Mitingul de la Guvern si marsul de protest spre Palatul Parlamentului organizate de confederatiile sindicale, miercuri, in ziua votarii motiunii de cenzura, modifica traseele mai multor autobuze care circula prin centrul Capitalei, informeaza Mediafax.

Transport RATBFoto: Agerpres

Sindicalistii se vor aduna intre orele 7.30 si 9.00, dupa care vor pleca spre Piata Victoriei, unde la ora 10.00 va incepe mitingul. O ora mai tarziu, sindicalistii vor pleca in mars pe traseul Bulevardul Magheru - Piata Unirii - Piata Constitutiei, unde vor ramane pana aproximativ la ora 17.30.

Pentru protestul sindicalistilor, miercuri, de la ora 7.00, va fi restrictionat traficul rutier pe Bulevardul Kiseleff - de la Piata Arcul de Triumf pana la Piata Victoriei, pe Bulevardul Aviatorilor - de la Piata Charles de Gaulle pana la Piata Victoriei, accesul dinspre Bulevardul Ion Mihalache catre Piata Victoriei, precum si efectuarea virajului la stanga din Piata Victoriei catre Bulevardul Ion Mihalache, Calea Victoriei si Bulevardul Lascar Catargiu.

Din cauza acestor restrictii de circulatie, de la ora 6.30 si pana in jurul orei 10.00, mai multe autobuze vor avea trasee modificate. Astfel, autobuzele liniei 122 vor circula pe traseul de baza numai intre Cartierul Latin si Piata Romana, linia 300 va functiona pe traseul de baza intre Clabucet si intersectia Bulevardului Ion Mihalache cu strada Buzesti (Piata Victoriei), apoi pe un traseu modificat in ambele sensuri prin strazile Buzesti si Occidentului, Bulevardul Gh. Manu, Bulevardul Lascar Catargiu, Piata Romana. De asemenea, autobuzele liniei 381 vor circula pe traseul de baza numai intre Piata Resita si Piata Romana, iar cele de pe linia 783 vor merge, in ambele sensuri, de la Piata Arcul de Triumf, prin Bulevardul Constantin Prezan, Calea Dorobantilor, Bulevardul Dacia, Piata Romana, Bulevardul Magheru, apoi traseul de baza.

In timpul marsului de protest de la Palatul Victoria spre Palatul Parlamentului, incepand cu ora 10.30 va fi restrictionat traficul atat pe traseul Bulevardul Lascar Catargiu - Bulevardul Magheru, Bulevardul I.C. Bratianu - Bulevardul Unirii, cat si pe toate arterele de circulatie care acced catre acestea.

Din aceasta cauza, intre orele 10.00 si 14.00, autobuzele liniilor 104, 123 si 124 vor circula pe traseul de baza intre terminalele Cora Pantelimon, CET Sud Vitan, respectiv Fundatia Aisteda si intersectia bulevardelor Unirii si Mircea Voda, apoi pe un traseu modificat prin Bulevardul Mircea Voda, Bulevardul Corneliu Coposu, strada Sfanta Vineri, Piata Sfanta Vineri. De asemenea, autobuzele liniilor 131, 301 si 331 vor merge doar pana la Piata Lahovari, iar cele de pe liniile 122, 137, 138 si 268 vor circula pe traseele de baza pana la intersectia strazii Stirbei Voda cu Calea Victoriei, apoi pe un traseu modificat prin Calea Victoriei, Bulevardul Regina Elisabeta, Bulevardul Kogalniceanu, de unde vor reveni pe traseele actuale.

Si autobuzele liniilor 126, 168, 226, 268 si 368 vor circula pe traseele de baza pana la intersectia strazilor Stirbei Voda si Luterana, apoi pe un traseu modificat prin strada Luterana, strada General Budisteanu, strada Mircea Vulcanescu, Bulevardul Dinicu Golescu, de unde vor reveni pe traseele actuale. Autobuzele liniei 133 vor merge pe traseul de baza intre terminalul Bulevardul Tineretului si intersectia strazilor Mihai Eminescu si Polona, apoi pe un traseu modificat pe strada Polona, Soseaua Stefan cel Mare, Bulevardul Iancu de Hunedoara, Pasajul Victoriei, Soseaua Nicolae Titulescu, strada Maltopol, Bulevardul Gheorghe Duca, Bulevardul Dinicu Golescu, strada Fluviului, cu intoarcere pe strada Fluviului, Calea Plevnei, cu intoarcere in intersectia Calea Giulesti cu Soseaua Orhideelor, Calea Plevnei, strada Mircea Vulcanescu, strada Garii de Nord, Bulevardul Gheorghe Duca, Bulevardul A. I. Cuza, Soseua Nicolae Titulescu, Pasajul Victoriei, Bulevardul Iancu de Hunedoara, Soseaua Stefan cel Mare, strada Polona, Bulevardul Dacia, de unde vor reveni pe traseul actual.

