Judecatoria Sectorului 1 a decis, marti, ca patronul OTV, Dan Diaconescu, sa nu poata parasi tara pe durata procesului in care este judecat pentru fapte de santaj. Totodata i s-a impus sa nu discute in vreun fel cu partile vatamate sau cu inculpatii din dosar, nici macar prin mass-media, informeaza Mediafax.

Instanta bucuresteana a admis astfel, marti, cererea Directiei Nationale Anticoruptie privind luarea masurii obligarii de a nu parasi tara in cazul lui Dan Diaconescu.

Totodata, instanta a decis ca Diaconescu sa nu se apropie de partea vatamata Ion Florin Mot, de inculpatii Dorel Petru Parv si Ghezea Mitrus si de martorii Cornelia Marga, Angelica Flueras, Oana Mihaela Moise, Petru Sasu, Daniel Cristian Croitoru, Corina Simona Codeus, Cristina Predescu, Sorin Mircea Oprescu, Andrei Ioan Chiliman, Denis Laurentiu Diaconescu, Paul-Petre Tardea, Sorin Marcel Puscas, Sorin Gheorghe Micula-Cociuban, Constantin Romeo Tociu, Petre Nastase, Gabriel Viorel Matyas, Catalin Alexandru Macovei, Horia Georgescu, Adrian Horia Miclescu, Mircea Bolundut, Nelu Ciobanu si Vasile Draghici si sa nu comunice cu aceste persoane direct sau indirect, inclusiv prin mass-media.

Prin aceeasi decizie de marti, instanta i-a mai impus lui Diaconescu ca pe durata masurii preventive sa respecte urmatoarele obligatii: sa se prezinte la instanta de judecata ori de cate ori este chemat, sa se prezinte la sectia de politie in a carei raza domiciliaza, conform programului de supraveghere intocmit de organul de politie, sau ori de cate ori este chemat, sa nu isi schimbe locuinta fara incuviintarea organului judiciar care a dispus masura, sa nu detina, sa nu foloseasca si sa nu poarte nicio categorie de arme.

Diaconescu este avertizat de instanta de judecata ca in caz de incalcare cu rea-credinta a masurii sau a obligatiilor ce ii revin, Judecatoria sectorului 1 Bucuresti poate lua fata de el masura arestarii preventive. Aceasta decizie poate fi contestata de avocatii celor in cauza.

Patronul postului OTV, Dan Diaconescu, Doru Parv si Ghezea Mitrus au fost trimisi in judecata, in 21 octombrie, de catre procurorii anticoruptie, pentru santajarea primarului comunei aradene Zarand, Ion Mot, precum si a omului de afaceri Paul Petru Tardea.