​Audio: Cum explica un primar PDL din Bistrita-Nasaud ca a acordat un contract de 400 000 de euro in urma unei licitatii suspecte de trucaj. Plus un mesaj pentru reporterii HotNews.ro: “F..u-va soarele vost' de..”

de Attila Biro     HotNews.ro
Joi, 21 octombrie 2010, 21:40 Actualitate | Esenţial


Primaria comunei Magura Ilvei din judetul Bistrita-Nasaud a legitimat o licitatie in valoare de 400.000 de euro care este suspecta de trucaj. Caietul de sarcini al licitatie pastreaza semnatura electronica a companiei Blom Romania, compania care a castigat licitatia. Intrebat de ce nu a oprit licitatia dupa ce cazul a fost facut public de HotNews.ro aici, primarul a declarat sec: “Sa anulez licitatia? Nu am nici un motiv. A... povestea aia cu semnatura electronica? Nu reprezinta motiv de anulare”. In finalul conversatiei, acesta a transmis si un mesaj catre reporterii HotNews.ro: “F..u-va soarele vost' de...”
 • Contractul de 400.000 de euro reprezinta 20% din bugetul anual al comunei Magura Ilvei
 • O alta comuna din judetul Bistrita-Nasaud a decis sa anuleze o licitatie similara
 • Un alt caz de licitatie suspecta a fost descoperit intr-o comuna din Bacau
 
 

Caietul de sarcini si proprietatile documentului Word
Foto: Hotnews
HotNews.ro a aratat in articolul “Cum s-a dat de gol o primarie din Bistrita-Nasaud: A postat pe internet un caiet de sarcini creat de singura firma participanta la licitatie” - ca in proprietatile electronice ale caietului de sarcini al licitatiei apare semnatura companiei Blom Romania. Intre timp, licitatia a fost deja adjudecata de catre compania Blom Romania, dupa cum ne-a declarat telefonic chiar primarul.

Valoarea contractului pentru lucrarile de cadastru se ridica la 400.000 de euro, sursa de finantare a contractului: bugetul Primariei Magura Ilvei. La cat se ridica bugetul comunei Magura Ilvei pe 2010? Putin peste 1.1 milioane euro. Contractul se deruleaza pe 2 ani. Astfel, daca primaria va plati in acest an jumatate din cei 400 000 de euro, pe 2010 licitatia pentru cadastru implica 20% din bugetul comunei.

Neregula acestei licitatii este cat se poate de evidenta: compania castigatoare apare ca si cea care a conceput caietul de sarcini. Specialistii din domeniu au analizat caietul de sarcini si au concluzionat ca acesta este cu dedicatie.

 Contactat de HotNews.ro, primarul comunei Magura Ilvei, Avram Valer (PDL), a explicat ca in ciuda faptului ca licitatia este suspecta de trucaj, a decis sa atribuie contractul companiei Blom Romania si ca el nu vede nici o problema in asta. “Sa anulez licitatia? Nu am nici un motiv. A... povestea aia cu semnatura electronica? Nu reprezinta motiv de anulare. Nu am de ce sa o anulez. ANRMAP nu a facut sesizare, nimeni nu a depus contestatie. A fost o singura firma, asa ca nu am ce sa fac”, explica primarul PDL Avram Valer.Primarul sustine ca nu vede nici o problema ca firma care a creat caietul de sarcini sa castige licitatia. In opinia sa, este doar un scandal de presa care va fi uitat reprede. “Presa scrie ce vrea. Gura presei si apa pe vale nu o poate opri nimeni. Si minunea asta tine trei zile, s-a gasi si alt subiect. Ca doar nu o sa scrieti 1 an de zile de licitatia asta”, mai spune primarul.

HotNews.ro l-a intrebat de doua ori: Domnule primar, de ce nu opriti licitatia in conditiile in care firma care a castigat este una si aceeasi care apare ca ar fi scris caietul de sarcini?
Primul a raspuns: Nu am de ce sa opresc licitatia. Nu a contestat nimeni. Eu cred ca e legala. Sa o opresc doar asa ca vrea presa? Nu prea cred
Al doilea raspuns: E o coincidenta. Ce sa le fac. Da' data viitoare cand dau caietu' de sarcini o sa sterg Blom.  

In finalul discutiei telefonice, primarul ne transmite si un mesaj: Sper sa nu ma mai contactati cu licitatia asta. Si in timp ce a inchis telefonul: “Futu-va soarele vost de..”

AUDIO: Asculta-l mai jos pe primarul Avram Valer PDL
 
 

Cum a fost descoperita licitatia suspecta de aranjament?

Un cititor HotNews.ro a semnalat pe adresa redactiei ca pe forumul de specialitate al topografilor din Romania este prezentat cazul a trei licitatii suspecte de trucaj la primariile Magura Ilvei, Ilva Mare si Lunca Ilvei. Licitatiile au acelasi obiect: serviciul de cadastru. Principalele suspiciuni au fost legate de faptul ca toate cele trei caiete de sarcini poarta in proprietatile documentelor electronice semnatura Blom Romania, iar conditiile de participare erau extrem de restrictive si mult supradimensionate. HotNews.ro a verificat informatiile si a descoperit ca aspectele semnalate pe forum sunt reale. Detaliile cazului pot fi citite in articolul “Cum s-a dat de gol o primarie din Bistrita-Nasaud: A postat pe internet un caiet de sarcini creat de singura firma participanta la licitatie”.  

In urma articolului publicat de HotNews.ro, primarul comunei Ilva Mare, Alexandru Anca, a decis sa anuleze licitatia si sa refaca documentatia. “Nu am dat contractul. Am anulat licitatia din cauza scandalului in mass-media. O sa refacem documentatia si reluam procedura. Noi avem nevoie de cadastrul general”, a declarat primarul Alexandru Anca.
 
Dincolo de aspectele vizibile, o simpla analiza a caietelor de sarcini pentru licitatiile de la primariile Magura Ilvei si Ilva Mare arata ca cele doua caiete sunt identice. Spre exemplu, in ambele caiete de sarcini lista cu numarul si cantitatea de echipamente este identica. Cerintele care tin de numarul de angajati: 150 - identica. Singurele date care au fost schimbate sunt adresele primariilor si cifrele de afaceri solicitate. Descarcati aici si aici cele doua caiete de sarcini.  
 
Peste aceste semne de intrebari asupra legalitatii licitatiei se adauga si conditiile tehnice din caietul de sarcini. Specialistii din domeniu care au consultat caietul de sarcini au explicat ca majoritatea conditiilor din caietul de sarcini al licitatiei sunt restrictive si ca par a fi create pentru o companie anume, adica pentru Blom Romania. Spre exemplu se cer 50 de licente CAD, or, pentru a realiza cadastrul unei comune de aceasta marime, ar fi suficienti si 5-10.

Acelasi caiet de sarcini mai mentioneaza si conditia ca societatea sa aibe 150 de angajati, din nou o conditie despre care specialistii in domeniu spun ca este exclusivista. In schimb, in document nu se mentioneaza un termen de finalizare a lucrarilor. “Practic, cei care castiga contractul vor face cam ce vor pe bani multi”, au explicat specialistii consultati de HotNews.ro.
 
