Departamentul american de Stat a cerut Ambasadei din Bucuresti date biometrice despre liderii romani si relatiile acestora cu oficiali si oameni de afaceri din Rusia

de R.M.     HotNews.ro
Vineri, 3 decembrie 2010, 12:03 Actualitate | Esenţial


 documente
(03 Dec 2010) PDF, 79KB
Departamentul american de Stat a solicitat Ambasadei SUA din Bucuresti sa furnizeze informatii si "date biometrice" legate de liderii actuali si in ascensiune din Romania, precum si "detalii despre relatiile personale dintre liderii romani si oficiali sau oameni de afaceri din Rusia", potrivit unui nou document publicat de WikiLeaks si citat de The Guardian.

Documentul, semnat "Clinton", contine o prezentare a informatiilor care urmeaza sa fie livrate Washingtonului de corpul diplomatic de la Bucuresti si este datat 16.06.2009.

Wikileaks-Departamentul de Stat

Printre informatiile solicitate figureaza date legate de numele, functia, numerele de telefon, mobil, pager sau fax, adresa de e-mail sau numarul de card, programul de lucru si orice alte informatii biografice relevante despre liderii romani.

Rusia
 • Politici, planuri si eforturi referitoare la relatiile cu Rusia, in special in ceea ce priveste problematicile strategice precum energie, transporturi si comert, securitate.
 • Detalii despre relatiile personale dintre liderii romani si oficiali sau oameni de afaceri din Rusia.
 • Vulnerabilitatile la influenta ruseasca in niveluri de conducere, servicii secrete si ministere.
 • Atitudini guvernamentale si publice despre obiectivele strategice ale Rusiei in regiune, precum si vulnerabilitatile Romaniei la influenta si forta de constrangere a Rusiei.
Guvernanta
 • Informatii legate de impactul coruptiei si al criminalitatii asupra guvernarii, dezvoltarii interne sau investitiilor straine, detalii despre gruparile de criminalitate organizata, legaturile cu entitati straine, traficul de droguri, spalare de bani etc.
 • Legaturile dintre gruparile de criminalitate oranizata, criminalitate cibernetica si terorism. Detalii despre organizatiile statului care aplica legea, proceduri, capacitati, provocari.
 • Obiective, strategii, eforturi, autoritati si responsabilitatile liderilor nationali. Identitatea, influenta si relatiile dintre principalii consilieri, suporteri si oponenti. Relatiile dintre entitatile guvernamentale nationale, inclusiv cele dintre presedinte, premier, ministri, servicii secrete, legislativ sau procurorul general.
 • Coruptia in cazul oficialilor de top, inclusiv fluxurile de bani extra-bugetare pentru sustinerea liderilor. Sursele de finantare a candidatilor politici. 
 • Informatii despre bunuri, vulnerabilitati, stare financiara, sanatate si date biometrice despre actualii lideri si cei in ascensiune.
Evolutiile politice si reformele democratice
 • Planurile si programele de administrare a perceptiei, inclusiv prin manipularea prin media. Identificare, scopuri, rolul si componenta grupurilor semnificative din societatea civila, precum ONG-urile.
 • Informatii despre gruparile extremiste, inclusiv suportul intern si extern al acestora.
 • Sunt solicitate inclusiv informatii legate de planurile de raspuns in fata crizei financiare globale, precum si despre planurile si eforturile de a indeplini angajamentele asumate in fata FMI sau in adoptarea monedei euro.
Securitate energetica
 • Se solicita informatii despre politici, planuri si eforturi legate de diversificarea surselor energetice si dezvoltarea infrastructurii. Detalii despre finantarea strategiilor si deschiderea fata de investitorii straini.
 • Acorduri oficiale sau secrete cu Rusia, Iran, alte tari din bazinul Caspic.
 • Opinii si pozitii la planurile Rusiei privind dependenta Romaniei de sursele energetice rusesti. 
 • Implicarea criminalitatii organizate in sectorul energetic.
Relatii externe
 • Planuri si eforturi referitoare la influenta Rusiei in regiunea Marii Negre. Detalii despre disputele si rivalitatile cu vecinii si despre politicile privitoare la minoritatile romanesti din tarile vecine.
 • Planuri si eforturi pentru promovarea democratiei in Europa de Est si in Balcani, in special in Macedonia, precum si despre Moldova si Kosovo si scutul antiracheta.
 • Detalii despre relatiile cu China si alte natiuni care sunt ostile intereselor SUA.
In domeniul Apararii, se solicita informatii despre planurile si disponibilitatea de a sprijini obiectivele SUA in Afghanistan, Irak sau alte zone. De asemenea, se solicita detalii despre industria de aparare, programele de dezvoltare de armament, societati si uzine de productie.

