Omul de afaceri Ilie Carabulea s-a prezentat, luni dimineata, la sediul DNA Alba Iulia, urmand sa fie audiat in dosarul in care au fost retinuti, pentru fapte de coruptie, prim-procurorul Parchetului Judecatoriei Sibiu, Florin Apostu, si un ofiter SRI, anunta Mediafax. Ilie Carabulea a ajuns la sediul DNA in jurul orei 9:00, insotit de un avocat, si nu a facut declaratii inainte de a fi audiat. Ilie Carabulea este actionarul majoritar al Bancii Carpatica si proprietarul holdingului Atlassib.

UPDATE: "Am stat la taclale", a declarat, la iesirea de la audierile care au durat in jur de 4 ore, omul de afaceri Ilie Carabulea.

Avocatul Viorel Jidveian, aparatorul prim-procurorului de la Parchetul de pe langa Judecatoria Sibiu, Florin Apostu, declara, vineri, ca in acest dosar omul de afaceri Ilie Carabulea este acuzat ca i-ar fi dat mita o masina prim-procurorului Apostu.

Anterior declaratiei avocatului, Ilie Carabulea a negat informatiile care deja circulau, privind implicarea sa in acest dosar:

  • "Am auzit si eu ce s-a intamplat (retinerea prim-procurorului Parchetului Judecatoriei Sibiu si a unui ofiter SRI, n.r.), dar nu stiu nimic altceva despre asta. Nu am nicio legatura. Cunosc, ce-i drept, multe persoane, pentru ca functia si legaturile comerciale m-au dus in multe locuri, inclusiv din zona serviciilor. Despre caz insa nu stiu nimic, nu m-a intrebat nimeni nimic. Nu am nicio problema", declarase Ilie Carabulea, pentru Mediafax.

In acelasi dosar a fost citat pentru audieri la DNA Alba Iulia si avocatul sibian Nicolae Uca.

Prim-procurorul Parchetului de pe langa Judecatoria Sibiu, Florin Apostu, si un ofiter SRI din Sibiu, Tiberiu Popescu, au fost retinuti in urma unei anchete a DNA, pentru fapte de coruptie, respectiv luare de mita si distrugerea unor probe in dosare. Vineri, Curtea de Apel Alba Iulia a decis ca prim-procurorul Parchetului Judecatoriei Sibiu si ofiterul SRI sa fie cercetati in stare de libertate.

Avocatul Viorel Jidveian, aparatorul prim-procurorului de la Parchetul de pe langa Judecatoria Sibiu, Florin Apostu, a declarat, vineri, la iesirea din sala de judecata de la Curtea de Apel Alba Iulia, ca in aceasta cauza sunt implicate mai multe persoane importante din Sibiu, printre care omul de afaceri Ilie Carabulea, omul de afaceri Cristi Bicher si avocatul Nicolae Uca.

  • "Este o cauza complexa, delicata, deosebita, cu foarte multe capete de acuzare. Cate vor fi retinute in final ca vinovatii este discutabil", spunea Jidveian.

El adauga ca in cazul lui Florin Apostu sunt 12 capete de acuzare, iar in cazul ofiterului SRI retinut in acelasi caz exista trei capete de acuzare.

La randul sau, procurorul Florin Apostu declara, la iesirea din sala de judecata, ca are incredere in justitie si asteapta ca instanta sa se pronunte.

Ofiterul SRI retinut in urma unor fapte de coruptie a fost suspendat din functie pana cand instanta va lua o decizie in cazul sau, urmand ca, in functie de rezultatul procesului, sa fie reincadrat sau exclus din Serviciu, a anuntat purtatorul de cuvant al SRI.