Blom Romania a mai castigat doua licitatii in judetul Bistrita-Nasaud. Este vorba de o licitatie pentru "SISTEM INFORMATIONAL SPECIFIC DOMENIULUI IMOBILIAR EDILITAR SI DE CONSTITUIRE A BANCILOR DE DATE URBANE IN MUNICIPIUL BISTRITA" in valoare de 2.274.604 RON in 2009. Si o licitatie pentru cadastru in 2010 in valoare de peste 375 000 de lei. Ambele organizate de Primaria Bistrita.  

Compania Blom Romania este o companie specializata in servicii de cadastru care este detinuta de o companie din Danemarca. Blom Romania a fost infiintata in 1999 si in 2009 a avut o cifra de afaceri de 31116946 lei, un profit de 629753 lei si 407 angajati. Administratorul companiei este Ionut Savoiu, despre care presa a relatat ca a detinut si functia de director general adjunct in cadrul Agentiei Nationale de Cadastru si Publicitate Imobiliara ANCPI.  

Cititorii HotNews.ro ne-au atras atentia asupra faptului ca nu este singurul caz in care o licitatie este suspectata de trucaj. Potrivit postului de televiziune Tv1Bacau, primaria Comunei Urechesti a atribuit un contract de consultanta pentru înfiinţarea Grupului de Acţiune Locală Valea Trotuşului. Jurnalistii postului de televiziune au descoperit ca in acest caz unul din subcontractanti aparea, ca si in cazul licitatiei din comuna Magura Ilvei, drept creator al caietului de sarcini. Detalii despre acest caz aici 

HotNews.ro a solicitat Agentiei Nationale pentru Reglementarea si Monitorizarea Achizitiilor Publice printr-o adresa oficiala in baza legii 544/2001 sa prezinte un punct de vedere oficial in cazul licitatie de la Magura Ilvei. Reprezentantii ANRMAP nu au transmis raspunsul pana la publicarea materialului.  

NOTA: Multumim inca o data cititorilor HotNews.ro care ne-au semnalat aceste cazuri. Fara aportul cititorilor HotNews.ro, aceste fapte nu ar fi fost facute publice. Cititorii HotNews.ro sunt rugati sa ne prezinte cazuri similare folosind formularul de comentarii sau la adresele de email redactie@hotnews.ro sau attila.biro@hotnews.ro
Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.

14237 vizualizari

 • +22 (26 voturi)    
  Hmmm... varful icebergului (Joi, 21 octombrie 2010, 22:13)

  Gabriel [anonim]

  Domnilor de la hotnews.com dar chiar nu va este rusine sa va luati de acest primar amarat de comuna! Cum este posibil asa ceva! Nu are voie omul sa faca si el niste aranjamente si va bagati voi peste "smenul" omului, doar fac si altii acest lucru... doar nu a inventat el licitatiile trucate. Si ce daca ii iese si primarului un comision de 15-20% din aceasta afacere, este dreptul lui... doar a fost votat sa faca aceasta afacere. Ganditi-va numai cate guri are de hranit acest sarman primar (chiar as vrea sa stiu ce masina conduce si ce casuta are): are familia - care trebuie intretinuta, nevasta costa, copii costa, amanta costa -, trebuie sa cotizeze la partid la sefii lui, trebuie sa mai dea si la asociati sa nu ciripeasca (consilieri, agentii de stat, politie, parchet) ... pai lui nu-i mai ramane nimic. Imi este mila de acest amarat. Mai bine scrieti de nesimtiti cu pensii speciale (ca aia fac gaura la buget), de nesimtiti de profesori si medici, de nesimtiti de bugetari, si de toti care vocifereaza ca nu le ajung banii. Offf... nesimtiti si misei! Unde este Caragiale acum... ca ar mai scrie cateva carti bune. Saracul primar... si altii ca el... numai in pielea lor sa nu fii! Stres in fiecare zi... ca sa furi trebuie sa fii inventiv, sa minti, sa inseli, sa iti asiguri spatele... iti trebuie un dram de inteligenta sa faci bani... nu ca prostii de bugetari care stau si striga ca fraierii! Oare cat acorda UE pe cap de vita furajera? Poate este mai rentabil sa fii vita in UE decat bugetar in Romania :). Si daca am fi avut un Caragiale... tot bugetar era! :)
  • +12 (12 voturi)    
   Caragiale 2010 (Joi, 21 octombrie 2010, 22:34)

   Caragiale [anonim] i-a raspuns lui Gabriel

   Da. :) dar Caragiale nu mai era inspector scolar in 2010. Era cel putin primar de comuna. Si in patru ani de primarie era aranjat pe viata... nu trebuia sa fie bugetar. Cladura mare mon cher!
  • +1 (1 vot)    
   Pentru ADEVAR - oare PSD-PNL stie ce e aia? (Vineri, 22 octombrie 2010, 11:39)

   Ionel [anonim] i-a raspuns lui Gabriel

   OUG 34, "Art. 67. - Persoana fizică sau juridică care a participat la întocmirea documentaţiei de atribuire are dreptul de a fi ofertant, ofertant asociat sau subcontractant, dar numai în cazul în care implicarea sa în elaborarea documentaţiei de atribuire nu este de natură să distorsioneze concurenţa"
   Licitatia a fost publica, deschisa. Pe toata durata, legala, de publicare in SEAP, nu a contestat-o si nu a comentat-o nimeni
   • 0 (0 voturi)    
    Duap razboi multi viteji se arata!!! (Vineri, 22 octombrie 2010, 20:59)

    EU [anonim] i-a raspuns lui Ionel

    Si asa se arata multi viteji pe piata sa conteste ceva dupa ce a at recut razboiu',
    Exact cum ai zis cel dinainte, cat timp a fost pe SEAP de ce nu a fost contestata???

    Contestaie poate depune oricine...nu trebuie neaprat sa si participe la procedura.....

    Dupa razboi multi viteji se arata....

    Un cititor ne-a informat.........pa cuvantu' tau....dezinteresat cititor........
  • 0 (0 voturi)    
   a invata de la IONEL OLTEAN baciul de la ANRP (Vineri, 22 octombrie 2010, 18:36)

   fost proprietar [anonim] i-a raspuns lui Gabriel

   care controleaza o miza uriasa: toate dosarele de despagubire a fostilor prorietari din Romania Iar seful PDL, bistriteanul Ionel Oltean e nasul, care pastoreste ANRP, cel ce a numit conducerea institutiei, din cauza careia avem condamnari la CEDO, monitorizarea pe justitie din partea UE si suntem rusinea EUropei. Iar Boc tace, desi e bine informat. In plus ANRP produce o gaura de peste 1 miliard de roni anual prin dosare false de despagibire ori supraevaluate. Toate cesionate in prealabil, evident
 • +30 (46 voturi)    
  Multumim HotNews pentru impartialitate/nepartinire (Joi, 21 octombrie 2010, 22:23)

  Felicitari [anonim]

  Cu acest articol dati dovada ca nu luati partea PDL ci doar partea dreptatii si adevarului. Sincere felicitari!
  • +8 (10 voturi)    
   n-am inteles (Vineri, 22 octombrie 2010, 8:00)

   nahir [utilizator] i-a raspuns lui Felicitari

   de ce ai luat "-".
   sau te pomenesti ca postacii cu orientari psdiste nici nu citesc si baga minusuri la greu?
 • +17 (21 voturi)    
  Bine ati venit in Romania !!!!! (Joi, 21 octombrie 2010, 22:25)

