Prim-procurorul Parchetului de pe langa Judecatoria Sibiu, trimis in judecata de DNA - 56 infractiuni de uz de fals, 7 infractiuni de dare de mita, 4 infractiuni de fals in declaratii

de I.R.     HotNews.ro
Joi, 9 decembrie 2010, 16:56 Actualitate | Esenţial


Procurorii DNA au dispus trimiterea in judecata a prim-procurorului Parchetului de pe langa Judecatoria Sibiu, aflat in arest preventiv, in sarcina caruia s-au retinut 7 infractiuni de luare de mita, doua infractiuni de trafic de influenta, 56 infractiuni de fals material in inscrisuri oficiale si uz de fals, se arata intr-un comunicat DNA. Florin Nicusor Apostu, in calitate de prim procuror, a dispus intr-un numar de 56 de dosare penale solutii de netrimitere in judecata in numele unor procurori din subordinea sa, fara ca acestia sa aiba cunostinta despre aceste aspecte. In acelasi dosar a fost trimis in judecata si omul de afaceri Ilie Carabulea, administratorul firmei de transport Atlassib.

Dosarul a fost trimis spre judecare la Curtea de Apel Constanta intrucat Inalta Curte de Casatie si Justitie a desemnat aceasta instanta ca instanta competenta sa judece cauza in fond si egala in grad Curtii de Apel Alba Iulia, la solicitarea Serviciului Teritorial Alba Iulia al DNA.

Procurorii anticoruptie ai Serviciului Teritorial Alba Iulia au dispus trimiterea in judecata a lui Apostu, in sarcina caruia s-au retinut urmatoarele infractiuni:

 • 7 infractiuni de luare de mita,
 • 2 infractiuni de trafic de influenta,
 • o infractiune de fals material in inscrisuri oficiale si o infractiune de uz de fals in legatura directa cu infractiunile de coruptie, retinere sau distrugere de inscrisuri,
 • 2 infractiuni de favorizare a infractorului,
 • 4 infractiuni de fals in declaratii,
 • 56 infractiuni de fals material in inscrisuri oficiale si
 • 56 infractiuni de uz de fals.
In acelasi dosar, au mai fost trimisi in judecata Tiberiu Narcis Popescu, aflat in arest preventiv, ofiter activ in cadrul Directiei Judetene de Informatii Sibiu, pentru complicitate la infractiuni de favorizare a infractorului, de retinere sau distrugere de inscrisuri, fals material in inscrisuri oficiale, in forma continuata si uz de fals, si Ilie Carabulea, asociat si administrator al societatilor comerciale din cadrul Atlassib Holding Sibiu, in sarcina caruia s-au retinut infractiunile de dare de mita si cumparare de influenta.

De asemenea, a fost trimis in judecata Carstea Sebastian Dumitru, director la Liceul Carol I din Sibiu si Carstea Mihaela Izabela, pentru fals material in inscrisuri oficiale, uz de fals, complicitate la infractiunea de dare de mita si Bota Nicolae, pentru infractiunea de dare de mita.

In rechizitoriul intocmit, procurorii au retinut urmatoarea stare de fapt:

In cursul lunii septembrie 2010, inculpatul Apostu Florin Nicusor a primit de la inculpatul Carabulea Ilie contravaloarea unei revizii auto in suma de 4000 lei pentru a-l sprijini in promovarea unui recurs in interesul legii, lasandu-l sa creada ca are influenta asupra Procurorului General al Romaniei. Revizia a fost facturata intre SC Star Motors SRL Sibiu si SC Atlassib SRL Sibiu, ambele fiind firmele inculpatului Carabulea Ilie.

In perioada 2006 - octombrie 2010, Apostu Florin Nicusor a folosit in mod exclusiv si consecutiv doua autoturisme marca Audi A8 si VW Passat achizitionate in baza unui contract de leasing financiar intre SC Atlassib Leasing IFN SA Sibiu si SC Intermedia SRL Sibiu, ambele societati fiind membre ale holdingului Atlassib condus de Carabulea Ilie. Cele doua societati comerciale au achitat pentru Apostu Florin Nicusor TVA aferenta acestora si contravaloarea avansului auto, in conditiile in care, la nivelul anului 2010, Parchetul de pe langa Judecatoria Sibiu a avut in instrumentare un numar de 196 de dosare penale referitoare la activitatea firmelor lui Carabulea Ilie. In aceste dosare, Apostu Florin Nicusor a dat solutii si a verificat solutiile date de procurorii subordonati.

