Hidrologii au instituit vineri cod portocaliu de inundatii pe raul Crasna, (jud. Satu Mare), valabil pana duminca. In aceeasi perioada, se instituie sau se mentine si codul galben de inundatii pentru mai multe rauri din vestul, centrul si sudul tarii.

Atentionare hidrologica 4-5 decembrieFoto: INHGA

"Avand in vedere situatia hidrologica actuala si precipitatiile insemnate cantitativ prognozate, se pot produce scurgeri importante pe versanti, torenti, paraie si rauri necadastrate cu efect de inundatii locale, precum si cresteri de niveluri si debite cu posibile depasiri ale cotelor de aparare", se arata in comunicatul Institutului National de Hidrologie si Gospodarire a Apelor remis HotNews.ro.

Astfel, de vineri, ora 14.00, pana duminica, ora 16.00:

  • Se instituie COD PORTOCALIU pe Crasna sector Craidorolt-Domanesti - jud. Satu Mare.
  • Se instituie COD GALBEN incepand cu 4 decembrie, ora 12.00, pe afluentii Argesului superior - jud. Arges; cursul superior  al Prahovei, Teleajen si  afluentii sai - jud. Prahova.
  • Se mentine COD GALBEN pe  raurile: Tur (jud. Satu Mare), Barcau - sector Marghita-Salard (jud. Bihor), Crisul Negru (jud. Bihor si Arad), Bega Veche (jud. Timis), Jiu si afluentii sai de dreapta (jud. Hunedoara, Gorj, Dolj, si Mehedinti), afluentii Oltului inferior (Olanesti, Bistrita, Oltet, Topolog) - jud. Valcea.

Hidrologii precizeaza ca aceste fenomene se pot produce si pe afluenti de grad inferior ai raurilor vizate.