VIDEO Roberta Anastase: Exista riscul deprofesionalizarii femeilor care stau 2 ani in concediu de maternitate

de Alina Neagu     HotNews.ro
Marţi, 30 noiembrie 2010, 12:50 Actualitate | Esenţial


Reducerea concediului de ingrijire a copilului de la doi ani la un an raspunde nevoii femeilor de a reveni la munca dupa un termen mai scurt si evitarii deprofesionalizarii, este de parere presedintele Camerei Deputatilor. Roberta Anastase a subliniat ca exista statistici care releva nevoia femeilor de a reveni la locul de munca dupa un anumit timp, dupa sase luni in general, si a adaugat ca daca doresc acest lucru, ele trebuie sa aiba o alternativa care sa le ajute in ingrijirea si educarea copiilor, potrivit Agerpres.

Presedintele Camerei Deputatilor a sustinut, marti, in comisia senatoriala pentru invatamant, un proiect de lege care prevede extinderea reglementarii in ceea ce priveste serviciile de ingrijire si educare a copilului pe timpul zilei. Potrivit Robertei Anastase, proiectul de lege reintroduce atat serviciile oferite de bone - ca persoane fizice autorizate - cat si serviciile oferite de agentiile de baby-sitting, stabilind criterii, standarde foarte clare pentru toate aceste persoane.

De asemenea, presedintele Camerei Deputatilor a aratat ca proiectul de lege incearca sa stimuleze autoritatile locale astfel incat sa organizeze astfel de servicii "pornind de la premisa ca acest fel de servicii sunt ineficiente in acest moment".

Conform expunerii de motive anexate proiectului legislativ, in 1990 existau 840 de crese, iar in 2007 numarul acestora a scazut la 240, nemaireusind sa raspunda numarului de copii care exista in acest moment cu varsta intre 0 si 3 ani.

Membrii comisiei pentru invatamant a Senatului urmeaza sa dea un raport asupra acestui proiect legislativ.


Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.

2950 vizualizari

 • +19 (23 voturi)    
  riscuri politice (Marţi, 30 noiembrie 2010, 12:57)

  kapo [anonim]

  Cum poate o femeie sa faca un astfel de enunt? Daca era barbat, spuneam ca-i misogin, dar asa? Cred ca riscul de deprofesionalizare apare la implicarea in politica a unor foste manechine!!!!!
  • -12 (18 voturi)    
   misogin ? (Marţi, 30 noiembrie 2010, 13:34)

   liana [anonim] i-a raspuns lui kapo

   Sincer un barbat care ar spune asta este chiar de invidiat, spre deosebire de cei care cred ca singurul rol al femeii este sa faca o droaie de copii (astia sunt misogini in viziunea mea).
   Chiar are dreptate Anastase, o pauza de 2 ani de zile este foarte mare pt o femeie cu cariera.
   • +6 (8 voturi)    
    Da si..........!!!!!!!! (Marţi, 30 noiembrie 2010, 13:38)

    ADY13 [utilizator] i-a raspuns lui liana

    Ai auzit de paternitate ??!!!.
   • +13 (13 voturi)    
    o fi (Marţi, 30 noiembrie 2010, 13:45)

    dj [utilizator] i-a raspuns lui liana

    Dar las-o pe ea sa decida, ca legea actuala ii permite sa se intoarca mai devreme la birou daca doreste.
   • +8 (8 voturi)    
    dar nu o obliga nimeni (Marţi, 30 noiembrie 2010, 13:47)

    2012 - sfarsitul lumii portocalii [utilizator] i-a raspuns lui liana

    iar cele care au o cariera si castiga peste 2000 euro lunar oricum se intorc la serviciu in 6 luni. ca nu le convine sa stea acasa pe 4000 de lei cand la serviciu castiga peste 6000. platesc o bona cu 1000 de lei si mai raman si cu ceva
   • +1 (1 vot)    
    Roberta Anastase (Miercuri, 1 decembrie 2010, 12:35)

    Alex [anonim] i-a raspuns lui liana

    ... se prevaleaza de acest argument (valabil) contra logicii. De ce sa OBLIGAM femeia sa se intoarca mai repede la munca in conditiile in care ea poate sa ALEAGA sa faca acest lucru conform legii actuale? Ar trebui ca cineva sa ii faca doamnei Anastase o diagrama cu multimi ...
 • +17 (19 voturi)    
  cine vorbeste (Marţi, 30 noiembrie 2010, 13:02)

  om [anonim]

  vorbeste doamna care nu a lucrat nici o zi in viata; probabil ca de asta e asa de "profesionalizata", daca o avea vre-o profesie; o fi deja profesor universitar doctor maresala, ca dl. Oprea; cine stie ?
  • -4 (4 voturi)    
   vre-o? (Marţi, 30 noiembrie 2010, 14:55)

   popas [anonim] i-a raspuns lui om

   invata sa scrii romaneste corect... se pare ca ai stat acasa destul!
   • +1 (1 vot)    
    Topica, bat/o vina! (Miercuri, 1 decembrie 2010, 14:41)

    Maria [anonim] i-a raspuns lui popas

    Sfatul e valabil si pentru tine! Probabil gandesti in limba materna si scrii in limba romana.
 • +23 (25 voturi)    
  Concediu natal (Marţi, 30 noiembrie 2010, 13:02)

  Vri Vero [anonim]

  Argumentul Robertei Anastase este ilogic, dovada ca atat poate: la un concediu postnatal de 2 ani, nu ma obliganimeni sa stau 2 ani acasa, ma pot intoarce la slujba dupa cateva luni. Dar numai daca vreau eu, de ce sa ma oblige statul?
  • -11 (15 voturi)    
   ilogic? (Marţi, 30 noiembrie 2010, 13:10)

   alex_1 [utilizator] i-a raspuns lui Vri Vero

   Argumentul este foarte logic. Daca stai doi ani pe bara, pierzi experienta, pierzi antrenament, etc.
   doi ani este enorm de mult. nu am acum date comparative, dar din cate stiu fata de sa zicem germania, doi ani este extrem.
   societatea noastra face repede pasi inapoi (din 90 in coace) in ceea ce priveste egalitatea intre barbati/femei. Posibilitatea de a avea 2 ani concediu de maternitate nu face decat sa agravezesituatia. eu as reduce concediu de maternitate si as da oportunitatea ca acesta sa fie impartit intre mama si tata.
   • +12 (16 voturi)    
    voi cu ce cap ganditi ? (Marţi, 30 noiembrie 2010, 13:39)

    adrian [anonim] i-a raspuns lui alex_1

    pierzi experienta ? treaba ta , nu trebuie sa te oblige statul sa te intorci la munca .
    2 ani enorm de mult ? si unde duci copilul de la 1 an ? la cresa , care cresa ?
    la gradinita ? nu cred ca poti cand copilul inca nici numerge da pai sa vorbeasca ....
    angajezi bona ? cu ce bani ?
    toti retardatii dau exemplu cum se procedeaza in alte state , dar hai sa comparam toto 'pachetul' din alte state ( salarii, nr de crese , gradinite , scoli si mai cu seam acalitatea lor) , in germania sunt sigur ca o familie isi permite sa aiba o bona (una per copil , nu cum zicea un alt retard din guvern : o bona la 7,8,10 copii)

    impartit intre mama si tata ... ? sa speram ca nu vrei ca tatii sa si alapteze copii ... (sau la tine asa sa intamplat ?)

