...ca documentele din custodia CNSAS să fie scanate şi compilate cu voluntari, după o schemă simplă. Caută la piatauniversitatii.com, la forum, mesajele mele. Nu e greu. (Sunt doar două mesaje acolo).
 • +3 (3 voturi)    
  Bravo lor ! (Vineri, 17 decembrie 2010, 9:43)

  ardelean [anonim]

  Analizand personajul ati scapat idea de baza. Ati auzit de Tel.verde din romania pt. semnalarea coruptiei si abuzurilor (inclusiv la cotro.ceni) ??? Ati auzit, citit vreo urmare, vreun rezultat dintr-o semnalare la acest tel.verde ?? Pe politicienii nostrii’i stim, societatea civila a fost „calarita” definitiv iar presa a fost cumparata integral de cine trebuie. Concluzia ? in orice tara ar trebui sa existe un WikiLeaks, prin care sa transpara mizeriile unora, sau unii sa fie mai atenti cand se dedau la mizerii. WikiLeaks este un „registru de reclamatii al cumparatorului” la nivel mondial, unde orice nedreptatit poate expune mizeriile „celor mai presus de lege” !!!
 • +3 (3 voturi)    
  In viata te ghidezi dupa principii. (Vineri, 17 decembrie 2010, 9:47)

  mircea [anonim]

  Daca respecti principiul"ce tie nu-ti place altuia nu face"atunci totul este O.K.
 • +1 (1 vot)    
  Foarte bine (Vineri, 17 decembrie 2010, 10:02)

  M.aura [utilizator]

  Nu-i inteleg pe cei care isi ingroapa capul in nisip ca strutii. De ce nu i-o fi interesind modul in care guvernele iau decizii care afecteaza milioane de cetateni? Abuzurile de putere si opacitatea actului de guvernare au afectat si democratiile solide, ce sa mai vorbim de Romania! Mecanismele clasice/democratice de control asupra guvernantilor nu mai au efect, asa ca haiducia informatica e binevenita.

  Bulgarii au trecut deja la actiune.

  "Intre timp, in Bulgaria a fost lansat, dupa modelul WikiLeaks, un nou site de informatii secrete, care a fost numit BalkanLeaks. Cei care au pus la cale acest proiect sustin ca informatiile vor fi publicate in deplina confidentialitate si numai dupa ce vor fi verificate.

  BalkanLeaks deja a publicat niste documente secrete. Este vorba de note de la intalniri ale unor comisii parlamentare, la care presa nu a avut acces si contracte din domeniul energiei.

  In spatele noului site se afla mai multi jurnalisti bulgari si experti in IT."
 • +1 (1 vot)    
  EXCELENT ! (Vineri, 17 decembrie 2010, 10:04)

  cip. [anonim]

  EXCELENT !!! Doamne Ajuta !!! Dosarele fostilor securisti , PCR-sti si actuali politicieni. Dezvaluiti cum s-a vandut gratis economia nationala , de ce si cum Romania a fost conditionata sa nu mai aiba industrie si economie. Poate vom avea norocul ca sa avem in Romania un WikiLeaks !
 • +3 (3 voturi)    
  e bine (Vineri, 17 decembrie 2010, 10:12)

  g67silviu [utilizator]

