Wikileaks a publicat primul document provenit din Romania

de Attila Biro     HotNews.ro
Miercuri, 1 decembrie 2010, 12:14 Actualitate | Esenţial


Prima telegrama din Romania
Foto: Hotnews
Site-ul Wikileaks a publicat prima "telegrama" trimisa de ambasada SUA de la Bucuresti. Este vorba de un document din aprilie 2006. In document se face referire la procesul de adoptii internationale din Romania si la o scrisoare trimisa de Theodora Bertzi, directorul Oficiului pentru Adoptii din Romania. Documentul face parte din cele peste 250.000 de acte secrete apartinand ambasadelor SUA din intreaga lume pe care Wikileaks le face publice in aceste zile.
 • Potrivit Wikileaks, documentul este clasificat drept confidential, iar in finalul documentului apare semnatura Taubman. In perioada 2 decembrie 2005 – 3 decembrie 2008, ambasador al SUA in Romania a fost Nicholas F. Taubman. Vezi aici documentul
 • Vezi in articol contextul adoptiilor internationale din Romania. In 2005, Oficiul pentru Adoptii din Romania avea pe rol cazurile a 250 de copii care urmau sa fie adoptati de familii americane.


Wiki Leaks

Iata ce se mentioneaza in documente:

Pe 5 aprilie, Ambasada a primit prin posta o scrisoare de la Theodora Bertzi, Secretar de Stat al Oficiului Romanesc de Adoptii (ORA) din cadrul Guvernul Romaniei (GR), datata 29 martie, in care era inclus si raportul final al Comisiei de lucru GR stabilita in iunie 2005, pentru a verifica petitiile inaintate de familii straine pentru a adopta copii romani orfani sau abandonati. Scrisoarea a fost trimisa la EUR/NCE si CA/OCS/CI.

Raportul arata ca nici unul din cei 1092 de copii identificati nu vor fi disponibili pentru adoptie pentru urmatoarele motive: [In continuare sunt enumerate mai multe motive si situatia celor 1092 de copii n.red.]

Comentariu: S-a estimat ca raportul Comisiei de lucru ar trebui sa apara pana la sfarsitul lunii martie, iar Bertzi a anuntat public in decembrie 2005 ca nici unul dintre cazurile de adoptii intre tari nu va fi aprobat. Totusi, procesul total lipsit de transparenta al Comisiei de lucru si calitatea opaca a raportului sugereaza ca unii dintre copii ar putea sa ramana, de fapt, in situatii nepermanente in care bunastarea lor nu este protejata adecvat. Post crede ca ar trebui sa punem presiune asupra GR sa deschida raportul Comisiei spre o analiza internationala transparenta si obiectiva si sa stabileasca un cadru legal ce ar permite adoptiile intre tari pentru cazuri in asteptare ce corespund. In scurt timp vom pune la dispozitia Departamentului recomandarile noastre actualizate.

NOTA: Acesta este primul document publicat de Wikileaks care ar proveni de la Ambasada SUA din Bucuresti. Presa din Romania a publicat pana in prezent doar traduceri ale articolelor sau analizelor aparute in presa internationala.

