Seful Politiei Romane, Petre Toba, si secretarul de stat Dan Valentin Fatuloiu, seful Departamentului de Ordine si Siguranta Publica, au fost propusi pentru schimbarea din functii, cererile de demitere a acestora fiind trimise la Guvern, au declarat, marti, pentru Mediafax, surse oficiale.

UPDATE Premierul Emil Boc a fost de acord cu schimbarea din functie a sefului Politiei Romane, Petre Toba, si secretarului de stat Dan Valentin Fatuloiu, seful Departamentului de Ordine si Siguranta Publica, au declarat agentiei Mediafax surse oficiale.

Sursele citate au precizat ca Petre Toba era propus pentru schimbarea din functia de sef al Politiei Romane inca de saptamana trecuta, in urma scandalului de la Piatra Neamt.

Cererea de schimbare din functie a lui Toba a fost trimisa la Guvern inca de martea trecuta.

In locul lui Petre Toba ar urma sa fie numit Ioan Dascalu, atasatul de Interne la Ambasada Romaniei din Marea Britanie, potrivit surselor citate.

Inlocuitorul lui Fatuloiu ar urma sa fie Liviu Popa, seful Directiei Generale Anticoruptie.

Potrivit articolului 8 din Legea 218/2002 privind organizarea si functionarea Politiei Romane, Inspectoratul General al Politiei Romane este condus de un inspector general numit prin decizie a primului-ministru, la propunerea ministrului de Interne, dupa consultarea Corpului National al Politistilor.

Numele secretarului de stat in MAI Dan Fatuloiu este legat de cel mai mare scandal de coruptie din Politie.

Dan Fatuloiu, alaturi de fiul sau, Alexandru (administrator a sase firme-n.r.), l-a denuntat pe omul de afaceri Catalin Chelu ca a vrut sa-l mituiasca, in schimbul rezolvarii favorabile a celor 48 de dosare penale in care omul de afaceri este cercetat. Valoarea mitei se ridica la un milion de euro.

Secretarul de stat Dan Fatuloiu i-a cerut ministrului Administratiei si Internelor, Traian Igas, martea trecuta, demiterea sefului Politiei Romane, Petre Toba. Fatuloiu declara, saptamana trecuta, pentru Gandul, ca daca Igas nu il demite pe Toba, el isi va da demisia.

Fatuloiu mai spunea ca Petre Toba a adus Politia Romana la nivelul de acum zece ani.

Cererea de demitere a sefului IGPR a venit in urma scandalului de la Piatra Neamt, in urma caruia s-a pus problema demiterii si sefului IPJ Neamt, Aurelian Soric.

Dan Fatuloiu a mers la Piatra Neamt in urma atacului lui Cristian Chilat asupra fratilor Gheorghita si Bogdan Mararu, cunoscuti membri ai lumii interlope si i-a propus ministrului de Interne, Traian Igas, schimbarea din functie a lui Aurelian Vasea Soric, pentru management defectuos.