Vicepremierul Serbiei, Bozidar Djelic, aflat, luni, la Bucuresti, cu prilejul Summit-ului Dunarii, i-a propus premierului Emil Boc construirea unei autostrazi care sa faca legatura intre Romania si Serbia.

"Vicepremierul sarb a mentionat ca tara sa este interesata in dezvoltarea unor proiecte in comun in domeniul turismului si al infrastructurii, context in care a propus construirea unei autostrazi care sa faca legatura intre Romania si Serbia. Primul-ministru Emil Boc a salutat aceasta propunere, afirmand ca si Romania este interesata de o conexiune rutiera moderna cu Serbia, propunerea sarba urmand a fi analizata din punct de vedere economic", se arata intr-un comunicat al Executivului.

La Summit-ul Dunarii, care a inceput, luni, la Bucuresti, participa delegatii din 14 state riverane Dunarii - Austria, Bosnia Hertegovina, Bulgaria, Republica Ceha, Croatia, Germania, Muntenegru, Republica Moldova, Romania, Serbia, Slovacia, Slovenia, Ucraina, Ungaria -, precum si reprezentanti ai landurilor riverane din Austria si Germania. Institutiile europene sunt reprezentate, alaturi de presedintele Comisiei Europene, Jose Manuel Barroso, de presedintele Comitetului Regiunilor, Mercedes Bresso. Polonia a fost invitata in calitate de observator.

Reuniunea are ca scop reconfirmarea sprijinului politic al tarilor riverane pentru viitoarea strategie a Uniunii Europene pentru aceasta regiune si are loc in perspectiva comunicarii si a planului de actiuni aferent pe care Comisia Europeana le va prezenta pe aceasta tema in luna decembrie, urmand ca forma finala a strategiei sa fie aprobata la Consiliul European din iunie 2011.