Primarul general al Capitalei, Sorin Oprescu, a convocat pentru joi, ora 11.00, Comandamentul pentru deszapezire, la sediul municipalitatii din Splaiul Independentei, informeaza, miercuri, institutia, transmite Mediafax.

Potrivit meteorologilor, in urmatoarele 24 de ore, in sudul tarii sunt asteptate ploi si lapovita.

Avand in vedere conditiile meteo anuntate, si primarul sectorului 2, Neculai Ontanu, va verifica stadiul de pregatire al utilajelor de deszapezire, stocurile de materiale antiderapant si de combustibili, precum si forta de munca care vor actiona in aceasta iarna, relateaza Agerpres.

Si primarul Cristian Popescu-Piedone a verificat utilajele de deszapezire pregatite sa intervina in aceasta iarna.

"Avem 83 de utilaje, toate stocurile de combustibil si material antiderapant sunt pregatite si vrem ca si in acest an sa nu ne prinda iarna pe picior gresit. Noi vom surprinde iarna, nu iarna pe noi. Poate sa ninga si maine, noi suntem pregatiti sa actionam fara probleme trei luni de acum incolo", a declarat primarul Popescu-Piedone.

Primarul sectorului 4 a avertizat factorii cu atributii in deszapezire ca va intreprinde controale-fulger si simulari, prin sondaj, pentru a testa viteza de reactie.

Pentru deszapezirea celor 562 de artere de circulatie si strazi secundare din sectorul 4 va actiona societatea REBU, care are drept de exclusivitate dat de Consiliul General al Municipiului Bucuresti.

In sectorul 6, primarul Cristian Poteras a dat, in urma cu o saptamana, startul campaniei de distributie a lopetilor si a sacilor cu sare cu ajutorul carora cetatenii din Sectorul 6 sa poata indeparta zapada si gheata de pe aleile si trotuarele din jurul blocurilor.

In cadrul programului, peste 2.000 de lopeti vor fi distribuite tuturor asociatiilor de proprietari. Totodata, administratorii de bloc vor primi si cate un sac cu sare (50 kg), pentru a topi gheata care se va forma pe aleile, scarile si trotuarele de langa imobilele de locuinte.