Citeste textul integral in documentul atasat.


Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.

9484 vizualizari

 • +18 (32 voturi)    
  aoleu ... Geoana are dosar (Vineri, 3 decembrie 2010, 12:17)

  zorel [anonim]

  la CIA acum ! vizita din Rusia cu cateva luni inainte de alegeri ...vai ce pacat, cum n-a ajuns dragul de el presedinte :(((((
  • -1 (5 voturi)    
   Hmmm (Sâmbătă, 4 decembrie 2010, 11:13)

   MRSmrs [utilizator] i-a raspuns lui zorel

   Vor sa-i cloneze pe liderii actuali,americanii nu au mai vazut niciodata asemenea specimene.Cred ca vor sa deschida si o gradina zoologica cu ei....custi cu bese,udrea,berceanu,videanu,anastase,ridzi,boc,etc
 • +21 (29 voturi)    
  wow !! (Vineri, 3 decembrie 2010, 12:24)

  Vlad2 [utilizator]

  Eu vreau sa vad raspunsul !!!!
  • +3 (5 voturi)    
   Asta vreau si eu (Sâmbătă, 4 decembrie 2010, 10:56)

   Caligula [anonim] i-a raspuns lui Vlad2

   Majoritatea informatiilor cerute de Clinton, daca ar deveni publice, ar face numai bine. Chiar si prioritatiile de interes coincid cu ceea ce NOI vrem sa stim. WikiLeaks dovedeste clar ca americanii sunt aliatii romanilor, pentru ca pur si simplu noi si americanii avem aceleasi interese.
 • +5 (17 voturi)    
  TEENAGE MUTANT PONTA (Vineri, 3 decembrie 2010, 12:28)

  747 [utilizator]

  Poate il cloneaza pe Geoana, sau poate o sa creeze o struto-camila, un mutant intre Geoana si Ponta, pe care o sa-l testeze in Area 51. Sau si mai tare: un mutant cu patru brate care sa imbutelieze sapte sticle de sampanie pe minut! HA HA HA !!!
 • +20 (22 voturi)    
  Mi se pare normal (Vineri, 3 decembrie 2010, 12:30)

  Moldoveanu [anonim]

  Orice stat normal la cap si care are interese ar cere astfel de informatii. Ce mi-ar place ca om din public este sa vad si eu aceste legaturi, relatii, implicari, etc... ale diversilor vizati. :)
  • -4 (4 voturi)    
   Rasouns la comentariul tau (Duminică, 5 decembrie 2010, 17:11)

   T+C [anonim] i-a raspuns lui Moldoveanu

   Nu-i asa ca este corect cind vine din partea americanilor?

   Dar daca ar fi venit din partea polonezilor, rusilor, chinezilor, turcilor, paraguayenilor, etc ar fi fost mai putin corect?

   Dar daca ar fi incercat ca Romania sa incerce sa afle date secrete despre liderii politici americani sa vezi atunci hai si fluieraturi de la americani.

   Parerea mea este ca tu esti doar ca sa faci scandal.
 • +2 (12 voturi)    
  noul site wikileaks (Vineri, 3 decembrie 2010, 12:32)

  sorin [anonim]

  wikileaks punct ch
 • +17 (25 voturi)    
  In fine (Vineri, 3 decembrie 2010, 12:34)

  Ceesteasta [utilizator]

  Bravos! Asta este modul de a actiona contra tradatorilor si a smecherilor de tot felul. Curatirea tarii de asemenea indivizi. Adica darea lor de o parte. Poate incet, incet vrea si Dumnezeu cu noi. Doamne protejeaza America!
  • -5 (17 voturi)    
   dar de cand ne vor americanii binele?? (Vineri, 3 decembrie 2010, 13:25)