Context: Adoptiile internationale in Romania
 • Octombrie 2001: in urma solicitarilor Parlamentului European, Romania a introdus un moratoriu cu privire la adoptiile internationale. Acest moratoriu suspenda toate procedurile, atat administrative cat si judiciare, privind adoptiile internationale.
 • Decembrie 2001: Guvernul a decis insa ca "in situatii exceptionale, cerute de interesul superior al copilului [...] Guvernul poate aproba transmiterea catre instanta a anumitor cereri de incuviintare a adoptiei internationale".
 • Februarie 2004: Guvernul roman a decis stoparea completa a adoptiilor internationale.
 • Ianuarie 2005: A intrat in vigoare o noua lege care permitea adoptia internationala numai de catre rudele de gradul al II-lea.
 • August 2005: Este creat un grup de lucru care a constatat ca in momentul intrarii in vigoare a noii legislatii, existau 1399 de inregistrari pentru adoptii internationale. Acestea nu au fost considerate cazuri exceptionale conform legislatiei precedente.
 • Cele 1399 inregistrari mentionate mai sus se refera la 1100 familii si 1092 de copii despre care vorbeste si "telegrama" ambasadei SUA la Bucuresti publicata de Wikileaks.
sursa: Avocat.net
 • August 2006: Theodora Bertzi, sef al Oficiului Roman pentru Adoptii (ORA), declara ca "40 de copii adoptati de familii din strainatate nu au ajuns niciodata acolo", in perioada 1991-2002.
 • Octombrie 2009: Oficiul Roman pentru Adoptii (ORA) a trimis spre aprobare Guvernului un memorandum privind redeschiderea adoptiilor internationale, potrivit Mediafax. Executivul a anuntat ulterior ca documentul nu a fost insusit de Guvern.
 • Aprilie 2010: Traian Basescu declara la Bruxelles ca legea privind adoptiile nu se va schimba, "cel putin" atat timp cat va fi el presedinte, indiferent de lobby-ul care s-ar face "la Bruxelles si nu numai". Declaratia presedintelui venea la o luna dupa ce o petitie prin care se solicita redeschiderea adoptiilor internationale de catre Romania fusese inchisa, la propunerea europarlamentarului Victor Bostinaru si cu acordul tuturor membrilor Comisiei de petitii a Parlamentului European (PETI), transmite Mediafax.
Iata ce nota Euractiv.ro in 2006 despre cazul adoptiilor: 250 de copii urmau sa fie adoptati de familii din SUA
 • Legea adoptiilor care a intrat in vigoare in ianuarie 2005 a starnit proteste in randul familiilor americane ale caror cazuri de adoptie erau in curs de derulare in 2001, moment in care Romania a interzis adoptiile internationale in urma unui raport extrem de critic al baronesei Emma Nicholson, raportorul Parlamentului European pentru Romania, si a cererilor ulterioare ale oficialilor UE.
 • Nicholson a condamnat "afacerile profitabile din traficul de copii" si a criticat autoritatile pentru "abandonul repetat al copiilor, abuzul si neglijarea copiilor". Ea a mers pana la a-i acuza pe oficiali de vanzarea de copii. Descriind sistemul romanesc de protectie a copilului ca fiind corupt "din cap pana in picioare", ea a avertizat ca refuzul de a restructura sistemul ar putea afecta sansele Romaniei de aderare la UE.
 • Actionand in numele familiilor americane, ale caror cereri de a adopta 250 de copii romani au fost suspendate in momentul aplicarii interdictiei, Presedintele american George W. Bush a ridicat aceasta problema in fata liderilor romani care au vizitat Washingtonul in luna iulie, la cateva saptamani dupa adoptarea noii legi.
sursa: Euractiv.ro

Citeste o analiza extinsa despre adoptiile din Romania pe menaru.blogspot.ro

Nicholas Taubman, fostul ambasador al SUA in Romania: Am spus ca acei copii promisi in perioada 2001-2005 unor familii americane sa fie dati acestor familii


Intr-un interviu acordat HotNews.ro in 2008, ambasadorul de atunci al Statelor Unite in Romania, Nicholas Taubman, declara ca a sustinut incredintarea de catre statul roman a "copiilor promisi in perioada 2001-2005 unor familii americane". Iata un fragment din interviu:

"Reporter: Am inteles ca eliminarea vizelor nu are legatura cu interzicerea adoptiilor internationale a copiilor din Romania. Dar dvs. v-ati stabilit aceasta ultima chestiune drept obiectiv, inainte de venirea la Bucuresti. L-ati discutat cu autoritatile romane, in conditiile in care UE ne-a cerut sa interzicem adoptiile internationale?

Nicholas Taubman:

 • Cand am venit aici acum trei ani (decembrie 2005, n.red.), chestiunea adoptiilor internationale se referea la un numar de copii din orfelinatele romanesti care au fost promisi unor familii americane. Acestea nu numai ca au venit aici si i-au vazut in orfelinate, dar i-au sustinut financiar ani de zile, ca sa ii poata lua in caminele lor primitoare, pentru a fi sanatosi, pentru a-i educa si a avea o viata mai buna. Si erau acei "copii pe teava" (pipeline children - formularea originala), promisi spre adoptie inainte de intrarea in vigoare a legii.
 • Legea a fost adoptata, la cererea Uniunii Europene, si a fost pusa in practica. Cineva ca mine nu poate veni sa spuna: ignorati legea. N-am spus niciodata asa. Am spus doar ca acei copii promisi in perioada 2001-2005 unor familii americane, cred ca erau aproape 100, sa fie dati acestor familii. Guvernul roman a spus ca nu s-a promis acest lucru si ca nu vor exista adoptii internationale. Si nu au existat. Acei copii au fost dati in ingrijirea unor asistenti sociali sau au fost adoptati.
 • Situatia a fost foarte complexa. Acum, acei copii sunt membri ai unor familii, sau sunt in orfelinate sau au ajuns la majorat. Din diferite motive, "copiii pe teava" s-au disipat in diverse directii. Iar cu noua lege in vigoare, n-a mai fost nimic de spus. E o lege interna si trebuie respectata si nu pot spune eu ca e o lege proasta. Este lege si atunci ne-am oprit".Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.

