Schimbarile de la varful Ministerului Administratiei si Internelor erau necesare, iar politistii care au fost numiti pe functii de raspundere "sunt profesionisti desavarsiti", a declarat, marti, fostul ministru de Interne, senatorul PDL Vasile Blaga, transmite Agerpres.

El a subliniat ca ii cunoaste si a lucrat cu amandoi, fiind cel care l-a numit, in 2005, pe Ioan Dascalu in functia de sef al Inspectoratului Politiei Judetene Arad "unde s-a descurcat foarte bine", iar in privinta lui Liviu Popa a precizat ca peste 80% din cazurile de coruptie pe care Parchetul General le-a rezolvat au fost instrumentate de Directia Generala Anticoruptie, pe care a condus-o acesta.

"Cred ca domnul Fatuloiu este dator sa faca niste precizari pentru ca si-a exprimat nemultumirile (...) in calitate oficiala de secretar de stat. Cred ca ar trebui sa le explice public", a adaugat Blaga.

El a spus ca a apreciat pozitia succesorului sau, Traian Igas, privind solicitarea demisiilor tuturor politistilor nemteni care s-au solidarizat cu seful IPJ Neamt, Aurelian Soric.

"Pana la urma, daca te solidarizezi cu un inspector care nu considera camataria o infractiune, atunci ai o problema", a spus Blaga.

Ministrul Administratiei si Internelor, Traian Igas, i-a eliberat marti din functie pe secretarul de stat cu Ordinea Publica din minister, chestorul sef Dan Valentin Fatuloiu si pe seful Inspectoratului General al Politiei Romane, Petre Toba. Acestia au fost inlocuiti de comisarul-sef Ioan Dascalu, atasat de interne in Marea Britanie si Irlanda de Nord, in functia de secretar de stat in MAI, si de Liviu Popa, fost sef al Directiei Generale Anticoruptie (DGA).

In locul lui Liviu Popa, la DGA a fost imputernicit chestorul Arion Tiganasu.

La Inspectoratul Judetean de Politie Piatra Neamt, a fost imputernicit la comanda comisarul sef Manole Dorel, in locul lui Aurelian Soric, care a solicitat eliberarea din functie.