    concluzia : din 90 in coace facem repeda pasi innapoi (in aproape toate domeniile) , din cauza ca avem oameni 'educati' ca tine ....
    • 0 (4 voturi)    
     sa recapitulam... (Marţi, 30 noiembrie 2010, 15:00)

     alex_1 [utilizator] i-a raspuns lui adrian

     pierzi experientza/treaba ta - de acord, este treaba ta. de altfel daca tu vrei ca de maine sa nu mai muncesti tot treaba ta este (acesta fiind un exemplu extrem). Pe de alta parte, 2 ani de concediu pt cresterea copilului platiti incurajeaza aceasta practica. Nu cred ca guvernul ar trebui sa faca deservicii pe de o parte economiei nationale (pierderea de capital uman este un deserviciu adus acesteia - iar cand stai 2 ani pe bara cu toate ca tu cresti un copil, lucru bun de altfel, totusi se pierde din capitalul uman pecare il reprezinti) si pe de alta parte deservicii socitatii intregi prin a contribui la marirea disparitatilor intre femei si barbati dpdv profesional.

     la gradinita nu - da, dar guvernul ar trebui sa ajute/stimuleze/incurajeze un sistem mai larg de crese. Acest lucru ar crea oportunitatea ca mamele (si hai sa fim sinceri aici - in general sunt mamele cele care isi iau concediu de crestere) sa se intoarca la serviciu (poate de exemplu doar la tim partial daca vor), iar pe de alta parte tot acest lucru poate crea locuri de munca.

     bona este un lux! nu toata lumea in germania isi permite asa ceva.

     da, o bona la 10 copii e absurd.

     Exemplele date despre alte state nu sunt tot timpul pertinente. Sa dam un exemplu: in germania, taxele sunt extrem de mari. Acest lucru functioneaza pt ei -au un aparat de stat relativ eficient si o economie intr-un stadiu de dezvoltare ridicat si stabil. Pentru Romania un asemenea nivel de taxare nu ar fi o idee buna - avem un aparat de stat ineficient si o economie in dezvoltare.
     Pe de alta parte, pentru o aducere la realitate aceste ex. pot din cand in cand fi utile.

     atitudinea ta vis-a-vis de implicarea tatalui in cresterea copilului nu e demna de comentariu

     daca oamenii ca mine, si intr-o masura mai redusa cei ca tine ar fi avut dupa 90 expunere media mai larga, poate acum nu se discuta despre pantofii lui udrea sau cariera de fotomodel a d-nei anastase, ci se analizau serios masuri propuse, efectele acestora, et
   • +6 (10 voturi)    
    nu vorbi prostii (Marţi, 30 noiembrie 2010, 13:43)

    Kapo [utilizator] i-a raspuns lui alex_1

    la nemti concediul este de trei ani, pana in momerntul in care il pot prelua gradinitele, adica fara pampersi, sa manance singur, etc. Pentru cine are bani de bona poate sa se intoarca la job, dar cel care nu are, statul este responsabil daca vrea natalitate in crestere. Asa inteleg si eu protectia statului, nu sai ofere ministrul muncii 5 milioane si sa transfere acesti bani p[e piata neagra platind o bona, pentru ca la agentie o bona costa peste 8 milioane lei vechi.
    • -1 (7 voturi)    
     e trei ani... (Marţi, 30 noiembrie 2010, 13:57)

     alex_1 [utilizator] i-a raspuns lui Kapo

     da neplatit!!!!! nu-ti plateste statu 3 ani.... daca vrei potisa-ti trei ani (si e ok, asta e o alegere personala) dar nu-ti da statu bani.
    • +4 (4 voturi)    
     nu e chiar asa... (Marţi, 30 noiembrie 2010, 14:24)

     bibi [anonim] i-a raspuns lui Kapo

     trebuie facuta diferenta intre concediu maternal si concediu de crestere a copilului. mamele germane primesc bani in primul an dupa nastere, un procent din salariu (asta de citiva ani, inainte - nimic). dupa acel prim an, nu mai primesc decit alocatia copilului (cca 180 eur, cred). de stat acasa, pot sta intr-adevar pina la 3 ani, dar multe decid sa revina in cimpul muncii dupa 2 ani maxim. majoritatea nu-si permit sa plateasca bone, dar exista intr-adevar destule crese.
   • 0 (0 voturi)    
    Se poate imparti (Marţi, 30 noiembrie 2010, 13:49)

    Horia [anonim] i-a raspuns lui alex_1

    Acum
    • -1 (1 vot)    
     asta-i bine... (Marţi, 30 noiembrie 2010, 14:02)

     alex_1 [utilizator] i-a raspuns lui Horia

     chiar e
   • +7 (11 voturi)    
    Hmmm (Marţi, 30 noiembrie 2010, 14:04)

    MRSmrs [utilizator] i-a raspuns lui alex_1

    Sa inteleg ca in viata cel mai important lucru este sa nu " pierzi experienta, pierzi antrenament,"?? Copilul este doar un accesoriu care nu merita timp?Vezi de ce este tara asta plina de copii needucati?!Ca multi "gandesc" ca tine...
   • -2 (10 voturi)    
    da (Marţi, 30 noiembrie 2010, 14:37)

    Cocolina [utilizator] i-a raspuns lui alex_1

    in nici o tara din occident nu stau mamele acasa 2 ani cu indemnizatie!!!Cel mult 1 an,dar de obicei sunt doar 3 maxim 6 luni!!!!Dar noi vrem sa facem calcule pt a afce copii,cat iau,cati ani fara sa ne gandim la viiotrul lor si la ce le oferim!!Romania e un stat de asistati social si de familii cu 2,3 copii in context economic dezastruos!!
    • +2 (4 voturi)    
     Hmmm (Marţi, 30 noiembrie 2010, 19:28)

