Procesul in care Dan Diaconescu a fost trimis in judecata pentru santaj a fost amanat, luni, de magistratii Judecatoriei sectorului 1, pana pe 17 ianuarie 2011, pentru ca inculpatii din dosar sa isi poata angaja un avocat, anunta Agerpres. Instanta a admis cererea lui Dan Diaconescu, Doru Parv si Mitrus Ghezea privind acordarea unui nou termen in vederea angajarii unui aparator. Patronul postului de televiziune OTV, Dan Diaconescu, si ceilalti inculpati din dosar au fost trimisi in judecata pe 25 octombrie de procurorii anticoruptie.

Dan DiaconescuFoto: AGERPRES

Potrivt DNA, Dan Diaconescu - patronul postului OTV, Doru Parv - realizator de programe la OTV, si Ghezea Mitrus - jurnalist, fost realizator OTV si fost director general al publicatiei "Atac la persoana", au fost trimisi in judecata de procurorii anticoruptie, pentru santajarea primarului comunei aradene Zarand, Ion Mot, precum si a omului de afaceri Paul Petru Tardea.

În rechizitoriul întocmit, procurorii arata ca, în perioada mai - septembrie 2009, inculpatul Dan Diaconescu a exercitat acte repetate de ameninţare, atât în mod direct, în cadrul emisiunii de la OTV, cât şi indirect, prin intermediul coinculpatului Pârv, asupra unui primar al unei comune din judeţul Arad, pentru a-l determina să le dea suma totală de 200.000 de euro.

"Ameninţarea a constat în dezvăluirea, la postul de televiziune OTV, a unor fapte reale sau imaginare, compromiţătoare pentru primar, cum ar fi invocarea faptului că ar fi corupt, că ar fi săvârşit tranzacţii ilicite cu terenuri agricole aparţinând cetăţenilor comunei, păgubindu-i pe aceştia, că are o avere importantă obţinută ilicit şi că face trafic de influenţă pe lângă unii miniştri", sustin procurorii DNA.

Potrivit acestora, sub presiunea ameninţărilor, primarul i-ar fi dat inculpatului Pârv suma de 30.000 de euro şi 42.000 de lei, scopul fiind ca banii să ajungă, în final, la Dan Diaconescu.

DNA precizează că, în cursul lunii aprilie 2005, inculpatul Diaconescu a exercitat acte repetate de ameninţare, atât în mod direct, în cadrul emisiunii, cât şi indirect, prin intermediul inculpatului Ghezea, realizatorul emisiunii 'Semnal de alarmă', difuzată pe acelaşi post de televiziune, asupra unui om de afaceri, pentru a-l determina să-i dea suma totală de 100.000 de euro, din care a primit efectiv 4.500 de euro.

În vederea recuperării sumei care a reprezentat obiectul infracţiunii de şantaj, a fost instituit sechestru asigurător asupra unui imobil din municipiul Arad, aparţinând inculpatului Pârv, până la concurenţa sumei de 30.000 de euro şi 42.000 de lei.

La data de 23 iunie 2010, Judecătoria Sectorului 1 a admis cererea procurorilor de arestare preventivă pentru 29 de zile a inculpaţilor Dan Diaconescu şi Doru Pârv, însă două zile mai târziu Tribunalul Bucureşti a înlocuit măsura arestării preventive a patronului OTV cu cea de obligare de a nu părăsi ţara.