Guvernul va tine cont de amendamentele depuse de parlamentari care privesc modernizarea educatiei, iar forma finala a legii Educatiei Nationale, asupra careia va fi asumata raspunderea, va fi adoptata miercuri de Executiv, a precizat duminica purtatorul de cuvant al cabinetului, Ioana Muntean, intr-un comunicat.

"Amendamentele care urmaresc conceptia de modernizare a educatiei asumata de Guvern vor fi luate in considerare. Guvernul se va reuniuni intr-o noua sedinta miercuri, cand va adopta forma finala a Legii Educatiei Nationale. Pana atunci, amendamentele vor fi analizate in continuare de Ministerul Educatiei dupa principiile discutate in Guvern, care au la baza Pactul National pentru Educatie", a afirmat purtatorul de cuvant al Guvernului.

Proiectul, in forma finala, va fi transmis joi Parlamentului.

Au fost analizate in total 362 de amendamente, 271 depuse la Camera Deputatilor si 91 inregistrate la Senat. Din cele 362 de amendamente depuse in total de senatori si deputati, 170 apartin parlamentarilor PSD-PC, 96 parlamentarilor PNL, 53 reprezentantilor PDL, 32 parlamentarilor UDMR si 11 au fost initiate de independenti.