   Vendeta [anonim] i-a raspuns lui Ceesteasta

   .... din punctul meu de vedere nu sunt cu mult deosebiti de rusi, ambii vor acelasi lucru: ca noi sa fim sclavii lor... never ever, nu se vor uita americanii altfel la noi... Iar cine crede in idealurile americane: "the american dream" este cel putin la fel de idiot ca ala care crede in Marx si Engel...
   • +5 (11 voturi)    
    DIFERENTA INTRE RUSI SI AMERICANI (Vineri, 3 decembrie 2010, 20:55)

    carat [utilizator] i-a raspuns lui Vendeta

    Diferenta intre rusi si americani se vede foarte bine intre Emiratele Arabe si Irak. Si Emiratele si Irakul stau pe petrol. Irakul are mai mult petrol decat Emiratele. Din Emirate, americanii au CUMPARAT petrol, din Irak, rusii AU LUAT petrol. Primii sunt printre cele mai bogate state din lume, ultimii, printre cele mai sarace.
  • 0 (0 voturi)    
   Subiectul in cauza (Marţi, 7 decembrie 2010, 13:36)

   Petre Ion [anonim] i-a raspuns lui Ceesteasta

   Subscriu mosule. Bine, sunt baieti oarecum buni americanii astia fata de rusi dar totusi au interese si ei majore economice mai ales ii inteleg. Dar ce au cu bietul Assenge? Parca democratia e number 1 in US, nu? Libertatea cuvantului e garantata? Acum vor sa-l scoata gata terorist? Daca asta au facut si asta a aflat, bravo lui. Daca pateste ceva Bietul Julien asta, atunci chiar sunt magari. De fapt si criza mondiala tot a lor a fost. Prea isi luase euro nasul la purtare prin Europa si prin lumea inreaga. Acest lucru trebuia intr-un fel pedepsit. Si se facu!
 • +10 (14 voturi)    
  Oare schimbul este mutual (Vineri, 3 decembrie 2010, 12:40)

  Adrian C. [utilizator]

  Vad ca cer specificatiile structurilor de comunicatie ale armatei, serviciilor secrete ... oare e OK sa le dam? Le dau si ei pe-ale lor daca le cerem?

  Current specifications, vulnerabilities, and capabilities of, and planned upgrades to, national telecommunications infrastructure and information systems, networks, and technologies used by civilian and military government authorities, including intelligence and security services.
 • +15 (17 voturi)    
  Biografic, nu biometric (Vineri, 3 decembrie 2010, 12:43)

  Cristina [anonim]

  Totusi extrasul din Telegraph zice biographic information, biographic reporting....cum ati ajuns la biometric? E la moda termenul si atunci tot ce incepe cu bio e biometric automat? ///(editat de HotNews.ro)
  • +7 (7 voturi)    
   In pdf se regaseste "biometric information" (Vineri, 3 decembrie 2010, 13:31)

   Tio [anonim] i-a raspuns lui Cristina

   In cazul asta probabil ca e voce. Vor voce pt a compara inregistrari.

   Probabil ca voi toti care cititi aici ati fost ascultati. E doar o rutina acum.

   Welcome to your future! Resistance is futile.
   • -1 (3 voturi)    
    da' şi comentariu' (Vineri, 3 decembrie 2010, 14:55)

    kairos [anonim] i-a raspuns lui Tio

    e tot "futile"
  • 0 (0 voturi)    
   Biometric si biografic (Duminică, 5 decembrie 2010, 18:49)

   niexam [anonim] i-a raspuns lui Cristina

   Ia si tu si citeste documentul original si-ai sa vezi ca e vorba si de date biometrice.
 • -8 (18 voturi)    
  ia'n te uita! (Vineri, 3 decembrie 2010, 13:05)

  Codruta N [utilizator]

  Ca sa vezi! Uite, CUI ii foloseau pasapoartele noastre biometrice - si e-cardurile de sanatate! Si DE CE deja Ministerul liciteaza producerea acestor carduri, INANITE ca dezbaterea publica referitoare la necesitatea introducerii lor sa se fi terminat ("dezbatere" care oricum a fost o facatura)!!!
  Deci noi ne imbatam cu iluzia ca vom avea acces la sanatate mai bun - dar in realitate nu se urmareste decat sa fim vanduti la americani (sau la rusi sau la chinezi sau la cui i-o pica bine cui i-o pica), in momentul in care am deveni altceva decat o leguma care sa mearga cumintica si disciplinata la vot ("lideri in ascensiune")!!!