In cursul anilor 2006, 2007, 2008 si 2009, pentru a crea o aparenta de legalitate a utilizarii acestor autoturisme, Apostu Florin Nicusor a consemnat in declaratiile de avere ca le utilizeaza in baza unor contracte de leasing.

In data de 5 august 2010, Apostu Florin Nicusor, in calitatea sa de prim procuror la Parchetul de pe langa Judecatoria Sibiu, a primit de la inculpatul Popescu Tiberiu Narcis un plic continand suma de 400 euro si ulterior suma de 1500 lei in scopul solutionarii favorabile a unui dosar penal referitor la cercetarea unei persoane pentru mai multe infractiuni la regimul circulatiei pe drumurile publice. In acest sens, Apostu Florin Nicusor a sustras din dosar doua declaratii, le-a remis lui Popescu Tiberiu Narcis pentru a fi distruse iar ulterior a atasat la dosar alte doua declaratii scrise de sotii Carstea Sebastian Dumitru si Carstea Mihaela Izabela dupa dictarea inculpatului Popescu Tiberiu Narcis si potrivit indrumarilor lui Apostu Florin Nicusor. In plus, Apostu Florin Nicusor a mentionat in fals pe cele doua declaratii ca au fost date in luna ianuarie 2010 in fata unui agent de politie, aplicand stampila parchetului pe care il conducea. De asemenea, sotii Carstea s-au implicat si in procurarea sumelor de bani remise lui Apostu Florin Nicusor.

La data de 27 septembrie 2010, Apostu Florin Nicusor a acceptat sa primeasca de la Popescu Tiberiu Narcis o suma de bani pentru a solutiona favorabil un dosar penal in care o persoana era cercetata pentru ucidere din culpa. Cuantumul sumei de bani urma a fi comunicat dupa studierea dosarului respectiv.

In perioada septembrie - octombrie 2010, Apostu Florin Nicusor, in calitatea sa de prim procuror al Parchetului de pe langa Judecatoria Sibiu, in intelegere cu Popescu Tiberiu Narcis, a stabilit sa intocmeasca unei persoane un dosar penal, in mod fictiv, in scopul de a o determina sa achite unui prieten al ambilor inculpati o datorie recunoscuta printr-o hotarare judecatoreasca definitiva si irevocabila, dar care nu fusese supusa executarii silite. Cei doi inculpati au stabilit ca, dupa plata datoriei, sa primeasca de la prietenul lor echivalentul a 20% din valoarea sumei recuperate.

De asemenea, in perioada august - septembrie 2010, Apostu Florin Nicusor a primit de la doua persoane produse alimentare si a solicitat de la o alta persoana suma de 2.000 de euro pentru a solutiona favorabil doua dosare penale privind infractiuni rutiere. In aceeasi perioada, inculpatul a primit bauturi alcoolice de la o persoana pentru a interveni pe langa judecatori din cadrul Judecatoriei Sibiu in scopul pronuntarii unei hotarari judecatoresti favorabile acestei persoane intr-un dosar civil.

In data de 30 septembrie 2010, in timp ce se afla in biroul sau, Apostu Florin Nicusor i-a indicat unei persoane declaratiile si apararile pe care trebuia sa le sustina la Politia Sibiu pentru a scapa de orice sanctiuni penale, in conditiile in care era cercetat pentru conducerea unui autovehicul avand in sange o alcoolemie peste limita legala.

In plus, in cursul lunii octombrie 2010, Apostu Florin Nicusor a primit de la inculpatul Bota Nicolae o suma de bani in valuta lasandu-l sa creada ca va solutiona in mod favorabil un dosar penal in care sotia lui Bota Nicolae era cercetata pentru infractiunea de inselaciune. In acest sens, i-a cerut politistului care instrumenta dosarul sa-i inainteze dosarul cu o propunere de netrimitere in judecata.