Linia 300 va functiona pe traseul de baza intre Clabucet si intersectia Bulevardului Ion Mihalache cu strada Buzesti (Piata Victoriei), apoi pe un traseu modificat prin strada Buzesti, Calea Grivitei, Bulevardul Dacia, Calea Victoriei, cu intoarcere pe Bulevardul Regina Elisabeta, Bulevardul Kogalniceanu, Calea Plevnei, strada Stirbei Voda, strada Berzei, strada Buzesti, Bulevardul Ion Mihalache, Clabucet. Liniile 336 si 601 vor functiona pe traseele de baza intre terminalele Apusului, respectiv Semanatoarea si Pod Eroilor, apoi pe un traseu modificat pe strada Stirbei Voda, Calea Victoriei, Bulevardul Regina Elisabeta, Bulevardul Kogalniceanu, apoi traseele actuale.

Autobuzele liniei 381 vor circula pe traseul de baza intre Piata Resita si Pasajul Unirii, apoi pe un traseu modificat prin Bulevardul Dimitrie Cantemir, cu intoarcere prin Splaiul Unirii, Bulevardul Marasesti, Bulevardul Dimitrie Cantemir, de unde vor reveni pe traseul actual, iar cele de pe linia 783 vor merge pe traseul de baza intre Aeroportul "Henri Coanda" si Piata Arcul de Triumf, apoi pe un traseu modificat in ambele sensuri pe Bulevardul Constantin Prezan, Calea Dorobantilor, Soseaua Stefan cel Mare, Bucur Obor, Calea Mosilor, Piata Rosetti, unde vor intoarce comun cu autobuzele liniei 311.

De asemenea, de la 10.00 si pana la ora de retragere din circulatie, autobuzele liniei 117 vor merge pe traseul de baza intre terminalul Bacau si Piata Unirii, cu intoarcere pe Bulevardul Dimitrie Cantemir, Bulevardul Marasesti, strada 11 Iunie, Bulevardul Regina Maria, de unde vor reveni pe traseul actual, cele de pe liniile 116 si 313 vor circula pe traseul de baza intre terminalele Gara Progresul, respectiv Turnu Magurele si intersectia Bulevardului Dimitrie Cantemir cu Splaiul Unirii, apoi pe un traseu modificat prin Splaiul Unirii, Bulevardul Marasesti, Bulevardul Dimitrie Cantemir, apoi traseele de baza.

Linia 232 va functiona pe traseul de baza intre terminalul Real Berceni si Piata Unirii, cu intoarcere pe Dimitrie Cantemir, Bulevardul Marasesti, strada Dr. Constantin Istrate, apoi traseul actual, linia 312 - pe traseul de baza intre terminalul Piata de Gros si intersectia Bulevardului Dimitrie Cantemir cu Splaiul Unirii, apoi pe un traseu modificat prin Splaiul Unirii, Calea Vacaresti, de unde revin la traseul de baza, linia 385 - pe traseul de baza intre terminalul Valea Oltului si intersectia Calea 13 Septembrie cu Soseaua Pandurilor si Bulevardul Tudor Vladimirescu, apoi pe un traseu modificat pe Bulevardul George Cosbuc, Bulevardul Regina Maria, Piata Unirii, cu intoarcere pe Bulevardul Dimitrie Cantemir, Bulevardul Marasesti, strada 11 Iunie, Bulevardul Regina Maria, Bulevardul George Cosbuc, Bulevardul Tudor Vladimirescu, Calea 13 Septembrie, apoi traseul actual.

In timpul protestului sindicalistilor la Palatul Parlamentului, de la ora 12.00 pana la ora 23.00 va fi restrictionat traficul rutier pe Calea 13 Septembrie, de la intersectia cu Bulevardul Tudor Vladimirescu, pe Bulevardul Unirii, de la intersectia cu Bulevardul I.C. Bratianu, pe Bulevardul Natiunile Unite, de la Piata Natiunile Unite, pe Bulevardul Libertatii, intre Splaiul Independentei si Bulevardul George Cosbuc, pe strada Izvor si pe strada B.P. Hasdeu, de la Pod Hasdeu pana la intersectia cu Bulevardul Tudor Vladimirescu.

Din aceasta cauza, de la 11.00 si pana la ora de retragere din circulatie, autobuzele liniei 136 vor merge pe traseul de baza intre CET Vest Militari si intersectia Soseaua Pandurilor cu Calea 13 Septembrie, cu intoarcere pe Calea 13 Septembrie, Soseaua Progresului, Bulevardul Geniului, Bulevardul Iuliu Maniu, apoi traseul actual.