  Misto! Se pare ca guvernul nostru, in loc sa lucreze pentru NOI (ca doar NOI il platim!!!) suge... suge... continua sa suga la "Licuriciul ãl Mare" >:
  • 0 (2 voturi)    
   iar te-au instruit prost la partid? (Sâmbătă, 4 decembrie 2010, 7:42)

   bula [anonim] i-a raspuns lui Codruta N

   cand te intalnesti cu un personaj strain nj trebuie sa stii de ex. daca are toate degetele de la mana dreapta (ca sa nu faci vreo gafa intinzandu-i mana)? sau cat e de inalt ca sa faci un podium adecvat la conferinta de presa sau ca este daltonist etc? BIOMETRIC inseamna masuratori, dar la voi la partid cultura e "ecologica" adica la pamant!
   • -1 (1 vot)    
    poate pe tine (Sâmbătă, 4 decembrie 2010, 18:21)

    Codruta N [utilizator] i-a raspuns lui bula

    ... si pe toti postacii portocalii; pana una-alta, eu n-am fost in NICI un partid (si nici n-am intentia)!
    Oricum, urmarind comentariile, se vede care "partid" a fost obediant fatza de americani - si imi confiorma si ipoteza cu e-cardurtile de sanatate si motivul pentru care Ministerul a licttat producerea lor INANITE ca sa se fi terminat dezbaterile publice din care sa reiasa daca romanii le doresc sau nu, avantaje / dezavantaje samd...
    Asa e, mai... Bula...? :D
 • 0 (6 voturi)    
  ?????!!!!!! (Vineri, 3 decembrie 2010, 13:16)

  ioana [anonim]

  "Plans and efforts regarding Russian influence in the region, especially on politics, energy, and other domestic issues. Plans and efforts to cooperate with regional neighbors on energy security. Details about disputes and rivalries with neighbors. Policies, plans, and efforts regarding Romanian minorities in neighboring countries. Relations with, and military deployments in, the Balkans."

  De unde pana unde ati ajuns mai, HN la:

  precum si "detalii despre relatiile personale dintre liderii romani si oficiali sau oameni de afaceri din Rusia", ?????!!!!!!!!!!!!!!!!!
  • +3 (5 voturi)    
   citeste (Vineri, 3 decembrie 2010, 13:55)

   Mihaip [anonim] i-a raspuns lui ioana

   Citeste toata telegrama si vei vedea
 • +5 (7 voturi)    
  Care date biometrice? (Vineri, 3 decembrie 2010, 13:21)

  Kata [anonim]

  Eu cred ca se interesau daca politicienii mioritici poseda creier....
 • +2 (2 voturi)    
  inchidere pagina (Vineri, 3 decembrie 2010, 13:22)

  cristian76 [utilizator]

  Pagina oficiala wikileaks a fost inchisa pe motiv ca sufera multe atacuri cibernetice. Se poate accede la ea la urmatoarea directie http://213.251.145.96/
 • -3 (5 voturi)    
  Telegrama Clintone catre ambasade (Vineri, 3 decembrie 2010, 13:54)

  Pensionar [anonim]

  Excelent,excelent,..... de multi ani ma intrebam
  cum de nu ne ajuta lumea vestica cu presiuni
  de acest fel asupra politicienilor corupti
  de care nu mai reusim sa scapam deoarece ei , in conditiile libertatilor democratiei ,prospera si isi consolideaza starea,in conditiile "democratiei aplicate a la Dambovitza"
  si-au asigurat,perpetuu,alternantza la putere.
 • +7 (9 voturi)    
  bine că nu au cerut IQ-ul (Vineri, 3 decembrie 2010, 14:48)

  kairos [anonim]

  de fapt, nici nu e nevoie

  la Geoană, de pildă, se vede de pe Lună
  (nu c-ar fi mare, ci că e uşor de recunoscut)
 • +4 (8 voturi)    
  God bless America! (Vineri, 3 decembrie 2010, 19:04)

  mihai [anonim]

  Daca este sa fim spionati,sa ne spioneze americanii.Mi-a crescut brusc pulsul de bucurie gandindu-ma la ce simt Patriciu ,Geoana si cine dracu' o mai cotiza la rusi.Le-a venit si lor randul sa traiasca cu frica in suflet.Poate aflam si cui a vandut Patriciu,sau cine este in spatele lui.
 • -1 (3 voturi)    
  ..au venit americanii.. (Vineri, 3 decembrie 2010, 22:32)