  Frankie [utilizator]

  Welcome to paradise !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
  • 0 (2 voturi)    
   Wellcome to the GREEEEEN paradise !!! (Vineri, 22 octombrie 2010, 2:05)

   Romulus Iaru [anonim] i-a raspuns lui Frankie

   It could be orange as well !
   • +7 (7 voturi)    
    corect si pe de plin (Vineri, 22 octombrie 2010, 8:03)

    nahir [utilizator] i-a raspuns lui Romulus Iaru

    ar fi fost frumos sa fi scris : "it is orange as it was red and yellow"
 • +5 (25 voturi)    
  mai avem de unde imprumuta bani - nu e bai (Joi, 21 octombrie 2010, 22:30)

  FAQ Romania [utilizator]

  Votati PDL ca se mai gasesc bani de luat imprumut de la FMI si CE. Cum a zis Boc, umratoarea transa este pentru "investitii" =)) superb
 • +2 (20 voturi)    
  Bistritenii ... (Joi, 21 octombrie 2010, 22:31)

  Laur [anonim]

  sunt niste persoane cu care te intelegi extrem de greu, anul trecut am fost delegat o saptamana pe acolo, timp in care aveam de "lucrat" cu publicul, ne-au facut zile fripte, desi tot ce faceam era pentru binele lor, sunt o specie aparte de romani, foarte prost educati.

  Stiu ca ce a facut primarul respectiv se intampla cam peste tot in tara asta, dar astia din BN mi-au lasat o impresie mai mare decat oricare alt judet.

  PS. Era vorba de o varianta ocolitoare pt mun. Bistrita, si au ratat banii europeni (vreo 120 mil. E) pt ca nu au reusit sa convinga 3-4 tarani care aveau casa in drum sa fie expropiati...
  • +12 (12 voturi)    
   cum le stii tu pe toate (Vineri, 22 octombrie 2010, 1:27)

   Ciprian [anonim] i-a raspuns lui Laur

   Varianta aceea ocolitoare de care vorbesti tu este de fapt inca un exemplu de tun planificat de cativa smecheri din administratia locala, mana-n mana cu afaceristii abonati la bani publici: o varianta ocolitoare ce ar urma sa fie construita de la zero, asta in conditiile in care exista deja una ce ar putea fi reabilitata si prelungita cu bani mult mai putini si impact asupra mediului natural si urban mult mai redus.

   Varianta noua presupune lucrari faraonice, taierea unui drum printr-un deal impadurit. Piloni, consolidari in profunzime etc - evident, buget mai mare, bani mai multi pentru subcontractorii locali si paraindaraturile aferente. "Mici" neajunsuri: varianta ar trece de fapt printr-un cartier periferic al orasului (cei 3-4 "tarani" de care vorbesti tu cu superioritate de specialist de la centru); defrisari masive in singura padure de langa oras; risc crescut de alunecari de teren etc

   Miza e mai mare de atat si dateaza din anii febrei imobiliare: transformarea vechii variante ocolitoare in strada a orasului, castiguri marite pentru baietii destepti care au cumparat din timp terenurile adiacente. Reteta clasica, n-au inventat-o romanii. Pe asta nu ti-a mai spus-o toa'shu primar Cretu, nu?
   Eu zic sa nu inghiti orice baliverne despre obtuzitatea "provincialilor" in fata binefacerilor finantate cu fonduri de la Europa. Singurul motiv pentru care la Bistrita n-au dat inca drumul tunului este ca nu s-au inteles intre ele gashtile locale din administratie. Sigur, mai sunt si niste cetateni care s-au revoltat la ideea ca le va trece o sosea cu trafic greu prin curte sau pe deasupra casei. Au facut petitii, au fost la sedinte de consiliu local, au indraznit sa nu fie de acord. Dar o sa-i exproprieze pana la urma, cu binecuvantarea unor delegati "luminati" de la Bucuresti, asa ca tine. Sau o sa le traga soseaua pe langa casa - ghinionul lor. Degeaba ai stat o saptamana acolo, n-ai inteles nimic. Stai acasa.
 • +11 (15 voturi)    
  “F..u-va soarele vost' de..” (Joi, 21 octombrie 2010, 23:01)

  Petru Moldovan [utilizator]

  Ce vi se pare nasol in asta? O expresie neaosa ardeleneasca a coruptiei... Adica voi la hotnews nu intelegeti decat olteneste sau moldoveneste?
  • -1 (3 voturi)    
   Bine i-o zis (Vineri, 22 octombrie 2010, 12:01)

   The Ciupenator [utilizator] i-a raspuns lui Petru Moldovan

   Pai foarte bine i-a zis. Eu cu asta as incepe orice discutie cu un pseudo-jurnalist din tara asta. Ca doar voi ma convingeti ca toti sunteti niste telecomandati.

   Oare-mi lasati commentul, va dati demisia si mergeti sa va cautati ceva job real care sa produca ceva?

   PS: Dau o bere la minusu #100:D
 • +11 (13 voturi)    
  !!!!!! (Joi, 21 octombrie 2010, 23:05)

  semo [anonim]

  Incredibil ! Doamne ce trebuie sa se mai intample ca noi sa ne apucam sa-i linsam...
  • +7 (7 voturi)    
   sa ne apucam sa ne organizam (Vineri, 22 octombrie 2010, 1:14)

   dipa [anonim] i-a raspuns lui semo

   ca sintem vai de noi. iar organizarea nu vine fara lideri. iar cind ii ai, sigur vin 20 care spun cit e de patat. avem nevoie de lideri sanatosi, de organizatii care isi stiu regulile si atunci, va promit eu, nu mai rezista nici un vagabond politic in romania.
   si nu uitati omul sfinteste locul...in cazul nostru numai de sus se mai poate.
 • +6 (16 voturi)    
  hmmm (Joi, 21 octombrie 2010, 23:18)

  me [anonim]

  si acum nu vine nimeni sa laude incoruptibilul pdl si pe basescu?!
  trebuie sa inteleaga toata lumea ca pdlu e la fel de corupt, hot si iti baga picioarele in popor la fel de mult ca toate partidele
  • -1 (13 voturi)    
   hm (Vineri, 22 octombrie 2010, 1:22)