  Nu stau sa analizez bit cu bit ce face gruparea Anon ci ma uit la ansamblu si mi se pare ca ei se aseaza exact unde trebuie in ansamblul satucului nostru global.
  Nu comentez pentru cui foloseste Wikileaks ci as afirma ca ar fi nemaipomenita arhiva CNSAS si multe altele din Est , ca sa nu mai vorbim de Rusia , China si alte regimuri cazone sa le pot consulta pe net . Imensei cantitati de mizerii i s-ar anula efectul de santaj , purificand punctual intreaga comunitate. Este doar un semn , poate facut cu stiinta de CIA dar urmarea facuta de o comunitate imensa darima orice imaginatie ...
  Dupa cum vedem USA face jocurile mondiale si e frumos cand cineva din neantul virtual le spune ca acum nu .
  Suntem o civilizatie umana in care vointa celui mai puternic este singura care conteaza, vointa celui bogat este cea care se implineste , in care cel sarac este banca de organe, traficat , prostituat , rapit copii, luat toate bogatiile pamantului lor si asa mai departe.
  Internetul a fost primul care a inceput sa ajusteze valorile. Aici oamenii si-au pus ce aveau in comun si au vrut sa daruiasca altora si au sarit casele de discuri si editurile in sus - jos pirateria ! In tarile in care pot jupoaie piratii si ii baga la inchisoare , dar nu vor mai putea starpi fenomenul si acum tavalugul pirateriei a convins foarte multe firme sa o incurajeze si sa o stimuleze ( conform intelepciunii populare - daca nu-i poti invinge, alatura-te lor ).
  Oricate mizerii ar fi pe net nu pot sa depaseasca avantajele acestuia si evolutia internetului , conectand oamenii , nu poate fi oprita ci dimpotriva , va fi accelerata. Oamenii au nevoie de oameni si sprijinul mutual este majorat prin net ,prin usurinta transferului de informatie, civilizatie, libertati sociale , etc.
  Opinia publica se manifesta si se coaguleaza foarte greu in societatea reala , e nemaipomenit cand un grup de oameni se aduna pentru a apara libertatea de comunicare si drepturile deja castigate.
 • +1 (1 vot)    
  netul romanesc (Vineri, 17 decembrie 2010, 10:16)

  g67silviu [utilizator]

  Daca nu era netul , cat de greu se coalizau romanii pentru a lupta impotriva abuzurilor bancilor ?
  Nici acum bancile nu au cedat lupta si au facut lobby in Parlament si au uns pe alesii nostri .
  Continuarea ar trebui sa apara tot pe net si nemultumirea sociala sa se canalizeze in facerea cunoscuta a numelor celor cumparati de banci si demascarea lor si poate DNA constata ici colo putin trafic de influenta , putina vanzare de vot in dauna interesului general . Informatia este putere si facut publica taie in toate compromisurile oamenilor politici si nu-i mai alege nimeni.
 • +1 (5 voturi)    
  lipsa organizare si lipsa reactie (Vineri, 17 decembrie 2010, 10:25)

  g67silviu [utilizator]

  Baietii de la Anon au dat dovada de organizare si de reactie . Bravo lor ! Sunt alaturi de ei cu tot sufletul si ii pretuiesc ca exista ! Cei care au deschis gura contra lor i-as intreba cate mizerii au indurat si mai indura inca pina sa ajunga la o constiinta civica si sociala atat de ridicata astfel incat in tara asta , nu in lume , sa avem o societate corect asezata , cu oamenii cu care ne mandrim sa-i asezam in frunte , cu oamenii de nimic sa-i punem la marginea societatii si de acolo sa nu indrazneasca sa scoata nasul , cu infractorii sa -si invete lectiile frumos la inchisoare si de acolo sa iasa cu dorinta si vointa de a se integra in societate, in care valoarea sa fie respectata si sprijinita , in care non valoarea sa fie data la o parte cu un simplu ras in nas si sa nu fie nevoie de tone de cerneala in presa ca un hot, infractor sa ramana om politic respectat si ales .
  Dar pina atunci cand rasare un ghiocel social , eu il salut si-mi fac sufletul caus sa-l ajut sa creasca !
 • +2 (2 voturi)    
  Bravo HotNews ! (Vineri, 17 decembrie 2010, 10:27)

  g67silviu [utilizator]

  Aveti toata stima si pretuirea mea !
  Va multumesc si mergeti inainte !
 • +3 (3 voturi)    
  evolutia societatii (Vineri, 17 decembrie 2010, 11:21)

  Viorica Alexandru [utilizator]

  inainte de a comenta ca este bine sau rau, avem de-a face cu formarea unui nou tip de putere globala.