     MRSmrs [utilizator] i-a raspuns lui Cocolina

     Sunt cumva in Romania prea multe locuri de munca neocupate si trebuiesc ocupate de prosptetele mame?!Contextul "economic dezastruos"pe care boc+bese incearca sa-l "rezolve" numai prin taieri,inchideri,etc crezi ca se va revigora cu mamele care se vor intoarce...la ce servici?!Esti rupta de realitate si sigur nu ai copii,asa ca nu poti intelege.
    • +1 (1 vot)    
     occident (Miercuri, 1 decembrie 2010, 12:39)

     Alex [anonim] i-a raspuns lui Cocolina

     Stii vreo mama din Occident multumita cu cele 3 luni de stat acasa?
  • +1 (1 vot)    
   postnatal (Marţi, 30 noiembrie 2010, 13:46)

   dj [utilizator] i-a raspuns lui Vri Vero

   e 126 zile. Concediul de ingrijire a copilului este pana la 2 ani ai copilului.
 • +13 (13 voturi)    
  Daca ar avea o strategie (Marţi, 30 noiembrie 2010, 13:05)

  Leon27 [anonim]

  Mai intai ar trebui pusa la punct infrastructura de crese si gradinite, iar dupa ce acestea pot oferi serviciile necesare atunci ar fi intelept sa inceapa discutile unui astfel de proiect........... dar cred ca cer prea mult pt RO :-(
 • +16 (16 voturi)    
  Dar daca stai 4 ani in parlament ce risc este? (Marţi, 30 noiembrie 2010, 13:05)

  codo [anonim]

  riscul supracalificarii, desigur...
  • +6 (6 voturi)    
   n-as zice (Marţi, 30 noiembrie 2010, 13:48)

   2012 - sfarsitul lumii portocalii [utilizator] i-a raspuns lui codo

   dupa 2 ani nu stie sa numere. cati ani crezi ca are nevoie pentru o calificare medie?
 • +16 (18 voturi)    
  ... (Marţi, 30 noiembrie 2010, 13:07)

  nety [anonim]

  De unde stie individa asta cum e in concediu de ingrijire copil pana la doi ani? A fost ea cumva in situatie? Nici vorba! De unde stie cum e cu deprofesionalizarea? A fost ea vreodata profesionista in ceva? Nici vorba!, Ba, poate o fi fost in ceva si nu stie lumea in ce.
 • +11 (13 voturi)    
  Adevar graieste. (Marţi, 30 noiembrie 2010, 13:07)

  haiducul [anonim]

  Doamna anastase poate sa dea lectii de ,,profesionalism" mai ales la matematica.
 • +14 (14 voturi)    
  da, sigur... (Marţi, 30 noiembrie 2010, 13:08)

  ave99 [anonim]

  Nu mai poate anastase de grija femeilor! Cita ipocrizie! Orice femeie care vrea sa nu se 'deprofesionalizeze' se poate intoarce la munca. Ma gindesc ca si anastase s-a deprofesionalizat de cit timp sta degeaba in parlament.
  • +3 (3 voturi)    
   profesia de Miss... (Marţi, 30 noiembrie 2010, 17:11)

   Mona19 [utilizator] i-a raspuns lui ave99

   ..nu e pascuta de deprofesionalizare, doar te transformi intr-o baba batrana si proasta la 30 de ani...cata perversitate pe fufa asta, oare de ce n-o fi comentat ea subiectul pana n-a avut comanda?
 • +13 (13 voturi)    
  explicati-mi si mie (Marţi, 30 noiembrie 2010, 13:08)

  berenger [utilizator]

  cum poate exista atata prostie la nivelul primilor oameni in stat. numarul 2, 3 si 4 sunt monumente ale prostiei de pus in orice rascruce de drumuri. (nr 1 are defecte, dar nu e prost. atata doar ca se inconjoara de prosti)
  • +7 (7 voturi)    
   nu e prostie (Marţi, 30 noiembrie 2010, 13:41)

   adrian [anonim] i-a raspuns lui berenger

   eu chiar nu cred ca e vorba de prostie , doar de ipocrizie si tupeu fara limite .
   astia le dau clasa pana si la samsarii din Vitan ...
   • +4 (4 voturi)    
    tupeul si ipocrizia (Marţi, 30 noiembrie 2010, 14:01)

    berenger [utilizator] i-a raspuns lui adrian

    sunt elementele definitorii ale politicianului roman. a insulta insa inteligenta oamenilor, a vorbi pe de laturi, a jigni oamenii pe care ii astepti sa te voteze, a promova legi devastatoare pe termen lung, toate acestea sunt elemente ce tin de o prostie crasa, de incapacitatea de a vedea si a rezolva problemele
  • +1 (1 vot)    
   Explicatia e simpla si tine de fizica (Marţi, 30 noiembrie 2010, 15:02)

   Constantin [anonim] i-a raspuns lui berenger

   Extremele se atrag, Nr. 1, fiind destept, atrage in jurul lui numai prosti. Vrei o echipa desteapta in fruntea tarii? Trebuie sa alegi un nr. 1 prost de bubuie.
 • +12 (12 voturi)    
  sa mori tu?! (Marţi, 30 noiembrie 2010, 13:12)

  me [anonim]

  adevaru e ca e o mare realizare profesionala sa furi voturi... una care nu se poate face dupa 2 ani de concediu maternal.

  draguta sunt cateva probleme:
  1 - nu te obliga nimeni sa stau 2 ani in concediu (deci poti alege sa-ti lasi sotul in concediu sau sa te intorci mai repede. este o alegere personala...).
  2 - firleme au grija sa te incurajele sa vii mai devreme la servici (amenintati cu demisii chestii d-astea misto)
  3 - unii chiar au salarii de kko si nu-si permit cresa sau bona (care si asa ofera o educatie indoielnica)

  ati putea oferi niste avantaje daca vine lumea mai devreme la munca, fara sa micsorezi concediu maternal.
  adevaru e ca acest guvern habar nu are pe ce lume se afla, singura lor reforma inseama mai multe taxe si mai putine venituri, si ca sa para ca stiu ce fac, incearca sa ne convinga pe noi ca asa este bine si ca totul este pentru noi.
  fiti mandri frati romani, acum om muri de foame dar peste 100 de ani nepotii nostrii o sa traiasca bine (asta daca emigram... altfel...)
 • -10 (14 voturi)    
  pentru o data Roberta are dreptate (Marţi, 30 noiembrie 2010, 13:12)

  dan [anonim]

