Dupa ce luni au fost publicate in presa mai multe fragmente de stenograme din dosarul lui Sorin Ovidiu Vintu care reprezentau discutiile omului de afaceri cu jurnalisti din grupul Realitatea si politicieni, HotNews.ro a obtinut stenogramele integrale ale discutiilor purtate de Vantu cu Sergiu Toader, Stelian Tanase si Corina Dragotescu.

  • Toader: Sa-mi bag p..., eu cred ca am fost isterici in lupta asta (n.r. lupta impotriva lui Basescu), de-aia ne uraste lumea, ca am fost isterici. SOV: Ei, am fost pe dracul! Stai linistit, tocmai, ca am lasat supape majore, Publika , Radio Realitatea, Catavencu, o gramada de organizatii, Guerrila, le-am lasat libere bai, baiatule! Toader: Daca nu erau alea eram in... cum e la Antena 3 acum. SOV: Stop, opreste-te.
    Toader: Aia ne-a credibilizat..."
  • Stelian Tanase: Da ce crezi ca o sa fie duminica? SOV: O sa castige Geoana, Stelian. Tanase: Sa te auda Dumnezeu! SOV: In mod cert. Tanase: Ca, ca aseara nu s-a prezentat foarte bine. SOV: Da, si-a luat o m..e cu hidrantul, ce dracul. Nu ca nu s-a prezentat bine, a fost catastrofa.

Una din cele mai ample stenograme din dosar este cea a discutiilor dintre fostul presedinte al Grupului Realitatea-Catavencu, Sergiu Toader si Sorin Ovidiu Vantu. Luni s-a discutat despre cum dialogul dintre cei doi releva viziunea pe care omul de afaceri o are despre independenta editoriala si despre structura unui grup de presa. Contactat in cursul zilei de luni de catre HotNews.ro, Sergiu Toader a refuzat sa comenteze stenogramele si a transmis urmatorul SMS: "Orice ati dori nu ma intereseaza. Ma deranjati!"

Urmatoarea stenograma a discutiei dintre Sorin Ovidiu Vantu si Sergiu Toader din 6 martie 2010 nu a aparut deloc in presa:

"Sergiu Toader: Ce dracul, ca ala (n.r. Basescu) a avut toate consiliile judetene, serviciile, jurnalistii, p... mea i-a avut pe toti.

Sorin Ovidiu Vantu: Sergiu, iarta-ma. Geoana a avut toate partidele politice minus PDL, in rest a avut toate partidele politice, toate sindicatele, aproape toata presa. Hai, mai, Sergiu, lasa-l naibii. A fost, bine, o oaste imensa, dar de stransura, exact cum a venit Baiazid peste Mircea cel Batran.Au venit 200.000 de tantalai peste 40.000 de moldoveni, decisi sa-i f..a. Sau din Tara Romaneasca, mult mai determinati, mult mai motivati, mult mai destepti. Nu numarul conteaza, ci calitatea si organizarea"

(...)

Toader: Nu, dar spui, adica, ca nu ai condus tu, de parca, sa-mi bag p... ba da, ai fost la butoane!

SOV: Nu,am fost la butoanele unei organizatii construite de tine, draga Sergiu. lasa-ma dracului in pace! Care, atunci cand am vrut sa apas pe buton, n-a functionat cum am avut eu nevoie si cu asta, basta! Acum va actiona, va functiona in conformitate cu nevoile mele. E atat de simplu!

Toader: Ai schimbat organizatia, ti-ai schimbat obiectivele dupa ce ea era construita. Mie mi-ai

cerut sa o contruiesc intr-un fel, cum mi-ai spus, asa am construit-o.

SOV: Ca sa fiu mai simplu, de acum nu mai tin cont de tine, tin cont doar de interesele mele.

Toader: Bine, e bine asa.

SOV: E bine asa? E clar?

