Camera Deputatilor a adoptat tacit, marti, o propunere legislativa a PSD care prevede ca presedintii, vicepresedintii, secretarii si trezorierii federatiilor si confederatiilor sindicale sa nu mai fie obligati sa-si declare averea si interesele, asa cum prevede, in prezent, Legea ANI, anunta Mediafax. Senatul este Camera decizionala.

Propunerea legislativa a fost initiata de opt deputati PSD si stipuleaza ca se abroga articolul din Legea ANI care se refera la obligativitatea presedintilor, vicepresedintilor, secretarilor si trezorierilor federatiilor si confederatiilor sindicale de a depune declaratii de avere si interese.

Initiatorii au considerat ca liderii sindicali au fost cuprinsi, in mod abuziv, in categoria demnitarilor pentru "a fi supusi sistematic la presiuni si santaj din partea autoritatilor publice".

Termenul de dezbatere de 29 octombrie a fost depasit si propunerea legislativa se considera adoptata tacit.

Legea ANI a fost adoptata, in 24 august, de plenul Senatului, in forma propusa de Camera, dupa ce senatorii au respins amendamentul privind exceptarea liderilor sindicali de la obligatia de a depune declaratii de avere.