  Deocamdata anonim vorbeste destul de shaky despre "filosofia" miscarii trecand de la anti-establishment la libertate de expresie si libertatile fundamentale. Este fundamental tributar miscarilor traditionale de fronda. Inca.

  Insa, vedem deja ca este o MISCARE globala
  La fel ca in timpul revolutiei industriale, unii vor pune mana de la mana sa distruga masinile..., altii le vor folosi pentru prosperitatea lor si a altora...

  Este un peisaj extrem de interesant.
 • +2 (4 voturi)    
  Haiduci cibernetici! (Vineri, 17 decembrie 2010, 11:57)

  Constantin [anonim]

  Eu propun sa- si schimbe denumirea din Anonymous intr-una din propunerile urmatoare:
  -Haiducii lui 7 fibre optice
  -Haiduci electronici
  -Haiducii celor 101 taste
  -Haiduci qwerty
  -Haiduci virtuali
  -Haiduci web
  -Ali baba si 40 de site-uri web
  -Conspiratia din adancul internetului
  -etc ect.
  P.S. In toata istoria lumii au existat razvratiti, haiduci, eroi, pirati si altii.Eu zic ca le dati prea mare importanta acestor anonimi care vor ei sa faca ordine si acolo unde li se pare lor ca nu e dreptate sa intervina si sa "corecteze" ei dupa ureche!Nu au nici o sansa.Mai devreme sau mai tarziu li se vor inchide gurita fara sa aiba timp sa mai zica nici pas!
  Daca au documente de publicat, documente reale,no problem! Sa le publice!
  La mine la usa daca vine vreun proscris urmarit de militia digitala ca sa-l casapeasca si sa-l traga pe roata, il primesc si il ascund pe undeva.Asa faceau inaintasii nostri cu haiducii, ii aparau!
 • +1 (1 vot)    
  prea tare omul asta! (Vineri, 17 decembrie 2010, 16:30)

  Vendeta [anonim]

  toata stima si tot respectul pt voi.... keep up, the good work!
 • +2 (2 voturi)    
  Existe niste reguli (Vineri, 17 decembrie 2010, 16:56)

  [anonim] [anonim]

  Este o incalcare flagranta a regulilor 1 si 2.
 • +1 (1 vot)    
  Cind libertatea devine altceva decit dreptul (Vineri, 17 decembrie 2010, 16:57)

  sile [anonim]

  De a nu minti , apar probleme.Internetul e si el un instrument ce poate fi folosit spre binele sau raul omului.Cred ca exista niste principii fundamentale care trebuiesc respectate pentru a trai cu totii pe lumea asta.Dar nu stiu daca ele sunt suficiente pentru a garanta ca acest grup de actiune nu va comite erori cu efacte imprevizibile. O zi buna!
 • 0 (0 voturi)    
  LOIC (Vineri, 17 decembrie 2010, 18:02)

  Dragos [anonim]

  "Utilizatorii LOIC pot fi foarte usor identificati. Unii dintre noi folosesc metode pentru a ramane nedepistati, dar marea majoritate trimit cereri „deschise”, care contin datele de provenienta. Suntem constienti de riscuri, ni le asumam si facem tot posibilul ca toti utilizatorii noi ai programului LOIC pe care l-am pus la dispozitie sa fie la fel de constienti."

  Mie mi se pare ca sunteti doar carne de tun! Ei au nevoie de eforturi coordonate si cat mai multi useri (sa reusheasca DoS-ul), iar voi kiar o luati de buna. Aveti grija sa nu cadeti in alte belele!! In rest doar bafta!
 • 0 (0 voturi)    
  Niste vrajeli (Vineri, 17 decembrie 2010, 18:49)

  DamageCase [utilizator]

