Presedintele CEDO: Hotararea pilot impotriva Romaniei este una echilibrata si nu cauta sa impuna statului rezolvari imposibile

de Victor Cozmei     HotNews.ro
Vineri, 22 octombrie 2010, 19:37 Actualitate | Esenţial


Presedintele CEDO, Jean-Paul Costa
Foto: Hotnews
Hotararea pilot impotriva Romaniei se vrea a fi una echilibrata care sa schiteze solutii si masuri flexibile si nu cauta sa impuna statului rezolvari imposibile, a declarat, vineri seara, presedintele Curtii Europene a Drepturilor Omului (CEDO), Jean-Paul Costa, intr-o conferinta de presa sustinuta dupa vizita oficiala de doua zile in Romania, la invitatia Ministerului Afacerilor Externe. La finalul conferintei, agentul guvernamental al Romaniei la CEDO, Razvan Horatiu Radu, a afirmat ca Romania nu risca sa fie exclusa din Consiliul Europei.

"Cred ca misiunea mea aici este una foarte importanta. Nu este prima oara cand vin in Romania, dar este prima oara cand vin in calitatea de presedinte CEDO. Este important sa ne intalnim cu autoritatile statului pe care il judecam si uneori il condamnam", a declarat Jean-Paul Costa.

Presedintele CEDO a explicat ca deciziile pilot constata o problema structurala si sistemica, iar datoria Curtii este sa arate care sunt masurile legislative ce trebuie adoptate pentru a remedia aceasta problema structurala care atinge un numar mare de persoane.

"Problema a fost inteleasa de autoritatile romane, si sper ca va fi inteleasa si de opinia publica. Este o decizie care se vrea echilibrata, ceea ce inseamna ca schiteaza solutii si masuri flexibile pentru a ajunge la o finalitate si care nu cauta sa impuna rezolvari imposibile", a precizat Costa.

Presedintele CEDO a mai declarat ca toate statele din Europa se confrunta cu dificultati, economice si financiare, iar CEDO incearca sa rezolve toate cazurile de incalcare a drepturilor omului, fara sa puna, insa, statele intr-o situatie imposibila.

"Cred ca masurile vor fi luate de catre Executiv si de catre Parlament. Hotararea-pilot prevede o perioada de 18 luni ca executivul si legislativul sa aiba timpul necesar sa ia masurile corecte, cu sprijinul opiniei publice si printr-o dezbatere mediatica, pentru a obtine o satisfactie corecta a celor nedreptatiti in justitie", a precizat Costa.

Presedintele CEDO a mai mentionat ca nerespectarea hotararii-pilot de catre Romania ar fi un scenariu pesimist si un esec pentru statul roman, dar si pentru Curte.

La finalul conferintei, agentul guvernamental al Romaniei la CEDO, Razvan Horatiu Radu, a declarat ca "Romania nu risca sa fie exclusa din Consiliul Europei".

Premierul Emil Boc l-a asigurat, vineri, pe presedintele CEDO Jean-Paul Costa ca executivul va analiza impactul recentei decizii privind aplicarea procedurii-pilot referitoare la legislatia aferenta despagubirilor acordate in cazul imobilelor nationalizate.

"In ceea ce priveste aplicarea recentei proceduri-pilot a CEDO referitoare la legislatia aferenta despagubirilor acordate in cazul imobilelor nationalizate, primul-ministru a declarat ca in cadrul Executivului se va analiza impactul acestei decizii, pentru a fi identificata solutia optima in acord cu recomandarile CEDO, tinandu-se insa cont si de actualele obstacole de ordin bugetar", informeaza Executivul, intr-un comunicat transmis la finalul intrevederii dintre Emil Boc si delegatia CEDO.