  In nicio tara din Europa de Vest nu se sta acasa 2 ani in concediu pentru creseterea copilului.
  Trebuie gasite alte solutii pentru a ingirji copii mici.
  Femeile daca vor sanse egale pe piata muncii nu-si permit sa stea acasa asa mult timp.
  • +6 (8 voturi)    
   oare? (Marţi, 30 noiembrie 2010, 14:17)

   Iulia [anonim] i-a raspuns lui dan

   Mai baiete, cum poti spune asa ceva??! De la varsta de 1 an cine il creste pe copil? Cine altcineva poate fi mai bun pentru educatia unui copil decat mama? Cine altcineva poate pune bazele educatiei unui copil mai bine decat mama?
 • +10 (10 voturi)    
  Schimbati-o cat mai repede! (Marţi, 30 noiembrie 2010, 13:15)

  Tata de copil [anonim]

  Este evident ca dna Anastase nu judeca limpede si sper, ca tanar tata in aceasta tara sa avem at mai curand niste oameni normali in functiile publice de conducere. Prostia atinge cote ne-intalnite in ultimii ani.
 • +9 (9 voturi)    
  ... (Marţi, 30 noiembrie 2010, 13:19)

  corina [anonim]

  de-asta se vrea reducerea concediului de maternitate??!!! RUSINE!!!
 • +10 (10 voturi)    
  E blonda (Marţi, 30 noiembrie 2010, 13:23)

  Florin [anonim]

  Ce daca-i blonda? E a noastra, a pedeleului.
 • -7 (11 voturi)    
  e foarte bine (Marţi, 30 noiembrie 2010, 13:26)

  Lacra [anonim]

  faptul ca dupa 1 an iti mai da statul inca 5oo ron pe luna timp de 12 luni ca sa platesti pe cineva sa stea cu bebe. Si chiar te deprofesionalizezi, ca sa nu zic ca te prostesti de-a dreptul. Asta nu o vezi atunci ca esti foarte implicata, dar e o realitate. In cateva luni iti revii, dar e dificil
  • +5 (5 voturi)    
   tu nu ti-ai revenit (Marţi, 30 noiembrie 2010, 14:00)

   adrian [anonim] i-a raspuns lui Lacra

   sau nu au trecut inca cateva luni .... ?
 • +10 (10 voturi)    
  Dar... (Marţi, 30 noiembrie 2010, 13:29)

  Aldan [anonim]

  doamnele parlamentare nu se deprofesionalizeaza stand departe de locul de umnca 4 (patru) ani?
  • +3 (3 voturi)    
   pentru ca.... (Marţi, 30 noiembrie 2010, 13:37)

   alex_1 [utilizator] i-a raspuns lui Aldan

   parlamentul nu e un loc de munca?
 • -9 (11 voturi)    
  e bine... (Marţi, 30 noiembrie 2010, 13:31)

  alex_1 [utilizator]

  e bine sa plateasca statul 2 ani de concediu, nu? ceea ce vad aici la comentariu sunt dovezile unei societati dependente de stat, o societate nu crede in puterea individului de a se mentina pe propriile picioare, o societate infantila
  • +8 (10 voturi)    
   nu mai spune! (Marţi, 30 noiembrie 2010, 13:45)

   berenger [utilizator] i-a raspuns lui alex_1

   ecuatia e clara: tu, stat, imi iei impozite, eu, mama, am dreptul la concediu. nu-mi dai concediu, nu-mi cere taxe
   cu alte cuvinte, nu mamele contributoare sunt dependente de stat, ci viceversa. si da, acelasi stat se plange de imbatranirea populatiei, de prabusirea sistemelor de pensii, de lipsa de forta de munca tanara si educata. ce face statul ca sa rezolve aceste probleme?
   • 0 (2 voturi)    
    ecuatia e mai complicata... (Marţi, 30 noiembrie 2010, 14:27)

    alex_1 [utilizator] i-a raspuns lui berenger

    tu stat iei100 de lei de la noi contribuabili. Noi iti cerem sa-i cheltuiesti eficient (stiu, un vis... dar teoretic asa ar trebui sa fie).
    1) Nu ne putem astepta sa primim200 de lei inapoi
    2) Eficient inseamna printre altele sa multumim cat mai multi contribuabili
    3) Natalitatea poate fii stimulata intr-un mod mai eficient: incurajarea contruirii unui sistem mai larg de crese, sustinerea intoarcerii la munca a mamelor (totusi 2 ani pe bara = se distruge ceva capital uman acolo... nu chiar eficient din punct de vedere pur economic); in plus, un sistem de crese creeaza si locuri de munca.
    4) daca urmam argumentul ca statul este ineficient (se fura, se risipeste, etc), solutia logica ar fii reducerea aparatului de stat si incurajarea individului in a-si asigura singur bunastarea.
    5) faptul ca statul ofera concediu de crestere al copilului pe 2 ani nu obliga pe nimeni sa stea acasa 2 ani, dar atunci cand tu stat oferi un stimulent trebuie sa fii constient de efectele acestuia. in cazul de fatza, a oferii un astfel de stimulent poate fii contra productiv din punctul de vedere al accentuarii disparitatilor intre barbati si femei, dar si din punctul de vedere al distrugerii capitalului uman.

    Intr-adevar, mamele platesc taxe (si tatzii de altfel), insa acest lucru nu justifica orice cerere din punct de vedere sprijin.
    • +1 (5 voturi)    
     idealul, din punctul meu de vedere, (Marţi, 30 noiembrie 2010, 14:49)

     berenger [utilizator] i-a raspuns lui alex_1

     e asta: 'incurajarea individului in a-si asigura singur bunastarea'. cu alte cuvinte, de ce maria sa statul, nu spune decat atat: dragilor, eu va asigur securitatea, interna si externa, si doar pentru asta va iau bani? de ce statul vrea sa faca asa de multe? simplu, pentru ca statul inseamna politicieni si functionari care se pot juca cu banii altora. sa-ti dau un exemplu: eu platesc lunar peste un salariu minim pentru sanatate. cu banii astia as fi client de lux la orice clinica privata. in sistemul spitalicesc din romania, platesc, pe langa asta orice...
     asa, sa nu divagam:
     1. orice mama care lucreaza peste 10 de ani intoarce cu varf si indesat banii primiti in timpul concediului
     2. eficient e sa cheltui banii cu viziune
     3. sunt bune cresele, dar apar peste noapte? pana ce le faci, cum rezolvi problemele aparute?
     se distruge capital uman? wow! sa nu mai facem copii, ca se distruge capitalul uman
     4. disparitate intre barbati si femei? fix frija asta o poarta guvernantii
     • +1 (3 voturi)    
      eu spuneam... (Marţi, 30 noiembrie 2010, 15:22)

      alex_1 [utilizator] i-a raspuns lui berenger

      ca sunt de acord cu argumentul ca statul este ineficient. bun, daca nu vrem sa platim pt salariile de politicieni, functionari, etc -hai sa cerem reducerea aparatulu de stat. HAi sa spunem ca rolul statului ar trebui sa fie mai degraba redistributiv decat administrativ. 1.2 M bugetari e IMENS.

      orice mama ce lucreaza 10 ani plateste inapoi - mamele nu contribuie numai pt concediul medical, ci si pt alte 'servicii sociale'. de altfel femeile care nu sunt mame contribuie tot la fel (poate mai mult pt k nu au o intrerupere de 2 ani, deci au o cariera mai fluida).

