Guvernul permite institutiilor publice sa cumpere automobile prin Programul de stimulare a innoirii parcului auto din Romania, potrivit unei ordonante de urgenta publicate joi in Monitorul Oficial, scrie Agerpres.

Conform actului normativ adoptat in sedinta din 6 decembrie, se introduce o noua exceptie la interdictia de a cumpara masini aplicata institutiilor publice prin OUG 34/2009: "achizitionarea de autoturisme in cadrul Programului de stimulare a parcului auto national (...)".

De asemenea, noua ordonanta de urgenta aduce, pentru universitatile de stat, exceptii si in cazul interdictiei de a face angajari in sistemul public pana la limita a 15% din posturile vacantate, limitare consfintita prin OUG 34/2009.

Astfel, in cursul anului anului universitar 2010-2011, se pot scoate la concurs posturi de preparator universitar, lector, sef de lucrari, cu incadrarea in limita numarului de posturi vacantate prin iesirea din sistem dupa intrarea in vigoare a OUG 34/2009.

Scoaterea la concurs a acestor posturi se va face prin ordin al ministrului Educatiei, stipuleaza noua ordonanta de urgenta.