Premierul Emil Boc a inaugurat, sambata, inca 10 kilometri ai Autostrazii Transilvania, intre Turda si Campia Turzii. "E o vorba la romani, ca toamna se numara bobocii. Toamna aceasta se numara kilometrii de autostrada", a spus premierul, adaugand ca in 2011 "lucrurile vor merge si mai departe, pentru ca vom folosi banii din fondurile europene". Ceremonia a avut loc la aproape un an dupa ce seful Guvernului a inaugurat primii 42 de kilometri ai Autostrazii Transilvania, pe tronsonul 2B Turda-Gilau, el parcurgand atunci traseul la volanul unei Dacii Logan.

Boc a spus ca, desi este an de criza, "am facut mai mult decat altii in vremuri de crestere economica", adaugand ca in ultimii doi ani au fost dati in folosinta 116 km de autostrada "intre care 76 kilometri au fost finalizati in 2009, iar in 2010 este vorba de 46 de kilometri". "S-au pierdut anii 2007-2008, cand nu s-a facut nimic cu fondurile de la UE", a afirmat premierul.

Intrebat de ziaristi cand crede ca va fi finalizata Autostrada Transilvania, premierul a replicat: "Multumesc pentru intrebare!".

La inaugurarea de sambata a participat si ministrul Transporturilor, Anca Boagiu. Acesta a spus ca "lucrarile vor fi platite pe masura ce sunt executate".

Boagiu a spus ca "banii catre Bechtel vor fi achitati dupa ce vor fi evaluate lucrarille. Bechetl are un contract platit din bani publici".

Dupa ce au taiat panglica si au facut declaratii de presa, Boc si Boagiu au plecat sa verifice starea drumului, seful Executivului aflandu-se la volanul unei masini Dacia Duster.

Autostrada Transilvania este proiectata pe o lungime totala de 415 kilometri.

Directorul de comunicare al constructorului american Bechtel, Bogdan Sgarcitu, a declarat recent pentru Mediafax ca tronsonul Turda-Campia Turzii poate fi deschis traficului rutier incepand cu luna noiembrie si ca lucrarile ar putea continua pe tronsonul 3C, in judetul Bihor: "Se va putea circula, astfel, de la Gilau la Campia Turzii pe tronsonul 2B, pe o distanta de 52 de kilometri. Bechtel ar putea continua, ulterior, lucrarile pe A3 in judetul Bihor, pe tronsonul 3C, intre Suplacu de Barcau si Bors".

Sgarcitu a precizat ca Bechtel mai are de primit din partea statului aproximativ 90 milioane euro pentru lucrarile realizate in anul 2010.