Echipele de militari si jandarmi care cerceteaza zona unde s-a prabusit, luni, avionul militar MiG 21 LancerR, au gasit cutia neagra a aeronavei, anunta Mediafax, citand surse militare. Cutia neagra urmeaza sa fie analizata de comisia tehnica a Ministerului Apararii. "S-a descoperit cutia neagra a MiG-ului si fragmente umane carbonizate ale celor doi piloti", au precizat sursele citate.

Echipele de militari si jandarmi au cercetat zona atat luni dupa-amiaza, cat si in noaptea de luni spre marti, la lumina reflectoarelor, fragmentele aeronavei fiind imprastiate, dupa impactul cu solul, pe sute de metri.

In cursul diminetii de marti, un elicopter militar a survolat zona in care s-a prabusit avionul si a filmat resturile si locul impactului.

Cauzele producerii accidentului aviatic sunt investigate atat de o comisie tehnica a Ministerului Apararii Nationale, cat si de Parchetul Militar Cluj.

Avionul MiG 21 LanceR s-a prabusit, luni, in apropiere de Campia Turzii, cei doi militari aflati la bord - capitan-comandorul Laurentiu-Nicolae Chirita si capitan-comandorul Sorin-Traian Avram, ambii avand o experienta de circa 1.000 de ore de zbor - pierzandu-si viata in urma accidentului.

Capitan-comandorul Laurentiu-Nicolae Chirita, in varsta de 40 de ani, pilot pe avioane supersonice, clasa I, instructor de zbor ziua si noaptea, in toate conditiile meteorologice, avea la activ aproape 1.300 ore de zbor, din care 940 pe MiG-21. El era casatorit si avea un copil.

Capitan-comandorul Sorin-Traian Avram, in varsta de 40 de ani, pilot pe avioane supersonice, clasa I, instructor de zbor ziua si noaptea, in toate conditiile meteorologice, avea la activ aproape 1.000 ore de zbor, din care 830 pe MiG-21. El casatorit si avea un copil.

Potrivit Ministerului Apararii Nationale, prin ordin al ministrului Gabriel Oprea, marti, la ora 8.00, in toate unitatile militare din tara si din teatrele de operatii, s-au desfasurat ceremonii militare si religioase in semn de recunostinta si respect pentru cei doi militari decedati in accidentul de luni.