  Poate nu stiati, dar, daca legea de nedreptateste, esti scutit de absolut orice raspundere de faptele pe care le desfasori pentru a te disculpa.
  In alta ordine de idei, articolul este absolut fantezist :))
  • +1 (1 vot)    
   Nu cred in ceea ce ati scris (Vineri, 17 decembrie 2010, 19:03)

   moucha [anonim] i-a raspuns lui DamageCase

   Nu iti poti face dreptate singur. Pentru asta exista justitie. Nu poti omori pe cineva decat daca exista riscul sa te omoare - nu poti omori pentru a te disculpa.
   • 0 (0 voturi)    
    Judeci "cu 7 ani de acasa" inainte de 89 (Vineri, 17 decembrie 2010, 19:49)

    DamageCase [utilizator] i-a raspuns lui moucha

    Priveste putin originea dreptului natural. Priveste natura umana. Priveste revolutia din 89' - priveste orice revolutie care a adus schimbarea - cat de cat. Pe "cadavre" se naste "Omul Nou". Au murit oameni , aparandu-se pe ei si aparand o idee - libertati fundamentale. Priveste atent si fara prejudecati instinctul de supravietuire. Ce-ti da tie dreptul sa traiesti, iar altuia obligatia sa crape? Faptul ca ai votat o data la 4 ani?
    Parerea mea de mai sus justifica o aparare pasiva, nu este un imbold la violenta - violenta de orice fel este arma celor prosti, si in cazul Romaniei - multi.. De acord cu tine pe latura cu omorul calificat. Insa ce spui de auto-aparare? Plus de asta, articolul are o singura propozitie corecta...anume - "Romania nu are cultura demonstratiilor". Ian' sa fi fost niscaiva francezi in locul nostru. Pana maine dimineata era plin de baricade in Bucuresti. Sau, nu te uita la Bucuresti. Uita-te la italieni (care mie personal nu-mi prea plac) , la nemti, la unguri. La greci am vazut persoane care imparteau fluturasi in gurile de metrou pentru participarea la miscarile de protest. In Ro stii ce am vazut ? Doi protestatari, unul mai virulent- nu violent, iar al doilea, din spate,care il impingea cumintel peste gard pe primul, in bratele jandarmilor, care l-au inhatat. Poti sa fii calm si sa zici : era o gluma. Poti sa fii paranoic si sa spui - erau infiltrati de fortele de ordine.. numai ca in acest din urma caz...nu ai fi chiar departe de adevar. Folosteste-ti creierul.
 • 0 (0 voturi)    
  DynCORP (Sâmbătă, 18 decembrie 2010, 6:38)

  Matrix [anonim]

  Tocmai a inceput atacul asupra site-ului celor de la DynCorp. De ce? Puteti citi aici: http://www.globalwhisperer.com/2010/12/wikileaks-cable-reveals-dyncorp-funding-child-sex-slavery-in-afghanistan/
 • 0 (0 voturi)    
  Romani curati... (Sâmbătă, 18 decembrie 2010, 10:31)

  Doru Dascalu [anonim]

  ...la creier, adica. Fraierilor care computerizati pe internet, nu vedeti ca ati fost manipulati ca ultimii prosti sa mutati actiunile antiguvernanti, in mediul virtual?! Bai papagalilor, am fost norocos si am scapat doar ranit in decembrie 1989, fata de tinerii nefericiti care si-au sacrificat viata, ca sa va duca cu zaharelul astia de acum in virtual?! Poate va si organizati fraierilor, fuduli care sunteti !
 • -1 (1 vot)    
  Ha ha ha (Sâmbătă, 18 decembrie 2010, 11:08)

  Dorian [anonim]

  ...ce basme pt copiii care se uita la filme cu hackeri. :-))) Se putea sa nu "apara" un roman care face parte din Anonymous? =))
  Caraghios de fals.
  On topic - "Anonymous" - o adunatura de lasi fara coloana vertebrala. Atat.
 • 0 (0 voturi)    
  devine real (Sâmbătă, 18 decembrie 2010, 11:40)

  cafea [anonim]

  sursa: twitter.com/wikileaks
 • -1 (1 vot)    
  Rusia de ce nu e vizata (Sâmbătă, 18 decembrie 2010, 12:45)

  daniel [anonim]