  Andrei T [anonim]

  Extrem de interesant. Rusii nu mai pot juca tontoroiul in Romania. Patriciu si cei stipendiati de ei, Ilescu, Ponta si Geoana cu tot partidul lor rusofil si Voiculescu si Vantu au de ce sa-si faca probleme. Au venit, in sfarsit, americanii!
 • 0 (2 voturi)    
  Ce! (Sâmbătă, 4 decembrie 2010, 1:47)

  HESS [utilizator]

  I-au cipat pe lupi.?
 • 0 (4 voturi)    
  hmm... (Sâmbătă, 4 decembrie 2010, 3:07)

  yobob89 [anonim]

  Oricum "noi" sunt doar cobai.Asa ca nu va faceti griji in cativa ani vom disparea....dupa ce le vom da date destule despre tot ce ne vor cere ei!
 • +2 (4 voturi)    
  hmmm...2 (Sâmbătă, 4 decembrie 2010, 3:11)

  yobob89 [anonim]

  Atata "pupati" America asta de parca ne-ar fi ajutat cu ceva!Baaaaaaa, wake up!!Sunt curios ce credeti despre America.
  • +4 (4 voturi)    
   teaaatruuuu (Sâmbătă, 4 decembrie 2010, 9:12)

   JULIK [anonim] i-a raspuns lui yobob89

   si americanii si rusii au alte planuri cu noi. In nici un caz nu vor sa ne curete de politicienii corupti si nici binele nu ni-l vor. Niciuna dintre ele. Putini au auzit de bucegi 2003>nato2004, de atunci americanii ne-au luat practic sub aripa lor. Mai mult ca sigur si rusii au incercat sa patrunda si probabil ca au si reusit. deaia vor acuma astia date "biometrice" (cat de stupid suna) despre rusi. Stati linistiti ca prosperitate a majoritatii in Romania nu va exista in viitorul apropiat indiferent daca ii pupam in fund pe americani sau pe rusi.
  • 0 (2 voturi)    
   God bless America (Sâmbătă, 4 decembrie 2010, 19:55)

   Memoria colectiva [anonim] i-a raspuns lui yobob89

   Bai, Boby, stai cam prost cu memoria... si mai ales cu cunostintele... Daca nu erau americanii astazi Ivan isi spala ciubotele in Atlantic iar tu invatai sa dansezi kazaciokul in Siberia (asta in cel mai bun caz, daca nu cumva primeai un glont in ceafa si erai ingropat intr-o groapa comuna gen Katyn)!!!
   • 0 (0 voturi)    
    god bless america, indeed (Duminică, 5 decembrie 2010, 14:08)

    mos gerila [anonim] i-a raspuns lui Memoria colectiva

    dar, chestea cu ivan si kazaciokul nu'i chiar asa.
    fara americani, hitler ar fi realizat ue cu mult timp inainte :-)
    fara americani, rusia ar fi fos dela urali la kamciatka. anglo-americanii i'au adus in mijlocul ioropii.
    yalta !
 • +1 (1 vot)    
  biometria lui base (Sâmbătă, 4 decembrie 2010, 11:07)

  panfil flecaru [anonim]

  o fi cerut doamna hillary si poze la nudul gol, pentru identificare, cand calatorsc in state. :-)
 • 0 (2 voturi)    
  O tara de mana a doua... (Duminică, 5 decembrie 2010, 9:36)

  dino [anonim]

  Niste oameni de nimic, care vad in modelul americam un OAUUUUUUUUU,,,si nu un mare Kkat,, imputiti s retardati. Nu mai avem mandrie de tara, de roman,,am ajuns sclavi altora si pupam in fund pe toata lumea...nu inteleg de ce toate experimentele umane au loc permanent in Romania. Oare Africa ne intrece?. Niste jigodii toti care conduc tara asta...Of,sper ca se va naste din tot acest gunoi cineva ca ,Julian Assenger care sa scape tara asta de sclavie si de toti retardati..i


Abonare la comentarii cu RSS
Întâlniri on-line | #deladistanță

Top 10 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.powered by
developed by