      3. nu, nu peste noapte. intre timp se pot face aranjamente intermediare - redus la 18 luni pt urmatorii 2 ani de ex timp in care poti avea un sistem bine pus la punct.

      Nu zic sa nu mai facem copii, dar daca o mama vrea sa se intoarca la cariera dupa un an sau 6 luni insa nu-si permite nici bona nici loc la cresa nu are, ce face? asta e eficient? Daca poti sa ai si copii si cariera, trebuie ca statul sa incurajeze o situatie unde mama e nevoita sa-si petreaca 2 ani cu copilul? Este o mama rea pt k vrea si cariera???
      sincer, nu cred ca ne putem permite dpdv bugetar si un sistem de crese (subventionat) si 2 ani platiti.

      4. DA. Ar trebui sa poarte aceasta grija
      • +1 (1 vot)    
       oricum, (Marţi, 30 noiembrie 2010, 15:33)

       berenger [utilizator] i-a raspuns lui alex_1

       ceea ce spui tu e de bun simt, pana la urma, pentru ca prevede solutii flexibile, or tocmai asta guvernantii nu fac. masurile lor sunt bruste, rigide, fara viziune si total impotriva cetatenilor. iar, mai grav, nu rezolva nici o problema.
       in fapt, cunoscand politica romaneasca, mai pot trage o concluzie: cu indemnizatii de crestere NU satisfaci clientela politica, cu contracte de stat, crese, in cazul de fata-DA
       • +1 (1 vot)    
        mda... (Marţi, 30 noiembrie 2010, 15:54)

        alex_1 [utilizator] i-a raspuns lui berenger

        ... si ar mai trebui ceva: solutii durabile. dar asta implica un consens politic :)

        si asta cu clientela din pacate are merite :)

        pe mine pe deasupra ma mai deranjaza o chestie: analiza pe care media o poarta de fiecare data. Focusul e de prea multe ori pe persoana si nu pe o propunere a acesteia. Nu ma intereseaza ce a fost roberta inainte. pe mine ca alegator/consumator de info ma intereseaza ca media sa se focuseze pe ceea ce aceasta persoana face sau pe ceea ce nu face. cand discuti o schimbare radicala de politica sociala/economica ar trebui sa expui efectele acestei schimbari; ce e bine (daca ceva), ce e rau, etc. Atunci cand se va face o analiza aprofundata a politicii statului/celor care ne conduc (in sensul policy nu politics), atunci acestia nu se vor mai putea ascunde in spatele zgomotului/perdelei de fum ce a devenit media in RO zilei de azi.
  • +3 (3 voturi)    
   esti absurd (Marţi, 30 noiembrie 2010, 13:48)

   dj [utilizator] i-a raspuns lui alex_1

   vine boc cu bani de acasa? Nu sunt tot banii luati din salariile tatilor si mamelor?
  • +2 (2 voturi)    
   da (Marţi, 30 noiembrie 2010, 14:02)

   adrian [anonim] i-a raspuns lui alex_1

   pentru ca statul , are si datoria de da , de a avea grija de populatia pe care o conduce , nu doar sa ia taxe si impozite ....

   sau poate tu confunzi statul cu vreun stapande plantatie ....
 • +4 (6 voturi)    
  mama (Marţi, 30 noiembrie 2010, 13:34)

  marius [anonim]

  ma intreab daca doamna Anastase vb din pozitia de femeie de cariera sau cea de mama. chiar asa are copii?
  • +2 (2 voturi)    
   nu stiu daca are (Marţi, 30 noiembrie 2010, 14:05)

   adrian [anonim] i-a raspuns lui marius

   desi nu pare genul ,
   dar daca are sau o sa aiba , poate ca acel copil o sa o arunce afara din casa la batranete , ( in spiritul educatiei primite) ca doar e normal , atunci doar consuma , si nu mai produce nimic .
 • +4 (6 voturi)    
  Intrebare (Marţi, 30 noiembrie 2010, 13:45)

  anonymous [anonim]

  Oare nu exista riscul deprofesionalizarii femeilor care stau 4 ani in Parlament?????
  Poate aplica acelasi principiu si aici si atunci scapam de doamna Roberta Anastase.
 • +7 (9 voturi)    
  jenant (Marţi, 30 noiembrie 2010, 13:50)

  Diana [anonim]

  Asemenea ineptii n-am mai auzit. Cred ca manechinul pres. al CD habar nu are de legislatia prezenta privitor la aceasta chestiune. Eu sunt o mamica care am beneficiat de cei doi ani de concediu si nimeni nu m-a impiedicat sa vin la serviciu, ba chiar am ales sa stau acasa in conditiile in care as fi castigat dublu la serviciu, ca vorba aiam, bani mai castigi dar nimeni niciodata nu-ti va mai inapoia acel an din viata copilului tau. EU PERSONAL AM FACUT CEREREA SA RAMAN IN CONCEDIU, NU M-A OBLIGAT NIMENI, ma puteam intoarce dupa concediul medical obligatoriu. Ce grija are statul de noi, dar ce s-a intamplat cu libertatea de a ma deprofesionaliza daca asta vreau???? Jenant, si cand te gandesti la motivul alternativ, sa ajute autoritatile publice sa infiinteze crese......nu mai pot spune nimic.
  • -3 (3 voturi)    
   ai libertatea... (Marţi, 30 noiembrie 2010, 14:29)

   alex_1 [utilizator] i-a raspuns lui Diana

   ... de a te deprofesionaliza. Insa statul nu trebuie neaparat sa plateasca pentru si astfel sa incurajeze acest lucru.
 • +1 (1 vot)    
  Dar acum cum e? (Marţi, 30 noiembrie 2010, 13:59)

  Reader [anonim]