  Imi pun intrebarea de ce Rusia, care incalca atat de flagrant liberatile individului, care este condusa de oligarhi si mafioti, nu face obiectul acestor "haiduci". Nu cumva in spatele acestor actiuni se afla niscaiva interese rusesti?
  • +1 (1 vot)    
   si altii (Sâmbătă, 18 decembrie 2010, 13:04)

   rusia [anonim] i-a raspuns lui daniel

   Ar putea fi si china.... Sau chiar coreea de nord... sau de ce nu venezuela... Poate toata operatiunea e sustinuta de cuba... nu? In orice caz nu americanii sunt de vina. Ei nu fac nimic niciodata. Ei sunt cuminti. Ei ne ajuta.

   Clar trebuie sa fie cineva in spatele acestei actiuni.

   Ca doar n-o sa fie adevarat ca americanii fac tampenii.... nu?

   Daca ar exista un wikileaks despre rusia l-ai sustine cu abnegatie... nu-i asa? Daca e despre americani... atunci e o facatura... nu?

   Uite ce intrebari imi pun eu...
   • +1 (1 vot)    
    Raspuns (Sâmbătă, 18 decembrie 2010, 13:41)

    Daniel [anonim] i-a raspuns lui rusia

    Trecand peste faptul ca interesele Romaniei nu corespund cu cele ale Rusiei (vezi interesele din Republica Moldova, unde Rusia devine din ce in ce mai agresiva), trecand si peste faptul ca momentan Romania isi bazeaza politica de aparare pe SUA, realitati care ma fac sa fiu mai mult pro american decat prorus, nu am sustinut nicaieri ca SUA sunt bebelusi inocenti. Imi puneam intrebarea de ce tinta atacurilor este exclusiv SUA si/sau interesele ei, mai ales in conditiile in care in Rusia jurnalistii care indraznesc sa critice guvernul sfarsesc in a fi asasinati. Sau poate tocmai asta ii sperie pe unii si prefera sa atace doar pe aceia care le pun mai putin viata in pericol?
    • 0 (2 voturi)    
     raspuns la raspuns (Sâmbătă, 18 decembrie 2010, 15:41)

     raspuns [anonim] i-a raspuns lui Daniel

     Daca interesele romaniei ti-ar dicta safi de acord cu un razboi atomic ce ar insemna moartea a cateva zeci de milioane de oameni ai face-o?

     De ce consideri ca adevarul este un atac?

     Gaseste documente despre Rusia fa upload pe unul din site-urile de leaks si ai sa vezi daca le publica sau nu.
   • 0 (0 voturi)    
    Wikileaks (Duminică, 19 decembrie 2010, 17:21)

    eu [anonim] i-a raspuns lui rusia

    De la rusi e mai greu de furat documentele, trebuiesc scanate mai intai:))
 • 0 (2 voturi)    
  Ha? (Sâmbătă, 18 decembrie 2010, 16:48)

  Adrian7 [utilizator]

  Sa ne spuna acest "hacker" cine au fost "teroristii" de la Revolutie, cine i-a comandat etc. si POATE o sa ii dau ceva credibilitate!
  • 0 (0 voturi)    
   Ha? (Duminică, 19 decembrie 2010, 10:25)

   jurnal de criza [anonim] i-a raspuns lui Adrian7

   frate, ce legatura are una cu alta????? nu cumva vrei sa iti spuna si daca nevasta-ta.....????? hmmm, nebunule, ai vrea sa afli!!!
 • 0 (0 voturi)    
  Intr-un final.. (Sâmbătă, 18 decembrie 2010, 22:33)

  codrin [anonim]

  cred ca tot la razboi se ajunge.
 • 0 (0 voturi)    
  fapte? (Duminică, 19 decembrie 2010, 9:07)

  gabi [anonim]