17621 vizualizari

 • -2 (12 voturi)    
  Sa inceapa... (Miercuri, 1 decembrie 2010, 12:32)

  Soso [anonim]

  Sa inceapa circul...
 • +12 (22 voturi)    
  mda (Miercuri, 1 decembrie 2010, 12:41)

  benu [utilizator]

  eu astept documente cu privire la alegerile prezidentiale, sunt curios daca SUA l-a sustinut pe Geoana....da tare curios :D si cum au vazut ei castigarea de catre Basescu a unui nou mandat
  • +10 (20 voturi)    
   Exact (Miercuri, 1 decembrie 2010, 13:22)

   georgio [anonim] i-a raspuns lui benu

   Asta astept si eu. Informarea in care aflam cu ce innalt oficial rus s-a intalnit prostanacu geoana, ce promisiuni de vasalitate a facut moscovei. De asemenea informarea cu ce oficial kazak s-a intilnit si cum a promis ca ii scuteste de datoria rompetrol daca ii finanteaza campania electorala. O sa fie mare scandal pe dambovita :)
  • 0 (2 voturi)    
   ce zici tu acolo? (Joi, 2 decembrie 2010, 9:44)

   me [anonim] i-a raspuns lui benu

   daca sua il sustinea pe geoana, geoana iesea.
   iti spun eu cum au vazut ei castigarea de catre basescu: i-a durut fix in dos... ei isi vad in continuare de treaba (bechtel, fmi etc) indiferent cine conduce tara...
   chiar nu te-ai prins ca toti sunt niste hoti, incompetenti si tradatori?
   • 0 (0 voturi)    
    da tu, ce zic ?! (Joi, 2 decembrie 2010, 10:27)

    be [anonim] i-a raspuns lui me

    cine a avut consilieri electorali din america ?
    ia, vezi ce zice viorel.
 • -3 (9 voturi)    
  Varianta in lb.romana (Miercuri, 1 decembrie 2010, 12:50)

  Constantin [anonim]

  Betreff: Coruptie, legaturi mafiote, incalcarea drepturilor omului

  Dipl.Ing. (TU) Constantin Bernath Augsburg, 28.10.2010
  Yorckstr. 11a
  86165Augsburg
  Germania
  SCRISOARE DESCHISA

  REFERITOR:

  -Cererea sotiei mele Nausica Bernath, cu domiciliul la adresa de mai sus, inregistrata la CEDO cu Nr. 16145/02
  BERNATH vs/Romania

  Doua instiintari de respingere a cererii nr. 16145/02, respectiv prima datata 22.09.2009 cu referire la art. 52§2 din Conventie , iar a doua datata 05.10.2009 cu referire la art. 35§ 2b din Conventie. Ambele sunt semnate de grefierul adjunct Stanley Naismith.
  Prin faptul ca o cerere este respinsa prin doua articole din Conventie se face dovada ca Inalta Curte de la Strasbourg nu se ridica nici la nivelul unei instante de cartier marginas dintr-o tara din lumea a treia. Acest aspect se datoreaza influientei grefei romane care s-a impus la CEDO, prin Domnul Corneliu Barsan.
  Franta, care apara si animalele prin Constitutia sa, ar trebui sa se simta jenata ca pe teritoriul ei, la CEDO sunt incalcate flagrant drepturile omului din cauza domnului mai sus mentionat.

  -In cazul sotiei la CEDO s-au incalcat voit articolele: 3,8 si 13 din Conventie.