Toader: Trebuie sa fii precis in termeni. Ai construit-o cum mi-ai cerut-o si, la un moment dat, ai zis: Vreau sa-mi bag p... in ea. "Ia, ma, si baga-ti p... in ea!".

SOV: Acuma ti-am cerut, astazi, sa-mi pui organizatia pe picioare, organizatia la punct, care sa functioneze in conformitate... Cand mi-am exprimat eu interesele, ea sa functioneze in sensul ala.

Toader: Punct. Asta fac. Asta fac.

(...)

SOV: Nu, nene, nu manipulez pe nimeni, le spun care sunt noile realitati.

Toader: Absolut. Despre asta trebuie sa vorbim foarte, foarte deschis, adica, si nu e nici de rusine, dimpotriva, se practica in toata lumea, nene, este foarte OK.

SOV: Cum sa fie de rusine? Mai mult decat atat, draga Sergiu, tu stii ce esti acolo, in fapt? Ce functie ai acolo, in fapt, draga prietene? Esti reprezentantul editorial al patronului. In orice trust de presa, patronul real al trustului de presa are un reprezentant editorial, care are grija de interesele patronului.

Toader: Sunt comisarul sovietic.

SOV: Absolut, fara discutie. Iar organizatiile straine, dincolo de aceea ce comunica in exterior pentru prostii din Europa de Est stiu lucrul asta, baga-mi-as p..., de sute de ani, nu de ieri.

Toader: Pai Mardoc nu are niciun astfel de ofiter, Mardoc (n.r. Rupert Murdoch) da telefon din Australia direct la The Sun, in Londra, si zice ia schimba-mi, ma, in p... mea, prima pagina.

SOV: Ai vazut? E atat de simplu, adica stai , ma, ce-mi trebuie? O sugem prin batista, sugem p... prin batista? Nu tata! Ea este organizatie care trebuie sa raspunda intereselor de business ale patronului. Punct. Mai ales ca patronul nu are niciun fel, repet, Sergiu, si cred ca vezi, azi nu am niciun fel de miza politica. Ma doare fix in c.. de politica. Ma intereseaza doar piata de publicitate, piata media, industria media din Romania, industria electronica. E singurul lucru care ma intereseaza.

(...)

Toader:Sa-mi bag p..., eu cred ca am fost isterici in lupta asta (n.r. lupta impotriva lui Basescu), de-aia ne uraste lumea, ca am fost isterici.

SOV: Ei, am fost pe dracul! Stai linistit, tocmai, ca am lasat supape majore, Publika , Radio Realitatea, Catavencu, o gramada de organizatii, Guerrila, le-am lasat libere bai, baiatule!

Toader:Daca nu erau alea eram in... cum e la Antena 3 acum.

SOV: Stop, opreste-te.

Toader: Aia ne-a credibilizat..."

Stenograma SOV - Toader

O alta stenograma care nu a fost publicata in totalitate in presa a fost cea a discutiei dintre SOV si Corina Dragotescu, discutie purtata in noaptea de 6 spre 7 decembrie, dupa dupa turul al doilea al Prezidentialelor

*In stenograma de mai jos pasajele marcate in gri si in italic au fost deja publicate in presa. Restul textului nu a aparut

Sorin Ovidiu Vantu: Corina, din curiozitate te intreb: Da' de la Lasca, de la Cuca Macaii, cum vin

procesele verbale computerizat, iubita mea?

Corina Dragotescu: Le transmit prin calculator.

SOV: Cum, iubita mea?

Dragotescu: Deci, eu cred ca au legatura cu cei de la Statistica si le transmit...

SOV: Eu te mai intreb, eu te mai intreb o data: De la Lasca, cum, sau Cuca Macaii, cum se transmite, iubita, prin computer?

Dragotescu: Pai, cum transmiti si la Statistica. Exact in acelasi fel

SOV: Pai, la Statistica nu transmit.

Dragotescu: Pai, bine, dar totusi li se transmit.