   Sofer [anonim] i-a raspuns lui me

   Nu e totul alb sau negru. Sunt si nuante de gri. Si griul PSD e mult mai spre negru decat griul PD-L. Simplul fapt ca sub "dictatura" PD-L avem ministru PD-L anchetat si primari PD-L anchetati arata o diferenta enorma fata de domnia PSD unde era "liniste". Unii membri PD-L se ocupa de gainarii, asta e, nu pot fi toti nepatati. PSD insa s-a ocupat de tunuri, de sute de milioane de euro. Deci poti linistit sa spui ca si PD-L are corupti. Dar daca spui ca e la fel de corupt inseamna ca esti orb sau amnezic.
   • 0 (4 voturi)    
    cu riscu de a-ti reaminti... (Vineri, 22 octombrie 2010, 9:40)

    me [anonim] i-a raspuns lui Sofer

    voturi "din greseala" nu au fost pe vremea psdului... sau macare l-au ascuns suficient de bine.
    la fel cu fraudarea votului. apropos... robesta anastase e anchetata?! ritzi pitzi a patit ceva?
    sa-ti spun eu cum se ancheteaza smecherii in romania (nastase, gigi, ritzi etc....). se amana procesele in nestire pana cand stirea nu mai e "calda" si pot sa-i achite linistiti.
    btw... remesh? a fost prins tot pe vremea pdlului si nimic.
    or fi anchetati, dar dosarele nu sunt solutionate. pana nu vad unu mare la puscarie care sa isi fi terminat toate recusrurile si sa fiu sigur ca sta acolo cativa ani eu ii bag pe toti in aceeasi oala.
    multi au fost anchetati, dar nimieni nu a fost condamnat. si ultima conteaza ca anchetarea e facuta de ochii prostimii.
    asta ca sa nu mai spun ca din ce se vede la tv si din ce am mai auzit si eu pdlul fura mai mult ca psdul... (este categoric o parere neverificata si probabil destul de subiectiva, dar exista posibilitatea ca sa fie reala... )
    • 0 (2 voturi)    
     Mai Me spune-o pana la capat (Vineri, 22 octombrie 2010, 11:25)

     Ionel [anonim] i-a raspuns lui me

     Votul din greseala nu a fost un furt ci o prostie care se plateste dar nu e asa de condamnat.
     Iar fraudarea votului cu R Anastase e metoda PSD care se practica de 20 de ani, sa iti spun cum Hrebenciuc numara intr-o secunda 230 (fata de Roberta 170) iar Melescanu(PNL) spunea " hai sa punem 40 inloc de 20 ca suna mai bine"
     Apropo PSDistii si Liberalii care au lipsit din sala la vot au semnat prezent in ziua respectiva, ori l-i s-a taiat salariul pe ziua respectiva, ori au cerut sa nu fie platiti? NU, deci au fost prezenti.
  • +1 (13 voturi)    
   Nu e la fel de corupt (Vineri, 22 octombrie 2010, 1:30)

   Leon [anonim] i-a raspuns lui me

   Cu riscul de a ma adresa unui postac, am sa va raspund ca diferenta intre PDL si ceilalti este ca puterea de acum are o sumedenie de hoti, pungasi si smecheri individuali, mai mari sau mai mici, insa nu formeaza un sistem ticalosit, ca pnl si psd. Exista o presa pro-PDL care nu ezita sa-i critice, justittia mai baga pe cite unii din pdl la basca, Basescu critica si el pungasiile.
   Cu pnl si/sau psd, s-a terminat. Justitia e moarta, presa e in ceata, Basescu e un satrap care trebuie suspendat. Ginditi-va la Voicu, cu sistemul lui, ori la Vintu. Nu exista nimic comparabil la PDL.
   • +1 (5 voturi)    
    deci... (Vineri, 22 octombrie 2010, 9:46)

    me [anonim] i-a raspuns lui Leon

    asta crezi tu...
    eu nu am vazut condamnari... alea conteaza... ca il interocheaza de 3 ori e irelevant. uitete la becali care a fost si arestat si acu e bine-merci...
    pui pariu ca vantu nu pateste nimic?! sau ritzi? sau roberta? asta apropos de justitie.
    faptul ca basescu critica si urla e irelevant. totul se masoara in fapte nu in vorbe.
    pdlu zica ca sunt hoti sice va face si drege da nu face nimic. eu consider ca nu e nici o diferenta. spune-mi ce a facut pdlul nu ce a zis ca face!
    presa pro-pdl de care zici tu il critica pentru ca deja face prea mari greseli, si de fapt critica partidul nu pe el.
    m-am uitat odaca cateva minute la interviu lui bsaescu la b1... interviu decurgea la modul: "mai spune-tine preamarite cat de maret sunteti?" ...presa asta il critica?
    si uitete la fapte... uitete la voturi din greseala, uitete la minciunile gen "criza o sa ocoleasca romania" gandestete la faptul ca pdl a cheltuit mai mult ca psd in campanie... pe timp de criza.
    asta nu-ti spune ca sunt si el foarte corupti?
    • 0 (2 voturi)    
     Tu ori esti mincinos ori uituc (Vineri, 22 octombrie 2010, 11:32)

     Ionel [anonim] i-a raspuns lui me

     Dar primarii PDL inchisi? si nici un PSD ist inafara de Voicu.
     Si inca ceva , compari un ou cu un bou.
  • 0 (0 voturi)    
   eronat! (Vineri, 22 octombrie 2010, 14:35)

   Cristian Ioan [anonim] i-a raspuns lui me

   scrie in titlu ca ar fi primar pedele, dar nu culoarea politica este relevanta, ci comportamentul si limbajul.

   Atit licitatia trucata grosolan si mai ales raspunsul la intrebarile reporterilor il arata pedeserist 100%!
 • +12 (14 voturi)    
  HOTII !!!! (Joi, 21 octombrie 2010, 23:30)

  Dan [anonim]

  Pai avea dreptate.
  O sa mai scrie presa o zi, doua...si or sa treaca la alt subiect.
  Un astfel de subiect, in Germania si nu numai, se lasa deja cu arestari, atat a celor de la primariile respectivelor comune, cat si a admisnistratorului firmei "castigatoare" de licitatii trucate.
  Ca daca nu...opinia publica le sarea in cap si era bai mare...
  Dar, in tara noastra de ratati, de mamaligi...nu o sa se intample nimic.
  Eu propun sa mai abordam acest subiect peste trei luni exact, propun ca HOTNEWS sa faca un articol pe 20 ianuarie 2011 si sa vedem cum au evoluat lucrurile.
  Si daca nu au evoluat, sa iesim fratilor in strada...ca astia fura din banii nostrii din buzunare.
  • +7 (9 voturi)    
   Stimati domni de la NEWS (Vineri, 22 octombrie 2010, 0:11)

   dami365 [utilizator] i-a raspuns lui Dan

   Dupa cate un articol ca acesta va rog sa ne comunicati dupa un timp daca s-a intamplat ceva in urma celor relatate de dvs.Daca s-a inceput vreo urmarire penala, vreun proces,ceva....ca daca nu se misca nimic inseamna ca acel primar avea dreptate : cainii latra,caravana trece. Omul e atat de sigur pe el incat nici nu -i pasa ca a fost descoperit . Fain!!!
   • +2 (2 voturi)    
    foarte buna (Vineri, 22 octombrie 2010, 8:09)

    nahir [utilizator] i-a raspuns lui dami365

    observatia/solicitarea.
   • +4 (4 voturi)    
    Evolutie (Vineri, 22 octombrie 2010, 9:58)

    Pepi [anonim] i-a raspuns lui dami365

    Primul articol facea referire la mai multe comune (Magura Ilvei, Ilva Mare si Lunca Ilvei). Urmarea a fost ca primaria din Ilva Mare (tot PDL) a anulat contractul. Asa ca o da, o urmarire a subiectului ar avea efecte benefice.
   • +2 (2 voturi)    
    100% valabila cererea! (Vineri, 22 octombrie 2010, 14:38)