Jean-Paul Costa a precizat ca, in cursul intalnirii cu primul ministru Emil Boc a constatat aceeasi atitudine pozitiva si determinare a autoritatilor romane in a aplica deciziile CEDO. Potrivit presedintelui CEDO, concluziile deciziei in cazul-pilot de retrocedare a proprietatii, complex si extrem de delicat, judecat la Strasbourg, vor fi inscrise pe agenda autoritatilor de la Bucuresti.


Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.

7859 vizualizari

 • -5 (15 voturi)    
  Vrem un exemplu pe masura ! (Vineri, 22 octombrie 2010, 20:21)

  Romanul [anonim]

  Dati un exemplu pilduitor, stimate domn presedinte CEDO: Cereti RUSIEI sa ne dea inapoi Tezaurul Romaniei, pe care l-au luat sub pastrarea lor din grija frateasca si pravoslavnic-ortodoxa , iar pana acum... se pastreaza , se tot pastreaza, asteptand probabil o Hotarare-Pilot a Curtii Europene a Drepturilor omului… si al Natiunilor, desigur..
  Faceti aceasta dreptate , ca pilda de bune intentii, si vom face si noi gestul pe care-l clamati .
  Doar asa veti fi credibili si demni de respect!
  • +6 (10 voturi)    
   Bravo tie! (Vineri, 22 octombrie 2010, 20:26)

   rica venturiano [utilizator] i-a raspuns lui Romanul

   Aferim! Esti un adevarat Roman! (cu majuscula, bineinteles. Cine-a mai vazut Roman fara majuscula?)
  • +1 (1 vot)    
   nu confundati (Sâmbătă, 23 octombrie 2010, 11:38)

   asd200 [utilizator] i-a raspuns lui Romanul

   Consiliul Europei este independent de Uniunea Europeană, și este diferit și de Consiliul European sau de Consiliul Uniunii Europene.

   Tari care fac parte din Consiliul Europei sunt: Rusia, Turcia, Armenia, Azerbaidjan, Albania etc.
   • -1 (1 vot)    
    Acum m-am destupat la minte! (Sâmbătă, 23 octombrie 2010, 14:38)

    Ioana [anonim] i-a raspuns lui asd200

    Asa bre? Toate sunt diferite si independente precum Europa de America? Doar banii sunt la comun! Vezi dumneata? Nu vom trai sa vedem globalizare in vecii vecilor, cu atata independenta. Doamne ajuta!
  • 0 (0 voturi)    
   ce are una cu alta? (Sâmbătă, 23 octombrie 2010, 17:17)

   sorin sorescu [anonim] i-a raspuns lui Romanul

   si eu as vrea sa ne dea rusii tezaurul. nu acum ca il fura astia pe tot si atunci chiar e pierdut definitiv... dar nu inteleg ce e aberatia cu doar atunci vom face si noi...etc. pe mine m-a furat statul roman, nu rusii, statul roman mi-a omorit strabunicul, mi-a trimis strabunica in lagar si a luat cu jap[ca tot ce agonisisera - nu mosii spectaculoase ci o mopara, doua case si ceva pamint. am cereri depuse din 1990 , mi s-au recunoscut drepturile dar nu am primit nimic, moara au privatizatt-o, casae camin cultural, etc. acum mi-aiu luat si 25% din salariu desi nu sunt bugetar.daca eu intirzii cu impozitul ma penalizeaza, iar eu astept de trei sferturi de veac ceea ce e al familiei mele. nu pot sa simt fata de statul roman ca guvernare si aparat adminsistrativ decit sila, dispret, nu exista scuza, nu am de ce sa il sustin. Ce e aia sunt/nu rom,an.de ce sa fiu mindru, ce e asa special am ales eu sa ma nasc aici. daca puteam alege, ma nasteam in germania, doar ca nu meritam, sunt prea prost, dovada faptul ca inca sunt aici. terminati cu nationalismuylk de doi bani, nu avem cu ce sa ne laudam, ceea ce e frumos in tara asta nu ni se datoreaza noua, noi doar pingarim si stricam.
 • +9 (13 voturi)    
  mai romane (anonim) (Vineri, 22 octombrie 2010, 20:33)

