Procurorii Directiei Nationale Anticoruptie solicita judecatorilor de la Tribunalul Bucuresti emiterea unor mandate de arestare preventiva pe 29 de zile pe numele omului de afaceri Catalin Chelu, precum si pentru Gabriel Constantinescu, Antonel Bunu si Stefan Badea, acuzati ca au incercat mituirea secretarului de stat in Ministerul Administratiei si Internelor Dan Valentin Fatuloiu, relateaza Agerpres.

Cei patru au ajuns deja la tribunal, sedinta de judecata urmand sa inceapa la ora 9.30. Dezbaterile se vor desfasura cu usile inchise.

Procurorii Directiei Nationale Anticoruptie l-au prins, vineri, in flagrant delict, pe omul de afaceri Catalin Chelu, care a incercat sa ofere mita secretarului de stat Dan Fatuloiu.

Omul de afaceri Catalin Chelu si celelalte trei persoane implicate in dosarul mitei de la MAI au fost retinuti, sambata dimineata, pentru 24 de ore, de procurorii DNA, dupa ce au fost audiati toata noaptea.

Potrivit unor surse judiciare, Catalin Chelu i-ar fi oferit lui Fatuloiu 50.000 de euro pentru a-i rezolva mai multe dosare penale in care omul de afaceri era implicat. Mita ar fi constat in bani, doua masini si doua case situate in Bucuresti.

Catalin Chelu este un cunoscut investitor pe bursa, in special pe SIF-uri, averea sa fiind estimata la 15-17 milioane de euro.