SOV: Transmit, nu mama, la Statistica se transmite din localitatile unde nu exista sistem computerizat, chestiile astea se transmit, iubita mea, cu porces-verbal de mana, prin telefon.

Dragotescu: Cu proces-verbal, cu proces-verbal de mana, senat de toata lumea

SOV: Prin telefon.

Dragotescu: Prin telefon, telefonic, adica...

SOV: Deci, nu computerizat.

Dragotescu: Pai, nu, transmit telefonic cine este la capatul celalalt al firului si introduce datele.

SOV: Deci, iti repet: este imposibil ca la ora asta, cu sistem, indiferent de sistem, sa poti transmite in timp real aproape 80 si ceva la suta din numaratoarea paralela.

Dragotescu: Sorin, am sunat operatorul, vine operatorul acum, filmeaza. Ca aia am si zis: sa vina sa filmeze, eu nu-mi asum raspunderea, filmeaza tabelul lor asa cum au ei tabelul pe perete.

SOV: Iubirea mea, una este - daca imi permiti - una este ceea ce afirma ei si alta este ceea ce se poate face cu adevarat.

Dragotescu: Asa este, asa este, de-aia...

SOV: Deci, nu este posibil - daca imi permiti - lasa-ma sa-ti spun: du-te si la PSD si vezi si acolo treaba, deci nu este posibil, draga mea, sa transmita 80 si ceva la suta din sectiile de votare la sediul PDL-ului. Este imposibil din punct de vedere tehnic.

Dragotescu: Ma duc de-aicea, trec la sediul PSD, ca asta am si zis.

SOV: Da.

Dragotescu: Ca vin aicea, filmeaza oamenii ca sa fie filmat acolo, sa vada.

SOV: Tehnic este imposibil.

Dragotescu: Dupa care ma duc la Zgonea, ca am vorbit si cu Zgonea si ma duc la ei.

SOV: Da, mami, deci, tehnic, este imposibil, sa stii. Iti spun tie ca sa stii, nu.... altceva.

Dragotescu: Asa au facut si la Parlamentare si a fost exact la fel! Au transmis, deci oamenii aia de la Cuca Macaii au facut...

SOV: Nu, au furat! La Parlamentare au furat masiv, Corina!

Dragotescu: A, asta este, asta e deja...

SOV: La Parlamentare au furat, la Parlamentare au furat masiv cu sprijinul lu' Mitrea.

Dragotescu: Asta e deja o alta discutie. Eu spun de...

SOV: Eu iti explic, eu iti explic de... Nu le-a dat nici la Parlamentari asa cum trebuie, le-a dat ceea ce mi-au numarat ei si trebuiau sa numere ei.

Dragotescu: Eu nu zic nimic, ca nu toti afiseaza.

SOV: O secunda! Mami, ce rugaminte am. Mama, te termini?

Dragotescu: Da.

SOV: Sa nu te transformi intr-un agent de intoxicare al lor.

Dragotescu: Nu! Nu, nu, nu!

SOV: Asta era ceea ce vroiam sa te rog!

Dragotescu: Categoric nu! Categoric nu!

SOV: Asta era ce

Dragotescu: Acuma urca operatorul cu colega de la Social, filmeaza tabelul sa si-l asume. Eu

nu-mi asum nimic. Daca da imaginea, ca sa vada, ma rog, sa fie

SOV: Deci, nu te transforma intr-un agent! Nu te transforma intr-un agent de manipulare al lor!

Dragotescu: Bine".

Stenograma integrala a discutii dintre Sorin Ovidiu Vantu si Stelian Tanase, 4 decembrie 2009:

*In stenograma de mai jos pasajele marcate in gri si in italic au fost deja publicate in presa. Restul textului nu a aparut

Stelian Tanase: Am si eu o intrebare la tine, delicata.

Sorin Ovidiu Vantu: Te rog.