  Gheorghe Lazar [anonim]

  CEDO (respectiv domnul Jean Paul Costa) are de a face numai cu drepturile "omului" si nu cu drepturile tarilor. Acestea sa-si faca singura dreptate sau sa apeleze la alte foruri internationale. Ca de obicei amestecati problemele. De ce nu strigati: iesi afara jigodie ordinara? ar fi pe calibrul dumneavoastra moral probabil.
  • +1 (1 vot)    
   Asa-i domnule... (Sâmbătă, 23 octombrie 2010, 11:09)

   Ioana [anonim] i-a raspuns lui Gheorghe Lazar

   Lazar! Si care sunt drepturile dumitale? Esti multumit ca sunt doar pe hartie? Tara, de cine este creata, domnule, daca nu de populatia locuitoare?
  • -2 (2 voturi)    
   eh (Sâmbătă, 23 octombrie 2010, 11:17)

   ana_armanca [utilizator] i-a raspuns lui Gheorghe Lazar

   Păi şi tu amesteci problemele! Sau nu există nici hotărâre CEDO de care să nu fie Base vinovat?!
   De ce ar striga cineva ce vrei tu?!
   Şi de ce ar striga cineva lucruri necivilizate, dacă este o persoană cu 7 ani de acasă?!
 • -1 (11 voturi)    
  Calibru moral ?!, zici, d-le Lazar ? (Vineri, 22 octombrie 2010, 21:12)

  Romanul(orice nume se scrie cu majuscula) [anonim]

  De pe vremea lui Campeanu, pentru d-nia sa s-a compus slagarul cantarea “ Iesi afara , javra ordinara ! “ .. lui onor Campeanu I s-a compus si scandat, cand a tradat dandu-se cu FSN –ul lui Iliescu !! ( dupa ce abia fusese aclamat la Timisoara… ca sef de partid istoric !!) ..
  Ca n-a putut PNL sa-l uite , asta s-a vazut... La modul ordinar si golanesc...
 • -1 (1 vot)    
  Rrromani (Vineri, 22 octombrie 2010, 22:08)

  mamasitatarusu1211377215 [utilizator]

  Chiar vor sa ne nauceasca jigodiile astea.
 • -3 (11 voturi)    
  Jos drepturile omului!!! (Sâmbătă, 23 octombrie 2010, 2:01)

  Ionel [anonim]

  Asta este doar parte din tirania liberala a occidentului. N-avem nevoie de drepturile lor cind avem drepturile lui Dumnezeu.
  • 0 (2 voturi)    
   ionele, ce-o fi in capul tau? (Sâmbătă, 23 octombrie 2010, 11:17)

   dorinteodor [anonim] i-a raspuns lui Ionel

   in primul rind, daca ai fi in situatia ca statul sa-ti ia casa parinteasca, cedo sa dea hotarire ca statul trebuie sa ti-o dea inapoi iar statul nu ti-o da, atunci ce faci? il rogi pe dumnezeu sa ti-o dea? pai ti-o da atunci cind o sa ajungi in fata lui in rai (nu-ti doresc asta....)....

   si in al doilea rind, cei care apeleaza la dumnezeu se cam recunosc invinsi....
   • 0 (2 voturi)    
    nu rectificare ci adaugire. (Sâmbătă, 23 octombrie 2010, 14:03)

    E.H. [anonim] i-a raspuns lui dorinteodor

    Ultima ta fraza suna incorect in formularea actuala. Corect ar fi fost sa spui: Cei care apeleaza la Dumnezeu in ultima instanta se cam recunosc invinsi...
    Sa te recunosti invins e o virtute. Inseamna sa recunosti ca ai nevoie de ajutor.
    Nu e tocmai la subiectul principal ce am scris dar cred ca e important sa avem ideologii corecte.
 • +2 (4 voturi)    
  Sa plateasca Ilici, nu populatia (Sâmbătă, 23 octombrie 2010, 8:15)

  hotnewsfil [utilizator]

