Guvernul a aprobat, joi, printr-un act normativ, incetarea, prin acordul partilor, a exercitarii temporare a functiei publice de prefect al judetului Sibiu, de catre Constantin Trihenea. Motivul este surprinzator: va fi numit intr-o alta functie si anume in cea de consilier al ministrului economiei, Ion Ariton. Practic, renunta la functia de prefect pentru cea de consilier in Ministerul Economiei, au declarat pentru HotNews.ro surse guvernamentale. "Dupa ce ajunge consilier, vom vedea ce se intampla mai departe", au precizat sursele citate. Ministrul Economiei incearca sa-l promoveze din aceasta pozitie intr-o functie mult mai importanta, aceea de director general al Hidroelectrica, iar mai departe director general al Hidroenergetica.

  • Trihenea isi va ocupa noul post luni, 6 decembrie.

Nu este pentru prima oara cand Trihenea incearca sa ajunga pe un post in Ministerul Economiei. La sfarsitul lui martie, acesta a anuntat ca va renunta la functia de prefect pentru cea de secretar de stat in Ministerul Economiei. Atunci, el a declarat presei ca asteapta doar publicarea Hotararii de Guvern in Monitorul Oficial". Cu aceasta ocazie a fost felicitat chiar si de Ion Ariton din pozitia sa de PD-L Sibiu. Decizia nu a mai fost publicata in Monitorul Oficial, iar Trihenea a ramas prefect. Mai multe amanunte le puteti gasi pe site-urile publicatiilor locale Tribuna.ro si Turnulsfatului.ro.

Potrivit surselor guvernamentale, Trihenea urmeaza sa fie numit in functia de director general al Hidroelectrica, in locul lui Mihai David. De altfel, este vizat si pentru functia de director general al viitoarei companii mamut, Hidroenergetica. De altfel, si presa locala din Sibiu relata in noiembrie ca Trihenea va ajunge la Hidroelectrica. Un articol publicat pe 22 noiembrie pe Tribuna.ro arata ca Trihenea va fi schimbat din functie pentru a fi numit director general la Hidroelectrica.

Trihenea este implicat in afaceri in domeniul constructiilor. Una dintre afaceri derulate prin firma Conelt a vizat chiar centura ocolitoare a sibiului, potrivit Evenimentului Zilei. De altfel, chiar pe 1 decembrie, premierul Emil Boc a taiat panglica la centura ocolitoare a municipiului Sibiu, impreuna cu ministrul Economiei, Ion Ariton, si cu prefectul judetului Sibiu, Constantin Trihenea. O zi mai tarziu, prefectul a fost eliberat temporar din functie.