Asistenta Florentina Carstea, acuzata ca ar fi vinovata de moartea a sase bebelusi si ranirea altor cinci in incendiul care a avut loc in august, la Maternitatea Giulesti, va parasi, joi, arestul Directiei de Cercetari Penale, dupa o decizie in acest sens a Tribunalului Bucuresti, anunta Mediafax. Hotararea este definitiva.

Instanta Tribunalului Bucuresti a dezbatut, joi, recursul procurorilor in cazul unei decizii de vinerea trecuta a Judecatoriei Sectorului 6, prin care a fost respinsa cererea anchetatorilor de prelungire a mandatului de arestare in cazul asistentei Florentina Carstea. Decizia a fost contestata de procurorii Sectiei de Urmarire Penala si Criminalistica din Parchetul instantei supreme, insa Tribunalul Bucuresti a respins, joi, recursul.

Mandatul de arestare in cazul asistentei expira joi, la ora 17.00, dupa care aceasta va putea parasi arestul Directiei de Cercetari Penale, anunta Mediafax, citand surse judiciare.

Asistenta Florentina Carstea era responsabila cu supravegherea bebelusilor aflati in salonul de Terapie Intensiva pe 16 august, cand a izbucnit incendiul de la Maternitatea Giulesti. Ea a fost arestata pe 24 august.

Florentina Cirstea este acuzata ca a ignorat si sfidat atributiile de serviciu cand a lasat nesupravegheat in mod nejustificat salonul de la Maternitatea Giulesti si a fost intr-un alt salon si la toaleta, moartea bebelusilor fiind violenta.

In cazul incendiului de la Maternitatea Giulesti, procurorii Parchetului instantei supreme au inceput urmarirea penala si fata de seful Serviciului tehnic de la Maternitatea Giulesti, Vasile Dima, de fostul manager al Spitalului "Panait Sarbu", Bogdan Marinescu, pentru neglijenta in serviciu si neluarea masurilor legale de sanatate si securitate in munca, si de Adrian Ioan Toma, seful Sectiei Neonatologie de la Maternitatea Giulesti, acuzat de neglijenta in serviciu, care a avut consecinte deosebit de grave.

Totodata, procurorii au dispus si inceperea urmaririi penale fata de Spitalul "Panait Sarbu" - Maternitatea Giulesti.