Miercuri, in Parlamentul Romaniei, motiunea de cenzura initiata de parlamentarii opozitiei nu au reusit sa obtina decat 219 voturi, fata de cele 236 necesare pentru demiterea Guvernului. Sedinta de dezbatere a motiunii de cenzura a fost una lunga si anosta, multi parlamentari alegand sa se intretina cu alte lucruri decat sa-i asculte pe colegii care luau cuvantul la tribuna. Singurul moment mai tensionat l-a avut protagonist pe premierul Emil Boc caruia i s-a strigat "Demisia!" de catre toti parlamentarii opozitiei si apoi a fost asaltat de catre deputatii PSD cu dosare cu semnaturi pentru demiterea guvernului.

Ce nu s-a vazut la televizor la votarea motiunii de cenzuraFoto: Hotnews

Sedinta camerelor reunite ale Parlamentului pentru a dezbate motiunea de cenzura a inceput in jurul orei 11:00. In sala, deputatul PSD Aura Vasile a impartit pancarte pe care scria "2.500.000 de romani iti cer un vot pentru motiune".

Din sala au lipsit la inceput o parte din parlamentarii PD-L, precum si liderul PSD Victor Ponta a ajuns la Parlament, dupa ce a participat, timp de 3 ore, la mitingul sindicatelor. In piata Constitutiei, in fata Palatului Parlamentului protestau aproximativ 30.000 de oameni, potrivit jandarmeriei.

Parlamentarii PNL au purtat in piept insigne reprezentand o coasa taiata cu o linie rosie. PSD a depus dosare cu semnaturile pentru motiune chiar in fata plenului.

Disputele din sala de sedinte nu au avut loc doar intre parlamentari. Mai multi reprezentanti ai ONG-ului Militia Spirituala au afisat de la un balcon bannere pe care scria "Guvernul Boc= Banca Mafiei", "Desant in Parlament. Sclavi vs Inteligenta", "Cand numara Miss Roberta se umfla pe loc Omerta", "Teroristii Romaniei: Roberta, Cotoi si restul de oi".

De cealalta parte a salii sunt reprezentanti ai unui ONG intitulat "Liga pentru Presedinte", sustinatorii PDL care l-au aplaudat pe premierul Emil Boc. In alta parte a salii, tot la loje, au fost invitati "Blogarii liberali" care au acuzat fortele de ordine ca nu i-au lasat sa intre imbracati in tricouri albe cu o coasa incadrata intr-un cerc rosu taiat.

Rand pe rand, la microfon s-au perindat reprezentanti ai partidelor parlamentare care au tinut discursuri pro sau anti motiune. Din cauza ca atmosfera din sala nu era prea antrenanta, multi dintre parlamentari au ales sa-si ocupe timpul cu alte indeletniciri.

Unii citeau ziarele sau site-urile de stiri. Un alt parlamentar cauta sa-si cumpere covoare pe internet, in timp ce altii s-au intretinut cu glume.

Senatorul PNL Puiu Hasotti i-a daruit premierului Emil Boc, in plenul Parlamentului, o carte cu foi albe, pe a carei coperta de culoare portocalie scria "Realizarile Guvernului Boc in 2009-2010",

La ora 16:30, Premierul Emil Boc a incercat sa ia cuvantul, pentru a doua oara, dar deputatii PSD au inceput sa aduca dosarele cu semnaturile pentru demiterea Guvernului, in timp ce opozitia scanda "Demisia, Demisia!.

Boc le-a transmis celor care veneau cu dosare la tribuna Parlamentului "Stati cuminiti, stati cuminiti", dupa care s-a retras la locurile rezervate Guvernului. Imediat a intervenit presedintele Senatului, Mircea Geoana, care le-a cerut parlamentarilor sa respecte demnitatea institutiei Parlamentului Romaniei

La ora 17:08 a inceput votul secret cu bile asupra motiunii de cenzura. Dupa ce s-a terminat votul, mai multi parlamentari ai opozitiei au iesit definitiv din sala, dezamagiti. "Degeaba. Nu are cum sa treaca. Nu ati vazut cati am votat?".

La ora 18:00 se anunta oficial: 220 de voturi, 219 voturi valabile pentru motiune. Rezultatul final: Motiunea de cenzura pica, Guvernul Boc ramane in functie, iar miile de protestatari din fata Parlamentului incep sa plece spre autocare, suparati si dezamagiti.