  Iliescu Ilici a declarat ca proprietatea privata este 'un moft' si a determinat justitia (dupa '89) sa revina asupra unor decizii de inapoiere catre proprietari a bunurilor imobiliare nationalizate in comunism.
  Ilici a delansat teserea unor legi confuze care sa treneze la infinit procesele aflate in curs de soltionare.
  Ilici ar trebui sa plateasca (cu averea lui si, in compensare, cu ani grei de puscarie) sumele stabilite de CEDO ca despagubire a proprietarilor carora li s-au instrainat definitiv imobilele si terenurile(vandute de stat altor persoane), ca urmare a indicatiilor bolsevice date de Ilici.
  • 0 (0 voturi)    
   @ Om bun : HAI SA ANALIZAM ... (Duminică, 24 octombrie 2010, 3:48)

   NTatiana [anonim] i-a raspuns lui hotnewsfil

   CINE TREBUIE SA PLATEASCA DESPAGUBIRILE !!! nu ai totala dreptate, nu trebuie sa plateasca dor Iliescu, el trebuie sa plateasca doar dobanda din 1990 incoace, dar sumele trebuiesc acoperite in totalitate de cele doua state care au semnat prin reprezentantii lor PACEA cu STALIN dupa al doilea razboi mondial cele doua state fiind in totalitate de acord ca Rusia sa preia conducerea peste toata Europa de EST ( in acelasi rahat ca si noi au fost si Serbia, Ungaria, Polonia, Bulgaria, Cehoslovacia ); intelegeti o data pentru totdeauna ca toate aceste tari inclusiv Romania am fost COBAII celor doua mari puteri care l-au lasat pe Stalin sa faca ce a vrut din noi ...si acum ne fac pe noi raspunzatori de plata unor despagubiri care din start NU AR FI TREBUIT SA EXISTE , pentru ca din start nu ar fi trebuit sa aiba loc nici o nationalizare daca lucrurile intrau in fagasul normal dupa razboi , dar aceste doua puteri nu ne-au ingaduit sa intram in normal, au vrut o scena pe care sa se joace piesa lor , nu piesa noastra, au vrut sa vada ce efecte asupra oamenilor are comunismul ...si au reusit si acum vor sa experimenteze ceva nou ...si sa elimine concurenta , avand intotdeauna de castigat din ''zvarcolirea'' noastra sa supravietuim , sa platim ba datorii de razboi , ba despagubiri, pentru ca ii lasam sa ni se cace si sa ni se pise in cap tot timpul , fara a protesta impotriva cui trebuie ...eu cred ca toti din Europa de est ar trebui sa spunem : ''ENOUGH IT'S ENOUGH !!! '' si sa vedem dupa aia cine , ce mai plateste !!!
 • +1 (3 voturi)    
  Atentie domnule presedinte CEDO (Sâmbătă, 23 octombrie 2010, 9:33)

  Pagubitul [anonim]

  Romania este cu totul o alta tara.
  Nu judecati autoritatile romanesti dupa gandirea Dv.
  Dupa ce plecati tot ce stiu ei fac;adica sa nu respecte drepturile omului.
  Cereti-le programe si masuri concrete,ca promisiuni o sa aveti fara numar.
  In Romania nu este ca la CEDO.
 • +1 (3 voturi)    
  Noroc cu CEDO (Sâmbătă, 23 octombrie 2010, 10:43)

  alec [anonim]

  Fara CEDO, Romania e o tara fara justitie, cu legi doar pentru cei care nu au "spate", o continuare a comunismului unde securistii si comunistii erau privilegiati. Asa e si acum, ba mai rau, si bandele de tigani si borfasi sunt privilegiate, fac ce vor.
  • -1 (1 vot)    
   Total gresit! (Sâmbătă, 23 octombrie 2010, 14:28)