De asemenea, Apostu Florin Nicusor, in calitate de prim procuror al Parchetului de pe langa Judecatoria Sibiu, a dispus intr-un numar de 56 de dosare penale solutii de netrimitere in judecata in numele unor procurori din subordinea sa, fara ca acestia sa aiba cunostinta despre aceste aspecte. In unele cazuri, acesta a falsificat prin imitatie semnaturile unor procurori iar in alte cazuri a aplicat semnatura sa in locul lor. In plus, Apostu Florin Nicusor a respins si plangerile formulate de parti impotriva solutiilor dispuse tot de el in unele din aceste dosare.

In vederea confiscarii, procurorii au dispus instituirea sechestrului asigurator asupra unor sume bani si apartinand inculpatilor Apostu Florin Nicusor, Popescu Tiberiu Narcis, Carabulea Ilie, Carstea Sebastian Dumitru si Crastea Mihaela Izabela.

In zilele de 20 si 21 octombrie 2010, Sectia pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii a incuviintat, in conformitate cu prevederile legale, masura retinerii si, respectiv, arestarii magistratului procuror.

Prin incheierea din data de 27 octombrie 2010, Inalta Curte de Casatie si Justitie - Sectia penala a dispus arestarea preventiva pentru o durata de 30 de zile a inculpatilor Apostu Florin Nicusor si Popescu Tiberiu Narcis, masura ce a fost prelungita.


Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.

3691 vizualizari

 • +2 (2 voturi)    
  CHIAR ASA !?!?! (Joi, 9 decembrie 2010, 20:40)

  Cela [utilizator]

  Nici un comentariu pana la ora asta ? Si de fapt nici nu se putea Scrie nimic , Oare pt. ca era pomenit numele excrocului nr. 1 din Sibiu - Ilie Carabulea ???? Vad ca sint 1078 de vizualizari . De ce nu s-a putut comenta nimic pina la ora asta domnule Tapalaga >??? Pacat ca acest procuror (care promitea acum citiva ani in urma a ajuns sa se lase corupt in asa hal/ Rusine pt. Sibiu / Celalalt -adica Carabulea - nu a facut altceva decit a pus mana pe tot Sibiul . De i s-ar termina cu aceasta ocazie .
  • 0 (0 voturi)    
   Cei 2 "pauperi" (Vineri, 10 decembrie 2010, 18:33)

   Nae [anonim] i-a raspuns lui Cela

   Chiar asa! Ca doar don' procuror Apostu incasase in 2010 venituri de 6904 RON/luna, atat de mici, ca-l intrecea pana si nevasta-sa http://declaratii.integritate.eu/UserFiles/PDFfiles/RP1847_21531-C82-I780_4-ANI-L040-00001[003049]ready//DA_2010-09-28_APOSTU%20FLORIN%20NICUSOR_50273866.pdf .
   Carabulea nu era fiestecine, ci omul care a incasat 15.1 miliarde ROL de la FNI. Eolianul sa traiasca!
 • 0 (0 voturi)    
  Sibiu , sperante desarte..sasii au plecat demult (Joi, 9 decembrie 2010, 21:26)

  ALI [anonim]

  Vreo legatura - ceva cu presedintele Camerei de Comert din Sibiu ? Dl Aldea ...
 • 0 (0 voturi)    
  ce fain (Joi, 9 decembrie 2010, 21:35)

  _Dexter [anonim]

  sorici aresteaza, nicusor instrumenteaza, pivniceru judeca ... e de vis.
  • 0 (0 voturi)    
   soricu gros (Vineri, 10 decembrie 2010, 9:33)

   mos gherila [anonim] i-a raspuns lui _Dexter

   le zicea bine.
   pai,daca si precurorii, noi dece nu ?!
   sa dai bani cu camata, comparand cu al de mai sus, chiar nu pare ...aaa..interlop,
   asa'i domnu' toba ?
   soric, romania, pace !
   adica, au cazut la pace.dela sef de post, la inalta curte.

   la multi ani, tutulor !
 • 0 (0 voturi)    
  Ce-ai putea sa spui ? (Joi, 9 decembrie 2010, 21:57)

  Andrei [anonim]