Intre orele 14.00 si 21.00, autobuzele liniilor 104 si 124 vor reveni pe traseele de baza intre terminalele Cora Pantelimon, respectiv Fundatia Aisteda si Piata Operei, cu intoarcere prin Bulevardul Eroii Sanitari, Bulevardul Eroilor, Splaiul Independentei, apoi pe traseul liniei 385 pe Bulevardul Corneliu Coposu, strada Sf. Vineri, Bulevardul Mircea Voda, apoi traseul de baza, cele de pe linia 123 - pe traseul de baza intre Gara de Nord si Piata Unirii, apoi pe traseul liniei 385 pe Splaiul Independentei, Bulevardul Corneliu Coposu, strada Sf. Vineri, Bulevardul Mircea Voda, apoi traseul de baza (pe celalalt sens autobuzele vor circula pe traseul de baza), iar cele de pe linia 783 - pe traseul de baza intre Aeroportul "Henri Coanda" si Pasajul Unirii, apoi prin Pasajul Unirii, Bulevardul Dimitrie Cantemir, Bulevardul Marasesti, strada 11 Iunie, Bulevardul Regina Maria, strada Bibescu Voda, Piata Unirii, celalat sens ramanand nemodificat.

Incepand cu ora 14.00, autobuzele liniilor 122, 126, 131, 133, 137, 138, 168, 226, 268, 300, 301, 331, 336, 368, 381 si 601 vor reveni pe traseele de baza.

Intre orele 22.00 si 23.00, pentru defluirea participantilor va fi restrictionat traficul rutier pe Splaiul Independentei, intre Piata Unirii si Pod Eroilor, pe ambele sensuri de mers.

Din aceasta cauza, de la 21.00 si pana la ora de retragere, autobuzele care au trasee prin aceste zone vor merge pe trasee modificate. Astfel, liniile 104, 123 si 124 vor functiona pe traseele de baza intre Cora Pantelimon, CET Sud Vitan, respectiv Fundatia Aisteda si intersectia bulevardelor Unirii cu I. C. Bratianu, apoi pe un traseu modificat pe Bulevardul I. C. Bratianu, Bulevardul Corneliu Coposu, strada Sf. Vineri, Piata Sf. Vineri, linia 122 - pe traseul de baza intre Piata Victoriei si Piata Romana, apoi pe un traseu modificat pe Bulevardul Dacia, strada Mircea Vulcanescu, Bulevardul Dinicu Golescu, strada Stirbei Voda, Bulevardul Eroilor, apoi traseul actual, liniile 137, 138 si 268 - pe traseele de baza intre terminalele Carrefour Militari, Complex Comercial Militari, respectiv Valea Argesului si intersectia Calea Victoriei cu strada C.A. Rosetti, apoi pe un traseu modificat prin Calea Victoriei, strada Dem Dobrescu, Bulevardul N. Balcescu, Bulevardul Magheru, Piata Romana, cu intoarcere pe Bulevardul Dacia, strada Mircea Vulcanescu, Bulevardul Dinicu Golescu, strada Stirbei Voda, Bulevardul Eroilor, apoi traseele actuale, liniile 620 si 635 - pe traseele actuale intre terminalele Laromet, respectiv Ghencea si intersectia strazii Stirbei Voda cu Calea Plevnei, cu intoarcere pe Calea Plevnei, strada Mircea Vulcanescu, Bulevardul Dinicu Golescu, strada Berzei, apoi traseele de baza, liniile 236 si 336 - pe traseele de baza intre terminalele West Park, respectiv Apusului si intersectia Splaiul Independentei cu Bulevardul Eroilor, apoi pe un traseu modificat prin Bulevardul Eroilor, Bulevardul Eroii Sanitari, Bulevardul Gh. Marinescu, apoi traseele actuale, iar autobuzele liniei 601 vor merge pe traseul de baza intre Semanatoarea si intersectia Splaiul Independentei cu Bulevardul Eroilor, cu intoarcere la Podul Eroilor pe Splaiul Independentei (malul stang), strada G-ral Popovat, apoi traseul actual.

Pe toata durata zilei, liniile de troleibuze din zona Piata Universitatii vor functiona pe trasee scurtate. Astfel, autobuzele liniei 61 vor circula pe traseul de baza intre terminalul Master SA si intersectia Soseaua Cotroceni cu Bulevardul Gheorghe Marinescu, apoi pe un traseu comun cu linia 62 pe Soseaua Cotroceni, strada Constantin Noica, strada Mircea Vulcanescu, strada Baldovin Parcalabul, Gara de Nord, cu intoarcere prin strada Witing, Calea Plevnei, strada Constantin Noica, Soseaua Cotroceni, Bulevardul Iuliu Maniu, cele de pe liniile 69 si 91 - pe un traseu modificat de la intersectia bulevardelor Eroilor si Eroii Sanitari, prin Splaiul Independentei, strada Constantin Noica, strada Mircea Vulcanescu, strada Baldovin Parcalabul, Gara de Nord, cu intoarcere prin strada Witing, Calea Plevnei, strada Stirbei Voda, Bulevardul Eroilor, strada Dr. Bagdasar, apoi traseele de baza.

Autobuzele liniilor 66, 70, 79, 85, 90 si 92 vor circula doar pana la Piata Rosetti.

Reprezentantii Regiei Autonome de Transport Bucuresti precizeaza ca, in situatia in care se va impune, va fi suplimentat numarul mijloacelor de transport pe traseele unde fluxul de calatori va fi mai mare decat cel normal.