  -Dreptul la recurs al sotiei mele Nausica Bernath, cetatean german , la Marea Camera a CEDO conform art. 73 din Regulamentul CEDO. Nu ca sa i se asigure fericire ci pentru a i se face dreptate.  Domnule presedinte Paul Jean Costa,

  peste cateva zile, in data de 03 noiembrie 2010 veti implini frumoasa varsta de 69 de ani. Cu aceasta ocazie cred ca sunteti de acord cu mine, ca va apropiati mai mult de cele ceresti decat de cele lumesti. Ori acest aspect trebuie sa va puna serios pe ganduri, macar acum.
  Nu-mi permit sa va felicit cu ocazia zilei de nastere, pentru ca, sunt sigur, au facut-o reprezentantii Guvernului Romaniei, in frunte cu premierul Emil Boc, in cele doua zile c
  • +9 (9 voturi)    
   Forumistul Constantin e ROMAN, deci PUNGAS (Miercuri, 1 decembrie 2010, 13:01)

   Comunistu [anonim] i-a raspuns lui Constantin

   La multi ani Romania !
   Documentul american ”deplange” lipsa de transparenta a autoritatilor romane in materie de cereri de adoptie internationala.
   ”varianta in limba romana” postata mai sus nu are nici o legatura cu articolul - e o smekerie de 2 bain prin care un procesoman isi apara ”drepturili”
   Individul CONSTANTIN comite o frauda - care ne demonstreaza indirect ca bine i-a facut CEDO cand l-a plesnit peste bot
 • -1 (17 voturi)    
  Taubman: NOI CONTINUAM PRESIUNILE (Miercuri, 1 decembrie 2010, 12:52)

  Comunistu [anonim]

  ”Noi le dăm graul- ei ne iau petrolul”
  asa suna un banc despre avntajele bilaterale in relatiile Romania-URSS.
  *
  Documentul citat vorbeste despre presiunile
  care au ca obiectiv final exportul de copii romani spre SUA (in vederea adoptarii, desigur).
  Viitoarele documente vor vorbi despre presiunile fostului si actualului ambasador:
  - pentru ca romanii sa sustina din banisorii lor
  mastodontul quasifalimentar Bechtel
  - pentru ca din aceiasi banisori (luati de la pensionari, de la spitale si de la scoli) sa se cumpere avioane americane harbuite, pe care o tara mareata le-ar fi putut da si cadou...
  - pentru ca romanii sa tot plusesze cu soldati in razboiul din Afganistan care va duce la triumful din parti al democratiei.
  *
  La schimb Romania primeste liberalizarea regimului vizelor care va avea loc fix ”on Horses Easter”
  • +4 (12 voturi)    
   Prefer (Miercuri, 1 decembrie 2010, 13:19)

   gamma [utilizator] i-a raspuns lui Comunistu

   Presiuni americane decat sa fiu condus de indivizi de teapa ta .
   • -7 (13 voturi)    
    Din cauza (Miercuri, 1 decembrie 2010, 14:41)

    HESS [utilizator] i-a raspuns lui gamma

    politicieniilor ca tine si a multor romani ca tine ,romania a ajuns unde a ajuns.
    lasii si lingaii nu sant bine vazuti de cei puternici.,doar niste jucarii in ,,manutele,,lor.
    • +4 (6 voturi)    
     Uita-te la Correa de Nord (Miercuri, 1 decembrie 2010, 17:55)

     gamma [utilizator] i-a raspuns lui HESS

     Coloana vertebrala cat cuprinde , patriotism infloritor , lideri adevarati (conform presei interne ) . Amaratii de japonezi in schimb s-au mulat dupa interesele anericanilor si uite unde au ajuns . Gandire tipic romaneasca , capra raioasa dar cu coada pe sus .
     • -3 (5 voturi)    
      Aha ! Acum iti dau dreptate , Gamma-san ! (Miercuri, 1 decembrie 2010, 18:44)

      Comunistu [anonim] i-a raspuns lui gamma

      Nu ma prinsesem ca in relatia cu americanii Romania urmeaza ”modelul Japonez”.
      Poate si pentru ca samuraii Boc si Basescu nu au deloc-deloc fizionomii asiatice.
      *
      Nu conteaza insa fixionomia ci faptul ca
      oamenii duc o politica cu vadite influente
      nippone : un super harakiri national.
      *
      Un vechi banc remarca asemanarea dintre noi si japonezi:... si ei au trenuri suspendate, si noi avem trenuri suspendate....
      Totusi azi in Bucuresti au fost suspendate si niste tramvaie, asa incat aici le-am luat-o inainte.

