Vrancea "fierbe" de cateva saptamani. Miercuri am avut vreo opt cutremure mici iar intr-una din zilele trecute, chiar si patru seisme intr-o ora, scrie Mediafax.

Directorul Institutului de Seismologie Aplicata spune ca pana pe 26 noiembrie am putea avea un seism de 5 grade. Gheorghe Marmureanu spune ca nu vine acum un mare cutremur. Nu este nici o problema ca am avut chiar si 16 cutremure in ultimele doua zile, a declarat pentru Gandul profesorul Gheorghe Marmureanu, directorul Institutului National de Fizica a Pamantului.

Marele cutremur nu are nici o legatura cu acestea, iar "problema unui asemenea seism nu se va pune pentru o lunga perioada de timp", a mai spus specialistul. Asta, in ciuda faptului ca zilele trecute Vrancea a produs chiar si patru cutremure intr-o singura ora. Majoritatea, insa, nu s-au simtit, avand sub 4 grade pe Richter.

Si in zona balcanica au existat multe cutremure mici in ultima vreme, arata Centrul Seismic Euro Mediteranean. Acestea au fost seisme de suprafata produse la 15 - 20 de kilometri adancime. In jur de 250 de cutremure s-au produs pe continent numai saptamana trecuta, spun specialistii.