    Cristian Ioan [anonim] i-a raspuns lui dami365

    mai ales intr-un caz ca acesta, ce pare clar, bine documentat.

    iar daca respectivul primar primeste NUP, sa stim ce instante au aprobat escrocheria
 • +5 (7 voturi)    
  mici dumnezei (Joi, 21 octombrie 2010, 23:53)

  stefan2008 [utilizator]

  ...sindromul becal se raspandeste si toti se cred mici dumnezei. Intangibilii de ei!
 • +13 (13 voturi)    
  Ceva puscarie pentru primar si bloom (Joi, 21 octombrie 2010, 23:55)

  Nicu [anonim]

  Procuratura, DNA-ul, unde va beti cafelele in timp ce astia ne f..t in gura pe toti?
  Ia sa-i bagati la racoare pe primar si pe administratorii de la Bloom cativa ani sa se vada ca faceti si voi ceva pentru stimulentele acelea!!!
 • +8 (8 voturi)    
  lasati ca (Vineri, 22 octombrie 2010, 0:16)

  ionel [anonim]

  vine legea parteneriatului public privat, atat de dorita de FMi si PD, si nu va mai fi nevoie de licitatii. Totul se va aranja prin negocieri...
  • 0 (2 voturi)    
   de legea asta, (Vineri, 22 octombrie 2010, 8:10)

   nahir [utilizator] i-a raspuns lui ionel

   o sa beneficieze la fel de bine si opozitia, cand va veni la guvernare.
 • +9 (11 voturi)    
  Hora unirii (Vineri, 22 octombrie 2010, 1:06)

  Mitică [anonim]

  Ia să îi aud acuşica pe mândrii şi virtuoşii ardeleni cum mai spun ei că leprele sunt la Bucureşti :D Suntem fraţi cu toţii întru sânge şi apucături olteni, bănăţeni, moldoveni , ardeleni, munteni şi chiar unguri HAHAHAHAHAHAHAHAH >:-)
  • +2 (2 voturi)    
   heyhey (Vineri, 22 octombrie 2010, 9:23)

   Spartacus [anonim] i-a raspuns lui Mitică

   fara banateni:D
 • -2 (8 voturi)    
  Hai sa dam cu paru' (Vineri, 22 octombrie 2010, 1:49)

  radu [anonim]

  Nu este iesit din comun ca o firma sau mai multe sa participe la crearea caietului de sarcini si nici nu e atat de tragic pe cat faceti voi sa para.Orice profesionist din orice domeniu va poate spune asta, nu doar in romania ci oriunde.

  Cat despre cerintele din licitatie ... please sa nu ne dam ingeri. Toate sunt cu dedicatie, nu doar aici ci oriunde.
  Ar fi fost usor sa castige "o firma de apartament" care sa ia banii si sa dispara". Sunt de zeci de ori mai multi decat cei seriosi.

  Primarul nu-i topograf.

  Asta se intampla pt. ca daca vrei consultanta de la o firma pt. crearea caietului de sarcini o sa dai fix peste aceiasi oameni care oferteaza.

  O comuna nu-si permite sa mearga inafara tarii ca sa ceara consultanta pt. crearea caietului de sarcini ...

  Era mai interesant de studiat istoricul Bloom. Daca se dovedeste ca e o firma serioasa care perda lucrarile in conditii bune, la termen, de calitate .. etc chiar nu vad problema.

  Din moment ce n-ati publicat mizerii despre aia presupun ca n-ati gasit.
  Daca ati gasit si n-ati publicat, de ce ?
  Daca n-ati cautat, nu considerati ca v-ati facut treaba cu superficialitate ?

  E foarte usor sa judeci un amarat de primar de comuna. Poate ca omul chiar incearca sa faca ceva util.
  • +6 (10 voturi)    
   radu mamii' radule (Vineri, 22 octombrie 2010, 4:44)

   cititor [anonim] i-a raspuns lui radu

   Tu de conflict de interese ai auzit ? Cine e consultant la intocmirea caietului de sarcini nu poate fi si ofertant. Simplu. Pentru ca el face regulile in caietul de sarcini, avand acces la informatii interne (sa le numim) la care alti ofertanti nu au acces. Cum s-ar spune: el centreaza, el da cu capul.
   Problema mare aici e ca si Blom si primarul sunt niste imbecili fara frica, din moment ce nu stiu sa stearga o semnatura electronica ce se poate vedea in proprietatile documentului.
   Iar cu autosesizarea parchetului (si a usii de stejar) cum ramane ? Chiar nu a ajuns la urechea lor? Asta e problema: nu atata ca se fura (si aia e foarte rau) ci ca se fura pe fata, fara frica.
   • 0 (2 voturi)    
    OUG 34 (Vineri, 22 octombrie 2010, 8:52)

    sasa [anonim] i-a raspuns lui cititor

    nu scrie nicaieri in lege ca cine a facut caietul, nu poate participa ca ofertant.
    OUG 34, "Art. 67. - Persoana fizică sau juridică care a participat la întocmirea documentaţiei de atribuire are dreptul de a fi ofertant, ofertant asociat sau subcontractant, dar numai în cazul în care implicarea sa în elaborarea documentaţiei de atribuire nu este de natură să distorsioneze concurenţa"
    Licitatia a fost publica, deschisa. Pe toata durata, legala, de publicare in SEAP, nu a contestat-o si nu a comentat-o nimeni.
    Despre ce vorbim noi aici?
    • +2 (2 voturi)    
     doamne.. (Vineri, 22 octombrie 2010, 11:45)

     noji [anonim] i-a raspuns lui sasa

     tocmai despre asta se vorbeste.. despre faptul ca documentatia a fost intocmita de Blom astfel incat sa fie singura companie eligibila la participarea licitatiei. de unde rezulta ca "implicarea sa in elaborarea documentatiei de atribuiri A FOST de natura sa distiorsioneze concurenta"..

     nu va mai dati balene daca nu sunteti in stare sa cititi o fraza pana la capat!
     • 0 (0 voturi)    
      cum? (Duminică, 24 octombrie 2010, 12:36)

      sasa [anonim] i-a raspuns lui noji

      cum a distorsionat?
      cine esti tu sa califici?
      de unde sti ca Blom a scris documentatia?
      la o licitatie de 400000 se pot califica cel putinn 10 firma din Ro si cel putin 50 din EU.
      Mor cand vad figuranti ca si noji care stiu tot, dar nu are curaj sa faca nimic.
      Timp de 60 de zile cat a fost publicata pe e-licitatie, nu s-a inghesuit nimieni.
      Sau nu e bine sa se faca cadastru in Magura?
  • +2 (6 voturi)    
   Uite, de aia... (Vineri, 22 octombrie 2010, 8:01)

   Kor [anonim] i-a raspuns lui radu

   Uite, de aia n-are porcul aripi si nici romanul noroc in viata. Poate ca tu esti, in fond, un om bine intentionat. Dar anii de comunism ti-au deformat perspectiva asupra a ceea ce e corect si drept, si a ceea ce nu e.

   Nu e vorba de cat de capabila e firma Bloom. Din cate stiu este o firma serioasa si ar fi castigat oricum licitatia. Chiar ma mira ca s-au pretat la asa ceva.

