Karoly Borbely

Karoly Borbely

Foto: Agerpres

Bollywood nu mai este doar o forma de divertisment, ci are si un imens potential de afaceri, considera secretarul de stat in Ministerul Economiei Karoly Borbely, care apreciaza ca industria indiana de film ar putea avea un rol crucial in incurajarea turismului din Romania, transmite Bombay News.Net.

"Incurajam producatorii indieni de film sa vina sa filmeze in tara noastra si sa ajute in schimb turismul. Intrucat actorii si producatorii nostrii sunt foarte competenti, creatorii de film din India vor putea descoperi de asemenea noi posibilitati", a declarat Karoly pentru agentia indiana de stiri IANS.

"Bollywoodul va spori turismul. Atunci cand promovezi o afacere precum Bollywood, aceasta atrage in schimb alte afaceri, iar acest lucru ar putea fi o buna modalitate de dezvoltare a turismului", a sustinut secretarul de stat roman, care s-a aflat in capitala indiana pentru o intalnire cu directorul unei firme de import-export. Karoly considera ca Romania trebuie sa fie mai expusa la Bollywood, pentru a creste volumul afacerilor reciproc avantajoase.

"Avem mai multa expunere la Hollywood, dar avem si posturi locale de televiziune care difuzeaza filme bollywoodiene. Trebuie sa marim volumul, iar acest lucru se va intampla cand producatorii indieni de film vor veni aici si se vor face mai vizibili", a spus Karoly, adaugand ca tara noastra are multe locuri exotice si poate oferi un decor pitoresc pentru filmari.

"Avem manastirile din Moldova, avem Transilvania - tinutul lui Dracula, Marea Neagra si multe alte locuri. Oamenii vin de obicei sa filmeze pentru perioade scurte de timp, desi au posibilitatea sa exploateze mai mult", a mai mentionat fostul ministru roman.

Filmarile la Bollywood nu sunt o afacere tocmai ieftina, chiar si filmarea unei simple secvente muzicale in strainatate poate costa o avere, iar majoritatea banilor se duc in economia tarii in care este turnat filmul, precizeaza agentia indiana.