Presedintele Traian Basescu a declarat miercuri, la Ljubljana, ca va continua sa respinga de la promulgare legile care incalca masurile anticriza ale Guvernului, relateaza Agerpres. Seful statului a apreciat ca "in momentul de fata, Romania a trecut de perioada dificila" din punct de vedere al crizei economice.

Aflat intr-o vizita oficiala in Slovenia, el a fost intrebat de o jurnalista slovena de ce a returnat Parlamentului Romaniei, spre reexaminare, legile privind scaderea TVA la alimentele de baza si neimpozitarea pensiilor sub 2.000 de lei.

"Legile pe care le-am intors ieri (n.r. marti) la Parlament, a caror promulgare am refuzat-o, erau legi care veneau in contradictie sau in sens invers cu masurile luate de Guvern, de aceea le-am trimis inapoi. Si voi continua sa am aceasta politica, pentru ca asta trebuie sa facem acum, sa ne restabilim echilibrele macroeconomice", a raspuns Traian Basescu.

Acesta a mai afirmat ca Romania a trecut de perioada dificila din punct de vedere al crizei economice.

"Va pot spune ca in momentul de fata Romania a trecut de perioada dificila, intram intr-o perioada de consolidare a stabilitatii macroeconomice si perspectiva anului 2011, asa cum este apreciata si de organismele internationale, va consemna reluarea cresterii economice pentru Romania", a spus seful statului roman.

Presedintele Traian Basescu efectueaza, miercuri, o vizita de o zi in Slovenia, unde a avut deja o intrevedere cu omologul sau sloven, Danilo Turk.