   E vorba, pe de o parte, despre respectarea unui principiu de drept, rezumat bine de catre cineva aici: n-ai voie sa fii si jucator si arbitru in acelasi timp; nu pot sa centrezi si sa dai tot tu cu capul.

   Pe de alta parte, cazul in speta spune multe despre priceperea alesilor nostri, locali sau nationali. OK, primarul nu e topograf, dar chiar n-are pe nimeni acolo in primaria aia, consilieri, angajati - cineva care sa fie in stare macar sa schiteze un caiet de sarcini?

   Din doua una: ori primarul (si cu el, toti cei la primarie) e imbecil, ori e spagar. Si nu stiu, zau, care ar fi varianta cea mai putin nefasta pentru cei ce l-au ales in functie..
   • -1 (1 vot)    
    gresit (Vineri, 22 octombrie 2010, 11:09)

    sasa [anonim] i-a raspuns lui Kor

    gresesti Kor, nu e vorba de comunism sau de perspective.
    am intrat si eu si am vazut documentele. Daca te uiti la toate o sa gasesti si unele venite din ANCPI.
    Caietul de sarcini de cadastru e clar, conform legii cadastrului.
    Fisa de date este facuta in asa fel incat, clientul, sa fie sigur ca alege cea mai bune solutie pentru efectuarea lucrarii/serviciului.
    Daca te uiti pe post-ul meu de mai sus, vei vedea si poate vei intelege ca nu este vorba de nici o ilegalitate.
    prioncipiu de drept cum ai scris tu, nu exista. Al poate fi maxim principiu de afaceri. Dar in afaceri sunt alte princip[ii. Ceea ce tu, se pare, nu intelegi.
    Asta e
   • +1 (1 vot)    
    nu este "principiu de drept (Vineri, 22 octombrie 2010, 14:43)

    Cristian Ioan [anonim] i-a raspuns lui Kor

    ci este vroba de bun-simt elementar, este o regula evidenta ca nu se poate sa fii si arbitru, si jucator!

    nu este necesar sa fi specialist IT sau de cadastru ca sa intelegi ILEGALITATEA flagranta.
 • +1 (3 voturi)    
  ??? (Vineri, 22 octombrie 2010, 5:06)

  Mihai [anonim]

  Interesant articolul. Tipic romanesc. Singura posibila invatatura din faptele acestui primar ar fi fost injuratura ceea. Asa ca survine urmatoarea intrebare: "Fu....-va soarele vost' de..." De ce???? Mitocaniile le stiu, le sunt martor de ceva vreme, dar injuratura pe cuvantul meu de o stiam....
  • +2 (4 voturi)    
   continuarea injuraturii (varianta 1) (Vineri, 22 octombrie 2010, 8:50)

   Laur006 [anonim] i-a raspuns lui Mihai

   Fu...-va soarele vost' de... derbedeii dracului ?
   Nu-s tare departe de Cluj, nu? :) :) :)
 • +3 (5 voturi)    
  hotia nu are culoare politica (Vineri, 22 octombrie 2010, 7:58)

  nahir [utilizator]

  deci, luat la puricat si la racoare cu el.
 • -1 (9 voturi)    
  Hmmm (Vineri, 22 octombrie 2010, 8:36)

  MRSmrs [utilizator]

  Va faceti ca sunteti surprinsi de mitocania PDL-istului?!Asa se comporta acum toti portocalii de la putere...doar voi de pe aici ii ridicati in slavi incercand sa stergeti cu buretele hotiile,mitocaniile,incompetentele,etc lor.
 • 0 (8 voturi)    
  Cu o floare nu se face primavara. (Vineri, 22 octombrie 2010, 9:08)

  Basescu a fost demis ! [utilizator]

  Si nu ma refer la mafiotul oranj, cu fatza de prost dar suflet de jigodie, ci la hotnews.ro.

  Astept sa redeveniti credibili, asa cum erati acum fro' cativa ani, sa prezentati strile obiectiv, impartial, si mai ales - foarte important, sa acceptati comentariile "contra", care sunt uneori MULT MAI decente decat cele "pro".
 • +3 (5 voturi)    
  vai...! (Vineri, 22 octombrie 2010, 9:10)

  jos_iliescu [anonim]

  Vai, nu! In Romania se fura banii publici??
 • 0 (6 voturi)    
  Hotzii noi (Vineri, 22 octombrie 2010, 9:13)

  Hotzy news [anonim]

  Pdl-eii fura tare,nu stiu cat mai stau la putere,si trebuie sa le ajunga si lor cateva generatii,ca nu mai apuca niciodata ciolanul puterii.
 • +3 (5 voturi)    
  jud. Galati (Vineri, 22 octombrie 2010, 9:13)

  Ioan Ionel [anonim]

  In judetul Galati, firma de constructie Tancrad a intocmit toate caietele de sarcini, pentru proiectele privind reabilitarea drumuriolor judetene si comunale. Este in continuare ajutat de presedintele consiliului judetean Galati, Eugen Chebac, si in anul 2011 se va intampla din nou acest lucru. In Galati, fieful PSD nu a fost NICIODATA controlat! SA SE VERIFICE CUM TOATE CAIETELE DE SARCINI INDIFERENT DE LICITATIE SUNT LA FEL!, BINEINTELES INTOCMITE DE S.C. TANCRAD -patron CRISTI STANCIC.
 • +2 (4 voturi)    
  licitatii (Vineri, 22 octombrie 2010, 9:30)

  mumuishere [anonim]

  pot sa va dau 3-4 licitatii pe sapamana cu indicii clare spre castigator. am ceva ani experienta in domeniu. 5 minute, caietul de sarcini si fda-ul si va spun cine castiga.
 • +3 (5 voturi)    
  Degeaba (Vineri, 22 octombrie 2010, 9:31)

  un iobag [anonim]

  Va agitati degeaba,pentru ca 99,9%dintre atribuirile de contracte se fac la fel.1.Primaria are suma 2.Gaseste firma cu care sa se inteleaga 3.Se executa lucrarea.

  De exemplu o lucrare de 400.000 Euro.
  400.000 valoare proiect,valoarea reala a lucrari,undeva la jumatate.Firma face factura de 400.000Euro dupa care se recalculeaza impreuna cu dl.primar,diferenta tranformandu-se in,una bucata vila.Zic.
 • +3 (7 voturi)    
  Bravo Hotnews. (Vineri, 22 octombrie 2010, 10:05)

  Alexandru [anonim]

  La cat mai multe de astea si serios ca donez niste bani pt voi.
 • -1 (1 vot)    
  Asa... (Vineri, 22 octombrie 2010, 10:59)

  Xulescu [anonim]

  ...si ? Plateste cineva ? Va fi cineva tarat in justitie si dat cu el de pamant ? Desigur nu. Cainii latra ursii...continua cu magariile.
 • 0 (0 voturi)    
  Hai sa ne lamurim odata (Vineri, 22 octombrie 2010, 11:26)

  ironmania [anonim]

