Magistratii Inaltei Curti de Casatie si Justitie (ICCJ) judeca, marti, procesul in care senatorul Catalin Voicu a fost trimis in judecata pentru fapte de coruptie, alaturi de fostul judecator Florin Costiniu si de oamenii de afaceri Marius Locic si Costel Casuneanu. Senatorul Catalin Voicu este acuzat de trafic de influenta si fals in inscrisuri sub semnatura privata in legatura cu fapte de coruptie.

Alaturi de acesta sunt judecati si Florin Costiniu, judecator la Inalta Curte de Casatie si Justitie, fost presedinte al Sectiei civile si de proprietate intelectuala a instantei supreme, pentru complicitate la trafic de influenta, Costel Casuneanu, asociat la SC PA&CO International SRL Bacau, pentru cumparare de influenta, precum si Marius Locic, administrator al SC Locic Imobiliare SRL, acuzat de cumparare de influenta, fals in inscrisuri sub semnatura privata in legatura cu fapte de coruptie, participatie improprie la fals intelectual la legea contabilitatii in legatura cu fapte de coruptie.

Costiniu, Casuneanu si Locic au stat in arest timp de trei zile, un complet de judecata apreciind ca acestia pot fi cercetati in libertate.