  Din cate stiu, acum daca te intorci la serviciu mai repede ai program redus (6 ore / zi). Tind sa cred ca e reglementata prin lege chestia asta, ca sigur niciun angajator nu ar fi atat de darnic. Daca e asa, de ce se bat cu pumnu'n piept ca stimuleaza mamele sa se intoarca in campul muncii?
 • +5 (7 voturi)    
  Se vede lipsa de experienta de viata (Marţi, 30 noiembrie 2010, 14:07)

  ortance [anonim]

  Dra Presedinte al camaerei Deputatilor ,

  cu tot rsepectul va atrag atentia ca sunt femei care de aia nu mai pot ele ca se deprofesionalizeaza in cei doi ani . Exista femei care intr-o anume etapa din viata nu se gandesc la profesie ci la dreptul lor ancestral de a fi mama si mai mult , la obligatia lor ancenstrala si crestina de a-si creste bine copiii .
  Despre asta este vorba !
 • +3 (3 voturi)    
  Roberta Anastase-manechin pervers! (Marţi, 30 noiembrie 2010, 14:10)

  garyc [anonim]

  Hotilor nu le pasa!
 • +3 (3 voturi)    
  Diabolic (Marţi, 30 noiembrie 2010, 14:11)

  marcinho [anonim]

  Da, si ce daca se deprofesionalizeaza!? E alegerea mamei, daca vrea sa stea doi ani sau sa intrerupa concediul. Chestia cu deprofesionalizarea nu e general valabila. Depinde de munca, depinde de profesie. Argumentul asta e minuscul, nerelevant, fata de nevoia de a sustine cresterea natalitatii.
 • 0 (2 voturi)    
  Mai vedeti si la altii... (Marţi, 30 noiembrie 2010, 14:11)

  moi [anonim]

  Iaca la americani:
  The picture did improve in 1993 with the passage of the Family and Medical Leave Act (FMLA), which entitles most workers to up to 12 weeks of job-protected medical leave for birth or adoption.
  Iaca la francezi: La salariée enceinte bénéficie d'un congé de maternité de 16 semaines minimum : 6 semaines avant la date présumée de l'accouchement (congé prénatal) et 10 semaines après l'accouchement (congé postnatal). - site oficial al sectorului public.
  Astia insa sunt niste tampiti, care nu stiu cum se creste un copil, care nu au politici sociale... a propos, femeile americance raman acasa cu copiii de multe ori pana termina scoala, dar nu plateste STATUL, adica ceilalti, pentru asta. De multe ori, sotul, ca sotia sa poata ramane acasa, isi ia al doilea sau al treilea job, ca sa poata aduna eventual si bani pentru scolarizarea copiilor. Si daca nici americanii n-or mai fi grijulii cu copiii lor...
  Si daca pe barbati ii inteleg ca incearca sa-si protejeze banii de bere si de meci tinand sluga fara simbrie acasa, pe femeile care-si accepta jugul nu le mai inteleg... si da, am copii, i-am crescut greu si eu iar la servici m-am dus foarte repede pentru ca nu puteam trai la vremea aia doar din salariul sotului. Asa ca mai bine la munca si faceti gradinite pentru copiii vostri decat sa pierdeti vremea pe aici dandu-va cu parerea!
  • 0 (2 voturi)    
   Alceva.... (Marţi, 30 noiembrie 2010, 15:33)

   PAPA PAUL [anonim] i-a raspuns lui moi

   Tata,ce scrii mata in engleza si franceza e din alt film.Ce zic americanii si francezii: concediul pre si posnatal este de ...Asa este si in RO.Concediul pentru cresterea si ingrijirea copilului este altceva. Mai incearca , dar cu profesionalism.OK!
 • +2 (2 voturi)    
  inapoiati si hoti (Marţi, 30 noiembrie 2010, 14:15)

  flory [anonim]

  sper din tot sufletul..ca tara asta sa intre in colaps total si sa vina la putere un guvern strain....ca poate asa v a tine cu noi.....pt ca guvernul nostru drag......nu stie cum sa faca si sa ne fure mai mult si sa ne adanceasca intr o gaura neagra.........roberta anastase o incompetenta.......parca nu ar fi femeie si nu ar avea copil....dar normal pe ea nu o intereseaza..pt are salariu mare si isi permite o bona filipineza ca asa e la moda.......ii doresc din tot sufletul sa ajunga la sapa de lemn
 • +1 (1 vot)    
  ilogic si tragic (Marţi, 30 noiembrie 2010, 14:20)

  mihaela [anonim]

  Este cea mai ilogica motivare pe care am auzit-o vreodata, iar reducerea concediului cel mai abuziv act al guvernarii pentru ca victimele sunt copii.
 • +2 (2 voturi)    
  chiar e proasta (Marţi, 30 noiembrie 2010, 14:24)

  auch [anonim]

  nu am fost de acord cu abordarea PSD privind domnia sa. citind declaratiei domniei sale ma ingrozesc si ajung la concluzia ca este chiar proasta !
 • +4 (4 voturi)    
  unde vom ajunge in acest ritm?? (Marţi, 30 noiembrie 2010, 14:31)

  Iulia [anonim]

  Nu e posibil ca acesti paraziti care conduc tara pe spatele nostru sa ne umileasca in halul acesta!!! O femeie nu se va deprofesionaliza stand acasa cu copilul mic. Cine vrea sa se intoarca mai devreme de 2 ani la serviciu o poate face (pentru a nu se deprofesionaliza)! dar cele care doresc sa stea cu copilul cei doi ani de ce nu sunt lasate. Stimulentul de intoarcere mai devreme la serviciu nu este suficient. Mai conteaza si altceva! Cum vor pregati noi generatiile viitoare? Chiar nu vede nimeni cum tinerii din ziua de azi cad in diferite vicii tocmai din lipsa de atentie a parintilor? Din cauza ca parintii isi petrec mai mult timp la serviciu decat cu ei. Fireste acesta e un exemplu de viitor, un copil mic nu are in ce vicii sa cada, insa prezenta mamei la inceputul vietii unui copil e foarte importanta. Varsta de 1 an, 1 an si ceva, doi, e varsta la care un copil invata sa vorbeasca sa fie sociabil cu copiii si maturii din apropierea lui, e ca un burete la aceasta varsta. acum se pun bazele lui, iar daca nu e cineva prezent in permanenta langa el care sa il ghideze ... atunci unde vom ajunge???
 • +1 (1 vot)    
  Anastase (Marţi, 30 noiembrie 2010, 14:36)

  Mihai Gorjanu [anonim]