   Ioana [anonim] i-a raspuns lui alec

   Si... crezi ca Cedo, aduce justitia? Treci la alta pagina, pe diaspora si vezi cum sunt tratati tiganii, datorita ¨justitiei¨, europeeeeeeeeeeeene. Taci, tu! N-ai sa gasesti justie in nici o tara europeana, doar o umbra de decizii luate in favoarea vechilor capitalisti. Sunt toti disperati ca isi pierd sursele de venit. Pe tigani ii ocrotesc, ei sunt viitorii aparatori ai legislatiei. :)
 • -1 (3 voturi)    
  S-au saturat (Sâmbătă, 23 octombrie 2010, 10:43)

  Spirit mioritic [anonim]

  si astia de la CEDO sa tot condamne statul romanesc...Dle Costa,n-ai nici o sansa.Va fi ca si pana acum,daca nu si mai rau...N-ai cu cine...
 • -3 (3 voturi)    
  Hotarare-pilot. (Sâmbătă, 23 octombrie 2010, 11:05)

  Ioana [anonim]

  Hm! Romania inca se afla sub decizii experimentale. CEDO, se afla in fata erorilor create de insasi legislatia europeana si bate toba asupra Romaniei.
 • +2 (4 voturi)    
  or fi inteles ceva? (Sâmbătă, 23 octombrie 2010, 11:34)

  naiv [anonim]

  alde Pivniceru, Costiniu, CSM si alti componenti ai gastii de spagari care si-au batut joc de proprietatile romanilor?
 • -1 (3 voturi)    
  Ce nu stie presedintele CEDO (Sâmbătă, 23 octombrie 2010, 11:56)

  cititor hotnews [utilizator]

  Justitia din Romania nu este CEDO.
  Dupa ce plecati si primiti asigurari ca totul va fi bine,tot ca ei o sa faca.
  Adica INJUSTITIE.
 • -1 (3 voturi)    
  ¡Oye! Ce coño! (Sâmbătă, 23 octombrie 2010, 11:57)

  Ioana [anonim]

  Intarziati atata cu afisatul comentariului? Doarme administratorul, sau ce? Sau nu va lasa serviciile secrete?! :)
  • +2 (2 voturi)    
   I-a luat mai mult timp sa traduca titlul tau! (Sâmbătă, 23 octombrie 2010, 13:33)

   citizen X [anonim] i-a raspuns lui Ioana

   De ce nu postezi in romaneste?
   • 0 (0 voturi)    
    Paaaai, (Sâmbătă, 23 octombrie 2010, 14:21)

    Ioana [anonim] i-a raspuns lui citizen X

    nu ai auzit de dialectul romañol? :) Peste 150 de ani, nu se va mai vorbi nici castellana y tampoco romana. Ma intreb, ce vor face cei din parlamentul european, cu o noua idioma. :)))))))))))))))
 • +3 (3 voturi)    
  drepturi cedo (Sâmbătă, 23 octombrie 2010, 12:50)

  alex [anonim]

  problema este grava ,dreptul proprietati intru-n stat democrati c si capitalist este dreptul omului de-a avea ceva, nu ca intru-n stat comunist! Statul modern nu poate hotara cine sau ce are ,propritatea se construieste sau se mosteneste ,cedo are dreptate dar! Romania sau guvernul trebuie sa restitue proprietati luate abuziv de statul comunist la va loarea de piata plu s compensati pentru 50 de ani de comunism.
  • 0 (2 voturi)    
   Pe bune? (Sâmbătă, 23 octombrie 2010, 15:09)

