Presedintele Traian Basescu a semnat miercuri decretul pentru promulgarea Legii privind sistemul unitar de pensii publice, informeaza Administratia Presidentiala. Legea a fost declarata constitutionala, miercuri, de catre CCR.

Legea Pensiilor a fost adoptata marti, 7 decembrie, de Camera Deputatilor, care, in calitate de camera decizionala, a votat cererea de reexaminare transmisa de seful statului cu privire la aceasta lege, in care se prevede ca varsta de pensionare la femei sa fie de 63 de ani, iar la barbati de 65 de ani.

Proiectul de Lege privind sistemul unitar de pensii a fost aprobat de Guvern pe 10 februarie, insa, dupa ce legea a fost adoptata de Parlament si a fost declarata constitutionala de catre Curtea Constitutionala, a fost retrimisa la Parlament de catre presedintele Traian Basescu, in data de 7 octombrie. Basescu considera ca varsta standard de pensionare pentru femei ar trebui sa fie de 63 de ani si nu de 65 de ani cum stabilea initial actul normativ.

Legea a fost contestata saptamana trecuta la Curtea Constitutionala de PSD si PNL, insa judecatorii Curtii au respins miercuri sesizarile depuse de parlamentarii opozitiei. Decizia CCR este definitiva si obligatorie, iar legea a fost trimisa sefului statului pentru promulgare.