      PS. Asta ziceam si eu , ca in meschinaria lor our friends se bucura si la o amarata de piele de capra raioasa.
     • -4 (4 voturi)    
      Asta numai tu o (Miercuri, 1 decembrie 2010, 21:27)

      HESS [utilizator] i-a raspuns lui gamma

      Crezi.Japonezii au pastrat spiritul samuraiilor si l-au transpus in munca si in politica lor.Sau mulat dupa interesele lor.
     • 0 (0 voturi)    
      coreea de nord (Miercuri, 16 februarie 2011, 8:57)

      mircea [anonim] i-a raspuns lui gamma

      dreptate ai cu Corea de Nord,,daca te opui te papa cei de CIA ,{ Guatemala Chile Irak },
      chestia cu '"treci puntea"si vorba dulce mult aduce sunt adevarate ca de altfel si vb cantecului ...cine se pune cu mine bine ii dau haina de pe mine ................
  • 0 (10 voturi)    
   Ai perfecta dreptate (Miercuri, 1 decembrie 2010, 14:47)

   HESS [utilizator] i-a raspuns lui Comunistu

   Dar ai si incasat minusuri.Lingaii sant la post.
   Bechtel,imediat jafuriile de F-uri.Inaintea lor fregatele second-hand la preturi de portavioane si multe altele.Dar cum multii romani vor sa fie fuduli ,pupa si pupa mult.Eu nu inteleg de ce nu infiaza de la ei .,copii abandonati,sau a caror parinti sant scosi din drepturiile parintesti.?
   • -1 (5 voturi)    
    Desi nu imi convine sa constat (Miercuri, 1 decembrie 2010, 17:27)

    Comunistu [anonim] i-a raspuns lui HESS

    De la rusi cel putin nu aveam pretentii. Mujicul ramane mujic - nu-si intoarce pusca de la tine nici daca il cheama Putin.
    *
    De la americani inca astept in naivitatea mea o epoca de MARETIE.
    *
    Ei erau cei care in vidul de putere de dupa
    1990 ar fi putut sa ”cotropeasca” lumea cu sapun si pasta de dinti , cu carti, democratie si justitie.
    Eventual cu incurajarea delicata a valorilor nationale ale fiecarui popor (dat fiind ca forta Americii se bazeaza inclusiv pe diversitatea etnica si culturala interna, si nu bat campii internationalist-utopic cum e la moda in Europa).
    *
    Miopia & prostia liderilor americani,
    egoismul unuia sau altuia dintre factorii de decizie, mediocritatea anumitor functionari (cum sunt acesti ambasadori care se perinda pe la Bucuresti - M Guest ...a fost exceptia care intareste regula...ooops a lipsit de la inaugurarea cu iz electoral facuta de Nastase pentru Autostrada fara sfarsit...in schimb astora deacum le scriu Alina Mungiu si Macovei discursurile)...si cine stie ce alte elemente nestiute au perms Rusiei sa-si revina din betia lui Yeltzin
    *
    Nick name ul meu e ales ca sa irite, nu exprima defel propriile mele convingeri.
    Dar nu m-as mira sa vedem in urmatorii ani
    cum China se strecoara subtil peste tot facand exact chestiile enumeate de mine mai sus ca omise de americani !
    • +2 (6 voturi)    
     La munca!!!! (Miercuri, 1 decembrie 2010, 21:18)

     Vaidevoi [anonim] i-a raspuns lui Comunistu

     Romaanii in majoritatea lor sunt corciti cu rromi, deaceia sunt ne educati, nespalati, puturosi, si cersetori. Americanii stiu ce pomanagii sunteti dar nici ajutoare nu va pot acorda din cauza coruptiei. Imbogatirea mafiotilor din aparatul de stat nu e pe placul americanilor BAGATI CORUPTII LA PUSCARIE SI CONFISCATI-LE CE AU FURAT, PLATITI-VA IMPOZITELE SI APUCATI-VA DE MUNCA SI IN ROMANIA VA CURGE LAPTE SI MIERE. Numai asa americanii vor investii si in tara voastra cum au facut in Japonia si cum fac acum in China. China va fi partener loial si se va democratiza in viitorii 50 de ani. Democratia nu se asimileaza intr-o generatie. Dovada sunteti chiar voi, postaci platiti. Prosperitatea se construieste cu sudoare nu cu bale
     • -4 (6 voturi)    
      Cu un singur lucru nu sant de acor (Miercuri, 1 decembrie 2010, 22:20)

