Guvernatorul BNR, Mugur Isarescu, nu este interesat de o noua candidatura la Presedintie pentru a imbunatati conditiile din mediul de afaceri, aratand ca oricum rezolvarea acestor probleme nu tine de seful statului, si spune ca va ramane la vinaria sa, unde va produce un vin bun, relateaza Mediafax.

Isarescu a spus la emisiunea "Dupa 20 de ani", difuzata duminica la Pro TV, ca a inteles din activitatea firmei la care este actionar majoritar ca nu este usor sa se faca afaceri in sens pozitiv in Romania, adica sa se creeze locuri de munca, sa se plateasca salarii si impozite, in contextul birocratiei ridicate si al numarului mare de impozite.

Intrebat de ce nu candideaza la Presedintie pentru a schimba lucrurile, Isarescu a aratat ca rezolvarea problemelor nu depinde de o asemenea functie.

  • "Nu vad de ce ar depinde chestia asta de functia de presedinte. Eu cred ca depinde mai mult de vinaria mea, de faptul ca ma ciondanesc cu cei de pe plan local si uite mai apar si va mai zic dumneavoastra. Ca si dumneavoastra aveti tot o firma care probabil rasufla greu, ca orice firma in situatia de fata", a continuat guvernatorul bancii centrale.

La intrebarea daca s-a mai gandit la o noua candidatura la Presedintie, Isarescu a afirmat:

  • "O sa raman la vinarie si va promit ca o sa produc vin bun!"

In ultimul an, in special dupa ce guvernul a cazut in toamna anului 2009, numele lui Isarescu a fost vehiculat de mai multe ori pentru functia de premier, de fiecare data insa guvernatorul BNR sau apropiatii acestuia infirmand acceptarea unei asemenea oferte.

Isarescu a fost premier din decembrie 1999 pana in noiembrie 2000, cand a candidat la Presedintie, insa a obtinut in primul tur de scrutin doar 9,5% din voturi.