Primul-ministru Emil Boc i-a spus, marti, vicepresedintelui Adunarii Nationale Populare Chineze, Simayi Tieliwaerdi, ca Romania doreste sa reia relatiile economice bune cu Republica Populara Chineza, in perioada crizei economice, relateaza Agerpres.

In cadrul unei intrevederi dintre cei doi oficiali, la Palatul Victoria, premierul roman i-a reamintit oaspetelui sau ca "Romania a fost a treia tara care a recunoscut China".

"Vizita dumneavoastra va fi un bun prilej de dezvoltare a relatiilor noastre politice, economice si culturale. Tarile noastre au o lunga traditie de colaborare. Dupa cum stiti, Romania a fost a treia tara care a recunoscut China, in 1949, si avem atat relatii economice, culturale, cat si politice foarte bune si am dori ca aceasta perioada de criza economica sa fie un moment in care sa reluam aceste relatii economice, astfel incat colaborarea noastra sa fie foarte buna", i-a spus Boc oficialului chinez.

La randul sau, Simayi Tieliwaerdi i-a transmis lui Emil Boc "urarile de bine" din partea premierului chinez, Wen Jiabao.

"Va adresez sincere multumiri ca v-ati facut timp sa ne primiti si urarile de bine din partea domnului Wen Jiabao, premierul chinez", a spus vicepresedintele Adunarii Nationale Populare Chineze.