      HESS [utilizator] i-a raspuns lui Vaidevoi

      Ca romanii sau corcit cu tiganii (nu rromii)
      O mare parte a rromaniilor sau tiganizat..In ciocnirea a doua etnii cedeaza cea mai slaba si castiga cea mai incapatanata.De bagat la puscarie si confiscat nu se poate.Ar striga prietenii tai INCALCAREA DREPTURIILOR OMULUI(hotiilor)Cat despre investitiile americaniilor am vazut cazul Ford.Companie care anul trecut a avut profit 7 miliarde si a fost singura care nu a avut nevoie de ajutor.A venit a facut cam nimic dar cerut si primit bani de la buget 140 milioane euro.Cica pt pregatirea muncitoriilo vreo 49 milioane restul pt alte marafeturi.Halal investitii.Toti au venit si vor veni la supt.Prosperitatea se construieste nunumai cu munca.Cu intelepciune,smecherie,jucandu-ti cartiile la doua mese.Hai baieti ivan, Jimmy care dati mai mult etc etc.Dar pt asta ai nevoie de adevarati oameni politici nu paiate le pe care le avem.Iar CHINA partener loial cu AMERICANI hahaha.Tu crezi ca aia sant romani sau Europenii naivi .Ca sa fi loial cu cineva acel cineva trebuie sa fie loial cu tine.Americanii ar fi ultimii.La primul dezinteres te lasa.
     • 0 (2 voturi)    
      daca tu asta crezi esti facut gramada... (Joi, 2 decembrie 2010, 11:35)

      Vendeta [anonim] i-a raspuns lui Vaidevoi

      1) US are tot interesul de a mentine coruptia la noi... Politicieni corupti = usurinta in a impune conditii, afacerile "mari" baguboase pt o tara se fac doar cu politicieni corupti (vezi bechtel, fregatele si tentativa cu F-16urile)
      2) Daca tu crezi ca cineva de afara (UE sau SUA) isi doreste bunsatare economica in Ro esti total "pe langa".... Gandeste-te asa, un stat puternic poate emite pretentii, un stat de muritori de foame nu poate decat accepta (orice)....
 • -3 (5 voturi)    
  er (Miercuri, 1 decembrie 2010, 13:10)

  David [anonim]

  http://2blackjack1.wordpress.com/2010/11/29/wikileaks-basescu-a-primit-indicatii-de-la-casa-alba-in-campania-din-2009/
  • +5 (7 voturi)    
   hehe (Miercuri, 1 decembrie 2010, 15:22)

   bibishte [utilizator] i-a raspuns lui David

   tie cine ti-a dat de pomana sa-ti faci blog, mah?

   1. El Pais a avut acces la mai multe telegrame din Romania, care inca nu au fost publicate pe Wikileaks, si a scris ca Washington a cerut detalii despre Basescu de la diplomatia americana din Bucuresti pentru ca nu stiau prea multe despre el. Si atunci cum sa spui ca a fost sprijinit?

   2. Daca SUA l-a sustinut pe Basescu si Moscova pe Geoana, tu incotro ai vrea s-o iei? Dintr-o perspectiva maniheista si nimic mai mult..


   eu nu inteleg un lucru, postacii nu au liber de 1 Decembrie? pai atunci inseamna ca nu sunteti romani.
 • +2 (4 voturi)    
  LECTIA WIKILEAKS (Miercuri, 1 decembrie 2010, 14:59)

  mihai [anonim]

  un secret in digital e o contraditie de termeni .(editat de HotNews.ro)
 • +3 (7 voturi)    
  iote drace (Miercuri, 1 decembrie 2010, 15:21)

  Georgel [anonim]

  Iote drace cu ce se ocupa onorabilii Ambasadori ai tarilor straine la noi in Tara !
  • +6 (6 voturi)    
   ambasadori (Miercuri, 1 decembrie 2010, 16:31)

   bibishte [utilizator] i-a raspuns lui Georgel

   pai cu ce credeai ca se ocupa ambasadorii? vanzatori la McDonald's? bine ai venit in realitate!
  • +1 (5 voturi)    
   Pai da ca ai nostrii (Miercuri, 1 decembrie 2010, 21:34)

