In negocierile dintre autoritatile romane si reprezentantii FMI, CE si BM nu au fost luate in discutie noi reduceri de salarii si pensii pentru anul 2011, desi sunt necesare reglaje pentru cheltuielile din sectorul public, a declarat, vineri, presedintele de onoare al UNPR, Cristian Diaconescu, dupa o intalnire cu oficialii Fondului Monetar, ai Comisiei Europene si ai Bancii Mondiale, prezenti zilele acestea la Bucuresti, potrivit Mediafax.

Potrivit lui Cristian Diaconescu, pozitia reprezentantilor FMI s-a dovedit flexibila, liderul UNPR mentionand ca, sub conditia pastrarii echilibrului macroeconomic si a deficitului bugetar de 4,4% pentru 2011, Guvernul are libertatea de a lua masurile pe care le considera necesare pentru reglarea nivelului de trai, reluarea unui proces pozitiv pentru salarii si pensii si crearea unor premise pentru investitii.

Fostul ministru de Externe a mai precizat ca discutiile cu oficialii institutiilor internationale au aratat ca Guvernul roman trebuie sa faca o prioritate din accelerarea atragerii fondurilor europene.

Presedintele de onoare al UNPR a precizat ca formatiunea pe care o reprezinta este de acord cu incheierea unui nou acord cu FMI, insa unul de garantie, nu care sa implice si imprumuturi financiare. Cristian Diaconescu a mai adaugat ca una din temele discutate cu reprezentantii FMI, BM si CE a fost necesitatea reducerii nivelului de impozitare al muncii, UNPR propunand o reducere a CAS, reducere care ar putea fi reglementata prin legea bugetului de stat pe 2011.