​Mamele care se intorc mai devreme la lucru ar putea primi o indemnizatie de 500 de lei, a declarat, la Realitatea Tv, ministrul Muncii, Ioan Botis, adaugand ca la aceasta suma s-a ajuns in urma unor calcule facute de minister si spunand ca este "adeptul locului de munca. Incercam sa venim cu aceasta oferta astfel incat sa stimulam intoarcerea la locul de munca". Ministrul a lasat, insa, din nou sa se inteleaga caperioada actuala a concediului de ingrijire a copilului (2 ani) va fi scurtata, iar masura le-ar putea afecta si pe mamele aflate in acest moment in concediu de acest fel.

  • "De la momentul intrarii in vigoare a legii, s-ar putea stopa concediul de 2 ani. Trebuie sa discutam onest", a afirmat Ioan Botis.

La inceputul acestei saptamani, ministrul Muncii vorbea despre o indemnizatie de 400 de lei pentru mamele care se intorc mai repede la lucru: "Doresc foarte mult sa sprijin intoarcerea pe piata muncii a mamelor si Ministerul Muncii a venit cu propunerea unei indemnizatii de 400 lei pentru ca mamele sa revina mai rapid la locul de munca. Ramane sa vedem pe cat timp va beneficia de aceasta indemnizatie", spunea Ioan Botis.

Ministrul Muncii a vorbit si despre perioada de acordare a indemnizatiei pentru cresterea copilului, care ar putea fi modificata, variantele luate in calcul de minister pentru reducere fiind 12, 14 sau 18 luni, de la 2 ani cat este in prezent.