   Margicu [anonim] i-a raspuns lui alex

   Tu ai citit ce spune CEDO in hotararea pilot, asa de curiozitate, inainte sa iti dai cu parerea? Nu de altceva dar e acolo o parte cu legislatia similara din alte state si mecanismele de esalonare si plafonare a despagubirilor.
 • 0 (2 voturi)    
  nu mai inteleg nimic (Sâmbătă, 23 octombrie 2010, 16:49)

  anonim si iarasi anonim [anonim]

  cred ca atiti statul cit si cedo au arteroscleroza:
  -statul nici nu mai stie cite decizii nefavorabile au fost pronuntate importiva lui ( din cauza caselor nationalizate )
  -cedo nu mai stie cite decizii a pronuntat impotriva statului
  dar ambii cred ca trebuie sa pacaleasca in solidar pe propietarii furati

  statul si cedo se spala pe miini si arunca problema la cosul procedurilor infinite.
  oricum si statul si cedo sunt falimentare si in curind se vor transforma in organisme chinezesti
 • 0 (0 voturi)    
  Cine sa plateasca despagubiri pentru casele natioi (Duminică, 24 octombrie 2010, 3:23)

  NTatiana [anonim]

  ...ca nu am intees prea bine...noi ??? Romanii ??? de ce ??? sa plateasca despagubirile cine a lasat tot estul Europei pe mainile rusilor dupa al doilea razboi mondial ( stiti clar la cine ma refer , la cei doi care au semnat pacea cu Stalin, de nu si-ar gasi odihna in vecii vecilor pentru ceea ce ne-au facut si noua si sarbilor si ungurilor si bulgarilor, si cehilor si slovacilor si polonezilor !!!) DA , EI SA PLATEASCA PENTRU CA EI AU PROVOCAT ACESTI 50 DE ANI DE COMUNISM IN ESTUL EUROPEI , EI SUNT RASPUNZATORI PENTRU TOT !!!
 • 0 (0 voturi)    
  Intelege careva ceva? (Duminică, 24 octombrie 2010, 12:20)

  cristiann [anonim]

  Numa' comentarii pe de laturi de subiect, facute de persoane care n'au habar de tema, sunt cel putin analfabeti pe citeva domenii, dar compenseaza prin furie si mindrie proletara. Culmea, site-ul incurajeaza turbarea multimii prin acordarea de note si ascunderea celor notate negativ.

  Asa ca: daca tot esti prost, macar consuma multa energie; poate asa se sperie restul :)
 • 0 (0 voturi)    
  trădătorii ţării (Duminică, 24 octombrie 2010, 18:00)

  nu uitaţi [anonim]

  Nu uitaţi! Distrugerea României a început în 1990 cu ordinile celor doi comunişti care sau instalat (sau au fost instalaîi) la conducerea Ţării. evreul Petre Roman care a aplicat ordinile comunităţii din apus şi a făcut pariu cu agricultura (că o distruge) şi a declarat industria că este din fiare vechi (ca să o vândă spre folosul acoliţilor interni şi externi). Al doilea este (o fi ţigan?) Iliescu care, pe lângă că la lăsat pe beizadeaua comunistă de mai sus să facă ce vrea (şi care astăzi, cu impertinenţa rasei, ne dă lecţii de etică şi morală la televizor) a făcut, printre multe răutăţi, Legea 112 care a bulversat şi bulversează de 20 de ani toată Ţara şi străinătatea. Nu uitaţi cu cine a început cancerul politic. Este rezultatul a 20 de ani de furt, minciună, incompetenţă, lăcomie, imoralitate şi ticăloşie dusă la extrem de 90% din politicieni.
  • 0 (0 voturi)    
   chiriasi (Duminică, 24 octombrie 2010, 19:26)

   organ [anonim] i-a raspuns lui nu uitaţi

   Chiriasii care dupa ce si-au cumparat casele au pierdut procesele au dreptul la despagubiri din buget la valoarea de acuma a imobilului. Ce daca a dat 1000 US$ pe un apartament si acum ia 50000Euro? La acestia nu sunt nici un fel de probleme bugetare nu-i asa? Aici a fost japca si imbogatirea fara justete cand am facut din chiriasi proprietari. Cat despre improprietarirea cu apartamentele facut de stat de ce nu s-a gandit petrica romanu sa despagubeasca mai intai oamenii pe pamanturile carora s-au construit aceste imobile iar cu restul de bani sa se construiasca autostrazi nu sa-i dea pe apa sambetii. Acum ne da lectii pe antene cu un aer inganfat si suficieni in loc sa se ascunda sub masa!
 • 0 (0 voturi)    
  Legea1/2009 - EHITABILA (Luni, 25 octombrie 2010, 10:41)