   HESS [utilizator] i-a raspuns lui Georgel

   Dorm sau cate unul din MAE umbla rupt de beat prin Singapore la cluburi poate cu felinarul rosu.
 • -5 (5 voturi)    
  Adoptia (Miercuri, 1 decembrie 2010, 16:34)

  Constantin [anonim]

  Multumesc din suflet celui care m-a facut pungas. Inseamna cs toti cei peste zece mii de petenti care au apelat la Curtea de la Strasbourg sunt pungasi.
  Cat priveste cazul sotiei este identic cu al Alexandrei Austin, care a socat Canada. Acest caz, sub titlul reportajului ALEXANDRA NIMANUI a fost prezentat la Stirile Pro Tv in 15 si 16 februarie 2005, fiind preluat din mass-media canadiana.
  Rog a se cauta pe GOOGLE cazul Alexandra Austin si veti intelege gravitatea acestuia.
  Va multumesc.
 • +5 (5 voturi)    
  Adoptiile din Romania (Miercuri, 1 decembrie 2010, 17:02)

  Un roman din afara [anonim]

  Eu si sotia mea nu putem avea copii dintr-o culpa medicala. Asa ca acum ne-am inscris pentru a adopta 1 sau 2 copii. Cum legea Romana nu ne permite sa adoptam copii din Romania, nu avem incotro si va trebui sa adoptam din Rusia, Ucraina, Lituania sau Bulgaria.
  Nu inteleg de ce cetatenii Romani cu domiciliul in strainatate nu pot adopta copii romani. Nu e absurd?
  Daca oficialitatile din tarile in care traim ne dau voie sa adoptam (dupa verificari /cursuri de parenting facute la modul serios, nu ca in Romania) de ce ni se refuza adoptarea copiilor din Romania?
  • -1 (3 voturi)    
   Infiere (Miercuri, 1 decembrie 2010, 19:11)

   Constantin [anonim] i-a raspuns lui Un roman din afara

   Am sa incerc sa va raspund eu de ce nu puteti adopta un copil din Romania.
   Intr-un interviu, la un canal tv din Romania, fiind vorba de adoptii internationale, fostul secretar general al Guvernului Dl. Serban Mihailescu (poreclit Miky Spaga) a dezvaluit faptul ca pentru o infiere se platea si suma de 50 000 (cincizecimii) US dolari.
   Conform afirmatiilor lui CV Tudor, fostul ministru al Justitiei, Valeriu Stoica (detin inscrisuri cu semnatura sa, care nu-l pun intr-o lumina favorabila) a fost implicat mult, in afaceri cu adoptii internationale. Pentru bani.
   Anul trecut, un politician cunoscut, in orasul sau, a afirmat ca a investigat cazul a catorva copiii infiati. Exact in anul 1990. Despre soarta acestora nu se mai stie nimic, cu toate ca a discutat cu ceva rude ale acestora. A facut o afirmatie soc. Copiii au fost macelariti pentru a li se prevala organele. Emisiunea la care a facut afirmatiile se bucura de un mare interes in Romania.
   Aminteam pe acest forum despre cazul Alexandra Austin. Ei bine, a fost adoptata in Canada, in anul 1990 si trimisa inapoi dupa 6 luni, fiind apatrida si in anul de gratie 2005 cand a fost descoperita de o televiziune din aceasta tara. Tatal adoptiv a fost un renumit chirurg din Canada.
   Puneti cap la cap toate aceste informatii si vedeti ce rezulta!
   Personal, nici eu si nici sotia mea nu am incasat-o "peste bot" de la CEDO, dar mai sper in Marea Camera.
   Daca recursul sotiei nu va fi admis, am suficienti asi in maneca, care vor da multa bataie de cap unor autoritati.
  • -3 (5 voturi)    
   Pentru ca sufletul vostru nu conteaza ! (Miercuri, 1 decembrie 2010, 19:20)

   Comunistu [anonim] i-a raspuns lui Un roman din afara

   Tembelii astia ai nostri abia se descurca
   intre stapanul UE care a ordonat NICI O ADOPTIE INTERNATIONALA (Baroneasa lu Fish) si stapanul SUA care ar dori o linie industriala de
   ambalat livrat copii romani in State.
   *
   Ambii stapani sunt la fel de nervosi si inflexibili.
   Asa ca a lor nostrii la tataie fundul in fiecare zi sa nu cumva sa calce imprudent pe vreun bec.
   Daca schimba legea si va da voie (ni la ei - va da voie !!!) sa fiti parinti adoptivi , atunci Societatea Comerciala Taubman, Ghittestein et co invoca precedentul si cer si ei vreo mie de bebelusi ...asa de deschidere ...pentru Oregon