  Este o logica demna de o muiere care nu s-a invrednicit sa aiba, sau daca nu a putut, macar sa infieze, un copil. Eu am infiat unul, am acum si doi nepoti, iar din aceasta pozitie pot sa imi permit sa spun ca madam Anastase nu judeca, sau daca o face, judeca cu fundul. Este o demna sluga a lui Basescu! Speram sa scape tara cat mai repede de asemenea specimene! Iar madama respectiva, presedinta a Camerei Deputatilor (!?!?), dovedeste ca nici macar nu cunoaste legile tarii. Nici o reglementare nu obliga o femeie care a nascut sa stea doi ani acasa. Se poate intoarce la lucru cand vrea ea. Dati-o jos pe aceasta nechemata de unde a fost cocotata!
 • +3 (3 voturi)    
  Politica demografica DKK! (Marţi, 30 noiembrie 2010, 14:56)

  BEDE [anonim]

  Pai, daca o mama nu poate sta doi ani sa se ingrijeasca de bebelus, ci trebuie sa mearga la lucru, cui sa lase copilul de vreo 10-11 luni? Bunicilor? Dar daca bunicii lucreaza si ei pt ca varsta de pensionare este de 65 de ani?
  O sa avem atunci un spod de populatie de nu se mai poate!
  In general o femeie nu va mai face un copil daca nu are deloc cine sa-l ingrijeasca. Iar cei care totusi se vor naste vor avea mult de suferit si vor evolua prost: mult mai prost decat cei care au avut bunici care sa se mai ingrijeasca de ei...
 • +5 (5 voturi)    
  Anastase este (Marţi, 30 noiembrie 2010, 15:09)

  Dorinel [anonim]

  o vitzica...
  In limbajul concitadinului meu Boc -o "jitzica"
  sau vorba lui Sadoveanu despre Jderoaia : "Alba, grasa si frumoasa"...hm...mai putin frumoasa.
 • +3 (3 voturi)    
  reducerea concediului maternal (Marţi, 30 noiembrie 2010, 15:18)

  nasti [anonim]

  se reduc cheltuielile daca vor reduce concediul maternal?rusine,rusine parazitilor care hotarasc viitorul copiilor nostri!!!!!oare,de ce nu pleaca de la conducere nenorocitii astia?oare se gandesc cum ne putem creste copii cu 600ron.ce vor sa regretam ca s/au nascut cand nu trebuia?suntem condusi de niste mafioti care sunt atat de bogati incat nu pot concepe ca alti o duc rau si nu le poate oferi nimic copiilor.am cotizat 9ani si cand m/am hotarat sa aduc pe lume un copil se gandesc dumnealor ca vor cheltui mult cu niste copii.este dreptul meu.la tv dau ex de tari in care mamele stau 3luni acasa.de ce ne comparam cu altii?noi nu traim atat de bine ca altii.mi/e scarba de tot ce se intampla.sunt profesor daca ma duc la catedra voi avea dupa 9 ani un salariu de mizerie.oare de ce nu ne unim si sa dam jos dictatura,sa plece scarbele astea care ne amarasc zilele .
 • +5 (5 voturi)    
  maternitate si Anastase (Marţi, 30 noiembrie 2010, 16:40)

  bozo [anonim]

  (1) Doi ani de concediu de maternitate platit e cam mult si se poate admite reducerea insa numai in cazul in care statul pune ceva in schimb.In alte tari ai posibilitatea sa-l dai la crese ce exista in numar suficient, au personal suficient de numeros si calificat. La noi sunt putine crese si alea in mare majoritate vai mama lor. Crese private nu sunt prea multe si oricum costurile sunt considerabile pentru un roman de rand. Daca statul ar putea asigura o alternativa pentru ingrijirea copiilor ar fi OK. Eventual sa-ti acopere costurile pentru o bona (desi sunt destule probleme in a gasi bone calificate si de incredere). Daca se vor da 500 lei net asa cum se spune, ar fi suficient la limita, nu gasesti usor bone full-time pe banii astia in orasele mari si cu atat mai putin calificate. O solutie mai buna imi pare a fi plata direct de catre stat a unei bone cu salariul minim pe economie. Ai copil, dupa un an gasesti o bona si mergi cu ea la fortele de munca unde e inregistrata si platita de catre stat timp de un an. Daca gasesti bona printr-o firma specializata, atunci firma primeste echivalentul in bani. In felul asta statul creaza noi locuri de munca, se elimina angajarea ‘la negru’, bonele sunt acoperite de asigurari medicale si pot contribui pentru pensie, se dezvolta o meserie cu cerere pe piata. In paralel statul poate asigura pregatire specifica in cadrul programelor de reprofesionalizare pentru cele ce doresc sa practice aceasta meserie. Daca se vor da facilitati si consultanta celor ce vor sa infiinteze crese (asa cum se aude) ar fi o alta treaba buna.

  Altfel nu pot sa nu zambesc amar cand vad cine a ajuns sa-si dea cu parerea despre mame si deprofesionalizare. Fix Dna Anastase, o persoana din start fara profesie si fara competenta care dupa absolvirea studiilor a fost repartizata direct in fruntea Camerei Deputatilor. Dar 2010 este anul Boului in zodiacul chinezesc si nu ma mira ca a iesit toata cireada sa ne mugeasca lectii.
 • +1 (3 voturi)    
  sociolog si apoi mama zici???? (Marţi, 30 noiembrie 2010, 18:26)

  Irina Pascu [anonim]

  Robertei Anastasie, sociologul si apoi mamei

  Draga Roberta

  functie de functie, salariu pe masura ( mai putina materie funcionala?)

  Sunt mama in primul rand, si mai apoi cercetator. Locuiesc in Irlanda, unde concediul maternal e 6 luni jumatate (renumerat) plus 4 luni (neplatit). As fi ales sa stau acasa cu minunea vietii mele mai mult de atat...cu riscul deprofesionalizarii (asa cum il numesti tu). Cat despre statistici...si despre blonde statisticile spun cum ca nu a prea mult minte....ar trebui sale credem?

  Te incurajez sa vorbesti in primul rand ca mama, pentru ca nu statistica iti va sta alaturi la anii batranetii....indiferent de cate stimulente financiare ai primi. Si asa cum au mentionat si ceilalti cititori....legea nu te obliga sa stai acasa cei 2 ani...

  Prma data oferiti servicii de calitate in domeniul ingrijirii copiilor si apoi...ganditi-va si la deprofesionalizare.