  Pe ce merge jocul?
  Pe bani, evident.
  De ce ne-am saturat? Sa vina niste lupi moralisti din TARA FARA CORUPTIE si sa ne-o traga aici, ca sa nu mai putem nici sa incercam sa lucram in Romania lu' UE. Ce frumos ii aparati pe domnii, unii de mai sus, ce elegant, ce firma tare, ce mare.... care e dispusa sa ne arunce si noua niste firimituri...daca facem sluj frumos... Halal!
 • -1 (1 vot)    
  Se vede ca m-am inselat! (Vineri, 22 octombrie 2010, 11:47)

  Rescatorul [anonim]

  Eu imi pusesem mari sperante ca PDL va reusi sa reformeze si sa modernizeze Romania, intrucat imi pierdusem aceasta speranta cu PSD si PNL. Se pare ca m-am inselat, metehnele FSN-iste sunt mai puternice si greu de eliminat. Stiu ca nu exista padure fara uscaturi, dar, daca uscaturile, vor fi mai multe decat padurea, atunci nu ramane decat sa ne aducem guvernantii din strainatate. Cu ai nostri m-am lamurit!
  • 0 (0 voturi)    
   Am confirmarea. Intr-adevar m-am inselat! (Vineri, 22 octombrie 2010, 14:14)

   Rescatorul [anonim] i-a raspuns lui Rescatorul

   Eu imi pusesem mari sperante ca PDL va reusi sa reformeze si sa modernizeze Romania, intrucat imi pierdusem aceasta speranta cu PSD si PNL. Se pare ca m-am inselat, metehnele FSN-iste sunt mai puternice si greu de eliminat. Stiu ca nu exista padure fara uscaturi, dar, daca uscaturile, vor fi mai multe decat padurea, atunci nu ramane decat sa ne aducem guvernantii din strainatate. Cu ai nostri m-am lamurit!
 • 0 (0 voturi)    
  Contracte Trucate (Vineri, 22 octombrie 2010, 12:01)

  Morozan [anonim]

  PDL, PSD, PNL, UDMR sau altele au folosit in mare parte functiile detinute pentru inbogatire personala.
  Cine nu stie sau nu il interseaza nu are a se plinge de starea economica in care se afla acum Romania, de problemele financiare personale.
  Cei ce jefuiesc au siguranta unei justitii corupte, manipulabile, aflate la comanda celor ce detin puterea.
  Este adevarat ca multe s-au indreptat in ultima vreme dar nu suficient.
  Afirmatiile pot fi dovedite.
  Sint cunoscuti multi Primari, ce au trecut prin 2-3 partide adulmecind unde sint pe moment sanse mai mari pt a ajunge la postul rivnit
 • +1 (1 vot)    
  trist (Vineri, 22 octombrie 2010, 12:37)

  C [anonim]

  Cel mai trist e ca domnul primar stie ca articolul si "scandalul media" nu are nici o putere - ca oamenii uita in cateva zile, ca nimeni nu se sesizeaza, ca nu se intampla nimic. Ar fi interesant sa fie contactat si administratorul respectivei firme si sa fie tras putin la raspundere, el si legaturile lui politice.
 • 0 (0 voturi)    
  HotNews (Vineri, 22 octombrie 2010, 14:19)

  MRSmrs [utilizator]

  Ce s-a intamplat cu sistemul de + si -?Eu incerc sa votez,sunt 0(zero)voturi la "deci... (Vineri, 22 octombrie 2010, 9:46)
  me [anonim] i-a raspuns lui Leon"si imi spune ca am votat!!Apoi stiu sigur ca am votat un minus la cineva("n-am inteles (Vineri, 22 octombrie 2010, 8:00)
  nahir [utilizator] i-a raspuns lui Felicitari") iar acum el are 3+ din trei voturi(!) si mi se spune ca am votat.Am incercat sa ma votez(am doar un minus)si mi s-a spus ca am votat!!Ce se intampla?Nu astept un raspuns ci va atentionez ca sunt ceva probleme pe site-ul vostru.Sper sa le rezolvati cat mai rapid.O zi buna va doresc.
 • 0 (0 voturi)    
  tipic (Vineri, 22 octombrie 2010, 15:12)

  Gigel [anonim]

  Obazul gros si tot inainte. Clasic.
  Cum zice si gainarul asta, presa scrie si el face banii in continuare.

  Face cineva plangere penala?...
 • 0 (0 voturi)    
  cine e cu cine? (Vineri, 22 octombrie 2010, 15:47)

  dorin bretan [anonim]

  Oameni buni , hotii nu au partid ! Sau au unul singur, comun! Bine ar fi sa nu mai fure ,, un primar PDL,PSD,PNL,UDMR sau orice alta combinatie de litere. Ar trebuii sa spunem a furat UN PRIMAR ! Poate ar pricepe lumea pana la urma ca avem o problema cu hotul nu cu partidul din care face parte. Altfel ramanem vesnic in bancul ,,copii mei si cu copii tai i-au batut pe copii nostrii "
 • +1 (1 vot)    
  IONEL OLTEAN, seful PDL ce pastoreste mafia ANRP (Vineri, 22 octombrie 2010, 18:22)

  fost proprietar [anonim]

  El , ca sef al PDL Bistrita este modelul ptr toti mafiotii locali. Ionel oltean controleaza prin juna sa bistriteanca Crinuta Dumitrean o institutie f. imortanta si banoasa, ANRP-Autoritatea ptr Restituirea Proprietatilor din ROmania, cu sediul in Bucuresti , pe Calea Floreasca, acolo unde ajung toate dosarele de despagubire a fostilor proprietari din toata tara. Acolo unde se dau cu dedicatie actiunile valoroase la Fondul Proprietatea, sau mai bine spus , nu fostilor proprietari ci samsarilor pusi de Olteanu sa le cumpere inainte pe nimic de la batranii plimbati cu anii de catre institutia pe care o pastoreste . Apoi se imparte profitul . Asa intelege Olteanu statul de drept. Este o mafie generalizata in institutia in care speculatorii se simt ca la ei acasa, cu toate sesizarile catre CEDO facute de proprietarii de drept. RUSINE PDL. Sub nicio guvernare nu era coruptia asa mare in institutii.
 • +1 (1 vot)    
  uzual (Vineri, 22 octombrie 2010, 19:32)

  Serje [utilizator]

  Metoda este preluata de la PSD - PNL. Asta e motivul pentru care isi scot ochii ca sa ajunga la guvernare. Este singurul motiv se pare. Asa au ajuns marii mafioti sa ajunga in primele randuri ale TOP 300 : Felix Voiculescu, Nus Vantu, Patriciu, Copos. Acum se dau de ceasul mortii sa ajunga iar la borcanele de miere. Nu le-a ajuns, banditii neamului.
  Saracii din PDL sunt pe la coada. E mai greu acum cu presa pe cap. Ar trebui ca presa sa atace in mod primordial varfurile mafiei de unde se poate obtine un venit mai substantial la bugetul multimilor.
 • 0 (0 voturi)    
  SEAP e doar pe jumate ... (Vineri, 22 octombrie 2010, 19:43)

  Florin J. [anonim]

  o unelta pentru reducerea coruptiei , fiindca nu e complet transparenta.
  Ar trebui sa existe pe SEAP la dispozitia oricui (fara autentificare - anonimitatea celor care investigheaza ii protejeaza pe acestia):
  - o modalitate de inregistrare si afisare a celor care descarca documentele de licitatie ca doar se folosesc certificate electronice de identitate. Asa se pot vedea tendinte de actiuni de tip preventiv (ilegale) pt a impiedica din fasa inscrierea la licitatie, sau viitoarele subcontractari (posibil preferentiale) care pot interveni dupa castigarea licitatiei.
  - o zona cu feedback de la utilizatoriii care au descarcat acele documente fie ca s-au inscris sau nu.