   Cum credeti ca ar putea sa intereseze pe cineva logica, bunul simt sau sensibilitatea ranita care transpar din postarea Dvs ?
  • +1 (1 vot)    
   Buna ziua, (Joi, 2 decembrie 2010, 10:40)

   Raluca Pantazi [anonim] i-a raspuns lui Un roman din afara

   Suntem interesati de cazul dumneavoastra si, daca puteti, va rugam sa ne trimiteti un mail la adresa redactie[at]hotnews.ro.
   Va multumim.
 • 0 (2 voturi)    
  V-AR PLACEA CA...??? (Joi, 2 decembrie 2010, 2:36)

  NTatiana [anonim]

  ce spuneti Romani, v-ar placea ca orfanii din Romania sa fie adoptati , crescuti si educati de o familie de mormoni??? ca sa stiti ca bani au , slava Domunului ca doar colecteaza de la toti membrii mormoni ZECIUALA ...care se redistribuie celor cu multi copii !!! pai intrebati-o pe Oprah cum e sa traiesti ( copil sau adolescent fiind intr-o comunitate de mormoni ) ca ea a facut un documentar despre comunitatea de mormoni din state ...
 • 0 (0 voturi)    
  Ce legatura are Israel cu adoptiile? (Joi, 2 decembrie 2010, 6:41)

  cosmin [anonim]

  Aceasta "telegrama" a fost trimisa in copie (info) si catre Ambasada USA din Tel Aviv, vedeti header la documentul original de le wikileaks.

  Mr Taubman este jewish, dar totusi nu inteleg legatura intre adoptii si Israel.

  INFO RUEHZL/EUROPEAN POLITICAL COLLECTIVE
  RUEHTV/AMEMBASSY TEL AVIV 2190

  http://cablegate.wikileaks.org/cable/2006/04/06BUCHAREST576.html
  • -1 (3 voturi)    
   R (Joi, 2 decembrie 2010, 11:45)

   JJJ [anonim] i-a raspuns lui cosmin

   Acel stat are legatura cu colectarea de copii pt organe...
 • 0 (0 voturi)    
  O descriere a tag-urilor (Joi, 2 decembrie 2010, 6:59)

  cosmin [anonim]

  Aceasta telegrama are urmatoarele tags:

  CASC - Assistance to Citizens
  PREL - External Political Relations
  PGOV - Internal Governmental Affairs
  PHUM - Human Rights
  RO - ROMANIA

  https://spreadsheets.google.com/pub?key=0Auo8KSVAc9r8dHdnMGhjOXhhNzY0LTE0M0NqNmNTRHc&hl=en&output=html
 • 0 (2 voturi)    
  Restul de cables re: ROMANIA (Joi, 2 decembrie 2010, 7:37)

  cosmin [anonim]

  Pentru cei curiosi, am publicat si restul de cables despre Romania la adresa de mai jos. Sunt in total 830 cables de la ambasada din Bucuresti, si 262 cables de la alte ambasade referitor la Romania.

  Din pacate, am doar data, soursa si tags, pana cand dl. Assange le va publica pe site-ul wikileaks. DAR e interesant de citit printre tags... sunt multe referitoare la coruptie, drepturi teritoriale si contractele de armament, alegerile din 2005, si viza lui KANSOU TALAL MOHAMAD

  https://spreadsheets1.google.com/ccc?key=t6y_njcQ_cZpFIe-yOYN8RA&hl=en#gid=0
  • 0 (0 voturi)    
   Drepturi de acces (Joi, 2 decembrie 2010, 11:46)

   dafsedfa [anonim] i-a raspuns lui cosmin

   Nu am drepturi sa accesez spreadsheet-ul. Fa-l public, pls!
   • 0 (0 voturi)    
    scuze (Joi, 2 decembrie 2010, 13:53)

    cosmin [anonim] i-a raspuns lui dafsedfa

    incearca
    https://spreadsheets.google.com/pub?key=0AoC633Sy535CdDZ5X25qY1FfY1pwRkllLXlPWU44UkE&hl=en&output=xls


Abonare la comentarii cu RSS
Întâlniri on-line | #deladistanță

Top 10 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.powered by
developed by