  DIDA [anonim]

  Legea1/2009 - Este o Lege EHITABILA ambelor categorii de propietari. Problema ramane cu incasarea despagubirilor intr-o perioada de timp acceptabila.
  Nu poti face dreptate prin nedreptatirea altora.
  Cei care au cumparat sunt propietari, pentru simplul motiv ca au achitat o suma de bani Statului ROMAN !!
  De retinut STATULUI ROMAN - Atentie nu oricui !!!!
  Deci STATUL ROMAN poate fi actionat la cedo inclusiv de catre cumparatori ( fosti chiriasi ) ce au dobandit prin plata ceruta calitatea de PROIETARI.
  Incalcarea dreptului la propietate este valabila si in cazul acestora.
  olonia, Ungaria si Cehia au despagubit fostii propietari si astfel NU au mai avut reclamatii la CEDO
  • 0 (0 voturi)    
   comparare titluri de proprietate (Luni, 25 octombrie 2010, 14:33)

   sandu [anonim] i-a raspuns lui DIDA

   Legea 1/2009 Voiculescu este inaplicabila juridic si se revine tot la compararea de titluri. Cind ai 2 proprietari in acte, compari titlurile lor de proprietate. Si atunci ai pe de o parte vechii proprietari de drept ai caselor iar pe de alta parte chiriasii care au cumparat de la un proprietar ilegal, adica de la statul bandit socialist. Evident ca statul nu avea voie sa vinda ceea ce nu ii apartinea, deci titlul lui de proprietate e nul. Daca Iliescu si cu ceilalti securisti gen Voiculescu nu vindeau ceea ce nu le apartinea la chiriasii clienti politici, astazi nu mai trebuiau platiti de catre noi toti despagubiri nimanui. In acest moment singurul mod onorabil de a iesi din impas este de a da casele inapoi adevaratilor proprietari si de a construi/inchiria locuinte sociale la fostii chiriasii care vor trebui sa plece din casele pe care le ocupa ilegal.
 • 0 (0 voturi)    
  hotararea tradusa integral (Joi, 28 octombrie 2010, 7:51)

  alexandraserban [anonim]

  Hotararea Maria Atanasiu si altii contra Romaniei este tradusa integral (aproximativ 50 de pagini) pe: http://jurisprudentacedo.com/Hotararea-pilot-Maria-Atanasiu-si-altii-contra-Romaniei.html.
 • 0 (0 voturi)    
  comentariu (Vineri, 29 octombrie 2010, 0:23)

  ion Dreptate [anonim]

  Sa nu uitam ca Imobilile furate de Dictatura Comunista, au intrat in partimoniul Statul Roman actual . Statul Roman actual a vandut dupa Revolutie , Immobilele furate de Dictatura Comunista .In acest sens Statul Roman actual participa mai departe la Crima Organizata de Dictatura Comunista . Valoarea furtului total al Immobilelor intrate in posesia si administratia Statului Roman dupa 1989 sa ridica la valoarea de Piata actuala de ca 500 de Miliarde de Euro.
  Ca atare Romania nu are un Staat Democrat ci o Dictatura Camuflata care exploateaza mai departe resursele Poporului Roman sustinuti de FMI /Banca Internationala si de Comunitatea Europeana.
  Regimul Politic al Statului Roman incearca cu sprijinul intereselor externe sa acopere mai departe furturile efectuate de Dictatura Comunista.


Abonare la comentarii cu RSS
Întâlniri on-line | #deladistanță

Top 10 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.powered by
developed by