Intr-un scurt interviu pentru HotNews.ro, Sorin Ovidiu Vantu sustine ca nu il cunoaste personal pe Catalin Chelu dar ca, la un moment dat, "este foarte posibil ca afacerile noastre sa se fi intersectat", insa nu isi aminteste un caz concret. Numele lui Sorin Ovidiu Vantu a fost mentionat in referatul DNA in cazul arestarii preventive a omului de afaceri Catalin Chelu. Vezi in text ce spune Sorin Ovidiu Vantu despre relatiile sale cu Catalin Chelu.

Sorin Ovidiu VintuFoto: HotNews.ro / Victor Cozmei

In referatul DNA in cazul arestarii omului de afaceri Catalin Chelu si celor trei coinculpati in dosarul presupusei mite de 1 milion de euro este mentionat si numele lui Sorin Ovidiu Vantu. Procurorii noteaza ca invinuitul Catalin Chelu s-ar fi declarat un apropiat al lui Sorin Ovidiu Vantu si ca era ingrijorat de arestarea acestuia.

In septembrie Sorin Ovidiu Vantu a fost arestat preventiv pentru sase zile fiind acuzat de procurori de favorizarea infractorului Nicolae Popa. Iata pasajul din referatul DNA din cazul Chelu in care este mentionat numele lui Sorin Ovidiu Vantu:

Sorin Ovidu Vantu in referatul DNA

  • "Denuntatorul Fatuloiu Alexandru Nicolae s-a intalnit, in ziua de 10.09.2010, cu Badea Stefan Nitache, care i-a relatat ca, in esenta, inculpatul Catalin Chelu va lipsi o perioada de timp din tara intrucat era extrem de ingrijorat de arestarea omului de afaceri Sorin Ovidiu Vantu, cu care este in relatii foarte apropiate, astfel ca se va amana momentul in care il va contacta pe denuntatorul Fatuloiu Dan Valentin pentru clarificarea aspectelor referitoare la interventiile pe care dorea ca acesta sa le faca pentru rezolvarea favorabila a afacerilor lor judiciare."

Presa a mai relatat de-a lungul timpului ca omul de afaceri Catalin Chelu ar fi fost un interpus al lui Sorin Ovidiu Vantu. Iata ce nota ziarul Gandul in 2006:"Omul lui Vantu, Catalin Chelu, si-a vandut mamei sale pachetul majoritar de la CC Blue Telecom", detalii aici. Vezi mai jos ce a raspuns Sorin Ovidiu Vantu la intrebarile HotNews.ro referitor la cazul Chelu:

HotNews.ro: Informatiile din dosarul domnului Catalin Chelu arata ca dumnealui s-a declarat in relatii foarte apropiate cu dvs. Il cunoasteti pe acest domn, ati avut afaceri cu dumnealui?

Sorin Ovidiu Vantu: Personal nu il cunosc pe domnul Chelu. Nu imi amintesc de dumnealui. Eu m-am intalnit cu mii de oameni, posibil sa il fi intalnit si pe el, dar nu il reperez. Va repet ca nu il cunosc personal. Stiti, sunt unii care se declara foarte apropiati de mine si sunt si unii care declara ca nici nu ma cunosc.

HN: Presa a relatat ca domnul Chelu ar fi fost folosit de dvs. ca interpus in diferite achizitii.

SOV: Aceste supozitii sunt vechi de 10 ani. Pe vremuri se credea ca nu este un jucator de sine statator, ca ar fi cineva in spatele dumnealui. In timp s-a dovedit ca este de sine statator.

HN: I-ati dat bani vreodata domnului Chelu pentru a cumpara ceva in numele dvs.?

SOV:Nu, niciodata.

HN: S-au intersectat vreodata afacerile dvs. cu cele ale domnului Chelu?

SOV: Dumnealui fiind cu SIFF-urile, iar eu am fost jucator pe bursa, este foarte posibil ca afacerile noastre sa se fi intersectat. Nu imi amintesc de nici un caz concret.

HN: Cum comentati ca omul de afaceri Catalin Chelu era ingrijorat de arestarea dvs. si a plecat o vreme din tara?

SOV: Nu stiu de ce a facut o asemenea afirmatie.

HN: Cum traduceti dvs. cazul presupusei mite date de omul de afaceri Catalin Chelu secretarului de stat Fatuloiu?

SOV: Nu am nici o informatie in plus fata de cele din presa. Nu pot sa comentez.