  Intodeauna instrumentele se vor face cu portite daca opinia publica nu ia atitudine.
  Se vor face pentru conformitate cu UE dar in noianul de amanunte nu se regaseste dreapta intentie.
  Exista o zicala importata a carei traducere aproximativa e cam asa: Dracul se afla/regaseste in detalii.

  Deci cam asa se fac toate in ROmania. Toate bune si frumoase la suprafata - sau nu toate, dar cele bune si frumoase sunt gaunoase la interior cu foarte putine exceptii si care de obicei nu sunt in zona castigurilor grase.
 • 0 (0 voturi)    
  Solutii... (Vineri, 22 octombrie 2010, 19:46)

  Florin J. [utilizator]

  Pentru contracarare trebuie ca sa existe cat mai multe organisme civile care sa se implice si sa verifice si sa completeze initiativele guvernantilor
  Trebuie scose la iveala toate in cele mai mici detalii.
  Spre exemplu legea 544 ar trebui sa prevada din start publicarea (online - fiindca nu presupune cheltuieli mari de vreme ce administratia va folosi sisteme IT integrate) tuturor documentelor care nu fac parte din cele clasificate (a caror publicare poate aduce atingere securitatii nationale).
  Argumentul cu cresterea cheltuielilor nu va mai fi real devreme ce impiedicarea coruptiei duce la economii de sume mult deasupra celora folosite pentru publicare online.
  Sa fie totul la vedere: proiectele de tot felul ca-s tehnice sau legislative sau de alta natura, contractele, minutele de sedinta, inregistrari video-audio, etc.

  FARA ASCUNZISURI,
 • +1 (1 vot)    
  Frustrant... (Sâmbătă, 23 octombrie 2010, 7:20)

  Lume rea [anonim]

  Te chinui sa aperi ani de zile toate derapajele pedeliste,pt. ca in final sa te alegi cu injuraturi de la unul de-al lor pe care l-ai prins la borcanul cu miere...Cata nerecunostinta,nene...
 • 0 (0 voturi)    
  pozitie oficiala (Sâmbătă, 23 octombrie 2010, 10:24)

  alice [anonim]

  Presedintele partidului, Emil Boc, de ce nu are o pozitie oficiala? Intrebati-l cum comenteaza. Daca o lasa asa, atunci nu e nicio diferenta intre ei si PSD. Cat despre primar, un singur lucru: MARE NESIMTIT!
  • 0 (0 voturi)    
   Cum nu are (Sâmbătă, 23 octombrie 2010, 20:55)

   HESS [utilizator] i-a raspuns lui alice

   Boc pozitie(capra).Taie salariile cica nu sant lovele.Pai daca un amarat de primar dintr-un foc ,,insfaca,, 400.000 euro,imagineaza-ti cat sa ciordid din 89 in coace in Romania.Sute de miliarde.
 • 0 (0 voturi)    
  foarte jenant (Sâmbătă, 23 octombrie 2010, 13:39)

  . [anonim]

  Este f jenant ptr Hotnews ca de atata timp se straduie sa evidentieze binele facut de aceasta grupare de oportunisti numita PDL, in toate domeniile in care s-a infiltrat (nu pot spune altfel) si deodata un neinstruit de membru primar pe deasupra face gafa de a truca o licitatie .......de parca toate celelalte ale lui R idzi, Udrea sau altii ar fi fost toate supeer corecte e!.....iar sarmanii jurnalisti neaserviti sunt si insultati si pusi in situatia de a trebui sa arate nemernicia unui caz izolat nu?!!!! ....cum altfel.....

  Este de apreciat acest obiectivism de ceas al 12-lea!
 • 0 (0 voturi)    
  Escroc (Sâmbătă, 23 octombrie 2010, 14:59)

  HESS [utilizator]

  ORDINAR.
 • 0 (0 voturi)    
  contract trucat? PDL este un partid trucat (Sâmbătă, 23 octombrie 2010, 22:14)

  bogdan [anonim]

  ce contract trucat? tot PDL-ul este un contract trucat in sensul ca raspunde la comanda unui singur om care este apolitic, si anume "marinarul"
  jos basescu, jos boc, sa vina niste oameni profesionisti si cu mai mult bun simt
 • 0 (0 voturi)    
  HOTIIIIIIIIIIIIIIIII (Marţi, 26 octombrie 2010, 19:09)

  unu [anonim]

  nu va mai saturati de atata inselat si furat,bine ca stiti toti sa promiteti si sa prostiti sarmanii oameni inainte de alegeri, rusine primarilor de pe valea ilvelor ca nu se mai satura de atatea jmenuri,gandinduse numai la ei,si dand la oparte sarmanul om care a pus semnatura pt eii....acesti oameni nu merita mila......Putini sunt cei care stiu ce se intampla in spatele primariilor acestor comuni pacat ca stati si inchideti ochii......facandusi alti nemernici treaba...
 • 0 (0 voturi)    
  injuratura (Marţi, 26 octombrie 2010, 22:32)

  R [anonim]

  pai injuratura ar fi in mod normal " F...t va soarele de nenorociti"
 • 0 (0 voturi)    
  intrebare (Marţi, 26 octombrie 2010, 22:42)

  R [anonim]

  care ar fi pretul real al unei astfel de lucrari?
 • 0 (0 voturi)    
  DNA- UL (Marţi, 26 octombrie 2010, 23:32)

  daniel [anonim]

  DNA- UL capul sus nu durmiti si luati mai amanuntit HOTIIiiiii astia ,sa le fie rusine,ca fac ce vor cand si cu cine vor,,,,pacat de oamenii care nu stiu ce se intampla in realitate,iar de cazul de la MAGURA ILVEI asta e numai un exemplu din cate sa mai fac in toate primariile,si acesti primari cu injuraturile f.....srele vostru sa nu se simpta cand doare adevarul,,,,Capul sus DNA nu durmiti......
 • 0 (0 voturi)    
  pt domnul primar (Marţi, 26 octombrie 2010, 23:54)

  GIGI [anonim]

  adevarul e ca sunt multii bani si nu se satura de atata furat hotii astia...frumos iti sta domnule primar din MAGURA ILVEI ar trebui sa trageti la raspundere pe omul asta ce faceti?ce faceti?...Dna-ul ?......tara asta moare de foame si astia fura fara mila........
 • 0 (0 voturi)    
  hotilor (Vineri, 29 octombrie 2010, 22:38)

  hotii drecului [anonim]

  oare o sa mai traiesc in lumea asta sa l vad pe idiotul de vice si bivolu de primar in puscarie ca astia nu se mai satura de furat.mai oameni luati masuri ca gunoaiele astea duc magura pe rapa.dar va promit ca eu personal o sa mai dau niste telefoane...votati hotii!!!


Abonare la comentarii cu RSS
Întâlniri on-line | #deladistanță

Top 10 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.powered by
developed by