  Irina
 • 0 (2 voturi)    
  2 ani (Marţi, 30 noiembrie 2010, 18:48)

  anonim [anonim]

  s-a ajuns prea departe, dar e doar inceputul. e greu de imbinat o cariera si un copil... mai ales cand nu ai cu cine sa il lasi pana la 3 ani, dar asta e o problema despre care doamna Anastase nu stie nimic... si nici cei ce ii dicteaza, se pare. din pacate in Romania nu exista solutii pentru nimic. asa ca, copilul meu va creste in alta tara pemtru ca nu are nici o vina sa suporte ce au suportat si suporta parintii lui acum. despre ce fac cei pe care i-am ales... nici nu merita sa amintesc prea multe... pentru ca... miroase a genocid
 • 0 (2 voturi)    
  a (Miercuri, 1 decembrie 2010, 0:05)

  delia [anonim]

  si eu stiu ca in alte state se sta mult mai putin..in spania de exemplu se sta in conceiu 4 luni!! si totusi de ce iese atat in evidenta acum problema creselor?si daca stai cu el 2 ani nu tot la cresa il dai ce il dai la 2 ani la gradinita??nu cred...

  si sunt de acord ..2 ani e mult si se pierde destul pe plan profesional...iar femeile astea care fac copii ar trebui sa fie mai constiente de ce fac(ca stiu eu multe care nu sunt si care draga vor si cariera ) si sa se intrebe cu adevarat daca sunt capabile sa duca si una si alta,nu sa dea atata vina pe stat ..si daca li se pare ca e prea mult sa nu se mai apuce de facut copii
  • +1 (1 vot)    
   fa un copil (Miercuri, 1 decembrie 2010, 1:01)

   dj [utilizator] i-a raspuns lui delia

   gaseste cresa si apoi scrie!
 • -1 (1 vot)    
  are dreptate (Miercuri, 1 decembrie 2010, 1:28)

  adi [anonim]

  are dreptate tipa. io zic ca dupa nastere, mama sau tata sa-si i-a bebe-ul cu ei la munca ca sa-l profesionalizeze de mic. ce atatea cheltuieli cu gradinita, scoala, facultate...si macar ramane postul in familie.
 • -1 (1 vot)    
  E corect (Miercuri, 1 decembrie 2010, 2:50)

  Nae [anonim]

  Sa zicem ca ai o firma mica cu 8-10 angajati cu carte de munca.
  De abia iti permiti sa-i platesti.Si vine o tipa si zice 'nasc,vreau 2 ani concediu'..Pai e corect sa o platesti 2 ani timp in care ea nu face nimic pentru compania ta si tu a trebuit sa angajezi pe altcineva care sa-i faca treaba?
  Nu stiu,suna cam aiurea.
  Mai mult de atat,maica-mea a avut 3 si concediu o luna si jumate.Si-a aranjat cu tatal meu schimburile la munca incat unul sa fie acasa.
  • 0 (0 voturi)    
   gresit (Joi, 2 decembrie 2010, 21:41)

   dj [utilizator] i-a raspuns lui Nae

   nu platesti tu, plateste statul!
 • 0 (2 voturi)    
  copii..... (Miercuri, 1 decembrie 2010, 9:03)

  mihai [anonim]

  fa intai copii si apoi vorbeste....
 • -1 (3 voturi)    
  Hmmm (Miercuri, 1 decembrie 2010, 11:31)

  c_brat [utilizator]

  Cu riscul de a-mi lua vreo 20 de minusuri de la mamicile suparate, vreau sa imi spun si eu opinia.

  Nu o sa ma leg deloc de atacurile la persoana. Cred ca discutia nu este depre RA ci despre ideea de a reveni in campul muncii mai repede si aici cred ca ar trebui sa fie dezbaterea.

  Argumentele contra sunt: am platit taxe si copilul are nevoie de mama. In primul rand taxele platite sunt impartite pe mai multe categorii deci ca sa se compenseze cei doi ani de stat acasa ar trebui sa se plateasca cel putin vreo 10 ani. In al doilea rand, copilul va primi de la stat, pana in momentul inceperii muncii, bani in forma de: alocatii, subventie pentru scolarizare, asigurare medicala etc. Deci aceste taxe vor fi folosite pentru copilul dumneavoastra.

  Legat de copilul are nevoie de mama, aici este greu de combatut :) Insa cred ca are nevoie si de socializare. In plus, copilul are nevoie de mam aproape toata viata (sau cel putin asa a fost cazul meu pana cand mama nu a mai fost)!

  Argumentele pro sunt: dupa doi ani de absenta intr-adevar se pierde randamentul, va fi nevoie de timp pentru re-integrare si re-invatare a tehnicilor noi aparute. Al doilea argument este ca o mama care munceste produce pentru societate (si asta nu doar platind taxe dar creind profit pentru companaia la care lucreaza.) Acest argument este si motivul pentru care in vest mamele primesc doar 3, 4 sau 6 luni concediu.
 • 0 (2 voturi)    
  Dati/le voie... (Miercuri, 1 decembrie 2010, 12:04)

  Bunica [anonim]

  mamicilor sa/si hotarasca soarta! Cele din mediul privat care au o cariera ascendenta si un salariu bun, vor merge cu siguranta mai devreme, isi pot permite si amgajarea unei bone.Dar ce for face cele cu salarii mici,cele care lucreaza in ture, cele care nu au posibilitatea angajarii unei bone, nu au crese la dispozitie , cele din mediul rural in special unde nu exista crese si gradinite, mamele care nu au rude care sa le ajute ? Ce vor face aceste femei ? Si inca ceva, exista pe acest forum o sintagma care pe mine ma deranjeaza enorm , se spune ca mamele > stau acasa>, > statul > acesta acasa nu il poate intelege decat o femeie implinita, adica o MAMA! In niciun caz acesta roberta.......
 • +1 (1 vot)    
  /// (Miercuri, 1 decembrie 2010, 15:58)

  timtim [anonim]

  /// si daca s-ar deprofesionaliza tot nu ar putea cobori sub nivelul tau, activa fiind. Insa nu asta ar fi drama, dar cum poti pune mai presus de startul bun in viata unui copil, "deprofesionalizarea" . Acel copil va ajunge cetatean al acestei ferme numita Romania, populata cu animalute imbecile ca tine, care trebuie hranite, adapate si schimbate la timp. Ba, inca, trebuie si intretinute cu jocuri prostesti de Monopolis, la care trebuie constant sa pierdem in favoarea lor. Ele acumuleaza protejate fiind de legi UE privind dreptul animalelor iar noi, oamenii, platim taxe pe oxigenul inspirat si pe CO2-ul expirat.
  Si de ce nu faci un plod sa vezi cum sta treaba si apoi sa vii cu un sfat mai bun. Asta in ideea in care acest act te-ar lumina. dar am serioase rezerve. Mars la cotet potaie!(editat de HotNews.ro)


Abonare la comentarii cu RSS
Întâlniri on-line | #deladistanță

Top 10 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.powered by
developed by