Şeful IPJ Neamţ, Aurelian Şoric, este cercetat disciplinar pentru afirmaţiile publice şi conduita profesională, la solicitarea ministrului Internelor, Traian Igaş, a anunţat, joi, Ministerul de Interne, potrivit Mediafax. Ministrul Traian Igaş dispusese, în urmă cu o zi, declanşarea cercetării prealabile faţă de comisarul şef de poliţie Aurelian Şoric, şeful Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Neamţ, pentru afirmaţiile publice şi conduita profesională ale acestuia.

Măsura a fost dispusă conform art. 62 ind.1 din Legea 360/2002 privind Statutul poliţistului şi alte reglementări legale privind regimul disciplinar al personalului MAI.

Începând de miercuri, o echipă din cadrul Corpului de Control al ministrului face verificări la Inspectoratul Judeţean de Poliţie Neamţ, privind managamentul conducerii instituţiei.

Ministrul a cerut ca activitatea de control, coordonată de şeful Corpului de Control, chestor principal de poliţie Aurel Vlădulescu, să fie efectuată în regim de urgenţă, în termen de o săptămână: "Am venit să verificăm situaţia managerială de la Poliţia Neamţ. Avem la dispoziţie o săptămână pentru a face aceste verificări, iar după finalizarea controlului, care are loc în regim de urgenţă, îi vom prezenta rezultatele domnului Traian Igaş, ministrul Administraţiei şi Internelor", declara, miercuri, Aurel Vlădescu.

Verificările Corpului de Control au început la Piatra Neamţ după ce şeful Poliţiei Judeţene, comisarul şef Aurelian Vasea Şoric, a fost acuzat că ar "pactiza" cu lumea interlopă.

  • Aurelian Soric, acuzat de legaturi cu lumea interlopa

Ancheta privind asasinatul de la Piatra Neamt a fost preluata, de marti, de catre Parchetul Inaltei Curti de Casatie si Justitie, dupa ce presa locala a scris despre o presupusa apropiere intre seful IJP Neamt si familia lui Gheorghita Marartu. Presa locala a relatat ca Aurelian Soric ar avea legaturi cu gruparea Mararu. Conform surselor citate, seful Inspectoratului de Politie Judetean Neamt, Aurelian Soric, ar fi chiar vecin cu familia Mararu, de la care a cumparat terenul de casa. Totodata, presa locala a sustinut ca sotia lui Aurelian Soric, care este notar, ar fi parafat acte la limita legalitatii, in beneficiul unor presupusi membri ai lumii interlope.

Seful Politiei Judetene Neamt, comisar-sef Aurelian Soric, a declarat, marti, intr-o conferinta de presa, referitor la acuzatiile potrivit carora ar avea legaturi cu gruparea Mararu, ca nu a avut nicio legatura cu familia Mararu, sustinand, cu ochii inlacrimati, ca presa isi bate joc de familia lui: "Nu am nicio legatura cu familia Mararu. Am avut o relatie cat se poate de fireasca. De ce este interlop (n.r. - Gheorghita Mararu) pentru ca dadea bani la oameni si le lua camata? Sunt procurori care dau bani".

Scandalul iscat de asasinatul de la Piatra Neamt a fost la un pas sa aduca demiterea din functie a sefului IPJ Neamt, Aurelian Soric, si a sefului Politiei Romane, Petre Toba, dupa ce Dan Valentin Fatuloiu, secretar de stat in MAI, a cerut demiterea celor doi.