Tanase: M-a invitat Televiziunea Romana sa ma duc duminica, la ora 09.00, la ei, la anuntarea rezultatelor.

SOV: Mi se pare normal.

Tanase: TVR1. Nu, problema este sa nu te superi tu sau Realitatea sa-mi zica..., pentru ca Realitatea nu ne-a facut nicio invitatie, sa stii.

SOV: Nu, dar chiar daca ti-ar fi facut si probabil ca urma sa-ti faca, televiziunea publica e o chestie de prestigiu.

Tanase: OK. Deci, tu esti in tema si nu esti in dezacord cu ideea asta.

SOV: Nici pomeneala! La TVR poti sa iesi cand vrei, Stelian.

Tanase: Fiind momentul asta cu miza mare, banuiam ca Realitatea vrea sa-si tina oamenii acolo, stii.

SOV: Mai, mi s-a spus ca tu te duci la TVR1 fost intrebat daca as fi de acord, m-a intrebat Catalin. Si i-am spus cum sa nu...

Tanase: Eu am cam zis ca nu ma duc, daca ma ia Realitatea, ca nu e-n regula sa plec daca sunt aici. Ei mi-au spus ca au vorbit cu tine si au vorbit si cu Sassu sau Sassu a dat telefon, nu stiu, dar oricum, era bine sa te intreb eu pe tine, e mai corect.

SOV: Sassu te-a cerut.

Tanase: Bine, e-n regula, mersi mult.

SOV: Te-a cerut si am fost perfect de acord.

Tanase: Nu, era sa te intreb eu pe tine, asa, stii, ca a vorbit cu Enache, ca a vorbit cu...

SOV: Mi se pare o chestie de mare prestigiu, tot pentru Realitatea lucrezi si acolo.

Tanase: Bine. Pai am sa spun sa scrie acolo Realizator Realitatea.

SOV: Tot pentru Realitatea lucrezi si acolo, ca noi ne distribuim.

Tanase: Da ce crezi ca o sa fie duminica?

SOV: O sa castige Geoana, Stelian.

Tanase: Sa te auda Dumnezeu!

SOV: In mod cert.

Tanase: Ca, ca aseara nu s-a prezentat foarte bine.

SOV: Da, si-a luat o m..e cu hidrantul, ce dracul. Nu ca nu s-a prezentat bine, a fost catastrofa.

Tanase: N-a fost bine pregatit.

SOV: A pierdut 1, maxim 2 procente.

Tanase: Sorin, daca ma chema sa stea de vorba cu mine o ora, sa-i fac training, sa stii ca intra bine in emisiune.

SOV: I-am spus, ma, fratele meu, i-am spus.

Tanase: Nu vreau nimic de la el.

SOV: Dar, evident, ce dracul!

Tanase: Aia din jur n-au vrut, probabil.

SOV: Iti dai seama ca e captiv la gasca, la staff-ul...

Tanase: Nu, dar eu il antrenam sa intre macar cu un mental bun si doi, sa stie cum se vede dincolo de camera, ca el crede ca ce e acolo conteaza. Conteaza ce e dincolo de camera, ce se vede prin sticla de catre Grivei.

In primele doua volume sunt prezentate documente si stenograme care fac referire exclusiv la fapta de favorizare a infractorului. Sunt descrise metodele prin care erau trimisi banii in Indonezia, cum se discutau tranzactiile, etc. In al IV-lea dosar sunt puse actele de constatare din timpul perchezitiilor, iar in volumul nr V sunt incluse o serie de grafice si harti ale convorbirilor telefonice. Una din harti arata pe cine exact a sunat Sorin Ovidiu Vantu in timpul in care procurorii au avut mandat de interceptare a convorbirilor telefonice.

In volumul III sunt prezentate doar stenograme in care Vantu vorbeste cu diferite persoane. Acestea sunt insotite doar de mandatele de interceptare. Din dosar nu rezulta clar de ce aceste conversatii sunt relevante.

(...)"