  premiza si analiza. dar fapte? cata vreme efectele lucrului facut sunt normale, nu vad care sunt problemele de ordin teoretic. principiile implicate in ceea ce fac anonimii sunt altele decat cele academico-cetetanesti, disputate de voi, aici. faceti macar un gest, unul intr-o viata, pentru a adauga o farama putinului normal existent? si da, bucata de pita este mai importanta decat orice altceva. dar ca sa poti sa o mananci in "aceasta lume", trebuie sa fii lasat sa o faci. fapte si pita, nu pita si circ. cum putem lua legatura cu voi?
 • 0 (0 voturi)    
  aiurea... (Duminică, 19 decembrie 2010, 13:42)

  Alin [anonim]

  Baietii astia inca se cred pe tarlaua comunala... ia sa incerce sa se atinga de cine nu trebuie in romania si vezi cum o iau pe coaja... la nivelul de abuz si de penetare a serviciilor secrete in scoietatea roamneasca, n-au nici oo sansa sa scape neprinsi. NU e vorba daca fac bine sau nu, e vorba ca la noi nu exista viata privata; daca vor te gasesc si iti mai pun in carca inca 10 fapte pe care nu le-ai facut...
  • 0 (0 voturi)    
   Complet dezinformat (Marţi, 21 decembrie 2010, 5:08)

   doftorul [utilizator] i-a raspuns lui Alin

   Nivelul de penetrare la care faci trimitere e tipic marketing BS si din nefericire respira teama insuflata de parinti - specifica generatiilor 80-90 - si dovedeste o lipsa de informare asupra capacitatilor tehnologice a acestor servicii. Ai la dispozitie chiar hotnews pt a obtine un punct de vedere mai actualizat in ce priveste penetrarea tehnologica in mediul controlat de stat, ajunge sa cauti in ultimele 3 luni cate ceva despre cum functioneaza sistemele informatice din administratie si apoi daca ai corobora si cu informatii de pe portalul e-licitatie ai intelege ca tot ce spui despre servicii e overrated.
   Te atingi degeaba de "cine nu trebuie" pentru ca marea masa a devenit imuna la mizeria in care se scalda, e greu sa faci votantul sa nu mai puna stampila pentru un litru de ulei si o punga de macaroane, pt ca se pare ca nu il intereseaza decat ce baga azi in foale...mai vede el ce o fi peste o zi, doua ;)
 • -2 (2 voturi)    
  Hahahahaha!!! (Duminică, 19 decembrie 2010, 13:51)

  George [anonim]

  Cica "un grup de cetateni obisnuiti ai lumii digitale, preocupati de a ne proteja drepturile si libertatile fundamentale"... Hai nu zau?! Pai hackerii, prin definitie, (ne) incalca sistematic aceste drepturi. Ce ipocrizie si fatarnicie crasa! I'm Wiki bored dar in aceeasi masura extrem de scarbit si de activismul asta de doi bani pe care-l tipa isteric unii sau altii.

  P.S. Oare pentru hotnews chiar a devenit o obsesie subiectul asta care se tot invarte in jurul organizatiei subversive Wikileaks, al impostorului ipocrit Assange si al jalnicilor hacktivisti? Mai lasati-o moarta, pe bune.
 • +1 (1 vot)    
  Anonymous (Luni, 20 decembrie 2010, 6:02)

  John Do [anonim]

  Expect us !
  • +1 (1 vot)    
   corectură (Luni, 20 decembrie 2010, 19:02)

   ampersand [anonim] i-a raspuns lui John Do

   Nu "expect us!", ci "expect U.S.!"
 • 0 (0 voturi)    
  ha (Miercuri, 22 decembrie 2010, 9:10)

  Anonymous [anonim]

  It's over 9000!!!
 • 0 (0 voturi)    
  .. (Duminică, 26 februarie 2012, 2:34)

  Snikey [anonim]

  Respect Anonymus


Abonare la comentarii cu RSS
Întâlniri on-line | #deladistanță

Top 10 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.powered by
developed by