Reducerea concediului de ingrijire a copilului de la doi ani la un an raspunde nevoii femeilor de a reveni la munca dupa un termen mai scurt si evitarii deprofesionalizarii, este de parere presedintele Camerei Deputatilor. Roberta Anastase a subliniat ca exista statistici care releva nevoia femeilor de a reveni la locul de munca dupa un anumit timp, dupa sase luni in general, si a adaugat ca daca doresc acest lucru, ele trebuie sa aiba o alternativa care sa le ajute in ingrijirea si educarea copiilor, potrivit Agerpres.

Presedintele Camerei Deputatilor a sustinut, marti, in comisia senatoriala pentru invatamant, un proiect de lege care prevede extinderea reglementarii in ceea ce priveste serviciile de ingrijire si educare a copilului pe timpul zilei. Potrivit Robertei Anastase, proiectul de lege reintroduce atat serviciile oferite de bone - ca persoane fizice autorizate - cat si serviciile oferite de agentiile de baby-sitting, stabilind criterii, standarde foarte clare pentru toate aceste persoane.

De asemenea, presedintele Camerei Deputatilor a aratat ca proiectul de lege incearca sa stimuleze autoritatile locale astfel incat sa organizeze astfel de servicii "pornind de la premisa ca acest fel de servicii sunt ineficiente in acest moment".

Conform expunerii de motive anexate proiectului legislativ, in 1990 existau 840 de crese, iar in 2007 numarul acestora a scazut la 240, nemaireusind sa raspunda numarului de copii care exista in acest moment cu varsta intre 0 si 3 ani.

Membrii comisiei pentru invatamant a Senatului urmeaza sa dea un raport asupra acestui proiect legislativ.