  Eu am citit si n-am comentat fiindca mi se pare un articol destul de documentat. TOTI cei care incalca legea trebuie sa plateasca , indiferent ca sunt politicieni, magistrati, politisti, oameni de rand, toti. Asta-i normalitate . DNA si-a facut treaba, vreau sa-i vad acum pe nenorocitii din justitie ce verdict dau si IN CAT TIMP.
 • 0 (0 voturi)    
  Infiorator (Vineri, 10 decembrie 2010, 9:55)

  CezarN [utilizator]

  Asa CV infractional nici Al Capone nu avea, :((

  Va dati seama ce cancer este in justitie daca un prim-procuror a comis atatea infractiuni?
 • 0 (0 voturi)    
  Carabulea, om bun si generos (Vineri, 10 decembrie 2010, 10:38)

  Angela Toncescu ( CSA ) [anonim]

  Domnul Carabulea este un om tare simpatic si generos.Ne-a permis institutiei noastre ( Comisia de Supraveghere a Asigurarilor ) sa organizam toate sindrofiile institutiei si cele personale, la hotelul Ramada pe care il detine.Sigur, am avut grija sa ii intoarcem serviciile si nu i-am suspendat autorizatia de functionare a firmei de asigurari Carpatica desi 40% din total reclamatii inregistrate la CSA se refera la Carpatica.Pacat de dl. Carabulea, un om atat de bun si generos cu noi...
 • 0 (0 voturi)    
  Rugati-va pentru fratele Iliuta Carabulea! (Vineri, 10 decembrie 2010, 11:50)

  Marinela Nemes [anonim]

  Nu va lasati amagiti de articolele defaimatoare a preacuratului si cinstitului om de afaceri Ilie Carabulea!Dansul, asa cum l-am cunoscut, este un om bun si milostiv, "a dat bani la oameni" cu camata.I-a ajutat cand au avut un necaz.Si pe mine mi-a ajutat sotul, angajand firma de avocatura a sotului meu in litigiile firmei Carpatica.Sotul meu a castigat toate procesele firmei Carpatica acolo unde era nevoie si de un punct de vedere al Comisiei de Supraveghere a Asigurarilor.Le-a catigat pe toate saracu'!Si nici Iliuta Carabulea nu a uitat asta.Ne-a dat masini si case pentru toata familia mea.Ma rog ca dl. Carabulea sa scape de oamenii rai care l-au acuzat si sa poata face in continuare mult bine.Cu toata dragostea, cea care ti-a fost si iti va ramane alaturi, Director al Directiei Juridice - CSA, Marinele Nemes.Fie ca D-zeu sa te aiba in Puzzel!
 • 0 (0 voturi)    
  Mos Craciun cu cadouri de la DNA (Vineri, 10 decembrie 2010, 12:16)

  Flucus Carpatica [anonim]

  Daca va fi arestat Ilie Carbulea alaturi de F. Apostu atunci imperiul Carpatica - Atlassib se va prabusi ca un turn lego.Cea mai zdruncinata institutie va fi Comisia de Supraveghere a Asigurarilor, care va trebui sa renunte la mult - prea-protejata "Carpatica".Ilie Carabulea un important cotizant al Consiliului CSA va destabiliza financiar bugetul "celor 7 functionari milionari".Se va gasi un alt sponsor din piata de asigurari care sa-i ia locul Carpaticii, insa in mod sigur, societatea de asigurari Carpatica va avea serios de suferit, previzionandu-se chiar suspendarea activitatii acestei societati.
 • 0 (0 voturi)    
  polite de asigurari (Joi, 6 ianuarie 2011, 12:37)

  Manuela [anonim]

  Sa dea Domnul ca tocmai Carabulea sa aiba parte sa fie accidentat dar rau de tot ,de unul care are polita de asigurare la Carpatica sa vada si el cum este. Si sa gaseasca un inspector de daune idiot asa cum sunt toti inspectorii de daune de la Carpatica sa-i spuna ca de fapt nu chiar daca a intrat cineva in el si l-a accidentat , chiar daca politia a constatat vina celui care a facut accidentul, chiar daca vinovatul si-a recunoscut vina , sa zica ca nu este adevarat este frauda
  De frauda sa aiba parte nenorocitul cu toti idiotii sai


Abonare la comentarii cu RSS
Întâlniri on-line | #deladistanță

Top 10 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.powered by
developed by